Ülkenin eğitim sisteminde bir değişiklik yapacak olsaydınız, ilk neyi değiştirirdiniz?
- Milli eğitim bakanını ve milli eğitimdeki eğitimden bihaber herkesi değiştirirdim. Sonrasında idealist ve tekdüze toplum yetiştirmeye karşı bilimsel niteliklere uygun ezbere dayanmayan Sınavlardan uzak bir sistemi getirirdim0|00|0Görüş hala geçerli mi?
En İyi Kız Görüşü
- Avrupa sistemini kurmak isterdim
şöyleki
- 2,5 yaş ana okul
- 4 yaş ilk okul 12 yaşa kadar (8 sınıf)
- 12-16 yaş lise
- 16-20 yaş dereceye göre ön lisans- lisans- yüksek lisans
Aslında zor değil sadece özel okul ve devlet okulların arasında uçurumlar var
Bence okul özel yani sadece paralı olan kişiler için olmamalı o yüzden özelin kalkmasını sağlardım ve devlet okulların özel okul kalitesine getirmek isterdim
Eğitim içerisinde de değişiklikler olmalı daha çok mesleğe yönelik olabilir mesela
güzelleştirebilecek okadar çok şey var ki ve gerçekten zor değil sadece “mindset” yani eğitimi tek bir şekilde görmemeliyiz.
Ve para ya da parasız biri okuyabilmeli istediği mesleği, şu an çok adaletsizlik var ve gerçekten okumak herkesin hakkı diye düşünüyorum ❤️1|10|0Görüş hala geçerli mi?
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
1228- Eğitimde kesinlikle girişimcilik ruhu aşılanmalı , ezber olmamalı (öğrenciler sırf ezber yüzünden sevdikleri derslerden bile soğuyabilir) , gereksiz merkezi sınavlar olmamalı (hiçbir belirleyiciliği yok ve öğrenci üzerinde baskı kurmaktan başka bir işe yaramıyor) , kendilerinin ilgili oldukları alanları yöneltmeye dair çalışmalar yapardım (öğrenciler bana hangi alanlarda ihtiyaç var ben ne yapabilirim benim yeteneklerim nedir kendi potansiyellerini bilmeli) , en önemlisi kendi işlerini kurmaya dair eğitimler veririm (insanlar her şeyin memuriyet zihniyetinden ibaret olmadığını bilmeli) , para yönetimi , para yatırımı , paranın kullanımını öğreten dersler koyarım (işsizliğe ve parasızlığa karşı bunları herkes bilmeli)1|00|0
- İmamhatiplerin hepsini direkt kapatırım. Üniversitelerin de %60 ının kapanması için öneri de bulunurdum.
Ilkokul 3'e kadar yetenek belirleme çalışmamaları koyar çocukların alan seçerken daha farklı düşünmeleri sağlardım.
Okullarda ki mescidi kapatır, çocukları ayrıştıracak her şeyi yasaklardım. Başörtüsü dahil.4|12|1Pardon da imamhatipleri niye kapatıyorsun? Başörtüsü yasaklanır mı? Bunlar tercih meselesi isteyen yapar sen bunlara karışmassın Türkiye Cumhuriyeti Devleti özgür bir yer senin gibiler hala var mı ya üzücü?
- Hepsini Göster Daha Az Göster
İkinizin adına tüm çağdaş ve medeni Türk halkından özür dilerim. İmamhatipler popülizmin ürünüdür ve ülkenin milyonlarca imama ihtiyacı yoktur. Ayrıca bunları üniversitelerde ilahiyat bölümleri rahatlıkla karşılıyor.
Başörtüsü ilkokul ve lisede kesinlikle yasaklanır. İşte senin dediğin gibi bunlar diye ayrıştırıcı etkenler ortaya çıkar.
18 yaşındasın Kaan cehaletin içinden çıkıp geldin o yüzden böyle tepki vermen gayet normal. Devlet senin seçim yapacak yaşını 18 olarak belirlemiş. O yaşlarda herhangi bir seçim yapamazsın. Bu sadece aile dayatması olur.
Mescid olayı. Liselerde özellikle aaa namaz kılmıyor yok efendim kılıyor, cumaya gitmiyor, alevi sünni ayrıştırmaları oluyor.
Ben bu yazıyı okuyan her KS üyesinden özür dilerim. Çünkü sizin gözünüzü açacak yazı yazıp yine de anlamayacağınızı bildiğim için.
Ne demişler ne kadar anlatırsan anlat karşında ki insanın anlayabildiği kadarsın.Eyy kardeşim imam hatiplerden çıkan herkes imam olmuyor. Başörtüsü tercih meselesi özür bir Türkiye varsa medeni bir yer varsa herşeyi kabul göreceksin. Senin görüşün saygı duyarım ama kesinlikle ortadan kaldırılır gibi şeylere sen karışamazsın takanada giyenede okuyanada saygı göstereceksin. Provokatif görüş yapıyorsun. Bu ülkede boynunda haç ile gezenede başında örtü ile gezenede çıplak gezenede her tarafı örtünmüşede yer var. Ama böyle görüşlere yer yok. Akıl yaşta değil baştadır.
Dediğim gibi Kaan ben ne kadar anlatırsam anlatayım sen anladığın kadarsın. Bir bardağa bir sürahi suyu sığdıramıyoruz ne yazık ki. Görüşlerini sadece soru altında kendine özel yaparsan sevinirim.
