üni den mezun oldum işsizim evde boş durmak yerine işe gireyim dedim aslında durumumuzda iyi paraya ihtiyacım yok ama bn deneyimlere önem veren biriyim kuzenim ise işimi küçümsedi sizce bimde çalışmak eziklik midir
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBirçok açıdan bakıldığında;
1. Kendi içinden geldiği gibi davran, böyle mutluysan böyle devam et,, insanların senin aldığın kararlar hakkındaki yorumlarına kafa yorma, saygı duymaları gerektiğini öğret onlara
2. Sadece Bim üzerinden gitmeye de gerek yok aslında,, ne iş olursa olsun, çalışmak neden eziklik olsun,, Ekmeğini helal yoldan, kimseye el açmadan kazanan tüm emekçiler baş tacıdır,,
Kuzenin, işi, emeği küçümsenmeye devam ettiği sürece, hor gördüğü bu işe dahi muhtaç olacaktır.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBütün işlerin artı eksileri var. Muhtaç biri için iyi bir iş, züppeler için eziklik, işten önce insan kendisini tanımalı , ben nasıl bir yapıya sahibim iletişimim tahmmül durumum vs ben de 5 yıl üniversite okudum. Bir çok işte çalıştım, aşçılık, garsonlık, müşteri hizmetleri, güvenlik, öğretmenlik, esnaflık, anketçilik vss şunu öğrendim ki benim yapım insan ilişkilerine ters, hizmet sektörü kısacası bana göre olmadığını anladım. Ben akşamı bulmak ekmek aş derdindeyken birilerinin fantezilerine karşılık veremem şu an bir fabrikadayım işime bakıyorm müşteri halk vs kimseyle işim yok müdür var muhatap olduğum. zor olsada diğer mesleklerden çok iyi, ufak bi örnek verrimmi? Bime girdin biri 9,90 kurışa bişey aldı 10tl verdi fişle beraber 10 kuruşu uzattın ben dilenciyim diyeni mi istersen , benden sana sadaka olsın mu diyeni... vermesen para üstünü alabilirmiyim benim 10 kuruşum eksk olsa kabul etmezsiniz değilmi? Vsss vss
00 Yorumla
+1 yılÜniversite de onca dirsek çürütüp, iş bulamamak ve kendi mesleği haricinde bir işte çalışmak insanı kötü hissettirir, kendine yakıştıramaz ister istemez. Ama başka çareside yoksa, para paradır iş ayrımı yapma gibi bir lüKSü yoktur çünkü.. Ve bu durum onu ezik yapmaz, aksine tecrübe kazandırır, kendine olumlu birşeyler katar bu hangi iş olursa olsun..
01 Yorumla
Soran+1 yıltesekkürler
+1 yılÇalışmanın hiçbir türlüsü eziklik değildir ayipta değildir nerde çalışırsan çalış , ne iş yaparsan yap hakkınla emeginle aliyosun sen o maaşı ve bu da en güzel şeydir cnku insanın kendi emeğini vererek bı işten para kazanması en güzelidir..
Hemde dediğin gibi deneyim kazanmış olursun ben bı mağazada çalışıyorum mesela deneyimim yoktu orda bir çok şey öğrendim deneyim kazandım ordan çıksam başka yere rahatça girerim mesela çok güzel bir şey insanın kendine ait para kazanması dilediğince harcaması flan..
Kısaca eziklik değildir asla , sadece orada çok çalıştırıyorlar diye biliyorum bim , a101 , şok gibi yerler çok çalıştırıyor , fazla mesai yaptırıyor , ağır işler yaptırabiliyor bilgin olsun arkadaşlarımdan biliyorum bende ☺️01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
69
Cevap
112Cevap
Hayır ne alakasi var? Alın teriyle yapılan hiç bir şey eziklik değildir. Eziklik nedir sana söyleyeyim mi? Eziklik işçinin hakkını gasp etmektir, torbaciliktir , pezevengliktir, hırsızlıktır, dolandırıcılık yapmaktır, çıkar menfaat için adam satmaktır. Bunların haricinde ne iş yaparsan yap ezik değilsin bedenini satmak bile eziklik değildir. Ruhunu ve onurunu satmak ezikliktir.
