Kul hakkının affı olmaz. Ancak kul hakkını helal ederse olur. Ama tövbe edince Allah'ın çiğnemiş olduğun emrinden dolayı kazandığın günahı Allah affedebilir. Tövbe etmende fayda var. Bu kul hakkı da bence şöyle araştırmak gerek tabi. Bu benim şahsi fikrim, ben de araştırmadım. Üniveriste sınavına girerken çekilen kopya kul hakkıdır. Çünkü OBP sıralamalara etki ediyor. Ama üniveriste için eğer aynı üniveristeyi bitiren iki kişi aynı yere başvurmuş ve diğer arkadaşından senin cben daha iyi olduğu için sen o işe girmişsen ama bunu kopyayla kazanmışsan ona karşı burada kul hakkı olur. Ya da akademisyenlik için not ortalamanın yüksek olması lazım. Ama bunu yaptığında gene birinin hakkına girmişsen yani o akademisyen olabilecek iken kopyayla önüne geçip onun olmasını engellemişsen bu da kul hakkıdır. Tabi akademisyenliği lisedeki obpye benzettim. Ama ben üniye yeni başladım. Henüz bunları tam bilmiyorum. Kul hakkı varsa sıkıntı. Ama gene tövbe etmek gerekir.
1|0
0|0
matemist | Eğitim & Kariyer konusunda 89 görüş paylaştı.
Xper 7
1 ay
ÖSYM'ye karşı koca yürekli insan😀. Nasıl çekebildin kopya
1|0
0|0
Soran
1 ay
Bir şekilde yaptım. Pek çalışmamıştım. Ve umudum yoktu. Bu yüzden kopya çektim.
hikmet0858 | Eğitim & Kariyer konusunda 353 görüş paylaştı.
Guru
1 ay
Kopya çekmenin neyine pişmansın. Hangi öğrenci kopyasız ders geçmişki?
Kopya çekmenin neresi kul hakkı. Ben kopya çekerken sana ne zararım olmuş olabilirki? Sonuçta hayatının önemli sınavlarından birini veriyorsun bir şekilde hayatta kalman lazım bu kopya olayınıda öyle farzet.
@olasılıklararenedak E o zaman üniversitelerin sınav sistemide kul hakkına girmiyormu? Ben vize finalde ortalama 5ü DC ile geçerken azami öğrenim süresi dolanlara ek sınav açtılar ve tek sınavla 60 üstü alanlardan başlayarak harf notu yüksek verildi. E buda kul hakkı o zaman.
Çan eğrisi sistemi olursa ortalamayı etkilersin ve kul hakkına teşebbüste bulunursun. Eğer başkasının sahip olacağı bir şeye kopyayla sahip oluyorsan burada hak vardır. Bu arada üniye yeni başladım üni sistemini tam bilmiyorum. Bu arada sistemin yaptıkları kul hakkı olmaz. Çünkü sistem herkese aynı.
@olasılıklararenedak Kardeşim Elektrik Üretim İletim Dağıtım dersi vardı ve ben bu dersten güç bela vize final 50 DC ile geçtim. Arkadaşım ise geçemedi. Şimdi ise pandemi ve azami öğretim süresi dolduğu için ek sınava girdi ödev verilen ödevi yaptı ve 70 BA ile geçti. Sence bu sistem adaletli bir sistemmi?
Bu hatayı neredeyse hepimiz yaptık çocuğuz geri kalmak istemiyoruz normal olarak üşengeçlikte araya girince olur öyle şeyler konuya dinsel yaklaşacaksak zaten pişman olmuşsun bence sorun yok
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
712Bir şekilde yaptım. Pek çalışmamıştım. Ve umudum yoktu. Bu yüzden kopya çektim.
Ben kardes
Kul hakkıymış. Ve kul hakkı'nın helallik almadan affı yokmuş diye biliyorum onun için. 😊
Kopya çekmenin neresi kul hakkı. Ben kopya çekerken sana ne zararım olmuş olabilirki? Sonuçta hayatının önemli sınavlarından birini veriyorsun bir şekilde hayatta kalman lazım bu kopya olayınıda öyle farzet.
Üniveriste sınavı sırasında diploma notu sıralamaya etki ediyor. Kopyayla yükselirse kul hakkına girersin.
@olasılıklararenedak E o zaman üniversitelerin sınav sistemide kul hakkına girmiyormu? Ben vize finalde ortalama 5ü DC ile geçerken azami öğrenim süresi dolanlara ek sınav açtılar ve tek sınavla 60 üstü alanlardan başlayarak harf notu yüksek verildi. E buda kul hakkı o zaman.
Çan eğrisi sistemi olursa ortalamayı etkilersin ve kul hakkına teşebbüste bulunursun. Eğer başkasının sahip olacağı bir şeye kopyayla sahip oluyorsan burada hak vardır. Bu arada üniye yeni başladım üni sistemini tam bilmiyorum. Bu arada sistemin yaptıkları kul hakkı olmaz. Çünkü sistem herkese aynı.
@olasılıklararenedak Kardeşim Elektrik Üretim İletim Dağıtım dersi vardı ve ben bu dersten güç bela vize final 50 DC ile geçtim. Arkadaşım ise geçemedi. Şimdi ise pandemi ve azami öğretim süresi dolduğu için ek sınava girdi ödev verilen ödevi yaptı ve 70 BA ile geçti. Sence bu sistem adaletli bir sistemmi?
Evet, adaletli. Çünkü zorunlu nedenlerden ötürü sistem değişmiş. Yapılabilecek bir şey yok yani. Ona ödev şansı vurmuş.
Yaptım bir şekilde. 😊
Ya sen tövbe et bağışlanma dile gerisi tevekkül
Tanımadığım 100 kişiyle nasıl helallesiyim
@Humann_ Onlara dua et belki o duanın hatrına ahirette affederler
Bir şekilde yaptım. 😊
Yaşın eğer doğruysa senin hakkını yemiş olamaz.