Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSelam.🙏🏻💌🌸
Her birimiz hayat standartlarımızı yükseltmek adına okuyoruz. Ve evet her üniversite öğrencisi çalışmak zorunda. Yaşadığımız ülkede çalışmama gibi bir lüksümüz yok. Hayat çok pahalı. Para kazanmadan nasıl yaşanabilir? Alternatif alanlar üretilmek zorunda.
Her mezun gencin çalışması için gereken istihdam yaratılmalı. Bunun olması için öncelikli olarak planlamalar yapılıp hayata geçirilmeli. Öğrenimini tamamlamış her genç alanı dahilinde bir iş sahibi olmalı.
Yıllarımızı o işe ulaşmak için gözden çıkarıyoruz. Calisabilmek her birimizin hakkı. Fakat gerekli mercilerin bu işsizlik oranını yok edecek çözümleri üretmeye gönüllü olması gerekiyor, öncelikle. 🤷♀️30 Yorumla
En İyi Cevaplar
u +1 yılÇok isabetli bir konu başlığı açmışsınız. Bu nedenle öncelikle sizi tebrik etmek istiyorum.
“Her üniversite mezunu çalışmak zorunda mıdır?” diye sormuşsunuz ama ben üniversite mezunu olsun ya da olmasın, herkesin bir şekilde ekonomiye katkıda bulunması gerektiğini düşünüyorum. Gelir durumu yeterli olan ailelerde eşlerden birisi çalışmamayı tercih edebilir ama tüketen insan değil, üreten insan olmak gerekli. Ancak her isteyene nasıl iş bulacağız işte bu muamma ve çok ayrı bir konu.
“Her üniversite mezununa istihdam yaratmak mümkün mü?” sorunuza gelirsek; maalesef bizim ülkemizdeki sisteme göre bu mümkün değil. Neden mi? Sayabileceğim bir sürü neden var ama sadece 3 neden yazayım.- Lise öğrencilerinin % 99’u “X üniversitesinin Y fakültesini kazanmak ve eğitimimin sonunda Z mesleğini icra etmek istiyorum” demek yerine “Sınava girelim, aldığımız puana göre karar veririz” dediği için yani kendilerine önceden yeterince geliri ve iş imkânı olan bir meslek hedefi koyup ona göre çalışmadıkları için bu mümkün değil.
- Ülkemizde 2020 istatistiklerine göre 129 devlet, 74 vakıf üniversitesi ve bunlara bağlı sayısız fakülte ve yüksekokul olduğu için bu mümkün değil. (Güncel fakülte ve yüksekokul sayısını bulamadım ama 2003 yılında toplam 79 üniversitemiz var iken fakülte ve yüksekokul sayısı 1.332 imiş. Şu anki sayıyı düşünemiyorum bile.)
- Örneğin; Gözde mesleklerden sadece birisi olan Bilgisayar Mühendisliği eğitiminin istihdam ihtiyaçları ve iş imkânları gözetilmeden açılan devlet üniversitelerine bağlı 79, vakıf üniversitelerine bağlı 49 olmak üzere toplam 128 ayrı fakültede verilmesi ve her yıl binlerce bilgisayar mühendisi mezun edilmesi nedeniyle bu mümkün değil. (Diğer meslekler de benzer şekilde.)
https://yokatlas.yok.gov.tr/lisans-bolum.php?b=10024
Bir işveren olsanız ve bir bilgisayar mühendisi işe alacak olsanız, büyük ihtimalle Siirt Üniversitesinden (bu sadece bir örnek, belki de çok iyi mühendisler yetiştiriyorlardır) mezun olan mühendisi tercih etmezsiniz sanırım. Bu durumda bir öğrenci neden gidip o üniversitede okur ki.
Hangi bölümde olursa olsun bir üniversitede okunacaksa; ülke çapında o bölümün en iyi eğitimini veren, en tanınmış bir iki üniversite haricindeki üniversitelere gitmek sadece ve sadece diplomalı işsiz olmaya sebep olur (Ya da asgari ücret alarak eğitimini aldığından çok farklı bir işte çalışılmasına).
