KYK kredim yatmadı. Kredi Yurtlar Kredisi ne zaman yatıyor size? Bu ay yattı mı? 6'sında yattı gözüküyor ama bankamatikte gözükmüyor param yardımcı olur musunuz? KYK kredim yatmadı ne yapmalıyım? Sizce KYK bursları neden yatmadı?KYK bursum yatmadı
Selamlar. Kredi ve Yurtlar Kurumu kısa adıyla KYK her yıl binlerce öğrenciye burs ve kredi imkanı sunuyor. Öğrencilere verilen burs ve kredi destekleri birçok öğrencinin öğrencilik yıllarının rahat geçmesini sağlıyor bu yüzden çok değerli. Kredi ve bursa sahip olabilmek için öğrencilerde belirli kriterler arıyorlar. Bu kriterleri sağlayan öğrenciler kredi ve burs alabiliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu her ay düzenli bir şekilde öğrencilerin kredi ve burslarını hesaplarına yatırıyor. Ama bazı durumlarda öğrencilerin KYK kredileri veya bursları yatmaya biliyor. Bunun birçok farklı sebebi olabilir. KYK bursum yatmadı diyen öğrencilerin kafa karışıklığını giderelim.
KYK Kredim Yatmadı Ne Yapmalıyım?
KYK Kredim Yatmadı Ne Yapmalıyım?
KYK krediniz yatmadığında ilk işiniz yatmama sebebini öğrenmek olmalı. Bu konuyla ilgili bir tahmininiz yoksa yetkililere danışmak en doğru yöntem olabilir. Bunun için Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ile iletişime geçebilirsiniz. Bu konuda sorularınızı GSB KİM (TC Gençlik ve Spor Bakanlığı Kurumsal İletişim Merkezi) yanıtlayacaktır. Hem sorunun neyden kaynaklandığı hem de sorunu ortadan kaldırmak için neler yapmanız gerektiğini detaylıca size açıklayacaklardır ve yönlendireceklerdir. KYK kredim yatmadı diyen öğrenciler için sunabileceğim en iyi yöntem bu bir diğerini ise aşağıdaki başlıkta anlatacağım.
KYK Bursu Neden Yatmaz?
KYK Bursu Neden Yatmaz?
Daha önce bu tarz sorunlar çok yaşandı ve Kredi ve Yurtlar Kurumu açıklama yapmak durumunda kaldılar. Ve açıklamalarında bu durumun sebebinin öğrencilerin YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgilerinin güncel olmamasından kaynaklı olarak kredi ve burslarının yatmadığını belirttiler. Eğitim bilgilerini güncelleyen öğrencilerin burslarını yatıracaklarını vurguladılar. YÖKSİS, Yüksek Öğretim Bilgi Sistemi anlamına gelmektedir. Bazen öğrencilerin buradaki bilgileri güncel olmaya biliyor. Hatta bazı öğrencilerin öğrencilik durumu aktif değil pasif olarak gözükebiliyor. Bu yüzden de bursları yatmıyor. Bu bilgileri güncellemeniz için yapmanız gerekenler çok basit. Öncellikle e-devlet şifrenizin olması gerekiyor. Eğer yoksa PTT'ye giderek e-devlet şifresi alabilirsiniz. E-devlete giriş yaptıktan sonra nakil başvurusu yaparak bilgilerini güncelleyebilirsiniz. Bilgilerinizi güncelledikten sonra nakli gerçekleştirilen öğrencilerin kredileri/bursları zamanında yatırılmaya başlayacaktır. Genelde ödenmemiş ayın kredisi/bursu ise gelecek ay ile birlikte ödenir.
Kredinizin yatmamasının sebebi kesilmiş olması olabilir. Bu yüzden kısaca öğrencilerin kredilerinin kesilme sebeplerine de değinmek istiyorum. Okuldan ayrıldığınızda, kovulduğunuzda ya da uzaklaştırma aldığınızda krediniz kesilebilir. Kayıt dondurma da kredi kesilme sebeplerindendir. Eğitim sürecinde başarısız olması ya da en kötüsü kesin hüküm ile mahkum olması gibi durumlarda öğrencilerin kredileri kesilmekte ve yatırılmamaktadır.
KYK bursları neden yatmadı diyenlere açıklayıcı bir cevap verdiğimi umuyorum. Umarım böyle sorunlar yaşamasınız. Bu sorunları yaşamamak için Yüksek Öğretim Bilgi Sistemi'ndeki bilgilerinizi sürekli güncel tutmanızı tavsiye ederim. Böylece önceden önlem almış olursunuz. Sık sık takip ederseniz bilgilerinizin güncel olup olmadığını fark etmiş olursunuz.
Artık temmuz, ağustos, eylül dönemleri için de kredi yatıyor. Yani yaz dönemi diye yatmama sorunu olmaz. Muhtemelen bir aksaklık yaşanmıştır. KYK sitesinden açıklamaları, duyuruları takip edebilirsin.