Öğrencilerin birinci dönemden kalan sınavları Mart içerisinde tamamlanacak. Ziya Selçuk, sınavlar ertelenecek mi sorusuna; “erteleme yakın zamanda çalışma yükünüzü daha fazla artıracaktır.” ifadelerini kullandı.
Bunun üzerine Twitter’da liseliler, 1 milyondan fazla tweet atarak seslerini duyurmaya çalıştı! Yüz yüze öğrenemediğimiz derslerin, yüz yüze sınavı mı olur diyenler oldu.
Sınavlar yüz yüze olsun da bitsin diyenler de oldu.
Benim 8. Sınıfa giden kardeşim var bu sene lgs sınavına girecek ve bu sınav da yüz yüze olacak kaldı ki bu sınav onun tüm senesini kapsayacak. Buna niye isyan edilmiyor da gördükleri derslerden sınava girmeye gelince öf pöf çekiyorlar.. Cidden sınavlar iptal edilsin diyenleri anlamakta zorluk çekiyorum. Ayrıca kardeşim de dahil olmak üzere herkes zorlu bir süreçten geçiyor evet şartlar eşit değil ama bütün gün evde olan çocukların da boş boş oturması doğru değil. Ne online derslerde bir katkı sağlıyorlar ne yüz yüze olduğunda katkı sağlıyorlar. Her şeyi geçtim korona olmaktan bahsediyorlar ya madem öyle niye bazılarımız onlardan daha kalabalık ortamlarda çalışmak zorunda kalıyoruz? Yaşımız büyük diye daha mı az etkilendiğimiz sanılıyor? Önce bir kendilerini sorgulasınlar biz ne ektik de ne biçiyoruz diye ondan sonra koronayı öne sürsünler ve biliyorum ki çoğu doğru düzgün derslere girmiyor ( imkanları olsa bile) evde ders çalışmıyor. Zaten önceden de bu böyleydi çalışan öğrenci her şekilde başarıya ulaşıyordu.
Bu ulke sinavlar uzerine kurulmus bir ulke. Sinavdan baska secenegi yok. Her seyi sinavla yapilan bir ulkede sinav olmasin olayi olmuyor. Bir sekilde olmak zorunda bu sinavlar. Yuz yuze ya da online ama olmak zorunda. Liseler icin daha onemli bu. Universite sinavinda okul basari puani da etki ediyor. Bu sistemi yillardir sacma bulsamda okul basari puanini hep sisteme soktular. Simdi herkese 100 verilse ne kadar adaletsiz bir sey olacak. Yuz yuze gormedigimiz sinavlar yapilmasin deniyor. Üniversite sinavi da mi yapilmasin? Universite sinavinin da konulari yuz yuze gorulmedi. Birileri yillardir emek veriyor. Son siniftaki ogrenci yillardir emek verip, ders çalışıyor, dershaneye gidiyor. Cikip bu sene sinavi yapmiyoruz mu desinler? Ya da 4. senesinde sinava girecek öğrenciye haksizlik degil mi bu? Ya da çıkıp 100 100 verecekler notlara. Meslek lisesinden mezun olan öğrenciye yazik degil mi, haksizlik degil mi? Bana da 100 100 verselerdi de bu kadar geriden baslamasaydim rakiplerimden demez mi cocuk? Sinav olmamasi benim icin mumkun degil. Yuz yuze olmasa bile bir sekilde yapilmali. Online da olabilir. Onda da kopya haksizligi olur ama yapacak bir sey yok. Hicbir seyi askiya alamayiz. Ne sinavlari, ne hayatin akışını, ne egitimi, ne de sinava cok calismis olan çocuğun emeklerini askiya alabiliriz. Bu sinavlarin iptal olmasi dogru degil. Online da bir sekilde cozum bulsunlar kopyaya. Kameralar açılsın, mikrofonlar açılsın. Ya da illa yuz yuze olacaksa 1 haftada yapip bitirmek yerine 1 ayda yapılsın. Her sinifa 5 ogrenci alinsin sinifin koselerine oturtulsun, maske cikarmasina izin verilmesin. ama bu sinavlar olmadan olmaz. Butun sistemini sinavlar uzerine kurmus bir ulkede sinavsiz hicbir sey yapilmaz. Baska bir b plani yok cunku. Ne bu sinif sinavlari, ne universite sinavi gibi hayati sinavlar yapilmadan olmaz. Ogrenciler yuz yuze gormedigimiz diyor ama tum imkani olmasina ragmen