1.5 yıldır bir işte çalışıyorum, Kurumsal şirkette asistan pozisyonundayım üzerimde 5 pozisyon var. İş yükü bende haliyle, daha önce benim pozisyona yaklaşık 10 kişi başlamış ama ayrılmış hepsi...
benden daha kıdemliler var 3 kişi hepsi 4-5 yıldır orada...
Hata yapmamak mümkün değil zaten memnuniyetsiz hala her şeyi manuel yürüten bir şirket...
Ancak çok fazla üst üste hata yaptım ve yaptığım ne kadar iş varsa elimden alındı
benden sonra gelen kıza verildi...
tamam kızın algıları daha kuvvetli , Marmara üniyi dereceyle bitirmiş ancak bende alçalıyorum açıkçası yanında
Ne yapacağımı bilmiyorum 😕
benden daha kıdemliler var 3 kişi hepsi 4-5 yıldır orada...
Hata yapmamak mümkün değil zaten memnuniyetsiz hala her şeyi manuel yürüten bir şirket...
Ancak çok fazla üst üste hata yaptım ve yaptığım ne kadar iş varsa elimden alındı
benden sonra gelen kıza verildi...
tamam kızın algıları daha kuvvetli , Marmara üniyi dereceyle bitirmiş ancak bende alçalıyorum açıkçası yanında
Ne yapacağımı bilmiyorum 😕
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Selamlar sevgili dostum,
Öncelikle durumunuzu tam bilmeden buradan ahkam kesmek istemem ama birkaç tavsiyem olacak kafanıza yatanı kullanın derim.
Öncelikle kendinizi bu kadar alttan almayın
Kurumsal bir şirkette üzerinde beş pozisyon olan birisi olarak daha önce tam on kişinin dayanamadığı bir fırtına altında bir buçuk yıl büyük bir başarı göstermişsiniz. Bence bu büyük bir başarı kendinizi öyle ucuza fiyatlamayın bence.
İkinci olarak iş yapan hata yapar, çok iş yapan çok hata yapar
Bu son derece doğaldır. Hiç hata yapmayan kişiler hiç iş yapmayan kişilerdir ki zaten kimse böyle kişileri de firmada tutmaz. Hata dediğimiz olay bir öğrenme biçimidir. Hata yaptıkça daha iyi duruma geliriz. Örneğin bugün hayranlıkla dinlediğiniz şarkıcılar o tek şarkıyı söylemek için çalışırken kim bilir yüzlerce hata yapıyorlar. Filmlerin ve dizilerin çekim sahnelerini açık YouTube'a izleyin. O üst düzey oyuncular tek bir sahnede kaç tane hata yapıyorlar çoğu zaman repliklerini unutuyorlar. Ama dikkat edin hata yaptıkları zaman kamera "kessss" diyor ve hepsi gülüyorlar. Çünkü bunun doğal olduğunu biliyorlar.
Sizde hata yaptığınız zaman başta kendiniz kendinize gülmeyi öğrenin ve doğal karşılayın
Firmanız üzerinizdeki yükün farkına varmış ve size yardımcı personel almış. Tamam ne güzel işte bunu doğal karşılayın. Üstelik birilerinin okullarını dereceyle bitirmiş olması sizden üstün olduklarını göstermez siz zaten derecenizi o zor şartlarda bir buçuk sene dayanarak göstermişsiniz. Bu tür dereceler akademik kariyerlerde işe yarar iş ortamlarında diplomalar ve ders notları pek önemi değildir önemli olan fırtına altında kimin sert rüzgarlara ne kadar dayandığıdır.
Bir de sizden alınan işler verilen arkadaşınıza da empati yapın
Düşünseniz yeni gelmişsiniz üstelik "dereceleriniz" var yani herkesin sizden beklentisi büyük. Üstelik sizin gibi ondan önce bu işleri başarıyla götürmüş birisi de orada. Kim bilir içten içe ne kadar geriliyordur. Ona canı gönülden yardımcı olun espriler yapın hatta kendi yaptığınız hatalardan örnekler verin ve beraberce gülün. Siz bunları yaptıkça meraklanmayın herkesin saygısını ve sevgisini kazanırsınız.
Diyelim ki en kötü senaryo oldu. Siz bu kadar emek verdiniz ama doğal olarak birkaç hata yaptınız ve yeni gelen arkadaş sizden biraz daha "parlak" gözüktü diye tuttular onu yerinize koydular sizi de işten çıkardılar. Bakın en kötü senaryo diyorum. Bu senaryo bile çok iyidir çünkü yanlış kararlar veren bir firmadan kurtulmuş, müthiş tecrübe kazanmış ve belki de çok daha iyi bir yere gidecek biri olursunuz.
Toparlarsam, bence çok başarılısınız. Sadece biraz rahatlayın. İşinizden keyif alın. Yeni gelen arkadaşa dostça davranın ve ona bir şeyler öğretmeye uğraşın. Hatalarınızı kabul edin hatalar tabii ki olacak. Bir dizi sırasında hata yapan yani repliğini unutan oyuncu ağlamaya başlayarak evine falan gitmiyor gülüp geçiyor ve rolüne devam ediyor.
Yaşamda böyledir.
İşlerinizde ve yaşamınızda başarılar dilerim.
Sevgilerimle.
Çok teşekkür ederim , moral ve motivasyon oldu yazınız...😊
Yazınızı çıktı alıp tekrar tekrar okumak için saklıyorum ne kadar güzel motive bir yorum herkesin okuması gerek canı gönülden teşekkürler.