Bakanlığın yaptığı son açıklamaya göre, Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim süreci, okullardaki sınavlar ve yarıyıl tatili takvimiyle ilgili bazı düzenlemeler yapıldı.
İlkokullarda sınav yapılmayacak, karne notları, ders etkinliklerine katılım puanıyla belirlenecek.
Ortaokul ve liselerde birinci döneme ait bir yazılı/uygulama puanları ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacak. Sınav notu bulunmayan şubelerin sınavları, okul ortamında ve sosyal mesafe/hijyen tedbirlerine uygun olarak seyreltilmiş gruplar halinde gerçekleştirilecek.
İller arası hareketliliğin azaltılması amacıyla sadece ortaöğretim öğrencileri, kendi isteklerine bağlı olarak, 28 Aralık 2020 Pazartesi gününe kadar velilerinin okul yönetimine başvurması halinde, öğrenim gördükleri okul ile aynı okul türünde olması kaydıyla o tarih itibarıyla bulundukları illerde sınavlara katılabilecek.
İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edecek.
Ayrıca, 25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak yarıyıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklenecek. 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak.
MEB'in kararlarına göre 15 Şubat 'ta öğrencilerin örgün eğitime geçmesi planlanıyor ama bana ve birçok veliye örgün eğitime başlanma tarihi erken geldi.
Aşılanma süreci tamamlandıktan sonra öğrencilerin örgün eğitime geçmesini doğru buluyorum, sizce pandemi sürecinde eğitim nasıl olmalı?
Uzaktan eğitim 22 Ocak'a kadar uzatıldı, veliler karardan yine tatmin olmadı! Sizce pandemide eğitim nasıl olmalı?
Sanki egitimimiz yuz yuze olunca cok mu mukemmeldi? O kadar ogrenciyi tık 4 duvar arasina saatlerce. Doldur beynini gereksiz bilgilerle. Zorla mat falan öğret. Hepsinin ayri yetenekleri var. Degerlendirilse hem ulkeye faydali olacak hem kendi istedigi işi yapacaklar. Kisaca mutlu olacaklar ama hepsi illa tıp, muhendis, ogretmenlik okuyacak diye kaliba sokuluyor. Sistem zaten ezber. 12 yil boyunca gordugum tarih dersini bugun universite 1. sinifta tekrar aliyorum ve oturup saatlerce calisiyorum sadece sinavi gecebilmek icin. Bir sey ogrenmek icin degil ve ben bu dersi yillarca gordum. Simdi neden oturup tekrar calisma ihtiyaci hissediyorum? Cunku ezberlemistim sinavimi verdim ve bitti. O ezberledigim seyleri bugun hatirlamiyorum ve cogu ders icin bu böyle. Uygulama olmadigi, ezber oldugu sistem teorikte kaldigi surece bu kacinilmaz. Yuz yuze olunca cok sey değişmiyor. Yine sinavi gecebilmek ve ezber yapmak icin calisiyorsun baska amacin yok. Uzaktan egitimde sadece cocuk derse zor giriyor bir de anne babaya sarıyor sıkılmasindan dolayi. Baska bir durumu yok. Calismak ve bir seyler basarmak isteyene yuz yüzeymis, uzaktanmis farketmez. Kuzenim ilk girisinde tıp kazandi. Ve cogu dersi gecen sene gormedi. Buna ragmen yapti. Mezun ogrenciler evde zaten youtubedan falan hazirlaniyor ve cogu okuldan/dershaneden daha faydali youtube. Yani yine uzaktan basariyorlar bunu. Bir kuzenim daha var onun hedefi de yuksek eczacilik istiyor. Cocuk 1 senedir okul yuzu gormedi ama haril haril çalışıyor. Basarmak isteyen icin uzaktan, yuz yuze farketmiyor. Hatta bu son siniflara pandemi daha iyi oldu. Gidip sacma sapan secmeli dersleri zorunlu olarak almamis ve son sene yani sinav senesinde olmamasi gereken yazilalari olmadiklari icin vakitleri calismak icin daha bol. Keske benim sinava girecegim sene de boyle olsaydi. Ben trafik bilgisi secmeli dersinin ya da Kuran-ı Kerim'in yazilisini vermek icin calisiyordum gece gunduz sinav senemde. Bizim ulke sanki bilim insani, arsimet, ibni sina cikaracakmis gibi uzaktan eğitimle bir nesil gidiyor diyorlar hadi ordan. Yuz yuze olunca egitim cok kaliteliydi sanki. Almanya, hollanda, isvec, finladiya okullarini açar anlarim. Onlarin sundugu egitime cidden deger okulları acmak. Ama bizde acsanda acmasanda pek bir sey farketmiyor.
