Hedeflerinizi gözden geçirdiniz mi? Bir sene boyunca iş hayatınızda neleri başardınız, neler yarım kaldı? Bireysel olarak yıl sonu kapanış çalışmalarına başlamalısınız. Performans görüşmeleri, özellikle tüm çalışanları etkileyen yıl sonu değerlendirme süreci, ayrı bir önemi hak ediyor. Bu son süreçte, çalışanların performans görüşmelerine hazırlanmaya başlaması ve hatta hedeflerine bakıp tamamlaya bilecekleri'nin üzerine odaklanması faydalı olur. <3 :)
kesinlikle kendisini geliştirmesi gerekir. mesela konuşma dili şekli ses tonu nefes ayarlama nefes tonu vs böyle şeyleri iyi ayarlaması lazım en basitinden görüntü giyim giydiği ayakkabı bile bu konuda iyi ki işe girerken ilk önce giyimine bakımına falan bakarlar bunu çok yaşadım bende iş görüşmelerinde vs bu yüzden ilk önce görüntüden başlayıp sonradan içeriye beyne yönelmek her zaman daha faydalı olacaktır
Birçok yolu var. Bunların başında hayal etmek, hedef belirlemek ve iyi bir takım kurmak geliyor.
Uzun uzadıya anlatmak istemiyorum.
O yolu anlatmak ile yürümek arasında dağlar kadar fark var... Birçok kitabı okudum ama yine de birçok hataya düştüm ve o hataları kendim çözümleyerek istediklerimi başarabildim. Şu sözle kapatayım. Deneyimleyerek öğreneceğin tecrübeleri kitaplardan, nasihatlerden öğrenemezsin.
İş hayatında başarılı olmak için bir hedef belirlemek gerektiğini düşünüyorum. Hedefsiz bir çalışma hayatında başarının gelmesi mümkün değildir. Makul ve gerçekçi hedefler belirlemeli onlar için çabalamalıyız.