İşte bu nedenle “Bence herkesin bir üniversite mezunu olması şart değil”. Hiç işe yaramayan bir üniversitede 4 yıl zaman kaybetmektense, Halk Eğitim ya da İş-Kur eğitimlerine katılarak hayata erken atılmak çok daha mantıklı.
Oto sanayide işini çok iyi yapan ve o çevrede tanınan, çıraklıktan yetişmiş, açık lise mezunu, maharetli bir oto tamircisi, bir sürü bilgisayar mühendisinden kat kat fazla kazanıyor. Üniversitelerimizin %90’ı kaybedilen yıllardan başka bir şey değil maalesef.55 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim.
Daha yazılacak çok şey var ama bu kadarı yeter şimdilik. Tüm gençlere başarılar ve bol şanslar dilemekten başka elimden bir şey gelmiyor maalesef. - +1 yıl
Ama
Atladiginiz bir sey var...
Yan haklar ve calisma kosullari...
Günde 8 saat tas motoru kullanmak ile masabasi calismak farkli - +1 yıl
@Freddy1616 tamamen haklısınız. Ama illa ki bir şeyleri atlamak zorundayız. Burada bu konuda yazılanların neredeyse her biri yüksek lisans tez konusu. Sosyal haklar, çalışma koşulları ve adil ücret konusu da ülkemizin önemli sorunlarından.
- +1 yıl
Teşekkürler 🙏
Ben üniversiteler de dahil olmak üzere -bazı okullar ve üniversiteler hariç- hiçbir eğitim kurumunda hakkıyla eğitim verildiğini düşünmüyorum. Üniversiteler gençleri iş hayatına hazırlamaz, meslekleri ile alakalı temel ve bazen de pratik eğitim verir. Öğrenciler kendi kendilerini motive etmekle yükümlüdür bence. Bir başka sorun da işverenlerin en az 3 yıl tecrübeli, 5 yıl tecrübeli eleman arama saçmalığıdır. Kimse yeni mezun birine iş vermek istemezken bu insanlar nerede çalışıp, tecrübe kazanacaklar, bunu hiç düşünmüyorlar. Soruya dönecek olursak, insan sevdiği işi yapmalı. Sevmediği bölümü okuyup, bitiren o kadar çok insan var ki, bu yığılmanın sebebi biraz da bu bence.
30 Yorumla
+1 yılhttps://youtu.be/ZwRYgwrci2MBu videoyu sonuna kadar izlemenizi tavsiye ederim artık bu devirde (sadece Türkiye’de değil dünyada böyle) üniversiteye girmek de dersleri geçmek de mezun olmak da artık hiçbir şey ifade etmiyor mesela işe alımlarda üniversitede alınan teorik derslerin pek bir önemi yok ayrıca Google , Amazon gibi büyük şirketler de üniversite mezuniyeti zorunluluğunu çoktan ortadan kaldırdı yani artık çalışmak için ve iyi bir iş bulabilmek için üniversite okumanın hiçbir önemi kalmadı (tekrarlıyorum sadece Türkiye’de değil bütün dünyada bu böyledir) bir şekilde ilgili olduğumuz alanları belirleyip kendimizi o alanlarda eğitmemiz lazım
12 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
59Cevap
+1 yılHer üniversite mezununa iş yaratmak Türkiye de mümkün değildir. Nüfusa oranla en çok üni kapasitesi olan ülkelerden birisiyiz. Gençlerin birçoğu boşu boşuna üni okuyorlar. Ünilerin eğitim kalitesi yerlerde. O kadar üniversitemiz var ama dünyada ilk 100 de olan 1 tane bile yok. Türkiyede gençlere yapılabilecek en büyük kötülük daha fazla üniversite açmaktır. Gençler boşu boşuna zaman kaybediyor üni okuyarak. Kaybettikleri 4 ılda hayata daha erken atılabilirler. Üniversiteler reel ihtiyaç kadar sınırlandırılmalıdır.
20 Yorumla
+1 yılHer üniversite mezununa istihdam yaratmak için belirli alanlarda uzmanlaşmış üniversitelerin ülkemizde yerleşik bir kültür edinmesi gerekmektedir. Örnek olarak fransa'da science politique'ler büyük okul olarak geçmektelerdir ve mezunları direkt olarak kamu sektöründe politika alanında yer edinmektedirler ancak ülkemizdeki üniversite sayısı kaliteyi düşürmektedir. Ülkemizdeki 5-10 elle tutulur üniversite hariç diğerlerine gitmek bile zamana göre risk almaktır. Zira boş bir bölüm okumak yerine 4 yıl fazladan para kazanabilirsiniz. Ayrıca herkes üniversite okumak zorunda değildir ancak hayatını devam ettirebilmek için para kazanabileceği bir uğraş bulmak zorundadır iyi günler.
20 YorumlaÜniversite bir egitim kurumu, is bulma kurumu degil. Türkiye'de eskiden gelen bir algi var, üniversite mezunu iyi para kazacanak, is bulacak, yok öyle birsey.
Herkes birazda kendisi düsünecek, örnek vereyim , 100 tane mühendise ihityac var ama herkes mühendis olmak icin ugrasiyor, ihtiyac olamdigi halde 150 kisi mühendis oluyor, 50 fazla. Sadece baitce anlayacaginiz sekilde bir önrek verdim.
Bu 50 kisi mesleginde is bulamiyorsaa yanlis meslek sectigi icin bulamiyor, calismamak iicnde bir gerekce degil, baska islerde calisabilir.20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılInsan çalışmak zorundadır ne okuduğu önemli değildir önemli olan çalışmasıdır ev hanımı Çoban mühendis memur doktor temizlik işçisi toplumda herkese ihtiyaç var herkes çalışmalı Ama herkes mezun oldu okulla ilgili Çalışmak zorunda değil Fizik mühendisi çobanlık yapabilir yapan var tanıyorum makine mühendisi inşaat mühendisi olup askerlik polislik yapanlar var �nsan Öncelikle ne ile faydalı ve ne ile mutlu olacaksa o işi yapmalı Ama muhakkak çalışmalı Emek oluşturmalı üniversite okumak ise güzel bir şey ilim tahsil etmek güzel bir şey tahsil ettiği ilmi insanlara faydalı bir şekilde kullanması güzel bir şey Sonuçta bu arabayı yapan da mühendisce insanları öldüren bombayı yapan da mühendisi Bu açıdan bakınca önceliğimiz insanlığa katkı sağlayacak mutlu birey olabilmek olmalı
10 Yorumla
+1 yılçalışıp çalışmaması onun keyfıne kalmış ama her okuyana iş bulmak zorundasın
madem iş bulamıcak bu adam nıye okuyor verırdı babası 10 yasında sanayıye unıversıte bıtırdı yaşına kadar evleri arabaları dizerdi ama adama bakıyosun 25 yasında işsiz güçsüz dolaşıyor bu adam ne zaman işe giricek parasını kazancak keyfını sürücek para bırıktırıcek evlenıcek coluk cocuga karışcak 40 yasına geldımı pili bitcek ztn30 YorumlaÇok güzel bir soru sormuşsun gerçekten.
Yüzlerce üniversite açmak yerine üniversitelerde okutulan saçma bölümlerin mesleklerini ülkemizde kazandırmak daha faydalı olur diye düşünüyorum.
Ülkemizde mesleği olmayan bölümlerden mezun öğrencilerimiz heba oluyor. Sonra baktı olmuyor KPSS kazanıp ( Onu da kazanabilirse) Okuduğu bölümden alakasız devlet memuru olarak hayatını geçindirmek istiyor... durum bundan ibaret...20 Yorumla
+1 yılÖnce bi herkesi üniversiteli yapma sevdasından vazgeçsinler. Tıp fakülteleri bile her yıl 15 20 bin mezun veriyor. Sokakta kime denk gelsen üniversite mezunu. İki kelimeyi bir araya getiremeyen üniversite mezunu. Genel kültürü sıfır olan üniversite mezunu. Bulmaca çözmeyi beceremeyen üniversite mezunu. Gündemde ne oldu ne bitti hiçbir zaman haberi olmayan üniversite mezunu
30 Yorumla
+1 yılEğer birbirimizi sever, saygı gösterir ve mütevazı olursak, daha gelişmiş bir ülkede, iyi ve mutlu insanlarla güzel bir hayat sürebiliriz. Bencemi okursanız sevinirim. İşçi Sınıfının Aşağılanmadığı Bir Ülke Hayal Ediyorum! ↗
10 YorumlaHer mezun çalışmak zorunda değilse de aile kurmayı kendi ayakları üzerinde durmayı düşünem bireyler çalışmak zorunda
30 YorumlaZorunluluktan ziyade, kariyer icin okuyor insanlar, cogu is bulqmadigi icin, asgari ucretle herhangi bir iste calisiyor zaten
20 Yorumla
+1 yılHer bölüme yeteri kadar öğrenci alınsa her bölümün ikinci öğretimi açılmasa belki böyle bir sey olabilirdi bence
50 Yorumla
+1 yılÜniversite de aldığı eğitimle kişi hem kendi birey olarak hem de ülke olarak katkı sağlayacağı için iş imkanıda sağlanmalı şu an hastanelerde doktor eksikliği var
20 YorumlaSiber güvenlikle alakalı ilgili bir iş bitirdiysen iş bulunmalı. Ama ayakkabı tasarımcılığı ile alakalı bir iş bulduysan işsiz kalmak istemesende kalıyorsun.
10 Yorumla
+1 yılDeğildir... Zaten 2023'te uzaya gideceğiz... Orada yerçekimi olmadığı için geçim derdi ve enflasyon yok...
20 Yorumla
+1 yılErkeklerin, okusun okumasın çalışması zorunlu.. Evin rızkı erkeğin sorumluluğundadır..
Kadın ise ister çalışır ister çalışmaz (kocası bakmak zorunda, bekar ya da boşanmışsa da babası bakmak zorunda)
#Vesselam00 Yorumla
+1 yılÇalışmak için okuyoruz o yüzden hepimize istihdam sağlanmak zorunda
10 Yorumla
+1 yılZorunda değil ama bir hükümet istihdam oluşturmakta zorunlu
10 YorumlaDevlet için de yaşayan her birey için istihtam yaratılmak zorunda. Mecburlar buna.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılaileden zengin değilse kimse kimseye geçim için yardım etmez.
10 Yorumla
+1 yılZorundadır. Kimse keyif için okul okumuyor, maddi manevi ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 930 cevap paylaştı.
+1 yılBu kadar üniversite açtık diye övünüyorlarsa istihdam etmek de zorundalar.
10 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 302 cevap paylaştı.
+1 yılİstihdam yaratmak veya ihtiyaç sayısınca mezun verilmesini sağlamak devletin görevidir
10 Yorumla Üniversite mezunu adam madende çalışıyor çalışmak zorunda değil ama kimileri mecbur
10 Yorumla
+1 yılBizde hemen hemen hiç kimse o diplomayı hak etmiyor
Eğitim alt yapımız çok yetersiz10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 880 cevap paylaştı.
+1 yılEvet çalışmak zorundadır. Niçin üniversite okuyorsa artık. Kimse de amaçsız okumak istemez herhalde bu okulu...
10 Yorumla Üniversiteye her başlayan öğrenci ilerde güzel bir işi olsun ister. Şimdi ise bu durum imkansız gibi çok istediği halde işsiz o kadar insan var ki. Birde insanları eleştiren kısım var sanıyorlar ki üniversite biter bitmez işin hemen hazır. Okudunda ne oldu diyenler.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Çalışmak zorunda bırakılıyorlar günümüzde. Çünkü çoğu üniversite diploması işe yaramıyor sadece üniversite mezunu oluyor adın o kadar
10 Yorumlaher birey calismak zorunda. sonsuz varligi da olsa, en azindan yalniz kalmamak, duzenli bi hayat edinmek adina birseyler yapmak zorunda.
00 YorumlaGençlerimiz ülkemiz şartlarında diplomayı alınca amir memur müdür filan olacaklarını sanırlar ve asgari ücreti görünce yıkılırlar
03 Yorumla- +1 yıl
Asgari ücretli mudurler de var
- +1 yıl
Mudur olmak sanildigi kaar iyi birşey degil...
Ve mudur olmak icin üniversite okumak yetmiyor. Dunyanin her yerinde boyle...