Geç başladığım için 12. siniftayim istek yok ve kendim çalışmaya kalkıyorum anlamıyorum canlı derslere katılım saglayamadim telefonum bozuktu teli yeniledim ama bu seferde çok konu kacirdigim için anlamayacam ayrıca okullar ve canlı yokken işe girmiştim o zamanda zaman bulamıyordum
Sağlık ve hijyen şartları eksik edilmede korunaklı bir ortamda sınava girebilir öğrenciler ancak. Bunu sağlayabilmek çok zor. Açıkçası bu dönemi saymaları biraz kötü bir durum oldu.
Uzaktan eğitim öğrenenlerin zaman ve mekan bağlamında birbirlerinden ve öğrenme kaynaklarından uzak olduğu eğitim modelidir. Uzaktan eğitimin gelişim evreleri incelendiğinde geçmişinin sanıldığından daha eskiye dayandığı; içeriğin sunumu ve kullanılan teknolojilere beş ana döneme ayrıldığı görülmektedir. Buna göre en sağlıklısı yine uzatılması olmuştur diye düşünüyorum..
Sanki uzaktan eğitim başlamadan önce ülkemiz sayısız Newton, Arşimet yetiştirdi de şu an buna uzaktan eğitim engel oluyor gibi öğrencilerin 2 yılı kayboldu falan diye ajitaston yapmaya gerek yok. Çocuklar sadece sınav için ezberleyecekleri gereksiz bilgileri ezberlemiyor o kadar.
10. sınıf ve 4. sınıfta iki çocuk velisi olarak tek sıkıntı onların gün boyu evde olup akşam olunca bize sarmaları. Onun dışında ben bilgisel ya da eğitsel anlamda bir sıkıntılı durum göremiyorum. Keşke benim öğrencilik yıllarımda olsaydı bu corona yaaaaaaaaaaa. Oh valla ne güzel olurdu.
@taçadami Başkasının görüşüne maydanoz olmaktan iyidir. Biz sosyalleşmeye ihtiyaçları yok demedik zaten. Bu yorum akademik olarak değerlendirme için yapılmıştır. 2. paragrafı okursan bilgisel ya da eğitsel açıdan yazıyor. Sosyal açıdan yazmıyor. Ama emin ol hiçbir veli olayı sosyalleşme olarak düşünüp de değerlendirmiyor.
Öğrenmek isteyen uzaktan eğitim de öğrenir. Dersi okulda dinleyen takip eden evde de eder etmeyen evde de etmez. Veliler evde uradmaj istemediği için karardan memnun değiller ulan zaten virüs var evinde olacak yanında olacak çocuğun ee okul masrafıda olmayacak ee zaten heryer kapalı iş güç yok neyin peşindeler yani. Üniversitedekilere zaten birşey demiyorum açılsın diyenlerin hepsi ortam için ve aile evinde bunaldığı için açılsın diyor. He tabi evinde internet bilgisayar olmayan için çok büyük sorun ona birşey diyemeyiz
Aklı daglara taşlara sığmayan arkadaşım (!) Bir üniversite öğrencisi olarak şunu diyim sana üniversiteler açılmadığı için biz öğrenciler daha çok dışarı çıkıyoruz. Ortam diyorsun kendi sehrimdede ortam yapabilirim. Uzaktan eğitimle isteyen öğrenir diyorsun şunu bı kafana sok teknoloji ne kadar gelişmiş olursa olsun hiçbir eğitim yüzyüze eğitimin yerini tutamaz. Aşı geldi diyoruz asilanmadan sonra okullar açılabilir diyoruz ne bu tantana?
O çocuk evinde olacak diyorsun radyasyon kapa kapa gözleri bozula bozula kilo alarak kaburlasarak ders mi dinlesin bütün gün evde bilgisayar başında lutfen ileri görüşlü ol biraz
Sen bizle dalga mı geçiyorsun lan şu eğitimi başka ülkeler görse bizle dalga geçerler PDF ile uzaktan matematik dersleri anlatıyor PDF ile PDF ile gelmiş hala ne diyor
Yazdıklarımdan niye utanayım? Utanılacak birşey mi yaptım? Daha konuşma üslubunu bilmiyorsun gelmiş burda tantana yapıyorsun Gece gece belanı bulma bak işine
Ya arkadaş neden bu kadar düşüncesizsin aşı geldi lan aşı asilanmadan sonra okullar açılabilir sen gelmiş hala verimsiz uzaktan eğitimi savunuyorsun bir çok sağlık sebebine yol açacak eğitimi. İleri görüşlü ol biraz egitimsizligin ne kadar kötü olduğunu biliyor musun sen?
