Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Akademisyenlik için vakit kaybı sayılmaz. Özel sektörde çalışmak için vakit kaybı olabilir ama bu da duruma bağlı. Misal mühendis 4 yıllık lisans mezunu. İş için alımda yüksek mühendis olma şartı aranıyor. O durumda yüksek lisans şart. :) Bu duruma göre değişen bir faktördür. Bence eğitime yapılan yatırım boşa gitmez. Karar yine de sizindir. Allah ağız tadı versin.
Yarın sabah caddeye çık anket yapıyorum de insanların eğitim seviyesini sor, daha sonra bulunduğun ildeki işkur önüne git yeniden anket yapıyorum de ve eğitim seviyelerini orada da sor bu sorunun cevabını orada bulacaksın emin ol...
Cevap
34Cevap
İlkokul bitince direkt meslek öğreneceksin yaz tatilinde meslek öğreneceksin bunca yıl okuyup lisans mezunu olacağım diye g. tünü yırt pazarda limon satarsın! (Onu da zabıta sattırır mı ayrı) (olmadı karton toplayıcısı olursun!) hakir gördüğüm için değil adım attığın şehirde Üniv var ama çoğu yetersiz! Mezun olunca diplomalı işsiz oluyorsun (amcan varsa diplomasız her şey olabilirsin!!!)
Tezli ise ve akademik eğitime de devam edilecek ise hayır. Özel sektör için bir anlamı yok, kamu için ise maaş katsayısı artıyor.
Hocam özel ilk hedefim kamu olmassa özel ama yapmalı mıyım yoksa kpss mi çalışayım
Anladım benim için çokta gerekli değil o zaman
Anladım teşekkürler
Elini sallasan lisans mezununa denk geliyorsun şart. Yüksek lisans bile yetmez. Doktora yaparak fark atmak lazım.
Oylamaya evet mi hayir koymussun hangisine basacagimi bilemedim vakit kaybi demek icin
Yüksek lisans ve doktora artık zengin işi oldu. Mesela dersler gündüz oluyor derslere gitmek gerek bir işte çalışıyorsan bu zor. Bir sürü emek veriyor insanlar ama torpili olan akademisyen oluyor. Malesef.
Yüksek lisans şart ama o halde bile boşta kalan çok insan var biraz da şans işi
Gençler, Yüksek Lisans işsiz adama iş getirmez.
Bunu kafanıza sokun.
Günümüz koşullarında yaşamak bile vakit kaybı.
(Aynı zamanda bir başarı)
Bence vakit kaybı değil. Aksine kendini gelistiriyorsun ve farkın oluyor
Yüksek lisans şart. Vakit kaybı olarak görenler genelde okuldan da bihaber olanlar.
iş bulmak için şart değil ama asla vakit kaybı da değil
aslında insana görüş katıyor ve sonrasında asistan olursan harika bir durum
Eğitim adına gerekli ama ülkede bunun önem arz etmediği gerçeği de var.
tabı kı şart herkes başında uzmanllık var mı yok mu ona bakıyor gerçi benım alanımda uzmanlık bıle yetmıyor en az doktora :((
Nice Üni mezunu, yüksek lisans sahibi işsiz. Öncelikle ülkemizde değiştirmek zorunda olduğumuz bir yönetim aklı var bence. İnanılmaz güzel bir ülkede yaşıyoruz fakat sürekli olarak artan bir beyin göçü var.
Dayın varsa iş bulursun başka türlü zor
Artık lisans mezunu herkesin yüksek lisansı var
Ülkemiz şartlarında gerekli
Aynı zamanda pratikte de gelişmek gerekiyor
Şimdi doktora yapanlar bile aç
Git amerikada yap çalışma hakkı kazanırsın
Türkiyede ise zaman kaybı
Is bulmayi kolaylastirmak adina gerekli
La okul okuma bile artık vakit kaybı
Yüksek lisans şansı arttırıyor.
bir şeyler çıkabilir yinede.
Bayağı bildiğimiz vakit kaybı, gereksiz olay.
2 Üniversite bitirip sanayide çalışan gençler var.
Yurtdışında yapmadığın sürece gereksiz ya
Tamamen Vakit kaybı
Şartlar arasında
Vakit kaybı
Yaşamak için şart..
Görüşüm yok
Evet şart
Evet, şart.
evet sart
Vakit kaybi
Şart
faydası olur elbet