uzaktan derse girmeyen ogrencilerde var. Zaten bu tip ogrenciler cikip yapilmasin diyor. Ders calisan, okumak isteyen her turlu imkan yaratiyor kendine. Koyde dogru duzgun kitabi, bilgisayari olmayan ogrenci mühendislik, hemsirelik kazanıyor. Imkani kisitli olmasina ragmen. Ama imkani olan ogrenciler sinav yapilmasin, okul acilmasin derdine dustukleri gibi sabah 10 da ki derse kalkmaktan bile aciz haldeler. Boyle bir ogrenci elbet sinav olmasin der. Ama okumayi kafaya koyan ogrenci uzaktanda olsa derslerine istisnasiz katılıyor. Sinavlarina da girip yuz yuze egitim görmese dahi yuksek puanlar aliyor. Bu isleri yapmak isteyen, hevesi olan kişi icin bunlar bahane degil. Bir seyleri basarmak isteyen her turlu basariyor ve her turlu imkan yaratıyor. Istemeyende tum imkanlari ayaginin altinda olmasina rağmen direniyor. evet saglik soz konusu ama bu sinavlar olmadan olmaz. Gerekirse uzaktan online olsun ama sinavdan baska bir secenek yok. Bu ulkede yok en azindan. Bu ulkenin altyapisi sinavsiz sisteme uygun degil.
Kesin bir şey diyemiyorum. Online eğitim olduğunda farkındalar mı bilmem ama biz öğrenciler açısından hiç kolay olmuyor buna karşın sınavları artık yapın bitsinde diyorum çünkü şu ana kadar üç kez ertelediler bir daha ertelenirse isyan ederim sürekli çalışıp çalışıp erteliyorlar. Ya tamamen iptal etsinler ya da yapsınlar ki objektif olunca bile sınav yapmaları saçma geliyor. Yüz yüze olmayan derslerde öğrenci normalde anladığının %50 sini anlıyor kusura bakmasınlar ama burada acısını biz çekiyoruz. Obp üniyi etkilemeyecek gibi bir şey denmeli en azından...
şimdi dünyanın en tuhaf ülkesi olduğumuzu söylediğimde bana kızıyorlar sosyal medya da pandemi sonrası eğitim de uzun süre uzaktan eğitim, türk milli eğitimin de %20 lik bir kayıp oluşturdu bunu söylerken türk eğitimi nesil olarak kaybı var pandemi uzadıkça, bu ara açılıyor, daha uzun süre uzaktan eğitim demek bir neslin kaybı olması demektir sokakdaki çocukların siz çıkıp okul olmadan derslere hepsinin çalıştığını falan mı sanıyorsunuz, inanın her 3 çocukdan 2 si derslere bakmıyor bile bu çocuklar koca yıl hiç derslerle tanışmadığı için ve okudaki disiplin olmadığı için bir kayıp 2020-2021 eğitim yılında liseye başlayan çocukların hiç biri lise de yüzyüze eğitimle tanışamadı, bu süre uzadıkça bu nesil eğitim de kayıp nesil olarak tarihe geçecek ve telafi etmesi de oldukça zorlaşacak ara tatilleri olmadan bir yıl full eğitim de mümkün değil, devlet okulları normalleşme içinde açtığında devlete çamur atıyorsunuz neden okulları açıyorsunuz diyorsunuz, okulları kapattığında da neden kapatıyorsunuz fırsat eşitsizliği var herkes internete ulaşamıyor diyorsunuz
O liselilerin ben var ya! İstemiyorlarmış yüz yüze. Çoğu sınavını başkalarına yaptırıyor çünkü. Uzaktan eğitimde 50'den fazla lise ve üniversite öğrencisinin sınavına ben girdim. Tanıdık olduğu için kıramadım ama cidden tembelliğe alıştılar iyice.
Uzaktan eğitimde çoğu derslere bile girmiyor devamsızlık olmadığı için. Çoğu sınavda başka yerden bakarak kopya çekiyor. Uzaktan eğitimde dersler de verimli işlenmiyor ama birilerinin bunlara ÖSYM'nin affetmeyeceğini söylemesi lazım.
Eğitim yüz yüze başlamalı ve çok fazla ödev verip geçmiş ayların telafisi sağlanmalıdır. ''Atatürkçüyüm'' diye geçinen adam İnkılap sınavında daha Atatürk'ün katıldığı kongrelerin Samsun'a çıkışından önce olduğunu biliyor. Yazık cidden.
