Corona salgını ile birlikte birçok marka homeoffice çalışmaya başladı. Buna uyum sağlayamayan markalar ise ekonomik krize girdi. Bazıları iflas ederken bazıları çalışanlarını ücretsiz izne ayırdı.
Bazı şirketler, homeoffice sistemini Korona’dan sonra kalıcı hale getirmeyi planlıyor! Örneğin, Yapı Kredi Bankası böyle çalışmaya başladı. Artık birçok Yapı Kredi’li, evden hizmet verecek. Diğer bankalardan da bu tarz hamlelerin gelmesi bekleniyor.
KScanlar bu konuda ne düşünüyor merak ediyoruz. Firmanız böyle bir çalışma ortamı teklifi ile gelirse kabul eder misin? Görüşlerinizi bekliyor olacağız. :)homeoffice çalışma ortamı
Homeoffice çalışma sistemi bana daha uygun.
Her gün şirkete gitmeyi isterim.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Homeoffice çalışıp biraz daha düşük maaş mı yoksa her gün şirkete gidip fark alarak çalışmak mı isterdiniz?
İhtiyaçlar icatları doğurur. Tekerlek durup dururken birinin pi sayısını bulmasıyla çıkmadı. Hadi onu geçelim. Almanya Rusyaya daldığında felaket soğuk bir iklimle karşılaştı. Ki çoğu savaş aracının motoru dondu ve ilerleyemediler. Hitler bu duruma çok fena kızdı. Emrindeki mühendislere ''Ya bana donmayan motoru bir gecede yaparsınız ya da sabaha sizi fırına attırır yakarım'' dedi. Eee ecel korkusu. Adamlar bir gecede donmayan motoru yaptılar. DAha doğrusu eksi elli de bile çalışan motoru yaptılar. Çünkü ihtiyaç vardı. Aksi taktirde fırın buğulama olacaklardı. Korona gelince şirketler ayakta durmak için gayet kullanışlı bir yol seçtiler. Ama buradaki asıl mesele doğru insanlarla çalışmak. Bizde o doğru insan yok. Bizde her hangi bir firmaya işçi alınırken iki koldan alınır. Ya filanın selamıyla gelen torpilli tanıdıklar alınır, ya da avrupai tarzda bir mülakat yapılır. ''Kendiniji on yıl şonra nerede görüyorşunuj'' gibi saçma saftrik sorular sorulur. Ve en entel dantel cevap verenler seçilir. Ama her iki kesimden de ciddi anlamda iş yapacak adam çıkmaz. İş yapacak kafası çalışan adam kendini illaaaaki belli eder. Bunu anlamak içinde labaratuvar ortamında bilimsel testler yapmaya gerek yok. En basitinden alay komutanı üst teğmene emir verir. Alayı topla iştima alacağım der. 2 saat olur üst teğmen hala alayı toplayamamıştır. Sonra albay gider on başılardan birini bulur. Oğlum şu alayı topla der. Bir bakmışsın sonra 10 bin asker mum gibi dizilmiş komutanı beklemektedir. Veyahut aliye ''Oğlum al şu parayı git yarım kilo kuru fasulye al''' dersiniz. Ali beş dakka sonra elinde parayla gelir ''Kuru fasulye yokmuş'' der. Aynı parayı veliye verirsiniz. Veli onbeş dakka sonra fasulyeyle gelir. Siz sorarsınız, ''oğlum neden buldun bunu?'' veli çatır çatır cevap verir. ''Bakkalda yokmuş ben de yan mahalledeki marketten aldım geldim''. Olay bu yani. İş yapacak adamı seçersen o iş yürür. Tabi o iş yapacak adamı seçecek bir de beyin lazım.
Her gün şirkete giderek çalışmak koşuluyla fark falan vermiyor kimse. Senin riskin falan umrunda değil sistemin. Gene aynı düşük ücretle seni şirkete getirtip sırtına semer vurarak çalıştırıyor. Üstelik devlete ücretli izinli gösterip sigortanı düşük yatırıp devletin verdiği pandemi ücretini de maaşından kesiyor. Bu yapılanmayı kurgulayan iş hayatında neyi nasıl tercih edeceksin, ya da ne seçenek sunuyorlar ki sana?
Ben bundan altı yıl önce Türk Telekom Asisstt firmasında müşteri temsilcisi olarak görev yaptım bedensel engelli olmamdan dolayı servisi kaldırıldı ayrılmak zorunda kaldım ama öncesinde eve home Office kuracaklardı ama sonradan yapmadılar, böyle çalışan bedensel engelli arkadaşlarım da vardı, gerçekten büyük kolaylık ama artık çoğu firma yapmıyor.
Bizim ülke bu konuda aşırı geride kaldı. Homeoffice sistemi yurt dışında çok yaygın iken türkiyede sınırlı alanlarda nadir yani. Buda can sıkıcı tabi. Bazı şirketler callcanter şirketleri bile evden çalışıyor. İnterneti olan yapıyor yemin ederim. Bence çok iyi yani. Disiplini elden bırakmayanlar yapabilir, aksi takdirde tabiki işi baştan salma olur. Genelde göçme fikri olanlar için ya da gezenler için uygun bir tercih. Benim şahsen böyle bir şansım olsa istnbulu şu an terk ederdim. Egede yaşardım.