Ulan eğitim olsa ne olacak sanki eğitime ülkede çok önem veriliyor çok bir işe yarıyor okumak sanki okul bitince bir s. Yarayacak hemen iş bulacaksın asıl sen biraz ileri görüşlü ol ülkede eğitimin bir yararı yok sen neyin acelesindesin? Okadar insan işinden oldu okul açılınca millet nasıl gidecek yerleşecek? Kimsede para yok iş yok herkes aç benim masraflarımı kim karşılayacak sen mi devlet mi? Ensaf ve ev sahipleri ac köpek gibi gelselerde s. sek diye bekliyor. Kim ileri görüşlü biraz düşün bakalım beyinsiz sizin tek dediğiniz açılsın açılsın ileriyi düşünme yok. Benim Babam çalışamıyor şu an işi yok benim masraflarını sen mi vericen?
Lan canım sana diyorum ki aşı aşı aşı aşı geldi normallesmeden sonra açılabilir diyorum neyini anlamak istemiyorsun eğitim olsa ne olur diyorsun gerçekten bu kadar mı eğitimsizligi savunuyorsun sana diyorum git yorumları oku hala laf olsun diye konuşuyorsun
Lan ne aşısı olum hala aşı diyor ne gelmesi aşı falan geldiği yok hiç takip etmiyorsun galiba gündemi? Ne aşı gelmesi yalan söylüyorlar aşının geldiği falan yok senin gibi aptallarda inanıyor işte neyse yorum yapma daha seninle uğraaşamam git kendine göre aptal birisini bul
Uzaktan eğitim imkanları geliştirilmeye devam ederek devam etmeli. Bahane bulup bir şeye zor demek kolay. Önemli olan mevcut imkanlarla bu zorlukların üstesinden gelmek. Uzaktan eğitim gibi bir imkan varken toplum sağlığı hiçe sayılamaz. İnsanlar teknolojinin imkanlarından faydalanarak mevcut şartlar altında en iyisine ulaşmaya çalışmalı. Uzaktan eğitimin öğretmenler için de fazlaca yorucu olduğu aşikar fakat bu şekilde devam edilmeli ve hatta bu dönem uzaktan eğitim teknolojilerinin geliştirilmesi için bir fırsat olarak görülmeli.
Kardeşim doğru düzgün ders çalışmıyor. İyice okuldan soğudu. Bir yandan yüz yüze eğitim başlasın istiyorum. Bir yandan da o kadar kalabalık sınıflarda nasıl olacak bilemiyorum. Bir çözüm bulunmalı bence. Sınıf ikiye ayrılabilir. Ders saati azaltılıp sınıfın yarısı sabah yarısı öğleden sonra gelebilir.
İyi çocuklarını göndersinler çok meraklılarsa virüsü kapsınlar okul açılmıcak, hayalleri bırakın artık bu senede yok okul sınavlar iptal. Aşılarda daha gelmedi güvenli olup olmadığı ilk testlerden anlaşılacak güvenilir olmassa bu iş uzar hazirana yaza.
çok açık söyliyeyim, çocuklardan dersi yüzyüze eğitimde takip eden uzaktan eğitimde de takip ediyor, yüzyüze eğitimde dersi sallamayan uzaktan eğitimde de sallamıyor... yani veliler bu dönem sorumluluk almıyor çoğunlukla.. Bakan bey in söylediği bir laf var " velilere 24 saat ebeveyn olmak ağır geldi, yordu.." bu söz biraz doğru.. sağlık önemli iken, çocuklar yanyana geldiği an herşeyi unutuyorken, belirti göstermeden evelere hastalıkm taşıyorken ne sınava gerek var ne de aceleye..