- Herseyi 0'dan yapardım. Liseye kadar sınav yapmazdım. Bu dönemde çocukların ilgi alanları değişiyor, ilgi alanlarına göre ve temel eğitimler verdirirdim. Potansiyellerini ölçecek eğitimler verdirtirdim. Her alanda kendilerini tanımlarını sağlatırdım. Öğretmenlere her yıl sınav yapardım. Psikolojik yardım sağlardım. Cinsellik ile alakalı eğitimler verdirtip, cinselliğin normal bir durum olduğunu anlatırdım. Erkeklerimizde bu kadar cinselliğe aç olmazdı. Daha çok şey ama aklıma gelenler şimdilik bu kadar 0'dan düşünülüp kafa yorduktan sonra eğitim düzenlenmeli çocuk oyuncağı olmadığını düşünüyorum. Gelecek nesilleri de etkiliyor bu durum.1|00|0
- Bütün eğitimleri sonuna kadar ücretsiz yapar
Herkesin üni mezunu olmasını saglardim
Ve işe girip kazandığı bölümden çalışmaya başladıktan, para kazandıktan sonra ödeme işlemini alırdım ben olsam 😏😏1|00|0 - Sizin eğitim sisteminizi bilmediğim için bişey diyemiyorum canım, ama Üniverstelerin sayısını azaltmak lazım ya da iş imkanlarını sağlamak lazım. Çünkü Üniverste okuyup iş bulamayan çok insan var. Buna bir çözüm getirilmeli1|00|0
Bunun sebebi hem üniversitelerde verilen eğitim hemde kişiyle alakalı. Kendilerini geliştiremedikleri için işsiz kalıyor çoğu ya da okumak için okuyorlar.
- 5. sınıfa kadar sınavsız geçiş sağlardım 5-6-7-8 lise için eğitim verdirirdim sınavda çıkacak konular gibi
lise 9-10-11-12. sınıf üniversite için ders verdirirdim mesela 1 hafta matematik 1 hafta türkçe diye ilerletip başa döndürürdüm konular hem hızlı ilerler hemde iyi üniversite kazanırlar1|00|0 - İlk olarak merkezi sınavın oranını biraz indirip öğrencilerin lise mezuniyet oranının ortalamasını arttırırdım. Birde öğrencilerin ilgi alanlarına yönelik sınavlar oluştururdum, günümüzde maalesef ki hiç sevmediği ya da alakası olmadığı bir bölümde zorunluluktan okuyan çok öğrenci var.1|00|0
- Ezberci sistemi kaldırırım sonra mülakatları kaldırırım çünkü kendi isteğine göre alım çok oluyor çocukların merak ettiği yöneldiği başarılı olabilceği alanlar da eğitim almasını sağlardım1|00|0
- Öncelikle ilkokul'dan itibaren çocuğun mesleğine yönelik teorik ve uygulamalı eğitim verirdim. Sene sonunda birer ya da ikişer kez olmak üzere teorik ve uygulama üzerinden sınav yaptırırdım. Sınıfta kalmak diye bir uygulama olmazdı. Çocuk öğrenene kadar bu şekilde devam ettirirdim. Ders saatlerini kısaltırdım. 4 saat yeterli ve ideal bir süre olurdu.1|00|0
- Gerçekten eğitimci sıfatı olmayan, öğretmenliğin kutsallığını idrak edemeyip, çocukları dersten, okuldan soğutan tüm okumuş cahilleri!1|10|0
- Satranç matematik zorunlu ders
Atatürk hayatı ders olarak okutulmalı
Çocuklar yeteneklerine göre ayrılıp sınıflandırılmalı1|00|0 - Abuk sabuk dersleri ve ezber eğitimi kaldırırdım. Günlük hayatta ve iş hayatında etkili olan dersler olmalı.1|00|0
- Matematik eğitim saatlerini olabildiği kadar yükseltir, yabancı dil eğitimlerinin de ilkokul 3. siniftan itibaren verilmesini saglarim.1|00|0
- Öğretmen maaşını arttırır, öğretmenleri seleksiyona tabii tutardım.1|00|0
- Bir şeyi değiştirmem. Öğrenciler artık hangi sisteme sınava ayak uyduracagini şaşırdı. Bu yapboz mu yahu sürekli değişiyor. Yanlış sürekli değişmesi1|00|0
- Ben o kadar çok şey yapardım ki yazsam sayfalar sürer1|00|0
- üniversitelere kendi sınavlarını yapma hakkı verirdim ve yks yi iptal ederdim1|00|0
- Kontenjanları düşürür özelleri kapatır önüne geleni almazdım seviyeyi yükseltirdim1|00|0
- Her ilde üniversite açma denen saçmalığı kaldırırım. Özel okullara sınırlama getirir ancak eğitimci olanlara okul açma yetkisi verirdim. Öğretmenlerin yaşam standardını yükseltirdim.1|00|0
- Gizli Üye1 ayYeni nesil soruları çıkardılar. 8. Sınıf okuyan kardeşim var. Çözerken cok zorlaniyo. Soru tipini değiştiririm.1|00|0
- ilk olarak ilkogretime el atilmalı ordan eksik veya baska bir tabirle temsiz cikan kisiker diger egitim sureclerinde ilerleme kaydedemiyor1|00|0
- Sistemi komple değiştirirdim.1|10|0
- 1980 eğitim modeline geri dönerim.1|00|0
- Eğitimci değilim, ne söylesem boş olur,1|00|0
- Okulların eğitim modelini ve müfredatını.1|00|0
- Gizli Üye1 aySaçma sapan yerlerdeki üniversiteleri kapattırırdım0|00|0
- Gizli Üye1 ayİman Hatipleri tarihten silerdim,2|02|0
Detaylı bilgi
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş