Arkadaşlar türkiyede iş bulmak çok zor
Psikoloji falan bitirip yurt dışına çıksam veya herhangi bir bölüm bitirip çıksam iş bulabilir miyim. Dil olacak tabi
Psikoloji falan bitirip yurt dışına çıksam veya herhangi bir bölüm bitirip çıksam iş bulabilir miyim. Dil olacak tabi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Başka bir ülkede yaşamak bireye sosyal ve ekonomik anlamda pek çok kapılar açabilir ama unutmayalım ki, oranın adı YURT DIŞI. Orada yaşam biçimi, beslenme biçimi, mevsimler, gelenekler sizin alıştığınızdan çok farklı olabilir. Trafik bile ters yönden akıyor olabilir.
Kişinin kendini tüm açılardan yepyeni deneyimler yaşamaya hazır hissetmesi gerekir. Fakat bu durumu anlamaya çalışırken, sizi peşinden sürükleyen tutkularınız değil bilinçli analizlerin size sunduğu girdiler olmalı.
Aynı zamanda varış noktası olan ülkeden konuşulan dil bakımından önceden hazırlık yapmış olmakta büyük yarar var.
Dünyada en çok konuşulan dil, 1.1 milyar insanın ana dili olan Mandarin Çincesidir. Ancak bundan dolayı hemen Çince öğrenmeye başlamalısınız diyemem çünkü bir o kadar da Çinli İngilizce öğrenmek için dirsek çürütüyor.
Dünyada anadili olarak İngilizce konuşanların sayısı 450 milyonu geçmiyor olabilir ama nereye giderseniz gidin artık her yerde İngilizce konuşarak anlaşmaya çalışıyor. Beğensek de beğenmesek de dünyada 3 milyara yakın insan, az ya da çok İngilizce anladığını bildiriyor. İngilizce en yaygın "Lingua Franga" yani anlaşma dili oldu. Öyle ki, uzayda bile İngilizce konuşuluyor.
Bir zamanlar Fransızca diğer dillerden çok daha etkin bir dilmiş
"Türkçenin Alıntılar Sözlüğüne" göre, Fransızcadan Türkçeye 5.800 civarında sözcük ödünçlenmiş. Ancak günümüzde Fransızca, Almanca, İtalyanca gibi diller artık o kadar popüler değil.
Gönül rahatlığı ile "yurt dışında çalışmak için hangi dilleri bilmeliyim" şeklindeki sorunuza yanıtı olarak demek isterim ki; HARİKA BİR İNGİLİZCE sizin için dünyanın kapılarını açan altın anahtar olabilir. Tokyo'da TED Koleji ile OTDÜ'ten mezun olmuş bir gençle tanışmıştım, boş zamanlarında saati 30 dolara çocuklara İngilizce özel ders veriyordu. Bilmem anlatabiliyor muyum?
Türkiye'den üniversite mezunu olarak mı gitmeli, hangi dallarda eğitim almalı, nereye gitmeli, orada neler yapabilirim gibi soruların yanıtlarını önce kendi kendinize bulmaya çalışmanızı öneririm. Belki bir koçtan destek alabilirsiniz. Koçlar size akıl vermez, aklınızı çalıştıracak sorular sorar, yanıtları siz bulursunuz.
Böylece kendi derlediğiniz verilere dayanarak oluşacak görüşleriniz hakkında başkalarından fikir alabilirsiniz. Ön araştırmayı kendiniz yapmanız sizin için çok daha pratik olacaktır. O zaman ne yapmalıyım yerine, şöyle mi yapayım böyle mi diye sorarsınız.
Özellikle besinlerin doğal, taze ve temiz olması gibi konular sizin için önemliyse, kesinlikle Amerika'dan uzak durun derim. Orada lisans üstü eğitimlerim için 5 yıl yaşamış biri olarak kendi deneyimlerime dayanarak bunu anlatıyorum: Bolca doymuş yağlarla, rafine şekerle, tatlandırıcılarla işlenmiş, yarı işlenmiş, donmuş, paketlenmiş gıda yemek zorunda kalacaksınız. Bkz. Amerika'daki obezite oranları
Yeni topraklara güzel bir yolculukla ulaşmanızı, yeni yaşantınıza alışmanızı, sağlıklı beslenmenizi ve her şeyden önce içinizden gelen "akıl sesine" güvenmenizi diliyorum. Rusların bir sözü vardır, "riskleri hesaplayamayan, yatta şampanya içemez" derler. Risk hesaplarını yapıp yapmak sizin elinizde.