Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, bu karar ile alakalı “Değişmekten korkmuyoruz, kendimize güveniyoruz” açıklamasını yaptı.
Siz bu çalışma sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz? Home office olarak çalışmak ister miydiniz?

Koç Holding artık 35 bin çalışanını kalıcı olarak uzaktan esnek çalışma sisteminde çalıştıracak. Yani bu ne demek oluyor, Koç çalışanları artık şirket ofislerine gitmeyecek her gün. Bilgisayarlarının başında istedikleri yerde çalışabilecekler. Dilerlerse evlerinde dilerlerse cafede dilerlerse tatil yerinde. Tamamen çalışanlara kalmış yani.
Esnek çalışma ise normal mesai saatleri gibi olmuyor. Genelde bir saat ileri veya geri atabiliyorlar. Çalışanın kendi karar vereceği bir durum yani. Haftalık çalışma saatlerinizi kendiniz belirleyeceksiniz yani. Atıyorum çarşamba günleri ben saat 11'de başlayacağım, 19'da çıkacağım diyebilirsiniz. Saatlerinizi kendiniz belirliyorsunuz yani. koç holding home office sistemi anladığınız üzere şirkete gidip çalışmalarına gerek kalmıyor. ayrıca çalışma saatlerini de kendileri ayarlayacak. Bence müthiş bir şey.

Home office çalışma sistemine özellikle de pandemiyle birlikte birçok şirket geçti. Bankalar bile geçti. En basitinden Akbank çalışanları artık home office çalışacak. KizlarSoruyor çalışanları da aynı şekilde home office sisteminde çalışıyor. Tolga Tanrıseven'in bir röportajında duymuştum bunu. Spotıfy da artık home office çalıştıracak çalışanlarını. Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Amazon da kalıcı bir şekilde home office sistemine geçeceklerini duyurdular.
Facebook aynı şekilde uzaktan ve esnek çalışma sistemine geçireceklerini duyurdu. Her çalışanı bir yerde aynı sistemde çalıştırmanın verimsiz olduğunu düşünüyorlar. Sabancı Holding de esnek çalışma sistemine geçti. Belirli alanlardaki ekipleri de artık home office çalışıyor ama kalıcı olup olmadığı henüz belli değil. Ufak çaplı birçok şirkette belirli departmanlarını artık kalıcı bir şekilde home office sistemine geçiriyor. Çünkü işveren için maliyeti daha az. Bu nedenle bu tarz bir sistemi mantıklı buluyorlar. Home office çalışan şirketler artacak gibi.
İlk başta güzel gibi gözükse de bir zaman sonra insanların sürekli evde çalışması psikolojik olarak çok etkiliyor ayrıca asosyal olmalarına da sebep oluyor.
Ofiste ki işle evde ki iş aynı verimi vermez. Tamamen değilde geçici yapsalar dahi iyi olurdu.
Bu kararın ne anlama geldiğini iyi okumak gerek. Dünya genelinde büyük şirketlerin çoğu çalışma modellerini evden çalışmaya çevirmeye başladı. Amaçları yerleşim maliyetlerini düşürmek gibi görünse bile aslında yeni dünya düzenindeki rollerini oynuyorlar izlenimi veriyor. Şöyle ki son 10 yılda insanların ticaret ve yaşam davranışları değişmeye başladı. Pandemi ile beraber bu süreç hem hız kazandı hem de gözle görülür şekilde ayyuka çıktı. İnsanları internet üzerinden alışverişe , evden çalışma modeline düzenine adapte etme gibi sosyal alanlardaki varlıklarını en aza indirip tıpkı bir robot gibi hanelerine çekmeye çalışıyorlar. Evden çalışmanın dezavantajları çalışmamaktan daha fazla. En basiti insanların öğün düzenleri , fiziksel aktiviteleri ve dayanışma bilinci sekteye uğrayacak. Siz zannetmeyin ki evden çalıştığınızda kaytarabileceğinizi çünkü tüm firmalar aparat ve yazılımıyla sizlerin gün içerisindeki performanslarınızı ve bilgisayar başındaki işlemlerinizi varlık dedektörü ile takip edebilecekler. Her meslek grubu için mümkün olmazsa bile hatırı sayılır bir oranda masa başı görevde bulunan çalışan kitle mevcut. Tabi bu yeni düzen hedefleri arasında bir çok iş kolu da tarihe karışacak gibi duruyor. Otomasyon sistemleri ile dışarıda hizmet ihtiyacı duyduğunuz bir çok şey artık teknolojik makinalarla size hizmet verecek. Ben evden çalışma düzenini sağlıklı bulmuyorum. İş yeri atmosferi ve oradan aldığın şevk bile seni çalışmaya daha fazla teşvik edici nitelikte. Pandemi büyük ihtimal istedikleri alt yapıyı sağlayana kadar bitmeyecek. Kısacası bu hesaba göre dünya önümüzdeki 2 yıl bu pandemiyle uğraşacak gibi gözüküyor. Umarım ileride kıyafetini ve yemeğini evden sipariş eden , işini evde yapan robot insanlar haline gelmeyiz. Tabi benim görüşüm bu umarım yanlış düşünüyorumdur.
Home office çalışmak, güzeldir. Avantajları ve dezavantajları vardır. Bu şekilde sürekli çalışmayı tercih ederdim.
Firmalar tarafından home office çalışma yöntemi ilk defa denenmiyor. Uzun yıllardır işlerini bu şekilde başarılı olarak yürüten firmalar bulunuyor. Günümüzde farklılaşan nedir? Büyük firmalar, yüzlerce çalışanı olan firmalar home office çalışma sistemine geçiyor. Sayıca fazla olan bir topluluğu uzaktan kontrol etmek, biraz zordur.
Aslında home office çalışma daha geç yaygınlaşacaktı. Koronavirüs, tüm dünyayı hızlı bir değişim içerisine soktu. 😊
Hayır istemezdim. İş verimliliği iş yerindeki gibi olmuyor kimse kusura bakmasın. Don atlet yapılan işinde verimi olmuyor. Ben odaklanamıyorum çalışırken sürekli aklım başka şeylere takılıyor. Sürekli evde olmakta çok sağlıklı ve mantıklı değil. Biraz dışarı çıkıp havada almak gerekiyor. Evden çalışmayı pek destelemiyorum. İnsanı daha fazla tembelliğe ve obeziteye ittiğini düşünüyorum.
Cevap
63Cevap
Koç holding olmuş boş holding bu zamanda home çalışma ve evde çalışma bilakis sosyal hayatı tehlikeye atar bunlar gereksiz konular ve gereksiz planlar insanın kendine hiç mi zamanı olmasın patlar o çalışma ile pskilojik problemler bunlar manyak mi ne haydi bir çalışan bu tempo yüzünden depresyonun neden olacağı beyin kanaması olursa ne olacak hiç düşünen var mı dün ben uykuda iken ölüm benim kapımı yokladı ya orada faili meçhul bir şekilde şiddetli baş ağrısı yüzünden olseydim yemin ederim resmen çalıştığım kurum dehsetten ürperirdi kendim devlet memuruyum bu ilk defa başıma gelmedi aman parası batsın önce sağlık sonra kariyer
Çoğu kişi bunu şans olarak görüyor ama kapitalist sistemin insana attığı en büyük kazıktır home Office çalışmak.
Çünkü yalnız kalamıyorsunuz. Her an sizi bir müşteri arayabiliyor. Ruhunuzu dinleme fırsatınız yok. Yalnız kalmaya arzu duyuyorsunuz.
Yalnız kalmak biri için travmaysa home Office yalnız kalmaktan daha büyük bir yalnızlıktır.
Kapitalizm sizin rahat etmenizi neden istesin ki? Vicdana mı geldi dünyayı yöneten bu parasal Sistem. Sistem hep konfor üzerine çalışır. "Seni senin de hoşuna gidebilecek şekilde sömüreceğim" diyor sistem size.
