Bazı üniversite ve bölümlerde uzaktan eğitim sistemi işlemekteydi. Pandemi süreci başlayınca tüm okullar uzaktan eğitim sistemine dönmek zorunda kaldı. .Pandemi süreci bittikten sonra özellikle sayısal dersler dışında kalan bazı dersler sizce uzaktan eğitim olarak devam etmeli midir?
Sizce pandemi süreci bitse de bazı dersler için uzaktan eğitim devam etmeli mi?
Aslında her ders için de zor uzaktan eğitim almak. Bence en azından uygulamalı olan dersler kesinlikle yüz yüze eğitim verilmeli. Onun dışında da diğer dersler için uzaktan eğitime devam edilmeli
Üniversite 1. sınıfta İngilizce dersini uzaktan almış fakat hiç bir verim alamamıştık. Eğer temelim olmasaydı sınavda kalırdım ki, yıllarca geçemeyen arkadaşlarım oldu.
Aynı şekilde şu süreçte tüm veliler şikayetçi gördüğüm kadarıyla. Eğitimden hiç bir randıman alamadıklarını, evde kendileri tekrar aynı konuları anlatmak zorunda kaldıklarını söylüyorlar ki, bu da eğitim sisteminin istemediği bir durum.
Evde takrar ve alıştırma yapılmalı, konu yerine iyice oturtulmalıdır fakat aile dersi tekrar anlatmak zorunda kalıyorsa bu işte bir terslik var demektir.
Bence etmeli bilişim teknolojileri dersi mesela kitap bile yok zaten en azından çocuklar haftada bir gün okula gitmeyebilir bu tarz dersleri uzaktan yaparlarsa