Sevdiğim bir sosyolog kendisi, güzel şeyler söylüyor. Bir bakın derim.
Okulda öğrendiğiniz önemli şeyler var mı?
Sevdiğim bir sosyolog kendisi, güzel şeyler söylüyor. Bir bakın derim.
Üniversite çok şey kattı bana hocalarımız profesördü ve gerçekten çok bilgili öğretmenlerdi. En önemlisi kendi başımıza çalışmayı öğrendik öyle dersten geçiren bir iki puanı veren hocalar değillerdi ilkte kızıyorsun bu duruma ama hırslanıp çalışmak zorunda olduğunu bildiğin için çabalıyorsun. O yüzden disiplinli ve zor eğitimden yanayım bu konuda. Keşke o dönemlere geri dönsek :)
Bir çok deneyim sahibi oldum ve öğrendiğim şeylerde var en basitinden okuma yazma toplama çıkarma ve insanların ne kadar samimiyetsiz olduğu
Cevap
2Cevap
Kesinlikle öğrendin imkansız öğrenmemek , bak en azından burda insanlara yazmayı ve yazılanları okumayı okulda öğrendin :)
Öğrenme bozukluğum varmış. Okulda öğrenmedim, evde öğrendim.
Ya da öğretildi diyelim.
Mümkün degil öğrenme bozukluğun olsaydi hiçbir yerde öğrenemezdin
Alakası yok. Ben tamamen içe dönük, kalabalıklar arasında yoğun kaygı hisseden, s*ktimin kapitalist rekabetçi sisteminde öğrenemeyen biriydim. Okulda, hiçbir zaman, öğrenemedim. Kendi başıma öğrenmeye başladım, bu benim için daha iyiydi. Ama herkes beni zorla kendi sistemin içine çekti. Diğer bir konu, benim bulduğum ortamda her zaman sorgulayan biri olmuş olmam. Bir ortama girdiğimde ona uyum sağlamam, onu eleştirim. Çünkü ilerleme böyle sağlanır. Ben içine girdiğim sistemin, hata dolu, faydasız, zararlı, özgürlük düşmanı olduğunu gördüm, fark ettim. Bu yüzden öğrenmeyi liseden sonra ben istemedim. Yalan borcum yok, durum böyleydi. İlkokulun yarısında okuma yazmam çok kötüydü. Çirkin, yanlış, bozuk yazdığım için annemden dayak yediğimi çok hatırlarım.
Yine de liseyi bitirmişsin çok iyi , liseye kadar insan genel kültür alıyor , liseden sonrası mesleki eğitim , üniversiteye gitmeden de meslek öğrenebilirsin
Liseyi bitirmedim, dediğim gibi genel kültürde okulda öğrenmedim. Evde olabildiğince okuyarak, yazarak, öğrenerek, yaratarak bir şeyler yapıyorum
Bravo o halde , ben çok şeyi okulda öğrendim okulu hep sevdim
İyi.
Toplum icinde karsilikli oturup konusabilecek kadar sosyallik ogretti daha ne olsun.
Ben bunu da öğrenemedim:)
Eğitim sistemiyle alakalı bir şey. Ama illa öğrenmişimdir bir şeyler dnxj
Eğitim sistemiyle alakalı değil. Biz her ne kadar Batı uygarlığını övsekde kendi içlerinde kusurları var. Noam Chomsky bugün çıkıp Amerika terörist bir devlettir, ayrıca insanları sömürüyor diyor. Eğitim sistemininde insanları köleleştirdiğini. Bizim insanımız okuyarak, öğrenerek, düşünerek bir fikir sahibi olmuyor. Bir deli bir şey söylüyor herkes ona inanıyor.
Matematik bence çok önemli birde hiç bir şeyin mutlak iyi veya kötü olmadığını öğrendim öğrenmeyi öğrendim okul olmasaydı şu an ki halimden çok kötü durumda olurdum.
Okulun bi b. ka yaramadigini öğrendim.
Evet, ben de bunu öğrenmiş olabilir. Okul öğretmedi ama bunu orada öğrendim:)
Çok önemli şeyler öğrendim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?