Yanlış anlama ama iş yerine gittin direk muhattapsın tamam evinde çok rahatsın ararsa konuşursun yoksa evde takılmaca :) neden işini yapmıyon diyen bir patron bidonu yok ayrıca işden dönüş saatini 2.5 saat biri olarak söylüyorum keşke böyle olsaydı
Kısa bir süreliğine sorun etmezdim ama kalıcı olarak evden çalışmak istemezdim ileride. Zaten benim mesleğim evden çalışabileceğim bir meslek değil. İnsanlarla içli dışlı olacağım bir meslek. Ufak tefek evrak işlerini belki evde yapabilirim. Ondan harici çalıştığım alana bağlı olur biraz. Ama asla kalıcı olarak evden çalışmak istemezdim. Mutsuz olurdum sanırım.
Kurumsal anlamda iş hayatında bulundum ama kısa bir süre oldu bu çalışma. Ben şahsi olarak home office çalışmalara karşıyım. Şirketler, yemek ve ulaşım ücretlerini veya ödeneklerini vermemek için yapıyor sanırım bu uygulamayı.
Bence çok önemli bir karar. İnsanlar evden çalışabiliyorsa neden -özellikle İstanbulda- o kadar zaman kaybedip işe gitmeye çalışsın. Ama bence burada önemli nokta şu, şirket çalışanın elektrik faturası (belli bir oranını), internet faturası, gıda parası vb. gibi ek ödemeleri de çalışanına yapacak mı? Yoksa sadece kendini düşünmüş oluyor. Hiçbir zaman böyle konularda ürkmek gerektiğini düşünmüyorum. 21. yüzyıl için 21 ders kitabını tavsiye ediyorum.
Cok ince bir noktaya değindiniz tebrikler
Bu tarz yenilikler beni ürkütüyor insani değil de daha çok robotik bir yaşama geçiyoruz gibi...
Yüzyüze iletişim azalır ve bu ileride insanları yalnızlaştırıp psikolojik sorunlar yol açmasına bile sebep olabilir, düşünsenize artık günaydın bile diyebileceğiniz bir çalişma arkadaşı yok ne kadar soğuk.
Tabi birde home office çalısamayacak kalifiyesiz elemanların (çaycı, temizlikçi...)
ekonomik sorunları ne olucak?
Ben karşıyım bu düzene!
Merhaba,
Zaman Zaman HomeOffice Çalışı olarak aslında güzel olmasından bir yana kötü yanları da var.
Eve hapis oluyorsunuz ve iletişiminiz azalma birlikte evraklar belgeler her şeyi kendiniz yapıyorsunuz yardım alabileceğiniz kimse olmadığı için Tek çalışan oluyorsunuz.
#Just
.
Koç HOLDİNG !!!
Siz bir personel masrafları sadece maaştan mı ibaret sanıyorsunuz.
Bu personele, yer bul oda bul masa sandalye ayarla, yemek salonu sayı yüksek diye kreş kur, suyunu bile anlık analiz et, servis bul vs vs..
Burada tek mevzu düşük maliyettir.
.
Evde yanlız değilsen sessiz alan bulman zorlaşıyor ve verim düşüyor ayrıca home ofis de sana nefes alacak fırsat tanımıyorlar aynı ücreti alıyorsun ama doğru düzgün molan yok yemek internet doğalgaz elektrik senden işverenler bu gibi külfetten kurtulup işçiye yıkmış oluyor home ofis çalışmanın işçiye hiçbir faydası yok her zaman olduğu gibi işveren kazançlı çıkıyor..
Mart 2020 den beri homeoffice çalışıyorum. Avantajları varsa da sosyallik açısından çok ideal bir durum değil. İş arkadaşlarımı, keyifli yemekleri ve sohbetleri özledim 😊
Ben yarı zamanlı homeoffice çalışmaktan yanayım. Çalıştığım şirketin de gelecekle ilgili vizyonu bu yönde.
İstemem doğruda bulmuyor.
- Evde çalışmak hele birde çocuğu olanlar için çok zor.