Çalışmamaya bahane aramak deniliyor buna... Tamam Türkiye de parlak dönemlerden geçilmiyor ancak çalışmamak tembelliktir.
00 Yorumla
+1 yılZorunluluğun eğer ortada verilmiş bir söz yoksa gerekli birşey olduğunu düşünmüyorum.
10 YorumlaGüvenecek başka dalı yoksa çalışmak zorunda herkes.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yılHakediyorlar işsiz kalmayı tarih, felsefe, edebiyat vs okumak nedir ya
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNiye okudular çalışmak için. Ama her üni mezununa iş yok
11 Yorumla- +1 yıl
Nasıl düzelir bu durum sence
Çalışmak zorunda olsak nolcak zaten iş bulamıyoruz ki
00 Yorumla
+1 yılDeğildir de o kadar okumuşken çalışsınlar bari dmemkejdkd
00 YorumlaNeden okunuyoki üniversite güzel işlerde çalışmak için degilmi
00 YorumlaGarson için önlisans mezunu istiyorlar ölelim artık
00 Yorumla
+1 yılO kadar sene çalışıp didindikten sonra evde oturmak güzel hissetrmez yaa 😐
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılErkek evet bayan ise hayır bayanlar diplomalı ev hanımı olabilir 😎
00 Yorumla
+1 yılDeğil çünkü okuduğu bölüm yetersiz olacağı için insan kaynaklarından dönecek
00 YorumlaErkekse çalışmak zorunda kadın ise maddi duruma göre ve kişinin kendi seçimlerine göre değişir
02 Yorumla- +1 yıl
Kadin calismazsa nasil gecinecek?
- +1 yıl
@Freddy1616 Eşinin veya babasının desteği ile kendini çalışmak zorunda hissetmeyen kişiler için söyledim ben
+1 yılDiploma kolleksiyonu yapmak için üniversite okumadınsa evet.
00 Yorumla
+1 yılBen üniversite mezunu olmaktan ve çalışmaktan da nefret ediyorum,
Nefffreeeeett ediyorummm😤00 Yorumla
+1 yılÜlkemizin kaynakları herkese yeter de çalanı çok yeğenim
00 Yorumla
+1 yılTabii ki her üniversite değil, her birey belli bir olgunluğa eriştiği zaman finansal özgürlüğü adına çalışmalıdır.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer insan çalışmak zorundadır. Üniversite lise mezunu fark etmez.
20 Yorumlakeşke her mezun iş sahibi olabilse.çalışmadan yaşamak mümkün mü?
00 Yorumla
+1 yılzorunda ailesi ile kalsa bile yarın birgün evelnecek sıfır parasız işsiz napacak? evi sonra hallederiz düğün hazırlıklarına babasının annesinin parası yetmeyebilir
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHerkes canım çalışmak zorunda maddi durumu iyi olanlar gariç
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılUfak bir tecrübe edinip öyle ev hanımlığına geçmen daha iyi. Eğer düşüncen buysa..
00 Yorumla
+1 yılBu kişilerin kendi tercihidir ama toplumumuzda her mezun çalışmalı gibi bir algı var, maalesef ki.
İnsanlar sordukça sorarlar hiç bıkmadan.00 Yorumla
+1 yılYa girin motor kuryelige ayda 10 bin temiz 3 4 yil calis yeter yapican mantikli yatirimlar omrun boyunca
01 Yorumla- +1 yıl
Ayda 10 bin nasil kazaniyolar yaw?
+1 yılOkumak bişey ifade etmiyor ülkemizde
10 Yorumla
+1 yılAilesine yardim etmeli bence
10 YorumlaYaşamını sürdürmek için tabi ki de evet 🙄
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yılDeğildir ama işsiz kalmak zorundadır xd
10 Yorumla Eğer ekonomik kaygısı yoksa değildir.
10 YorumlaOkuyup kariyer yapanda var okuyup çoban olan da bence aklınla haraket et çok kasma biraz da şans
00 Yorumlayok yan gelip yatmali.. nasilsa ona bakacak enayiler vardir
00 Yorumla- Devamını Gör (38)
Devamını Gör(83)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026