+1 yılSelamlar.
Sınıf öğretmenliği ve okul öncesi öğretmenliği arasında kalınması çok yaygın bir durum. Yakın yaşlardaki çocuklar ile ilgili meslek olduğu için genelde öğretmen olmak isteyenler hangisini tercih etmeleri konusunda kararsız kalıyorlar. Sınıf öğretmenliği mi okul öncesi mi size göre anlamanız için ayrıntılı bilgi vermek istiyorum.Sınıf Öğretmenliği ile Okul Öncesi Öğretmenliği Arasındaki Farklar Nelerdir?

sınıf öğretmenliği ve okul öncesi öğretmenliği farkları - Okul öncesi öğretmenliği sözel puan türüyle alım yapıyorken sınıf öğretmenliği eşit ağrılık puanı ile alım yapmaktadır.
- Okul öncesi öğretmenleri adından da belli olduğu üzere çocuklar birinci sınıfa başlamadan önce kreş ve anaokullarına eğitim verirler. Yani ilkokul çağına gelmemiş çocukları eğitmek amacını taşır.
- Sınıf öğretmenleri ise 1 ve 4. sınıfı kapsamaktadır.
- Okul öncesi öğretmenliği çocukları daha çok hayata hazırlamayı, ev yaşamı hakkında bilgiler verip, öz bakım gibi gibi bilgileri öğrenmelerini sağlayan bir meslektir.
- Sınıf öğretmenliği ise çocuklara sosyal ve sayısal bilimlerde temel bilgiler veren bir meslektir. Çocuklara okuma yazma öğretirler ve temel matematik bilgisi ile başlarlar.
- İki mesleğin atamaları arasında da farklar vardır. Özellikle okul öncesi öğretmenliği atamaları ne durumda sorusunu soranlara çok rastlıyorum. İki ayrı başlıkta anlatmak isterim.
Okul Öncesi Öğretmenliği Atamaları, Puanları Nasıl?

okul öncesi öğretmenliği KPSS taban puanları Okul öncesi öğretmenliğinin son yıllardaki atama sayıları şu şekilde. 2017 yılının Ağustos ayında 4586 kişi başvurdu ve bunlardan 1850 kişi atandı. KPSS taban puanı ise 74'tü. 2017 yılının Temmuz ayında ise 4418 kişi arasından 1850 kişi atandı. KPSS taban puanı 76, mülakat taban puanı ise 78'di. 2018 Temmuz ayında 4551 kişi başvurdu ve bunlardan 1676 kişi atandı. KPSS atama taban puanı ve mülakat taban puanı76'ydı. 2019 Şubat 'ta 5203 kişinin başvurduğu atamada 1601 kişi yerleştirildi. Taban puanları ise 78'di. 2019 Ağustos ayı atamasında 5743 kişiden 1599 kişi atandı. Taban puanları 76'ydı. 2020 ocak atamasında 6108 kişiden 1513'ü atandı. Taban puanları 77'ydi. Ve son olarak 2020 Haziran atamasında 7289 kişiden 1518'i atandı. Mülakat taban puanı 76, KPSS taban puanı ise 75'ti. Okul öncesi öğretmenliği ataması nasıl? diyenler için cevap olmuştur umarım.
Okul öncesi öğretmenliği atama durumları bu şekilde. Sınıf öğretmenliği atamalarından başka bir içerikte bahsetmiştim. Onu okumak için buraya tıklayabilirsiniz. Sınıf Öğretmenliği Atama Puanları, Atamaları Nasıl?Okul Öncesi mi Sınıf Öğretmenliği mi Daha İyi?

okul öncesi mi yoksa sınıf öğretmenliği mi daha iyi? Bu çok kişisel bir soru. Çünkü iki öğretmenliğin de şartları çok benzer. Atamaları düşünecek olursak, sınıf öğretmenliği ve okul öncesi atama puanları ve yerleşen sayıları birbirine çok yakın. İkisi de küçük çocuklara eğitim vermek üzerine bir meslek. Ancak okul öncesi öğretmenliği daha küçük çocuklarla ilgilenmeyi gerektiriyor. Daha fazla kişisel temas kurabiliyorsunuz. Sınıf öğretmenliği de tabi ki büyük sorumluluk gerektiren bir meslek ancak ben okul öncesi öğretmenliğinin sorumluluk açısından daha zor olunduğunu düşünüyorum. Derslerin konusunu düşünecek olursak da sınıf öğretmenliği daha zordur. Çünkü kaşınızda okumayı yazmayı bilmeyen küçük çocuklar vardır ve onlara ilk kez edinecekleri temel bilgileri verirsiniz. Bu biraz zorlu bir süreç olabilir çünkü her öğrencinin gelişim süreci farklıdır. Hepsiyle ayrı ayrı ilgilenmek gerekebilir. Aslında bu karşılaştırmaları düşünerek karar verebilirsiniz.
