Merhaba arkadaşlar İngilizce mi yeteri düzeye getirdim Şu an artık ikinci bir dile başlamak istiyorum ama karar veremedim bir türlü hem iş hem getiri olarak hangisine başlamam/öğrenmem daha avntajlı sizce?
Almanca
Fransızca
İtalyanca
İspanyolca
Çince
Japonca
Rusça
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
19. Yüzyılda yaşıyor olsaydık dünyanın ikinci değil birinci en önemli dili Fransızca'dır derdim. Düşünün ki, yalnız Avrupa ve Osmanlı eliti Fransızca öğrenmeye çalışmıyor, Rusya çarlık sarayında bile herkes Fransızca konuşabiliyordu.
Türkçenin alıntılar sözlüğüne göre, Türkçe'ye Fransızca'dan ödünçlenen sözcük sayısı 5858 iken, Arapça sözcük sayısı 5787'dir. Buna göre Türkçedeki Fransızca kökenli sözcük sayısı Arapça kökenliden fazladır.
21. yüzyılda Fransızca sönmüş, İngilizcenin ardından bence İspanyolca dünyanın en önemli ikinci dili olmuştur.
Evet belki Mandarin Çince'si daha fazla insan tarafından anadil olarak konuşuluyor olabilir ancak 3 nedenden dolayı benim Çince'ye mesafeliyim. Ki, bunlar benim deneyimlerimden çıkarımladığım öznel değerlendirmelerimdir, katılmayanlara saygı duyarım.
Oysa İspanyolca Güney, Orta ve Kuzey Amerika'nın yanı sıra Avrupa ve Afrika'nın bazı kısımlarında çok yaygın olarak konuşulur. İspanyolca öğrenmek dünyaya bakış açınızı her alamda genişletir.
Aynı şekilde, dillerin kullanım alanları, konuşan insan sayısı ve iş olanakları bakımından baktığımızda üçüncü en önemli dil bence Rusça'dır.