-İnsan iş ortamında uzaklaşıyor. İşe adapte olmıyor.
-İş ortamında sağlanan imkanları evde yaratmak ekstra masraf gerektiriyor.
-Yöneticiler bu durumu suistimal edip mesai saatleri dışında da çalışmanı bekleyebiliyor.
Tabi şirketlerin işine geliyor yemek parası yok yol parası yok yakacak yok çay yok hiçbir şey yok işte ne gelir tabii Aslında bu çalışanlara ek olarak her ay 1.000 TL vermesi lazım evde bedava kaynamıyor tencere doğalgaz elektrik su Hey yavrum hey patronlar biraz ellerini ceplerine atacaklar
bence bunu sağlıklı olduğundan değil. giderleri azaltmaya yaradığından seçmiş olabilirler. Elektirik su ve yer olmak üzere yemek kahve-çay vs. gibi küçük gibi görünen 35 bin kişi yaptığında dev bir bütçeyi kaplayan giderleri de azlatmayı hedeflemiş olabirler. Türkiyede işsiz insanların büyük çoğunluğu rasyonel düşünceden uzak olduğunu düşünüyorum.Çoğu işçinin rahatını düşündüğünü düşünmesi koyunluk belirtisi
Ben olsam buna kolay kolay müsaade etmem, insanların pek çoğu işini savsaklamaya ve kalitesini düşürmeye elverişli, benim çalışanım belirli bir disiplin altında kurallara tam uymak şartıyla çalışmalıdır.
Yeni icatlar çıkartmayın...
Personel dediğin işinin başında olur, ben muhatap olduğum adamın giyim tarzını, mimiklerini, hareket şeklini görmek isterim. Gözlerine bakıp konuşamadığım ya da gözlerime bakıp konuşmayan adama güvenmem...
Mantıklı evden de calisilabiliyormus. Neden elektrii kira ısınma yemeicme parası versin ki... Evinden çalış maaşını da al. İş veren gözüyle çok mantıklı
İsterdim valla ne guzel hergun 40 dakika daha fazla uyu, ne giyecem diye dusunmek yok, yagmur camur yolda eziyet cekme yok. Daha ne olsun ki ama benim icin imkansiz bir durum maalesef.
Home ofis ve doğayla büyün çalışıyorum çalışma ortamı güzel olursa keyifli geçeceğini düşünüyorum 😇🙏🏼
Zaten sosyal bir insan değilim. Tam bir ev aşığıyım. Benim için muhteşem bir meslek. Valla gün boyu çalışırım yeter ki evden çıkmayayım :Dd
Kim istemezdi ki? Macera severleri bu soru dışına alalım. Gösterişçileri de... İlgili kişilerin hepsini dışarıya alalım :D
Bir yerden sonra sıkıcı oluyor ve verim düşüyor. En mantıklısı hibrit model. Haftada 2- 3 evden çalışmak gibi. Ya da dönüşümlü.
Sadece işini düşünenler için muazzam fırsat. Lak lak yok. Bakış atan yok. Dedikodu yok. Sadece iş.
İş olsunda , home olur , evin damı olur , bahcesi olur , Bence olur yani , ay sonu çabuk geliyor zamlar malüm🙄
Zaten evlilik gibi bir hayalik yok. Migrenimde var kapali alanlar olumsuz etkiliyor sagligimi. Bu sebeple isterdim evde çalışmak.
Iyice asosyal insanlara dönüşelim yani. Pandeminin başında 4 ay çalıştım asla bana göre değil, benim çalışmam için oncelikle evden çıkmam gerek. :)
Aylık kira, yol, su, elektrik giderleri yok. Sadece buradan gelebilecek meblağlar ile dahi kâr elde edilebilir. Akıllıca.
Koç holdingde çalışıyorsam neden istemiyim. Her yıl ertesi yıla göre 1,5 kâr eden bir holding.