60 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılokul öncesi bedenen sınıf öğretmenliği hem bedenen hem zihnen yorucudur. okul öncesinde tayin çok kolaydır sınıf öğretmenliğinde zordur. okul öncesinde ne idare ile işin olur ne müfettişle ne veliyle sınıf öğretmenine her çile var. okul öncesinin bir kötü yanı var. tenefüs yok 5 saat aralıksız çocuklarla berabersin. sen seç artık
514 Yorumla
Soran+1 yılpeki sen bunları nerden biliyorsun :)
- +1 yıl
bilirim ben.
Soran+1 yılona göre sözüne itibar edecem ondan sordum :)
- +1 yıl
sözüme itibar edeceksen edersin sonuçta bunları nereden bildiğimi söyleyecek olan da benim
Soran+1 yıltamam söyle ediyim
- +1 yıl
et et. dediklerim doğru. sınıf öğretmenliği kolay değildir ama. hem çok meşakkatlidir hem de yaptığın işin kıymetini kimse anlamaz.
Soran+1 yılmaaşlar ve kpss konusu?
- +1 yıl
maaşlarda fark yok. bası anasınıfı öğretmenleri ikili eğitime denk gelir yüksek ek ders alır ama çekilir çile değil. kpss de okul öncesi daha kolay. atandıktan sonra istediğin yere tayin olma şansı da daha yüksek okul öncesinde
Soran+1 yıltamam teşekkür ederiim :)
- +1 yıl
Nasıl müfettişle işi yok :) 5 saat çalışıyorsa bizden daha erkende çıkıyor işten
- +1 yıl
daha erken çıkıyor. ama ara vermeden tenefüsü yok. müfettiş de ne diyecek okul öncesine. çocuklar niye okumuyor diyemez. niye sayı saymayı bilmiyor diyemez.
Soran+1 yılokul öncesine müfettiş mi geliyor olum
- +1 yıl
Kusura bakmayın ama ben liseden çocuk gelişimi-okul öncesi mezunuyum, iki yılda staj yapmış bulunmaktayım ve sizin yaptığınız yorum aksine velilerle daha çok iç içesiniz, müfettiş gelse sizden son 3 yılın evraklarını istiyor, yemekhanede ki listelere kadar inceleniyor. Ayrıca 5 saat aralıksız çocuklarla berabersiniz diyorsunuz da tenefüs olsa yine aynı sınıfa gidilecek başka bir yer mi var , zaten o 5 saat içinde sürekli ders etkinlik yapılırsa o çocuk okuldan bıkar. Herşey oyun ile yapılır ayrıca. Herşey eğlenerek olur. Sınıf öğretmenliği daha zordur çünkü ataması uzun sürer ve sizin dediğini tenefüs kavramı sadece 5-10 dakikadır. Pek dert edilmez. İki mesleğinde doğu görevi vardır tabii. Ama atanma oranı en yüksek okul öncesidir. Bilginize
- +1 yıl
Evet okulu denetlemek gibi bir şey. Mesela lavabolar çocukların boyuna uygun mu? Deprem olsa dolaplar sabit mi? Vb gibi şeylere bakıp son üç yıla ait dosyalara bakılıyor.
Okul oncesi hem parası daha cok hem atama durumu daha iyi hem iş alanı cok geniş Hemde farklı kurumlara atanması var. Sınıfın atanması yok nerdeyse. Birde okunması rahat bir bölüm gel bölümdaşım olursun.
56 Yorumla
Soran+1 yılparası ne kadar? aynı diye biliyorm ben? Farklı kurum derken sen hangi üniveersite kaçıncı sınıf?
