Kuzenimle bir tartışma yaşadım sizce hangimiz hakliyiz?

Merhaba benim amcamın bir kizi var 22 yasinda yurt disinda yaşıyor uzun yıllardırda orada. Ben Turkiye'de Tarih ogretmenligi okudum ve kendisi bana bol bol calis umarım atanırsın dedi bende insallah dedim sonra kendisi dedi ki "Turkiye'de bir suru ogretmen var kızılay dagitir gibi formasyon dagitilar keske atamasi bol olan bir bolum okusaydın." dedi bende dedim ki "sen bence beni kıskanıyorsun ben ogretmen oldugum icin öğretmenler gününde butun akrabalar benim resmimi paylaşıyor öğretmenler gunumu kutluyor ama sen yuksek lisansını yapmana ragmen yurt disinda kendi mesleğini degil tamamen baska bir meslekle ugurasiyorsun ben atanirim sen merak etme" dedim kuzenim de bana dedi ki "KPSS sende kafa yapmış galiba kizim sırf mesleğimi yapmıyorum diye bu beni g'erizekali bir insan yapmaz ben kendimi geliştirmek icin üniversiteye gittim yuksek lisansımı yaptım ayrıca senin atanmamani neden isteyeyim ki sen atansan ne atanmasan ne bana ne gibi bir yararı veya zararı olacak ki kiskaniyormusum neyini kıskanayım senin kiytirik bir bolum okumuşsun parayla formasyon belgesi aldın atanırsan doguya gideceksin 4/5 bin tl maas alacaksın senin 1 aylık maaşın benim yurt disinda 1 haftada harcadigim para, alt tarafı seni düşünüp keske baska bir bolum okusaydın dedim üstüne de umarım atanırsın dedim, ne kadar s'alaksin 25 yasindasin ama baya kafan guzel" dedi yani tartışma yaşadık kendisini de hic sevmem
Kuzenimle bir tartışma yaşadım sizce hangimiz hakliyiz?