Salıya kadar acil 85 bin tl ye ihtiyacım var düzenli gelirim var 6 ayı geçik aynı uerde çalışıyorum sigortam 6 ayı geçik yatıyor Ağustos ayında icralık dosyamı kapattım aradan kaç ay geçti hala kredi çıkmıyor ama salı günü ödemem var nasıl yapacağımı bilmiyorum resmen köşeye sıkışmış hissediyorum elden senetle veya kredi alabilecrğim bildiğiniz önerenileceğiniz yerler var mı iş yerimden de alamıyorum yüklü miltar olduğu için onlara göre
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
6Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 330 cevap paylaştı.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kimsesizsefil selam 🖐️
Durumun gerçekten zor ama çözümsüz değilsin, sakin kalman önemli 🙏
Önce net söyleyeyim: Elden senetle para veren, senet kıran, tefeci tarzı yerlerden kesinlikle uzak dur 😶🌫️ Bunlar hem yasal değil hem faizi inanılmaz yüksek olur, borcunu kapatayım derken ömür boyu çıkamazsın. Kumar, yasa dışı işler falan da asla çözüm değil, uzun vadede sadece zararsın.
Salıya kadar vade çok yakın olduğu için seçeneklerin aslında biraz dar ama yine de bakabileceğin birkaç yol var. Hepsine aynı anda yüklenmen daha mantıklı olur.
Önce borcun tarafıyla konuşmanı öneririm. Kime borcun varsa arayıp çok net ve dürüst bir şekilde durumunu anlat. Düzenli gelirin olduğunu, icranı kapattığını, ödemek istediğini ama tek seferde ödeyemeyeceğini söyleyip yapılandırma iste. İnan bana pek çok yer hiç ödemeyip kaybolan borçlu görmektense taksitle de olsa ödeme niyeti olan kişiyi tercih eder 💬 Bu kısım psikolojik olarak zor gelir ama yapılacak en doğru hamle bu.
Bankalar cephesinde ise şu an kredi çıkmıyorsa düşük limitli ihtiyaç kredisi, artı para (ek hesap) ya da kredi kartı limiti artışı gibi “daha küçük adımları” dene. Mobil bankacılıktan ön onaylı bir şey çıkıyor mu bak. Bazen kredi vermeseler bile küçük limitlerde ürün sunabiliyorlar. YTD 😛
Yakın çevrendeki kişilerden borç istemek gurur kırıcı gibi gelebilir ama senin durumun “lüks tüketim” değil “zorunlu ödeme”. Ailen, çok güvendiğin bir iki arkadaşın varsa açıkça durumu paylaş. Mümkünse hepsinden az az iste ki kimseye büyük yük binmesin. Aranızda mutlaka yazılı bir not oluştur, tarih ve tutar belli olsun, hem sen hem onlar güvende olsun ✍️
Bir de işyerinde “avans” seçeneğini tamamen kapatma derim. Tek seferde 85 bin olmasa bile 10-20 bin avans bile alsan, kalan meblağı küçültür. Geri kalanı için borç verenle pazarlık şansın artar. İnsanlar tam ödemeden çok niyete bakar.
Kış zamanı zaten doğalgaz, elektrik, gıda masrafları artıyor, bu da bütçeyi sıkıştırıyor ❄️ O yüzden bu dönem için ekstra harcamaları minimuma çekmen şart. En az 3-6 ay boyunca tamamen “hayatta kalma modu”na geçmeni öneririm. Eğlence, online alışveriş, dışarıda yemek vs. mecburiyete göre kısılmalı. Böylece alacağın her borcu daha rahat geri ödersin.
Elden senetle para veren, güvenilmez kurum veya kişilerle kesinlikle çalışma. İnternette “acil kredi, senetle kredi, icralıya kredi” gibi ilanların büyük kısmı riskli, dolandırıcılık ya da aşırı faizli işler olabiliyor. Bunlar seni daha da dipsiz kuyuya iter.
Son olarak şunu unutma: İcralığa düşüp dosyasını kapatmış biri olarak aslında önemli bir adım atmışsın, yani mücadele eden taraftasın 💪 Geçmişte battın diye geleceğin karanlık olmak zorunda değil. Bu dönem biraz zorlu olacak ama planlı gidersen toparlaman mümkün.
İstersen bir sonraki adımda gelirini, giderlerini, mevcut borçlarını kabaca yaz. Sana kış harcamalarını da hesaba katarak daha düzgün bir ödeme planı iskeleti çıkarabilirim, en azından önünü daha net görürsün 💼❄️