- +1 yıl
Ben İst aydın dayım 3 sınıf ama yüksek lisans öğrencisiyim ayrıca daha edebiyat okudum. Sınıfta maaş aynı ama ek ders ve yıpranma payı artı ekstra dersler var ve daha rahat yardımcıların var en buyuk avantajıda aksdemisyenlik için cok iyi bölüm onun acık cok ihtiyac var cunku unv lerde bölümü bitirseniz bile araştırma görevlisi olarak hemen başlama imkanı var. O yuZden sınıftan uzak dur atama puanı KPSS de cok yüksek okul oncesi ataması şu an en rahat.
Soran+1 yılüniversitede görevli olarak kalmak için ne yapman gerekiyor o üniversite özel değil mi?
- +1 yıl
Özel evet ama Bursluyum okul karşılıyor işim yok para verecem onlara para ile tatil ediyorum daha iyi ))) okul bitince unv kontenjan acıyor başvuruyorsun ama not ortalaması onemli yüksek Lisansı'da yaparsın o sırada o akademik unv için onlar peşinde koşsun. Sen once bılumu oku ve diplomayı yüksek tut.
Soran+1 yılTamamdır :) teşekkürler :)
+1 yılokul öncesi okuyorum sabırlıysan gayet de güzel bir bölüm. o kadar çocukla ansıl uğraşıcam diye korkuyor olabilirsin alışında öyle çabuk geçiyor ki zaman. maaşıda iyi atamasıda iyi oh mis. he birde okuması sıkıntı çok fazla ıvır zıvır yaptırıyorlar (oyuncak falan yani ) ben illet ettim başkada bir sıkıntı yok:D
29 Yorumla
Soran+1 yılbenim el becerim hiç iyi değil la bir sıkıntı oluyor mu? kaçıncı senen? hangi üniversite? kpssden kaç almak gerekiyor?
- +1 yıl
benim 3 olcak bu sene. benimde hiç yoktur ama alışıyorsun gayet kolay gelıyor. samsun ondokuzmayıs. kpss hiç haberım yok zamanı gelınce ilgilenicem:D
Soran+1 yılkaç binle girdin çok tutuluyor mu üniversite? iyi hazırlıyorlar mı
- +1 yıl
hiç hatırlammıyorum valla. omü iyidir. biraz zor ama okul öncesi hocaları
Soran+1 yılzor derken nasıl zor
- +1 yıl
hocalar zorluyor yani. öyle hemen geçiren tipler değil bazıları. derslerde uğraştırıyorlar falan
Soran+1 yılha inş tercih edeceklerim arasında yoktur o zaman varsada yazmamaya bakiiim.
- +1 yıl
her okulda karşına bu tarz hocalar çıkar:D sadece bu okulda değil. proflar falan biraz sıkıntı
Soran+1 yılne bilim bazıları direk kendi üniversitelerini şey edince :D
bence okul öncesi ogretmenlik o daha rahat iyyice bir arastır ama ben olsam okul oncesi ogretmenligi yazardım kesinlikle
13 Yorumla
Soran+1 yılmesela? neden öyle düşündün kusura bakma canım böyle sordum da herkes ikisinden birni diyor ve bırakıyor bende ne yapcağımı şaşırıyorum.
- +1 yıl
okul oncesi ogretmenligi daha sevimli geliyor bana dusunsene onlarla oyun oynuyorsun resim yapıyorsun e tabiki zorlugu vardır mutlaka ama sınıf ogretmenligi daha zor hic okuma yazma bilmeyen cocuklara okuma yazma ogretıyorsun kendi kardesimden biliyorum ogrenmek istemiyor dikkati sureklı baska yerlere dagılıyor cok zor bir meslek sınnıf ogretmenligi
Soran+1 yılanladım siz kaç yaşındasınız?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
şu an da mantıklı olacaksan okul öncesi bende sınıf öğretmeliği yazacağım bu sene Türkiyenin sistemi belki değişir yine bakarsın bölüm patlar :D bir kumar oynayacağım
012 Yorumla
Soran+1 yılaslında bende sonra tekrar eski haline döner belki bu benim için şanstır diye düşünüyorum ama nede olsa aynı maaşı alıyorlar ve sınıf öğretmenliği eski haline dönmeyedebilir o yüzden bir şey kaybetmem.