Yüz yüze sınav olmasın. Mümkünse bu sene hiçbir sınav olmasın isterim. Ancak hakkıyla, çabalayarak ve özel ders alarak çalışanlar da var. Bu arkadaşların 1 senesi çöp olmasın, mağdur olmasın diye her şeye rağmen sınavları yapacaklarını düşünüyorum. Benim de lise sonda okuyan kardeşim var. Hiçbir fikri yok dersler hakkında. Biz sınıf tekrarı yapmasını istiyoruz. Zaten geçen dönem sonundan bi'şey öğrenemediler. Bu sene de dönem başından dersleri iyice işleyip, öğrenemediler. Çünkü online eğitimde sürekli dikkatleri dağıldı durdu çocukların. Hiçbir derse tam manasıyla odaklanamadılar. Pandemi zaten yeterince strese sokmuşken, bir de sınav kaygısı çocukları ekstradan strese sokuyor. Bu sene komple iptal edilmeli.
Olmamalı. Bencil ve düşüncesiz insanlar olsun diyebilir ancak bu çocuklar yüzyüze eğitim görmedi. Online eğitim de bir çoğu yetersiz kaldı. Ve ayrıyeten 6 milyon liseli var, ailesi riskli insanlar var. Salgını da baz alacak olursak bu hiç adil ve mantıklı değil.
Ne alaka? Öğretmenin yüz yüze verdiği ders kitap dışında bişey mi? Yatıyosun evde ve bol bol zamanın var pekala öğrenebilirsin. İlla birinin mi öğretmesi gerekiyor bu konuda yetersiz mi hissediyosun kendini? Sadece sosyal medyaya ayırdınız zamanı internette anlamadığınız dersleri anlamaya çalışarak harcasanız anlarsınız zaten. Ama yok illa öğretmenin karşımda durması benimde sırada oturmam mı gerek diyorsunuz? O halde bir yılınız yanacak kusura bakmayın. Gelecek dönem yine aynı sınıfta olacaksınız. Bunu da kabul etmiyorsunuz. Eeee napacak bu milli eğitim size?
Bu dönemde sağlıklı bir eğitim. ve öğretim yılı yaşanmadığı için neyin sınavı bu. Online dersler verimli geçmedi Öğrencilerin çoğu okuldan bu kadar süre uzak kaldıkları için dökülüyorlar sınav olsa dahi bir çoğu düşük not alıcak. Normalleşme dönemime girip okullar açılmadan bu süreçte yapılacak sınav ve sınav sonuçları gerçeği yansıtmadığı için sağlıklı bulmuyorum.
Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin bir kısmı bu eğitimden faydalanabilirken bir kısmı eğitimin dışında kaldı. Öğrencilere verilen eğitimin ulaşılabilirliği ve kalitesi bile sorgulanıyorken öğrencilerin böyle bir dönemde yüz yüze değerlendirmeye tabi tutulmasını açıkçası pek de doğru bulmuyorum. Pandemi süresince telafi edilemez kayıplar verdiğimiz eğitimimizde öğrencileri ölçme değerlendirmede de adil bir sistem oturtulamadığını düşünüyorum.
eğer okullar kapalı kalmaya devam ederse bir nesil eğitim de yok olacak telafisi mümkün de olmayacak sokak da her 3 çocukdan 2 si derslerin yüzüne bakmıyor bile
@mutixbb bilmiyorum ama salgının durumu ise hiç de iyiye gitmiyor. ne kadar yeterli bulmasak da zorunlu görünen şey uzaktan eğitimdir. kimse tahmin etmese de salgının 3-4 yıl daha devam edeceği artık kesinleşti, DSÖ açıklamalarında salgın da yeni döneme girildiğini salgın azalsa da üçüncü dalganın kaçınılmaz olduğunu söyledi 2021 ise 2020 den daha kötü olabilir
Şimdi herkes olmamalı diyor. Olmazsa bizim puanlarımızıda iptal etsinler o zaman. Bizim sağlığımızı kimse düşünmedi ve 2 haftalık bir süre verildi ve biz o sürede derslere çalışmaya çalışıp günde 3 sınav yapıldı. O kadar çalışmaya zamanları varken kaç ay boyunca sınava 1 haftadan az kalmış yeni mi akıllarına geldi. Bu tweetleri atan kişiler sağlıklarını çok düşünseler her gün sokak sokak gezmezlerdi kusura bakmayın
Zaten iptal edilirse sizin ki de iptal edilir yok girenlerin ki kalacakta girmeyenlerinki normal olacak diye bir şey söylenmedi sağlığını düşünenler de var altı boş yorum yapmayalım
Sınav iptali istenmesinin kopya çekmekle ne gibi bir ilgisi olabilir? Milyonlarca öğrencinin sınav için 2 hafta boyunca buluştuğunu düşünün. Bu öğrenciler içerisinde kronik hastalığı olanlar ya da ailesinde kronik hastalığı olan insanlar var. Annem astım hastası ve corona geçirdi, doktor bir daha corona olursa atlatamayacağını söyledi ki ben üniversiteye gidiyorum. Benim gibi aynı durumu yaşayan liseliler ve aileleri var. İşe sadece kopya çekmek için değil sağlık açısından da bakın. İlkokul ve ortaokul sınav yapmazken liseliler neden yapsın? Neden bir kağıt parçası için insan hayatı tehlikeye atılsın? Bazen o kadar gereksiz, altı boş yorumlar yapıyorsunuzki farkında bile değilsiniz.
Öyle ya da böyle bu gençler belki 2 haftayı aşkın süredir bununla mücadele veriyor. Öncelikle sınavların yüz yüze olması bu gençlere ne katabilir düşünmek lazım, puanlama sistemi bu kadar mı önemli yani? Bu ülkede sınavlara kafa yorulduğu kadar eğitim sistemine kafa yorulsaydı çok daha güzel eğitim sistemimiz olabilirdi. Pandemi bir gün bitecek fakat eğitim sistemindeki sorunlar kısa vadede bitmeyecek gibi duruyor
Bu memleketten ne bakanlar geldi geçti de bu eğitim sistemi yine düzelmedi. Neden biliyor musun? Sizin gibi düşünenler yüzünden. Her şeyiniz düz kafa, eleştirmek nedir bilmezsiniz. Devletin herhangi bir makamında oturan biri oldumu insan dışı varlıklarmış gibi, onlardan iyi mi bileceğiz düşüncesi... Her halk hakettiği gibi yönetilir derler ya senin yorumun da buna bir örnek işte
niye biz geçen yıl yüz yüze olduk? onlar insan da biz değil miyiz? tam koronanın patlak verdiği dönemde dersanemiz kapatıldı aylarca evden ders çalışmaya çalıştık bir umut açılır diyip derse odaklanamadık sınav olur mu olmaz mı düşüncesiyle çalışamadık onlar en azından sürece alıştılar geçen yıl da korona vardı biz daha mağdur olduk onlar yine şanslı online olmasın!! bizim hakkımıza girmiş olurlar
Hayır anlamiyorum nedir bu kıskançlık, kin ve nefret? Sizin zamanınızda yüzyüze yaptılarsa biz napalım. Ayrıca geçen sene tek yüzyüze olan sen değilsin azcık beynini kullan lütfen. Geçen sene bizde yüzyüze olduk ki şu an daha çok riskteyiz çünkü virüsün 2. Evresi çıktı biz daha çok riskteyiz şu an. Sen anca kendini düşün.
Hayır ben sadece şu kısmını anlamıyorum evet Haklılar Corona şu an mutasyona uğradı için Ekstra tehlikeli ama bu 20 yaş altı yasaklar kalkınca orada burada gezip kafelere oturunca virüs yok sınav olunca virüs var öğrencilerin İşine gelmiyor kusura bakmasın kimse. Bir de bunların yanında hiç dışarı çıkmayan sadece ders çalışan öğrenciler var onların hakkını yiyemem
Evet, ben sürekli evdeyim ve ders ediyorum sinavin da önceden olmasını istiyordum bugün bir hoca sınavda çıkacak şeyleri söyledi şok oldum ben Aylarca hazırlandım soruları söyledi resmen. Çalışan ve calismayanin yeri bir olmamalı
Üçüncü dalga gelmek üzere. Öğrenciler hastalanıp ölürse evet yüz yüze olsun diyenler üzülmeyecek mi? Olay çalışmak değil, sınavda virüs kapmak. Aynı şey geçen sene de yaşanmıştı. Bu ülkede öğrencinin değeri yok
Hangisine çalışacağımız şaşırıyoruz.. bazılarına kolay geliyo bu sınavlar normal ders sınavları diyorsunuz ama bütün dersleri halletsek bile felsefe Almanca İngilizce dersleri de bulunmakta ve hepsini online olarak takip edemiyoruz hepsini tam olarak öğrenemiyoruz.. Dersten kaçan bir öğrenci hiç bir zaman olmadım ama maden açacaktınız, sınavlardan önce normal dersleri azar azar vermeliydiniz ki düzgünce çalışabilseydik.. Hepimize hayırlısı olsun.
Biz olduk ve gerçekten o sınav haftasını yaşayan bilir, ne kadar çalışkan olsanda konular yetişmiyor, canlı ders verimli geçmiyor bu sefer kendin yapmaya çalışıyorsun ama beynin çoktan çorba olmuş oluyor 1 günde 4 farklı dersten sınav oluyorsun akşam eve gelince o kafayla yarınki sınava çalışmaya çalışıyorsun yaşayan bilir valla.. 🙂🔫
Yüzyüze eğitim yok ise sınavın da yüzyüze olmaması gerekir. Her şeyde geriden gelmeyi çok iyi biliyoruz. Bu işin şakası yok. Daha öğretmenler bile doğru düzgün aşılanmamış ve mutasyon görülen iller de artıştayken bu neyin acelesi diye sorarlar...
Gençler kusura bakmasında sevgililerle buluşurken korona yok iş sınavlara gelince mi sağlığınızı düşünür oldunuz. Açıkça beynimiz boş deyin olsun bitsin
Öğrenciler alışmış artık rahat rahat oturduğu yerden sınava girmeye. Ama bu iyi bir şey değil. Ben de öğrenci olan biri olarak artık sınavların online olmasını istemiyorum. İnsanlar biraz öğrenci olduğunu da hissetmeli. Okula gitmek sınava girmek bunlar özlenen şeyler. Eve çok alısmayalım. Koronadan korkuyo olabilirler de ama bu böyle de devam edemez.
Ne alakası var biz sanki istemiyoruz yüzyüze eğitim. Bend eeğitimin yüzyüze olmasını istiyorum çünkü online derslerden hiçbirşey anlamiyorum ve bunlardan sınav oluyoruz! Bu kadar vaka varken ve 2. Evre virüs varken yüzyüze sınav yapmak akıl işi değil!
@Deniz_uysal_67 tamam siz oyle dusunuyor olabilirsiniz ama herkes sizin gibi düşünmüyor. Kopya çekiyoruz rahatız diye dusunenler var. Yapıcak bir şey yok olmak zorunda..
Nedir lise üniversiteye hazırlık, adamakıllı sınav olmazsa sonuç fiyaska, kızım sınıf birincisi idi fen lisesi ve doktorluk düşünüyordu , pandeminin getirdiği rehavet le anadolu lisesini ancak kazandı, uzaktan eğitimin sonuçları bu, ortanca oğlum ise özelde yüz yüze eğitime devam ediyor , devamlı yükselişi ivmesi devam ediyor. kimse bana birşey anlatmaya kalkmasın , damdan düşenin halinden damdan düşen anlar.
Online eğitim yaptık demek için sınav yapıyorlar. Aslında bu seneyi sınavsız geçirmek lazımdı. Zaten öğrenciler hiçbir eğitim almadı. Sınav yapmanın anlamı yok.
*hiçbir eğitim almadı derken yattılar koca sene. Ders mers es geçildi. Sınav yapmanın bir anlamı yok. Okullar açıldıktan sonra yaz bitene kadar düzgünce eğitim verilip öyle sınav yapılsa süper olurdu. Son seneleri de es geçin zaten onlar YouTube vb şeylerden çalışıyorlar
Bir değil en az 2 milyon tweet atıldı ve bu görmezden geliniyor sesleri duyulmuyor. Ortaokulda sınav yokta lise de neden var. Online derse katılamayan yüzlerce binlerce öğrenci varken umursamıyorlar. Online dersin sınavıda online olmalı. Aslında başta sınav olmayacak demişlerdi ama.
Yüz yüze olmasında beleşe sınıf atlayalım :D Ben evde yeterince çalışıyorum zaten...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sınava çalışamadık diye Online isteyen öğrencinin derdi kopyadır ama enfeksiyon açısından kesinlikle Online olmalı daha öğretmenler aşılanmadı 18 yaş alti zaten asi yapılmayacak ama bu çocukların evde anaları babaları vs var eve taşıyacaklar yine vaka sayıları patlayacak
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Olmamalı mantığıda yok! Aylardır uzakdan eğitim var şimdi birden yüz yüze sınav deniliyor. Ki bir çok kişi verim alamadığı için uzak dan eğitim den düşük not alacak ya da sınıf da kalacak. Yapılan diğer bir haksızlık da herkese beleşe not verilip liselere sınav notu verilmesi!
