Tıp istiyorum bunun için mezuna kalacağım zaten, babam ben çalışırken yanıma geliyor sen şimdi sayısaldan mı gireceksin sınava diyor bana alaycı bir şekilde, çok sıkı çalışıyorum gece 4'te ders çalışmak için kalkıyorum günde 6 saat uyuyorum ama insanların konuşmaları motivasyonunu aşırı düşürüyor bazen diyorum vazgeçsem mi diye. Sizce ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Aydın Serdar Kuru Takip Et
Algı Yönetimi - https://www.dailymotion.com/video/k1edfQoCWFKyREwxhrs50 Yorumla
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Benimm anne babam doktor mesela abim girdi hepsi tıp bekliyordu sağlıkçı (att) oldu. Şimdi benden hiçbir beklentileri yok : D Zaten ayrıldılar bizi de istemediler, babam çok nadir arar telefonda sürekli ben şöyle çalışırdım böyle sabahladım tıpı böyle bitirdim vs. Hatta son aramasında senden bi halt olmaz demişti :/ Yani akademik olarak örnek alırım babamı ve annemi ama asla ve asla kişilik olarak örnek almam. Demem o ki çevrene kulaklarını tıka, gülümse geç. Sen onların dediklerini düşünmekle vakit kaybedene kadar 1 soru fazladan görürsün 😄
22 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim : ) Aile seçilemiyor maalesef
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
10Cevap
- +1 yıl
Bazen insan sadece kendini motive etmeli bak benimde puanım çok yüksek geldi istediğim bölümün baya yukarasındaydı daha iyi bölümler yazabilirdim ama hayatımın en güzel kararını verdim çevremdekiler ne dedi anlatamam sana ama sen ne mutluysan onu yap.
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Sakın vazgeçme, aldırış etme. İlerde kimse ekmek vermeyecek sana kimseden kimseye fayda yok. Onların yaptığı onların ayıbı, sen kendi işine bak. Bunlar seni yıldırmak yerine hırslandırsın. Bir sürü zorlukla okumaya calıstım, 4 sene de 4 kere gelmedi yanıma babam. Okulum bitti sabah akşam oturdum Kpss çalıştım, babamın karısı profesör olacak , komiser olacak diyordu alaycı tavırlarla. Hele babam bir şeyler basaracagıma asla inanmıyordu. Sporuydu osuydu busuydu derken anam ağladı. Şimdi polis meslek eğitim merkezin de öğrenciyim. Çok daha fazla hayallerim ideallerim var. Sen de bu şekilde düşün
00 Yorumla - +1 yıl
Öyle herkesin dediğine göre hayat yaşayıp kariyer belirlesek ohoooo su an senin gördüğün başarılı bilim adamlarının hiçbiri olmazdı. Koyduysan kafana kimse vazgeciremez zaten. Sen dersine bak ağzı olan konuşur
10 Yorumla - +1 yıl
Saçmalaamaa sakın vazgeçme bu dedikleriyle daha da hırslan sen kendine inandıktan sonra gerisinin bi önemi yok onların dediklerini duyma icraatle en güzel cevabı ver
10 Yorumla - +1 yıl
Sırf sana inanmayanlara inat çalış ve başar. Bazen çalışma şevkim düşünce moralimi bozun diyorum aileme. Gazlıyorlar baya..😅
20 Yorumla Pes etme. Tıp olmasa bile iyi yerlere gelirsin. Senin yerinde olsaydım sıkı çalışır en iyi yerde en iyi puanla tıp kazanırdım.
10 Yorumla- +1 yıl
Sakın ha! Hedeflerinin böylesine küçümsendiğini duyduğuma gerçekten üzüldüm, hem de aileniz tarafından... Bu ülke bir türlü öğrenemedi insan yetiştirmenin önemini...
20 Yorumla bence onlara tepki gösterebilirsin. hayallerinizden vazgeçmeyin.
20 Yorumla- +1 yıl
Eğer hayalinse ve başarabiliyorsan hiçbir zaman vazgeçme insanların boş konuşmalarına aldırış etme öyle söyleyen kişiler senin yerinde olmak isteyen kişiler olabilir... sen inan inanç başarının yarısıdır 😇 ve hayalindekini bir gün başarınca gerçekten çok güzel hissediyorsun.