Soran+1 yılsende okul öncesi yazsana o zaman?
Soran+1 yıl176 bin.
Soran+1 yılygs 5ten alıyor ya
Soran+1 yıldin mii :D:D:D baana ters:D
Soran+1 yılValla ben yapamaaaam ama yazmam o yüzdeen :D
Soran+1 yıleyvallah :D
Gizli Üye(25-29)+1 yılSoru ne zaman soruldu bilmiyorum ama sen iki bölümden de uzak dur hem çocukları sevmiyorsun hem de para için çocukların en kritik dönemlerinde ki meslekleri tercih ediyorsun senin gibiler yüzünden birçok öğrencinin hayatı kayıyor
100 Yorumla
+1 yılşu an kesinlikle sınıf öğretmenliği. Okul öncesi öğretmenliği en yüksek 24 bin tl alabiliyorken (devlette yıllarca çalışırsan) sınıf öğretmenliği yeni başlayan 33 bin TL'den başlıyor. Ki manevi anlamda da sınıf öğretmenliği tercih edilir. İki senelik çocuk gelişim okuyanlar bile kendine okul öncesi öğretmeni diyorlar. Ayrıca atamaları hemen hemen aynı. İlgi alanında neredeyse aynı. Burada tek fark maaş ve maneviyat.
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle okul oncesi bende ogretmenim zavalli sinifci arkadslarim cok cekiyolar 4+4+4 den magdurlar hala ve tayinleri zor
03 Yorumla
Soran+1 yılkpssde anca kaç çektiler? ne yapmayı düşünüyorlar? siz ne öğretmenisiniz?
- +1 yıl
cografya benim ama okul oncesi bilmiyrm netten arastir
Soran+1 yılanladım peki o arkadaşlarınız ne yapmayı düşünüyorlar özelde falan iş imkanı?
Okul oncesi ogretmenligi su anda zaten cok tercih edilenlerden biri ve guzel bir meslek
31 Yorumla
Soran+1 yılSınıf?
+1 yılmini minileri mi seviyorsun yoksa azcık büyük veletleri mi? ama okul öncesi atamaları şu an daha çok ama 4 sene sonra ne olur bilmem.
15 Yorumla
Soran+1 yılbende ondan korkuyorum yaaa valla hiçbirini sevmiyormda işte mecburluktan.
- +1 yıl
o zaman kesinlikle yazma canım. 1 sene hemşirelik okuyup bıraktım sevmediğim için... iş garantisi olmasa da sevdiğin mesleği oku zaten kendini geliştirip mutlaka iş bulursun.
Soran+1 yılhiçbir yere ilgilm yok ki :D
- +1 yıl
o.0 sorun sende değil sistemde
Soran+1 yılaynen yaaa :D
Okul öncesi olmadı bir kreş açarsın kendine ama ilkokul açamazsın :D
113 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın bide diploma satmak bir şey varmış o neyse
Soran+1 yılohaaa :D :D sonra geri alıyom ama dimi o diplomayı bana lazım olursa sonra :D
Soran+1 yılsen üniversite okuyorsun herhalde :)
Soran+1 yılsen ne yazacaksın
Soran+1 yıltamam canım :)
Soran+1 yılamin :)
Soran+1 yıldeğil mi?
okul öncesi canım kpss atama puanı daha düşük diye biliyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılsen üniversitede misin evet daha düşük maaşları biliyor musun aynı diye biliyorm ama
+1 yılTartışmasız okul öncesi. Sınıf öğretmenliği 250 puana bile varken okul öncesi çok çok yüksek.
03 Yorumla
Soran+1 yılevet ama eskiden öyle değildi ya geri eski haline dönerse diye korkuyorm türkiyede 4 senede neeler oluyor belli değl
- +1 yıl
Sende haklısın
- +1 yıl
Okul öncesi sözel bölümde. Sınıf öğretmenliği ise eşit ağırlık. Sözel bölümün eşit ağırlık bölümüne göre çok çok daha kolay olduğunu unutmayalım. Ayrıca farklı alanlardan sınava girildiği için puan kapsamında bu iki mesleği karşılaştırmak saçma olur
+1 yılOkul öncesi okuyorum ben okuması gayet basit işe yerleşme durumu da güzel ama yapacağın mesleği sevmen lazım tabi önemli olan sevebilmen hayal et önce.
020 Yorumla
Soran+1 yılben çocukları sevmem aslında ama başka yapacak bir şey yok önü açık. Ama yapabilirim önemli olanda bu sen bu işin içindeysen bana daha detaylı bilgi verir msin üniversitede derslerde ne görüyrsun ne yapıyorsunuz kpss için hazırlanıyor musunuz atamalar nasıl biliyor musun bu gbi şeyler
- +1 yıl
Şöyle söylim sana bizim derslerimiz tamamen uygulama sayısal hiç bir dersimiz yok (lanet olası istatistik hariç :D) çocuklar için materyaller hazırlıyoruz mesela fen öğretimi matematik öğretimi çocukların kullanabileceği ve öğrenme sağlayabileceği materyaller yani senin yapman gereken sınıf ve okul öncesi için + larını - lerini bir kağıda yazıp puanla hangisi kafana yatarsa yine sormak istersen yardımcı olurum
Soran+1 yılne gibi materyaller mesela?
- +1 yıl
Çocukların oynayabileceği oynarken öğrenebileceği her şey sayılar şekiller hayvanlar bitkiler bunları eşleştirme mesela hangi hayvan nelerle beslenir gibi vs.
Soran+1 yılayy ne kadar eğlenceli :D de erkek var mı ya okul öncesinde :D
- +1 yıl
Ben varım ehehehe :D şaka bir yana 4 kıza 1 erkek düşüyor işte öyle bişi bizim sınıfta 32/8 durum :D
- +1 yıl
Eğlenceli okuması gayet drama dersimiz falan var sınıfta oyunlar oynuyoruz eğleniyoruz baya aslında :=)
Soran+1 yılhangi ünivrsite :D?
- +1 yıl
Giresun Üni.
Soran+1 yılkaçıncı senen kaç binle girdin? nerelisinde giresunu yazdın
- +1 yıl
ben 1. olarak girdim okula 2011 de 478 puanla benim durumum biraz karışık :D
son senem bu sene giresunluyum
üniverste gayet güzel giresunda güzel ama mütevazi bir şehir tabi sen nerelisin ona göre bir yorum yapim sana :)
Soran+1 yılmersin yaa benim yakınlarda bir yer tutmuyor okul öncesinde o yüzden uzak bir yer yazcam herhalde.
ama çocuk gelişimini başlara yazcam ondada kastamonu falan işte oda uzak anca ikinci öğretim zaten ondada ama o tutsa ilk daha iyi o daha geniş çalışma alanı. ama bakalım inş ikisinden biri gelir.
Soran+1 yılo kadar puan varsa neden orayı yazdın gerçi sizin sorular kolaydı bana :D ben çözmüştüm ygsde 92 netim vardı :D ama bizimkinde öyle olmadı
- +1 yıl
Bence çocuk gelişimi yazma Mersinliysen Giresunu tavsiye edebilirim.
Soran+1 yılneden mersinliysem giresun :D
Soran+1 yılneden yazmim çocuk gelişimi kapsıyor okul öncesinide formasyonla öğretmende olabiliyorsun
- +1 yıl
Mersinli arkadaşım var buradan memnun büyük şehirde yaşayan arkadaşlar biraz zorluk çekiyyorlar ondan öyle dedim
Formasyon işi sakat onu söylim bak.
Soran+1 yılneden ki?
- +1 yıl
Formasyonun belli bir kotası var eğer puanın yetiyorsa öğretmenlik yaz derim benim puanıma bakma sen alımlar düşük araştır biraz sen
Soran+1 yılyok yaa çocuk gelişimi daha iyi tutarsa farmasyon bir şekilde alınır
bölüm fark etmez matematik geometri yapan memurluğu kapar
01 Yorumla
Soran+1 yılyapamıyorum ama atanmadan oturcak değilim o yüzden en az kim alıyorsa ona gitcem
Anaokulu öğretmenleri çok tatlı oluyorsa yinede sen bilirsin ^,^
03 Yorumla
Soran+1 yılAnaokulu öğretmenleri çok mu tatlı oluyor :D
Soran+1 yılseninki ayrı bir kafa O. o
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu soru ne zaman soruldu ya? Tabiki de Sınıf Öğretmenliği... Okul öncesi öğretmeniyim..