Homeoffice herkese çekici geliyor evin rahatlığında diye düşünebilirsiniz ama çok az insan şirkette ciddi çalışma temposunu ev ortamında yaratamıyor buda iş kaybına neden oluyor. Bir çok şirkette bunun farkında zaten yani bu durum şirketlerin çokta işine gelmez verim kaybı yaratacağı için. Şirketlerde belli bir disiplin içinde işler yürür orada tek odaklandığınız işinizdir ama evde öyle değil bir çok etken sizin çalışmanızı engelleyebilir diye düşünüyorum tabi ki bu benim şahsi fikrim...
Hangisi daha karli oluyorsa sirketler onu secer sirkette yemek masrafi olmaz eletrik su vs sirf disiplin olsun diye bir yarar saglamayan sirketler onu secmezler
Kendi işini yap hayatın tadına var. Kimseye 3 5 e köle olma. Zam alınca sevinme. Hiç bir zaman maaşına yapılan zam seni iyileştirmez. Olduğun yerde sayarsın. Kendine zaman ayır kendini tanı. Kapasiteni ölç bir ç tart. Neler yapabilirim de. Beceri ve kabiliyetlerinin ederini piyasa şartlarında muadil leri ile değerlendir, kendine onlardan örnek al. Kendin uyarla. Her türlü maas sisteminde düzenli çalışırsın ama farkında olmazsın sadece olduğun yerde sayarsın bir arpa boyu yol alamazsın. Edindiği tecrübeler sana dikte edilen ve öğretilen darbalandaki tecrübelerdir. Ozgun değildir.
Daha önce başkasının hesabına evden çalıştığım oldu. Fena da olmuyor cidden. Yol bir kere başlı başına bir zaman kaybı ve yorgunluk. Şimdi de kendi hesabıma evden çalışıyorum. Tek dezavantajı iş yerindeki kadar sıkı konsantre olamıyorsun. Gel gelelim bitmesi gerektiğinde yine bitiyor.
Büyük şirketler uzaktan çalışmayı idare edecek ayrı kişiler dahi çalıştırabilir.
Biraz daha az derken 100-200 civarıysa tabiki evden çalışmayı isterim. Yol sorunu yok, kar kış yağmur sorunu yok, hazırlanmaydı kahvaltıydı sorunları yok daha fazla zaman kalır. İşterinde 10 saate yaptığın ili evde 4-5 saate yaparsın aşırı fazla zaman kalır tabi sadece bazı işler için geçerli.
Sürekli ev belli zaman sonra bayar çalışma dediğin ev dışı olur hatta eve çok yakın yerde olursa bile tuhaf kaçıyor. Arada sırada belli süre olursa olabilir o ayrı. Aslında küçük çocuğu olan kafınlara faydası olabilir belki.
Homeofis tabiki de. Artık gelişmiş toplumlarda homeofis her zaman artıyor. Gençlere de meslek seçerken hep homeofis çalışabilirliğini, hobilerine ve ailelerine zaman harcayabilecekleri tarzda işler seçmelerini tavsiye ederim.
İnsan sosyal bir varlıktır. Evde oturup, eve kapanmak insan psikolojisi için sağlıksızdır. Ayrıca hayat işten ibaret değil: iş ortamındaki arkadaşlarımız, yediğimiz yemek, dışarıda yürüyüp hava almamız.
Ben homeoffice çalışıyorum. Kesinlikle çok memnunum. Ulaşım vs gibi sorunlarım olmuyor. Her gün ne giyeceğim, bu soğukta nasıl gideceğim gibi stresim olmuyor. Çok daha rahat oluyorum. İmkanı olan herkese öneriyorum. :D
Yani bir süre homeoffice çalışmak iyidir bu süreç içerisinde. Ancak sonsuza dek böyle olacak da değil. Bence şirket ortamı çalışan motivasyonu ve gerek şirket içi gerekse şirket dışı iletişim ve network için çok daha önemli. Bu pandemi süreci ile yaşamayı öğrendikten sonra ofis ortamına dönülmeli.
Aslında esnek olmalı. Home ofis çalışmaya uygunsa is, çoğunluk tercih bu yönde olmalı fakat arada şirkete de uğramak güzel olurdu mesela haftada bir gün gibi...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Her gün normal şekilde, işime gidip. Normal şekilde maaş almak daha mantıklıdır.
Hergün kalkıp üstünü başını temizliğini yapıp şirkete gitmek insana disiplin katar bence daha iyi tembellikde etmezsin benim evde ders çalışamayıp okulda çalılabildiğim gibi 🤣🤣🤣
Ben yıllardır home ofise çalışıyorum. İnsanları home ofise olarak da çalışılabileceğini söylüyorum kimse inanıyordu. Bir virüs girdi herkes evlere çekildi.
Kabul etmem. Çünkü yaptığım işin karşılığını almak ve işimi çok daha iyi yapmak isterim. Zaten benim mesleğimde öyle bir ihtimal yok. Evimden her yere yetişecek bir vinç daha üretilmedi :d
senelerdir evden calisiyorum kendi isim hemde... masraflarim azaldigindan gelirim artmis oluyor... kafam cok daha rahat calisma saatim yok.. gece 1-2-3- farketmiyor gelen msjlara o saattede cevap yaziyorum