01 Yorumla
Soran+1 yılhaklısn...
+1 yılNerde ne şekilde nasıl olursa olsun çalışmak emeğinle alın terini çıkarmak ekmeğini kazanmak asla eziklik olarak görülemez. Bu şekilde eziklik olarak görenler asıl eziğin kim olduğunu göremeyen içinde bulunduğu konumun nerde olduğunun dahi farkına varmayan aciz insandır.
10 Yorumla
+1 yılNamusunla para kazanmak ne zamandan beri eziklik oldu ya. Bu insanları anlamıyorum ne ara bu kadar görgüsüz olduk. İnsan sadece para için çalışmaz tabi ki herkesin paraya ihtiyacı var ama çalışmak insanı zinde tutar. Evde pineklemektense Bim’de çalışmayı tercih ederim bundan da hiç utanmam.
00 YorumlaUlan o BİM olmasaydı ucuza ciğ köfteyi iceceği tatlıları nereden alacaktım biz he
ONURDUR ONUR BİM ADAMDIR AKSİNİ İDDİA EDEN VURDURUYORDUR...
Soru için insanların düşüncelerini önemsememe yeteneğini kuşan derim deneyimlemek amaçlı ise helal olsun valla00 Yorumla
+1 yılNeden eziklik olsun ki onu anlamadım.
Paraya ihtiyacın olmamana rağmen çalışmak ve öğrenmek gibi bir düşünceye sahip olman sevindirdi. Zaten kurumsal marketler sınavlar sunacak size bu sınava katılarak yükselme şansı da yakalayacaksın. Ileride benzer bir ise girdiğin zaman bunlar zaten işine yarayacak evraklar olarak sana geri dönecek. Kimseye bakma ve düşünceni gerçekleştir. :-)00 YorumlaTabiki eziklik değildir ancak bir de işin şu boyutu var. Eğer işe girip kısa bir müddet çalışıp pes edeceksen hiç bulaşma ki bu tür işler oldukça yorucu ve bazen gurur kırıcı bile olabiliyor. Özel sektör insanın canını çıkarır. Başkalarının dediğine değil kendi bakış açınla değerlendir bunu. Acaba çalışabilirmiyim diye bir soru sor kendine, Bimde çalışan birine danış, araştırma falan yap ve karar ver. Zira o işe gerçekten ihtiyacı olan başka insanlar da olabilir. Karar senin.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSeni ayakta alkisliyorum. Inan bana ben zamaninda tuvalet bile temizledim iki kurus harclik icin. Kimseye calistigin yerle ilgii hesap vermek zorunda degilsin. Kuzenin bu zamanda ise girmenon zorda oldugunu bilsin. Benim tanidigim bir kiz ögretmenlik okudu ve atanamadigi icin tezgahtarlik yapiyo ve cok iyi yapiyo bence
10 YorumlaHalt etmiş aptalll
Eziklik değil
Tam tersine çalışmak dinç tutar zihni ve vücudu
Daha iyisini buluncaya dek devam et işine...
Sakın bırakma
Ev insani öldürür çünkü
Bayağı zengin bir semt demişsin de
Hangi şehir02 Yorumla
Soran+1 yılAnkara
+1 yılHerkes işinde tecrübeyi anasının karnında öğrenmiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEkmek paramı kazanmak uğruna ekonomist olmadan önce merdiven bile sildiğimi hatırlıyorum.