10 YorumlaŞaka mı bu soru tabiki okul öncesi sınıf Öğretmenliği öldü :-)
07 Yorumla
Soran+1 yılbütün büyüklerim sınıf öğretmeni diye ısrar ediyorda ondan :D bide maaşları aynı mı onu tam anlayaamadm
Soran+1 yılTamam abi kızmaaa :((( :D
Soran+1 yıltamam inş bakalım gelecek mi :)
Soran+1 yılAmin teşekkürler :)
+1 yılOkul öncesi tabiki. Sınıf Öğretmenliği öldü.
16 Yorumla
Soran+1 yılya sonra geri eski haline gelirse diye. s
- +1 yıl
Mezun artmaya devam ettiği sürece öyle bir ihtimal yok. Mezun çok atama az.
Soran+1 yılşimdi herkes sınıf öğretmenliğine gidebilir mezunda artar aslında haklı olabilirsn.
- +1 yıl
Evet. Puanları çok düşük. Okul Öncesi çok çok daha avantajlı.
Soran+1 yıltamam çok teşekür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim :)
Okul oncesi ogretmenliginin atanması kolay
012 Yorumla
Soran+1 yılkpssde de böyle puan türleri var mı sadece puan mı alınıyıor hani matematiği daha çok isteyen puan türü falan yok dimi üniversitede
Soran+1 yılneyse anlamadm ama. s ben okul öncesi öğretmeni olursam hangisine gircem sınıf öğretmeni olursam hangisine gircem
Soran+1 yılhaa işte bir sebeb daha okul öncesi için :D
Soran+1 yılalan sınavı ne işe yarıyor ki?
Soran+1 yılsadece sınıf öğretmenleri arasında yani onu geçersek ne oluyor
Soran+1 yıldiğer iki sınavı ne zaman olduk :D:DDD:
Gizli Üye(30-35)+1 yılmeslek lısesı mezunu musun? canım
01 Yorumla
Soran+1 yılhayır anadolu
okul öncesi yani ben onu secmistim
05 Yorumla
Soran+1 yılgeldi mi geldiyse mumnn musun?
Soran+1 yılokul hangisi niye memnun değilsin?
Soran+1 yılduydum çok zorluyorlarmış. ama hiç yok zaten :D
Boşver okul öncesini rakip olmayalım :)
09 Yorumla
Soran+1 yılsende mi bu sene gidicen :D
Soran+1 yılyani gittinde mi 1. sınıftasın tercih sonucumu bekliyon?
Soran+1 yılhaaa kaç bindesin ygs 5 te?
Soran+1 yıloha sen bildiğin inekmişsin :D:D
Soran+1 yılöyle öyle. s
sınıf öğretmenliği derim
05 Yorumla
Soran+1 yılniyee niye?
Soran+1 yılo anılma meselesi umrumda değil benim yaa atama konusuda sınıf öğretmenliğinin berbat bilmiyorsun herhalde.
Soran+1 yıltamam teşekkürler :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılbu sorunun sorulma tarihi ne zaman acaba?
10 Yorumla
+1 yılokul öncesi kpss de daha garanti açık çok
01 Yorumla
Soran+1 yıltamam teşekkürler :)
Bence de kesinlikle okul öncesi :)
01 Yorumla
Soran+1 yılnedeeen :D
PDR en iyisi
05 Yorumla
Soran+1 yılahh pdr tutsa kendi seviyemden cok kötü geldi.
Soran+1 yılannemler göndermek istiyor mecbur :)
Soran+1 yılöğrenci işii? :S
Gizli Üye(30-35)+1 yılsınıf öğretmenliği bertaraf oldu okul öncesi yaz
18 Yorumla
Soran+1 yılsen üniversitede misin? :)
Cevap sahibi+1 yılevveett
Soran+1 yılarkadaşların falan var mı sınıfta?
Cevap sahibi+1 yılgiden arkadaşlarım var ama bölüm hakknda konusmadık sadece düşük puanlarla gittiklerini biliyorum
Soran+1 yılevet 400 binde bile var ve ben o kadar tembel biride değiim
Cevap sahibi+1 yılpuanların tutuyorsa okul öncesi iyidir
Soran+1 yılTAMAM TELEKKÜRLER :)
Cevap sahibi+1 yılricaa :)
+1 yılokul öncesi
018 Yorumla
Soran+1 yılneden peki?
- +1 yıl
sınıf öğretmenliği güzel bir bölüm ama çok sayıda üniversitede var ve kpss puanları yüksek. ayrıca 4+4+4 sistemi geldi ve ilkokul 4 yıla indi böylece sınıf öğretmenliği alımı azaldı illa sınıf öğretmenliği istiyorum diye kararlıysan oku güzel bölüm ama ikisinide aynı derecede istiyorsan okul öncesini seç kpss puanları daha düşük ve okuması daha kolay
Soran+1 yılüniversiteli misiniz peki?
- +1 yıl
hayır canım bu yıl giricem tercih sonuçlarını bekliyorum :) ama sınıf öğretmenliği okuyan yakınlarım var çok memnunlar ama nasıl atanıcaz diye düşünüyolar
Soran+1 yılAynen güzel bölüm zaten ona diyen yok ama en düşük atanan kişi 85 almış oda ne biçim zor bir şey ve benim matım hiç iyi değil yapamam
- +1 yıl
o zaman okul öncesini seçmelisin canım. ayrıca sınıf öğretmeni olunca çocuklara matematik öğretiyosun yani matematiğinin en azından orta seviye olması lazım
Soran+1 yılıyk. Sınıf öğretmenliğini çocuk mat hallolur diye düşünüyodum ama sanırım artık okul öncesi olacak.
- +1 yıl
üniversitede matematik dersi görceksin ama sınıf öğretmenliğinde. o zaman sen okul öncesini seç canım hem matematik yok rahat edersin
Soran+1 yılen mantıklısı hayırlısı :)
- +1 yıl
bende türkçe öğretmeni olucam sanırım :) meslektaş sayılırız :D
Soran+1 yıl20 bindeyim bende sözelde sen
- +1 yıl
9 bin canım
Soran+1 yıliyiymiş :) öylesine girmiştim ben bu bile mucize gibi geldi bana
- +1 yıl
bende şok oldum görünce beklemiyodum bu kadar :)
Soran+1 yılaynen ben tmciyim zaten
- +1 yıl
bende liseden tm çıkışlıyım ama sınava sözelden girdim :)
Soran+1 yılbaya iyiymiş sözelin o zaman :D
- +1 yıl
evet canım :)
sınıf öğretmenliği
08 Yorumla
Soran+1 yılneden peki? sen kesin niyesini söyle bence herkes okul öncesi diyince şaşırdım
Soran+1 yılsırf prestij açısından yani. O önemli değil ya maaşı aynı olsun ki aynı atanması okul öncesinin iyi şu anda. Sınıf öğretmenliğinde okul öncesindeki gibi avantajda yok nede olsa öğrenci bittikten sonra senin prestijinde gidiyor.
- +1 yıl
snıf öğretmenliğinde mezun olduğun zaman devlette iş bulmasanda vakıfta yani özelde iş bulabilirsibiz. örneğin sınıftan mezun olmuş yakınlarım var şu an zhnsel engellilerde ders veriyor ve 2000 civvarında maaş alıyee bence iyi araştırın benim demem bir başkasının demesiyle değil bu alanda rehber hocanıza falan danşsanız daha yararlı olabilr bence çünkü biz yer yer sizi yanltma payınızda olabilyor ister istemez
Soran+1 yılanlıyorum ama genede okul öncesi daha avantajlı atanma konusunda falan ayrıca atandıklarında aynı maaşı alıyorlar. Okumasıda daha kolay onlarda kreş açabiliyorlar sınıf öğretmeni olarak başka yerde iş bulmak kolay olmayacak çünkü çok acık olarak artık dedi rehberlikçim.
Soran+1 yılteşekkürler.
+1 yılöğretmenlik
01 Yorumla
Soran+1 yılevet ikiside öğretmenlik?
+1 yılelbette okulöncesi
01 Yorumla
Soran+1 yılpeki neden farkı ne?
okul öncesi
01 Yorumla
Soran+1 yılneden?
Okul öncesi
03 Yorumla