Asistan olduğumdan her departmanda çalıştım ve oldukça bilgiliyim. Hatta bu sayede satın alma uzmanlığı yaptım ki koca fabrikanın satın almasını yönettim yıllarca. Çok eğlenceli ve öğretici idi. Bence joker eleman değil ama farklı departmanlarda bilgiye sahip olmak mantıklı.
Bu bence senin hayatındaki fırsatların sana nasıl bir yol göstereceğine göre değişir. Fakat "T şekilli çalışan" her zaman tercih edilir. Bu da belirli bir alanda derinlemesine bilgi sahibi ve birçok konuda yüzeysel bilgisini birleştirip kullanabilen insan tipi oluyor.
Eğer zeki bir insansanız gelecek için ciddi ticari planlar içerisindeyseniz joker eleman olmak bulunduğunuz sektörün her alanını bilmek demektir ama risklidir Bir departmanda uzmanlaşmak risksizdir çünkü o sektörde bir piyasanız ve ederiniz olması garantidir
Tek bir alanda ilerlemek iyidir her zaman. Ama gerektiginde farkli isler yapabildiğini gostermek de avantaj sağlar. Burdaki dengeyi iyi korumak gerekir.
Tek bir alanda uzman olmak fakat diğerleriyle de hobi gibi kendi çapında ilgilenip o konularda da fikir ve az da olsa yeri gelince kazıklanmamak adına bilgi sahibi olmak iyidir.
Farklı departmankarda calışıp deneyim kazanmak daha iyidir. Bir departmanda calışırsan sadece o teparmanda gelişirsin ama farklı departmanda calışırsan hepsini ögrene bilirsin