Bence yaptığınız işi küçümseyenlere kulak asmayın önemli olan hedefinizdir. Konuşulanlar değil.00 YorumlaEn iyisini yapiyorsun insanlarin ne dusundugune bakma ne zengin olursan ne kadar durumun iyi olursa olsun emek verilerek çalışılıp kazanilan para kadar tatlı hicbirsey yok emek verilerek çalışılıp kazanilan para çok tatlıdır
01 Yorumla
Soran+1 yılbencede ttesekkürler
+1 yılSen insanlarin agzina bakarak mi yasiyorsun yoksa kendin icin mi yasiyorsun? yani kuzenin bimde calismak fakirlere gore dese sen calismayacaksin sanirim... ALLAHbeni boyle insanlardan uzak tutsun AMIN.
01 Yorumla
Soran+1 yılŞu an çalışıyorum onu dinleseydim çalışmazdım dimi
+1 yılniye olsun ki. her yaşanmışlık sana tecrübe kazandırır. evde oturup duvarlarla tecrübe kazanmadan iyidir. çalışmak ne ayıp ne de zararlıdır. Aksine yaşarken tecrübe sahibi olursun. Hayat her an yeni bir derstir. okumasını bilirsek
00 Yorumla
+1 yılKuzen ne ceo falan mi? Lafa bak ya ne varmış bimde çalışınca ezik olunuyorsa girmesin ezik marketinden alışveriş yapmasın puding falan almaya gidiyordur elbet binden bir şey alıyordur sende öyle dersin 😂
00 Yorumla
+1 yılAsıl bim A101 şokun yaptığı eziklik
O kadar mağazaları var az işçi çalıştırma peşindeler işsizliği önlemek için yeterince işçi alsalar topluma daha çok faydalı olurlar01 Yorumla
Soran+1 yılo konuda bişey diyemem :))
+1 yılBim’de çalışmak ayrıcalıktır. Her gün elinin altında bim çiğköftesi var düşünsene canın çektikçe gidip alıyorsun.
13 Yorumla- +1 yıl
Farklı bakış açısı:)
Soran+1 yıl@AykırıBirHatun_ mlsf gözüktüğü gibi değil
- +1 yıl
Çalışmak kendi emeğinle para kazanmak alın terinle helal yoldan rızkını çıkarmak eziklik değildir. Ben yazdığım şeyi kendi gördüğüm dünya üzerinden yazdım. Ekonomik özgürlüğünüzü kazanmak sizi çalışmaya daha çok teşvik edecektir. Ben sadece bimde satılan soslu çiğköftelere karşı biraz fazla sevgi beslediğim için bimde çalışmanın özel bir şey olduğunu düşünüyorum. Bimde çalışmanın ezik olduğunu düşünenler asıl eziktir. Bir insanı çalıştığı iş yerini çalışırken olduğu konuma göre ezikleyemeyiz. Sizde kafanıza pek takmayın. Allah bol kazançlar versin umarım çalışma hayatınız güzel geçer. Hayatınızda başarılar diliyorum.
+1 yıltabi ki değildir. alın terinle emeğinle çalıştığın hangi sektör olursa olsun eziklik olamaz tam tersi .. kendi paranı kazandığın için üstünlüktür bence
10 Yorumla
+1 yılHer şey yavaş yavaş başlar. Bir gün markette çalışırsın yarın bi baktın patron olursun. Ama yerinde de saymayacaksın, gelişmeye odaklanacaksın. Küçük küçük adımlar atarak başarıya dogru ilerliyeceksin
00 Yorumlaniye eziklik olsun yahu markette calisan olmasa nasil alisveris yapilacak hani yurtdisinda kendin geciriyormussun sanirim ürünleri o sekilde bi sistem görmüştüm bazi yerlerde, turkiyede de gordum ama çoğunluk bu sekilde kasiyer olmak da insana birseyler kazandırır insanlarla kurduğun iletişimin gelişir daha once çalışmadiysan guzel bi is deneyimi olur diye düşünüyorum her isten mutlaka ogrenilecek birseyler vardir
00 Yorumla
+1 yılDur tahmin edeyim arkadaşın sadece geleni yemeyi bilen, bakımın yapan en ufak bir talihsizlikte ağlayan biridir kesin, sen ise deneyim istemişsin abla gerçek hayat oralar işte ki hiç bir zamanda bimde çalışanı bırak kağıt toplayanlara bile ezik gözle bakmadım, bakanında kafasını seveyim.. iyi günler
00 Yorumla
+1 yılIssız kalınca ne olacak yine işiniz var allah bozmasın. Bende girmeyi düşünüyorum işsizim. Küçük gören kuzeniniz ne iş yapıyor.