00 Yorumla - +1 yıl
Ben bu durumlarda eve psikolog çağırıyorum moralimi bozan her şeyi ona anlatıyorum sonra ailemle konuşuyor bunları ve sorun çözülüyor sende öyle yap, takmamak bi yere kadar, destek almak lazım.
00 Yorumla - +1 yıl
o mallara sor
sen ne kazandın haayatında
bir baltaya sap olmamış malların
morelini bozmasını izin verme00 Yorumla Onlara inat daha çok çalış dimdik dur ilerde sen istedigin mesleği yaparken seni küçümseyen insanlar seni parmakla gösterecek
00 YorumlaEmin ol ülkenin geneli böyle sayılır gülüp geçmek kolay değil ama mecburuz
10 Yorumla- +1 yıl
vazgeçmek istediğinde aklına başardığında konuşanların yüzündeki ifadeyi getir
00 Yorumla - +1 yıl
onlara inat daha çok hırs yapmalısın... başardığında suratlarının alacağı ifadeyi hayal et. :)
00 Yorumla Takma inşallah onları utandırırsın benim de okumama karşı ailem kuz olduğum için ne önemi varki yine çalışmaktan vazgeçme !
10 Yorumla- +1 yıl
Kaç saat çalışıyorsun
13 Yorumla- Soran+1 yıl
Günde 8 saatin altına düşmüyorum
- +1 yıl
Canını sıkma elinden geleni yap sen. Eğer kazanırsan da tebrik etmezler sadce kıskanırlar. Şu an senin vazgeçirmek için böyle yapıyorlar sen vazgeçme bu seneki sınavdan umudum var benim eğer güzel çalışırsak olucak inşallah
- Soran+1 yıl
Inşallah canım
Hedefin doğrultusunda ilerleyecek ve başaracaksın. Çevrendekilerin ne söylediği umrunda olmasın. Güçlü şekilde çalış ve başar hak ettiğin yerde olacaksınn. Maalesef çevre çok şey söylüyor ama kimin umrunda?😉
00 Yorumlaİnsanları takmaman gerekiyor. Kendini odana kapat ve sanki kimse yokmuş gibi, sana bir şey deseler bile peki diyip geçerek çalış. Sürekli motivasyonunu düşüren biri çıkıcak ama sen bunun üstüne gidip kazanmalısın!:)
00 Yorumla- +1 yıl
Sonuçta hedef senin, gelecek de senin, onların yaptığı sadece boş laf kalabalığı. Eğer hayallerinin peşinden koşarsan zaten sonunda istediğini elde edersin bence dinleme, önemli olan senin ne istediğin, onların değil. 😊
00 Yorumla - +1 yıl
boş ver gitsin ya senin hayatın bu başkalarının görüşlerine bağlı kalarak yaşarsan o senin hayatın olmaz bunu bil ve sıkı sıkı hedeflerine tutun sakın bırakma
00 Yorumla Bi insan neden tıpı küçümser ki ben görsel iletişim tasarımı istiyodum ve kazandım ailem sevindi tıp kazansam olacakları düşünemiyorum hani besyö istesen neyse dicem tıp lan bu
00 Yorumla- +1 yıl
Kimseyi takma yoluna devam et.
20 Yorumla - +1 yıl
Kulaklarini kapa ve hedefine odaklan
10 Yorumla - +1 yıl
Kimseyi takma ve neler başarabileceğini herkese göster asla pes etme
00 Yorumla - +1 yıl
Hedeflerini kimseye söyleme. Ve hedeflerini küçümseyenleri takma.
00 Yorumla Ben bu durumlarda daha çok hırslanıyom sonuç Bi boka yaramasada
00 YorumlaVazgeçme, kendi okumuş mu acaba engel oluyor
14 Yorumla- Soran+1 yıl
Öğretmen babam
- Soran+1 yıl
Bilmiyorum ki hiç aklından ne geçiyor
- +1 yıl
Büyük saçmalık yaptıkları kendine inan güven
20 Yorumla Bu sözlereinat çalışmalısın 💪
10 Yorumla- +1 yıl
Allah istedigin yere getirsin kardesim.
00 Yorumla Onlara bakma sen keyfine bak
00 YorumlaTıpta bi bok yok vazgeç bu sevdadan dkfmr
00 Yorumla
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Hedeflerimi herkes küçümsüyor ve kendimi kötü hissediyorum, ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi