Sayısalcıyım, AYT sınavına gireceğim. Sayısalcılar AYT'de ne çözecek bu benim biraz kafamı karıştırıyor. Biri beni aydınlatabilir mi? Sınavda bütün dersleri çözecek miyiz? AYT sayısalda edebiyat var mı?

Sayısalcıyım, AYT sınavına gireceğim. Sayısalcılar AYT'de ne çözecek bu benim biraz kafamı karıştırıyor. Biri beni aydınlatabilir mi? Sınavda bütün dersleri çözecek miyiz? AYT sayısalda edebiyat var mı?

Sayısal yerleştirme puanı için Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanını çözmenize gerek yoktur. Çözdüğünüz takdirde sayısal puanına herhangi bir katkı sağlamaz. Edebiyat, Sözel ve Eşit Ağırlık puanı için, Sosyal Bilimler de sadece Sözel puanı için katkı sağlar.
Yani onlar da matematik ve fen çözse onlara da mı bi katkı sağlamayacak öyle mi?
AYT için kesinlikle evet diyorum. 👍
Peki sınavdan ful çekmiş kişiler kendi alanı dışındaki dersleri de mi çözmüş kişiler. Ben sayısalcıyım tyt yi ful çektim ayt de de matematik ve fen ful çektim diğer dersleri çözmedim ama ful çekmiş mi sayılıyorum
Uzun bir şekilde detaylı açıklamamı ister misin sınav sistemini? 🌝
Ay çok sevinirim gerçekten 😁
Sınavın adı YKS, yani Yüksek Öğretime Geçiş sınavı. Şimdi, 3 tane yerleştirme puanı mevcut. EA, SÖZ ve SAY... Sınav iki kısımdan oluşuyor, ilki TYT. Bu sınavda tüm soruları çözmen puan getiriyor sana, alanın ne olursa olsun. Bir sayısalcı olarak Sosyal Bilimler çözmen bile sana puan getirecektir. TYT sınavın %40'ını oluşturur. TYT'ten barajı aştığın zaman ikinci bölüme girersin. İkinci sınav AYT, yani alan sınavı... Senin bu bölümde SAY puanı için girmen gereken sınavlar Matematik ve Fen Bilimleri. Bu sınavda bu iki alanı da full yaparsan SAY yerleştirme puanı için tam puan elde etmeyi başarırsın. AYT, sınavın %60'ıdır. Bir de bunlara Orta Öğretim Başarı (OBP) eklenir, lisedeki başarın yani al sana yerleştirme puanın hazır bile. Sıralaman genel olarak tüm alanlarda belli olur. Bir bölüm için gerekli olan yerleştirme puanları sınavın zorluğuna göre değişir, önemli olan sıralaman. O alandaki sıralaman istediğin bölüme girmek için çok önemli. Dilersen, AYT'de farklı alanlara girip Sözel ve EA puanına bile sahip olabilirsin. Bu tamamen hangi bölümü istediğine bağlı. Umarım, anlatabilmişimdir sınavı ve sistemi. 🤭
Çok iyi anlattın eline sağlık bana vakit ayırdığın için çok teşekkürler ;)
Rica ederim ne demek, eğitime her zaman destek vermeyi seviyorum. Bu konularda da zamanında sınavlara gire gire uzmanlaştık iyice. 😄
Evet belli oluyor ne kadar uzmanlaştığınız😂😂
Şey tyt 9 ve 10. sınıftan oluyormuş ya ben de şu an 10. sınıfım bu sene 9 ve 10 u bitirirsem tüm tyt konularını da bitirmiş mi oluyorum
Aynen öyle
Selamlar,
Üniversite sınavı bildiğin gibi farklı oturumlardan oluşuyor. İlk oturumda adayların temel yeterlilik bilgisi ölçülüyor. Bu aşamada genellikle temel derslerin temel konularından oluşan sorular soruluyor. Sayısal öğrencisi YKS’de ne çözecek diye soruyorsan ilk oturum yani TYT için tüm sorular diyebilirim. Sayısal, yabancı dil ya da sözel öğrencileri bu sınavda sorulan tüm sorulardan sorumlu oluyorlar. Üniversiteye girişin ilk adımında tüm adaylar bu sınavda sorulan tüm soruları yanıtlıyor.
Sayısal bölümlerden üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin merak ettiği durumlardan biri sayısalcılar AYT’de ne çözer sorusu oluyor. Üniversite tercihlerini sayısal bölümden yapacak olan sayısal öğrenci adayları; fen bilimleri, matematik ve geometri gibi derslerin sorunlarını çözmeleri gerekiyor. Bu sayede sınav sonuçları açıklandığında sayısal puanları bu derslerdeki sınav başarılarına göre hesaplanıyor.

Üniversite sınavına giren öğrencilerin merak ettiği durumlardan biri ise sayısalda edebiyat var mı sorusu oluyor. AYT sınavına katılan adaylar dilerlerse farklı sözel bölüm derslerini de çözebiliyor. Böylece sınav sonucunda adaylarda eşit ağırlık, sözel ve sayısal gibi farklı bölümler için tercih puanları açıklanır.
Cevap
2Cevap
Cozmene gerek yok. Ancak cozersende katkisi oluyor. Diger derslerde yeterince iyi noktadaysan cozmene gerek yok
Anladım çok sagol
Tyt de herkes her dersi çözmek zorunda ama dimi
Tyt de ne kadar cok soru cozumu, o kadar cok puan demek. Hangi dersin oldugunun onemi yok
Sıvadan fullemek için bütün dersleri çözmek gerekiyor o zaman senin alanınla ilgisi olmayan dersleri bile. Mesela sıralama olarak ilk 100 e girmek istiyorum bu da neredeyse bütün soruları çözmem gerektiği anlamına geliyor ders ayırmaksızın sadece matematik ve fen değil (sayısallar için) . Ama sen de eğer sayısalın iyiyse onlara gerek yok dedin eğer sayısalı fullersem daha edebiyata falan bakmıyorlar mı onun bi önemi kalmıyor mu
10. sinifim ondan bu kadar soru soruyorum pek bilmiyorum yanlış anlama
Sana bir video atcam bunu izle istersen.
Senin alanin neydi
Xper yetmedi link atamiyorum ya.
Benim de Xper yetmiyor mesaj atacaktım sana
Buradan cevapla istersen teşekkür ederim yine de video için
Sadece sayısal çözeceksin eğer başka alandan girmek istiyorsan onu çöz
Sınavda ful çekenler kendi alanı dışındaki dersleri de mi çözmüş kişiler peki
Hayır hepsi kendi alanına göre 1. 2. Olarak sıralanıyor. Farkettiysen ilk önce bölüm söylenir sonra sıralama
Tamamdır çok teşekkürler
Hayır orası eşit ağırlık ve sözel için
Tamam Teşekkürler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?