013 Yorumla
Soran+1 yılmimar ve işssiz
- +1 yıl
Hihh 😏
- +1 yıl
İse ihtiyacı varsa onuda alsaydın yanina
Soran+1 yıla o yapar mı bu işi sanmam :D
- +1 yıl
A o deyince
- +1 yıl
Yapan nasıl yapıyor?
Soran+1 yılyapan yapıyorda o egolu biri yapmaz yani
- +1 yıl
Hmm egolu yani beğenmeyen tarz öyle mi bim de ne işle meşgulsünuz
Soran+1 yılŞu an reyonlarla ilgileniyorum ama yakında kasaya geçicem
- +1 yıl
Hm iyimis allah devamını arttırsın bende girmeyi düşünüyorum ama erkeklerde şart varmış sanirim
- +1 yıl
Sizde kadınlarda şart var mı
Soran+1 yılne gibi şartlar? en az lise mezunu istiyor ama bnim çalıştığım yerde çalışanlar üni mezunu
- +1 yıl
Hmm bende işsizim aol okuyorum az kaldı önümüzdeki dönem mezunum inşallah ondan sordum bir tanıdık vardı sordum oda senin dediğin gibi lise mezunu ve askerlik olmayacak yani yapmış olman gerek dedi girmeyi düşünüyorum.
ne alakası var la? orasıda bir işyeri ve sende çalışıyorsun çıkın şu ergence tavırlardan kendinize gelin millet iyice kafayı yedi.
10 Yorumla
+1 yılDağdaki çobanla benim oyum bir mi? diye düşünen zihniyet sana da ezik der...
Alın teri , helal kazanç her şey den önemlidir.10 YorumlaKendi parasini kazanmaya eziklik gozuyle bakan insan eziktir bence
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNeden eziklik olsun. Kimisi para ihtiyacından zorunlu çalışıyor. Ama sen ne güzel ayaklarının üzerinde durmak için çalışmak istiyorsun. Bırak herkes konuşur insanların ağzını kapatamazsın her şeye bi lafları var
00 Yorumla
+1 yılHayir çalış ihtiyacın yok diye çalışmamak olurmu bugun vardır yarin birsey olur tek kurus kalmaz birikim yap kuzenin kiskanmis seni salla onu Bosver
00 Yorumla
+1 yılhelal yerden para kazanıyorsun neden eziklik olsun düşünüyorsun çıraklığını yapmadığın işin ustalığını yapamazsın.
00 Yorumlahangi bölüm mezunusun? ilk iş deneyimi icin iyi ama burda yükselirim kafasına girme
02 Yorumla
Soran+1 yılyo yükselmek derdinde degilim okudugum bölüm ise ftr
+1 yılKuzunin uni mezunj olup girdiginden kucumsemis olabilir ama
Iş işdir
Çopculuk bile kucumsenemez00 Yorumla
+1 yılSen bosver kuzenini , alin terinle para kazanmak ve kendi emeginin karsiligini almak kadar guzel bisey yok insanlarin ne dedigini bosver
00 Yorumla
+1 yılNe alaka senin kuzenin çoluk çocuk ya da çok şımartılmış Sen onu dinleme çalış beğenmezsen çıkarsın zorla tutacak değiller ya
00 YorumlaAlın teri ile para kazandığın işte eziklik olarak görülmezsin. Seni eziklik olarak görenler ruhsal eziklik yaşayan amiplerdir.