Hiç bana göre değil asosyal olmaktan başka bi işe yaramaz bence.
zaten bu sistemde çalışan bir sürü yazılımcı, grafik vs. var
Deliricek insanlar ruhen, buna zemin hazirlaniyor mantikli sekilde
Çünkü daha çok tasarruf ediyo adamlar, servis parası, yemek parası, hemde ofiste 8 saat çalışıyosa evde 10-12 saat çalıştırıyolar
Vay be. Kıskandım açıkçası. Özgür çalışma ortamı hoşuma gidiyor. Ev rahatlığı bir başka zaten. Tabi ki sosyalleşmek gerekli ama pandemide dingin kafanın güzelliğini keşfettik hepimiz...
Çok iyi fikir, ofis kira gider yol masrafı yok. Sadece bunlardan bile çok kar eldeederler.
Bir dönem çalıştım. Kendi evinizde sabahın köründe yola koyulmamak guzel. Ama bir sure sonra sıkıyor
Para gelsin de nasıl gelirse gelsin, meşru yoldan tabiki
nasıl koç holdingde çalışabilirim
acil yazın sadjasf
Güzel birşey bu ama çalışanlara yemek parası da verilmeli diye düşünüyorum çalışırken birşey yapamayabilirler.
Guzel bir uygulama bence zamandan da tasarruf, ofisten de
Çook isterdim. Evden çıkıp işe gitmek korona olmasa da işkence benim için.
Ben çok isterdim gerçekten. Soğuk günlerde işe gitme, işten gelme telaşı çok yorucu oluyor :/
aslında daha iyi daha verimli olacağını düşünüyorum
Haftanın 2 günü home office olarak çalışıyorum zaten
Evet güzeldir de kendimi koordine edebilir miyim bilemiyorum
İsterdim...
Tabii o zaman en azından 1+1 bi eve çıkmalı...
Home ofice çalışıyorum zaten ama tabi pandemi bitince döneriz normal çalışmaya
Dünya dijitalleşiyor.. Koç Holding Home Office geçmiş çok mu 😏
Evettt her ne kadar iş yükü şirkette olandan daha çok veriliyor olsa da ev rahatlığında efsane güzel her şey
Bu virüs işi kötüye gidiyor yapmaları iyi oldu ama öyle olamayan insanlar da var ve hala tehlikenin farkında değil ya da elleri kolları bağlı.
Öldüm göremedi gözleri belkide kördü geceleri deliyemi döndüm söndümÖldüm göremedi gözleri belkide kördü geceleri deliyemi döndüm söndümKlipleri sabitlemek, silmek veya yeni klip eklemek için düzenle simgesini kullanın.
Mantıklı böylelikle ofis vs gibi ekstra maliyetler ortaya çıkmaz, ancak bu haliyle kişisel performansı bir süre sonra eksi yönde etkileyebilir.
Bir yıldır Home Ofis olarak çalışıyorum, Harika bir şey.
Bunun sebebi çok hesap açmakmış. Genelde 2-3 den fazla hesap açarsak instagram 1-2 gün içinde kapatabiliyormuş. Bunun çözümünü bulan varsa yazsın lütfen.
adam hesap adamı elektirik.. su.. bu kadar geri dönüştürülür... :)
Beyaz yaka olsam bu karar şahsen hoşuma gitmezdi. Evde boğuluyorum ben dışarı çıkmam lazım.
Ulan 2 mesleğim var ikisi de home ofis mantığına ters
Son günlerde üniversite değiştirmek istiyorum ve home office işi ilgimi çekti sanırım isterdim
Koç holding gibi şirketler neden beni alsınlar ki ben zavallı bir poncigim
ben kasımin ortasını alıcaktım tüy dokücü kremle sonra her yere sürüldü kasım yok gibi bişi nasıl uzar ya da ne zaman uzar ya?
çaılşacak olanlar zaten bellidir. homeoffice çalışabilecek durumda olanlar zaten çalışır.
Ben şirkette de çalışırım hiç sorun değil ama dolgun maaş + şahsi araç + 1 gün çalışıp geri kalan günler tatil olursa kabul edebilirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?