Milli Eğitim bakanlığı ile ilgili artik haberler benim hiç umrumda bile değiller ve artık istemiyorum bu bakanlığa bağlı bir devlet memuru anlayışı ile çalışmak yazık bu gençlere ileride gelecekleri tehlikeye attılar yüz yüze eğitim olmadan eğitim ve kültür asla olmaz. Ben yemin ederim bu pandemi yüzünden üniversite sınavına geçen yıl gidemedim yeniden tekrar uğraşıyorum ders çalışıyorum artık istemiyorum devlet milli Eğitim bakanlığı falan filan artik o ilişkiler bitti
Bu olanlar hep başımızdaki uzun adamın yönetim seçeneğinin sonuçlarıdır... Korkarım önümüzde ki yaz sıcağında bile suratımızda maskelerle dolaşmaya, maske, mesafe, temizlik martavallarını dinlemeye devam edeceğiz. Boşuna dememişler " her toplum hak ettiğini yaşar" diye.
açıkcası ben milletimizde bunu görüyorum. her zaman bi siyasilik bir bölünmüşlük. devleti yönetmekte kolay iş değil. insanları memnun etmek hiç kolay değil. şimdi aşılanma konusuna değineyim. sevgili hanım arkadasım emin ol ondada yarısı cocukların olmucak ası. oranı salladım. ama sen okula yolladın cocugu arkadası asısız. hadi ne diceksin buna. ayrıca okullarda baskı yapıyor para lazım. eğitim baslamalı. özel okulların batmasıda iyi birşey değil.
Eğitimi bile durumu olamayanlar alamıyor. Nicelerinin bilgisayarı interneti yok. Sosyal devlet anlayışı var ama destek yok. Ülkemizin krizi nasıl atlamadığı açıkca ortada. Pandemiden sonra her şeyi değiştirmek lazım.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Velilerde hiç bir uygulamayı beğenmiyo adamlar daha ne yapsın ellerin den gelenin en iyisi ni yapma ya çalışıyo sağlık bakanı olsun eğitim bakanı olsun sayın başkanımız olsun... daha ne yapsın lar... şu salgını en iyi yöneten ülkeler den biri türkiye bide avrupa ya bakın
Biz eğitim nasıl olmalı sorusunun cevabını verecek donanımda değiliz. Sadece sağlığımızın ciddiye alınmasını talep ediyoruz. Okullara gidilmeden en verimli şekilde gerçekleştirilmeli. Aradaki detayları eğitimciler bilir
Şahsi görüşürüm bu yıl okulların olmamasından yana çünkü çoğu kişi hiçbir şey öğrenmedi ve bu da herkesi zorlar aynı zamanda en azından geçme kalma gibi şeylerin olmaması veya kolaylık sağlamak gerekli diye düşünüyorum ben.
Ünüverstelilerin yüzü gülür mü 😖 hocanın sesi beynimde yankılanıyor, ne kadar öğrenmek istesem de bi süre sonra kopuyorum, soru sorduğumda kimse cevap vermiyor ama onlar bişey sorduğunda chat akıp gidiyor! Kesinlikle işe yaradığı yok 😔
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bişey sorcam bizim eğitimimiz kötü ekonomimiz kötü adaletimiz kötü sağlık idare eder. Peki biz niye bu ülkede yaşayıp tonca vergi veriyoruz neden buna rağmen her şey kötü?
Problem ülkenin online eğitim sisteminde çünkü altyapısı yok. Bunun hazırlığı öyle 1-2 yılda bitecek birşey değil. Sistem yürümüyor veliler ondan sinirli.
Sakın ol bu haberler ileride yine verilecek pek güvenme milli Eğitim Bakanlığı'na sen ders kitaplarını aç oku Online Eğitime bağlanma bu zamanda artık kitap okuyarak ders çalışılması lazım ben üniversite sınavına böyle hazırlanıyorum
Ya benim kardeşim 16 yaşında oda anlamıyor bir şey yani bu senede geçirsinler hayatları boyunca öğrenci bırakıyorlar geçen sene geçirdiler bu senede geçirsinler toplam 2 sene 2 seneden pestillerimi çıkçak
Yapıcak bir şey yok tabii ki sağlık deyince akan sular durur fakat eğitimin de ne kadar önemli olduğunu düşününce şunu diyebilirim ki online eğitim ile olacak iş değil bu dolayısıyla eğitime ara verildikçe bir nesil eğitimsiz kalacak
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Açılsın okullar. Vakalar böyle daha çok artıyor. Çoğu çocuklar dışarıda ya da akraba ziyaretlerinde. Eğitim de berbat oldu. Sağolsun ülkemiz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence okul açılmalı isteğe bağlı gidilmeli evet ortada bir hastalık var ama gelecek yok oluyor gerekli önlemler alınarak okullar açılmalı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
hicbir şey öğrenemiyorum sınav yapıcaklar ama bilmiyorum
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Uzaktan eğitim 22 Ocak'a kadar uzatıldı, veliler karardan yine tatmin olmadı! Sizce pandemide eğitim nasıl olmalı?