Gelicekler ve girecekler... Ben sömestrda haftaici ne zaman bi avm ye girsem tüm 20 yaş altı avmlerde takiliyordu. Okul diyice herkese bi haller oluyor. Asıl sebebi sinavlardan korkuyorlar çünkü bu dönemde çoğu öğrenci saldı kendini
2 haftalığına yalnızca 12. sınıflarla yüzyüze eğitim yapan okulda 5 tane arkadaşımda 3 tane de hocada corona çıktı sınavlar için hepsi açılsa vaka sayılarını düşünemiyorum bile
Bence olmamalı şahsen bende sınava gireceklerden biriyim sağlık açısından gitmek istemiyorum illa da olacağız sınav ama şimdi olmamalı. Giderken otobüs vb. taşıtlara biniyorum birde bu daha tehlikeli.
Haftanın 5 günü okula giden bir öğretmenim.. tüm gruplar geliyor.. 1 haftadan birşey olmaz ben aylardır maske tak diye kavga ettiğim çocukların arasında ölmedim
Şartlar eşit değil interneti olanlar var olmayanlar var hadi onu geçtim evinde kronik hasta olan öğrenciler var hadi diyelim ki sınıflar temiz otobüse 60 kişi binecekler bence salgını çok daha fazla tetikler
Bezen hiç yüz yüze eğitim olamayacak gibi düşünüyorum. Umarım şu aptal virüs süreci biterde öğrenciler bir rahat eder. Evde online de sıkıntı yüz yüze de sıkıntı. Her türlü sıkıntı hani bir de gecelek oluşturmaya çalışıyoruz çok zor
Ne garip bir çelişki ki okulların açılmasını isteyen öğrenciler söz konusu sınavlar olunca salgını hatırladı... Bir yandan lütfen okullarımızı açın diyenler, hadi açtım gir sınava dendiği anda salgın var diyor.
Yaa vakalar giderek artarken ne açmasından bahsediyorlar ya. Açılırsa daha da artacak illa virüs bulaşacak okulda. Milletin ailesi var. Ailesinde büyükler olabilir. Kronik rahatsızlığı olanlar var gider onlara bulaştırırlarsa ne olacak? Sadece açıcaz diyolar işte. Bu kadar kişi istemiyoken ve vakalarda düşmemişken hiç doğru bir karar değil. Bu zamana kadar uzaktan eğitimle nasıl gelindiyse bu sene de öyle kapanmalı diye düşünüyorum.
ben de yuz yuze olsun ıstemıyorum ama bakanın kararını değiştirmek ister gıbı bır halı yok dersler onlıne sınavlar yuz yuze olmaz ya ıkısıde yuz yuze olacak ya da ıkısı de onlıne olmalı yetısemıyoruz kı onlıne dertten anladıkgımız bellı yks ıcın alısmamız gerekıyor evet ama bu sacma bır duzen vaka sayıları bu kadar cokken dersler onlıne olurken yuz yuze sınav yapılması ne kadar dogru sorgulanır.
Yüzyüze bişekilde başlayacak. Bu olumsuz şart herkes için aynınolduğu için sorun yok ancak sorun şu Fukaranın çocuğu mecburen evde görüntülü eğitim yapmaya çalışıyorken zenginin çocuğu kolejine gidiyordu. Eğitimde özelleştirme kasıtlı ve tam anlamıyla rezalet yaratmaktan başka bişey değil. Eğitimin özeli nasıl olur ki
Okuldan kaçılmaz millet evde rahata alıştı düzen diye bişey kalmadı tabi açılmalı gerekli tedbirler alınarak tabi sonuçta dışarda orada burada gezerken yayılmıyorda sadece okuldamı yayılacak
saçma sapan konuşuyorlar oldu birde kitabı açık bıraksınlar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Kesinlikle olmalı, öğrenciler sonuçta eğitim görüyor, bu doğrultuda normal zamanda nasıl sınav yapılıyorsa şu anda da gerekli koşullar sağlanarak sınavlar yapılmalı.
Sırf çalışmıyorlar diye zırlayanların oranı en az %70. O yüzden gitsin dümbelek kafalar diyesim geliyor. Gitsinler de bi dökülsünler. Bzkdjslsj Ama hastalık da var o yüzden yine de yapılmamalıya oy verdim. ☺️