00 YorumlaNerede çalışırsan çalış, hiç bir zaman eziklik değildir. Böyle düşünen varsa da koşarak uzaklaş ondan
00 Yorumla
+1 yılYa insanlıktan nasibini almamıştır ya da koca parası yemeye meraklıdır. Sen onu boşver, ne güzel ihtiyacın olmasa bile bir işe girişmişsin.
00 Yorumla
+1 yılNe ezikliği salakmısınız eve ekmek götürmenin ezikliğimi olur
Eziklik diyen varsada onun insanlığına sokayım00 YorumlaOlur muya kardesim çalışmamın hiç ayıbı yoktur aksine büyğk mutluluk çevren Arkadas ların var orda maaşın sigorta çok güzel sakın öyle düşünme
00 Yorumla
+1 yılmarket tecrüben olmuş olur yakında tekel bayi açarsan para biriktirip tecrübenin faydası olur sana
01 Yorumla
Soran+1 yılahahah
Calismak neden eziklik olsun. Bimin kendisi sadece bi alay konusu. Sebebini bilmiyorum ama bunun orada calismak ile alakasi yok
00 Yorumla
+1 yılEmeğinle. helal. para kazanacaksın buna ezikliktir diyen insan insan değildir
10 YorumlaNeden eziklik olsun. Çalmıyorsun, hak yemiyorsun , alın terinle kazanıyorsun.
10 Yorumla
+1 yılÇalışmanın ezikliği olmaz, asıl çalışmayıp aile parası yemek ezikliktir bence
10 Yorumla
+1 yılNe alaka? Önemli olan alnının teri ile para kazanman.
10 Yorumla
+1 yılEziklik Bim de çalıştığı için kendini küçük gormektir
20 YorumlaHerhangi bir yerde çalışmak eziklik değildir.
Seni buna mahkum edenler tek kelime ile yavşaktir😁10 Yorumla
+1 yılYoo ne alakası var
O kendisinin ezikliğidir
O ne der bu ne der diye yaşama bırak ne derse desin00 Yorumla
+1 yılSizin kafaniza bu düşünceleri sokanin ta anasni. zikeym
00 YorumlaDüzgün bir iş her zamna saygıyı hakeder tebrikler başarılar
00 YorumlaÇalışmanın ayıbı olmaz. Ezik insan çalışma imkanı olup çalışmayıp sağdan soldan para dilenendir.
00 YorumlaHayır senin yaptığın şey saygı duyulacak bir şeydir
00 Yorumla
+1 yılSaçmalama helal ekmek kazanmak kadar güzel bir şey yok dünyada
00 Yorumla
+1 yılBence alın teri dökülerek kazanılan para eziklik değil.
00 YorumlaÇalışmak ve hakkınla alın terinle para kazanmak eziklik olmuyor.
00 Yorumla
+1 yılÜniden mezun olup işsiz kalmak eziklik değil, bimde çalışmak eziklik? Enteresan bir yaklaşım..
00 Yorumla
+1 yılTabiki değil ama kuzenin insan mı ondan emin olmadım
00 YorumlaAksine kendinle gurur duy kendi ayakların üzerinde çalışmak istiyorsun ne güzel.
00 YorumlaYoo neden olsun emek verip para kazancaksin belki lazım olur ihtiyacina
00 YorumlaYani alakası yok bence migrosta çalışanda ezik o zaman sonuçta iş bu
00 YorumlaNiye eziklik olsun kendi ayaklarinin üzerinde durmak kadar gurur verici birsey olamaz.
00 Yorumla
+1 yılAynı durumda bim de çalışan bir akrabam vardı şu an adliye de çalışıyor. Boş durmamak en iyisi 😊
00 YorumlaÇalışmanin ezikliği mi olur?
Kuzeninin düşünce yapısı çok yanlış00 Yorumla- Devamını Gör (121)
Devamını Gör(166)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam