Şimdi maddi olarak sıkışık durumda olduğumuz için çalışmama izin veriyorlar ama bn ne iş yapıcam bilmiyorum.
Bana fikir verir misiniz ne iş yapabilirim
Bana fikir verir misiniz ne iş yapabilirim
Kardeşim önüne elbet bir iş çıkar. Helalinden ekmek kazanmak isteyen biri elbet bir şekilde taşı sıkar suyunu çıkarır. İlk meslek hayatıma kasiyer olarak başladım. Daha sonra diş hekimi asistanlığı sonrasında mesleğime aşık olup okulunu okuyup hemşiresi oldum yetmedi kendimi geliştirip daha güzel işlere girdim. Bir yerden başla yeter ki başarının senin elinde olduğunu bil..
Bence şimdi de sen çalışma. Birinin maddi imkanı varken çocuğunu okutmamasına büyük antipatim var. Geri kafalı buluyorum öyle insanları. İnsanın içinde varsa her şekilde fenalık yapar. İnsanın başına bir fenalık gelecekse de her an her yerde gelebilir.
Ha illa çalışmak istersen de her şekilde yaşın ninem yaşında olmadığı için iş bulursun. Git bir mağazaya satış elemanı ol. Gir bir markete kasiyer ol. Gir bir fabrikaya işçi ol. Gir bir kafeye garson ol. Çalışmak iste yeter ki iş bulunur.
Ben üniversite öğrencisiyim part time çalışıyorum ev masrafları için
Özel bir ilkokulun servis hostesliğini yapıyorum. Bebeleri indirip- bindirmece. Anneleriyle falan çok muhatap olmak zorundayım ama yine de kolay iş.
Sabah okul girişine kadar 2 saat
Okul çıkışından sonra 2 saat olmak üzere günde 4 saat çalışıyorum. Haftaiçi her gün çalışıyorum
Ayda 1200 TL, sigorta var 🤪
Bebiş okumadım diyosun lise terkmisin bittimi lisen nedir çoğu yere almazlar bile ama ev yemeği yapan yerler var komicilik yapabilirsin ya da yufkacılarda çalışabilirsin yemekcilerfe çalışıp bulaşık yıkayabilirsin bunlar olur tabi de ne kadar verirler bilmiyorum
Lise 2 de bıraktım okulu snra açıktan bitirdim şimdi üniye başladım işte açıktan durum böyle yani
İyi hazırlan gir şu kpss ye bırak üniyi yüksek bir puan alıp devlet memurluğuna geç hayatını kurtar ne işin var ünide
Nasıl yapıcam bu dediğini
Ciddimisin ya bizim ülkece gerçekten ciddi eğitimsizlik problemimiz var. Anlatıyorum sen şimdi üniyi bitirince ne olcan biliyomusun kpss ye gireceksin lise bitmiş üniye gitmeden yine gir kpss ye hem lise bazında girersin hemde daha kolay olur yani matematiğin iyimi sözelinde varsa yaparsın türkçen iyiyse kpss ye gireceksin 75 ve üzeri alman yeter ama hedefini büyüt 80 ve üstü yap devlet memurluğuna boş olan yerlere mülakata gir ya da direk mülakatsız gitmek istersen genel atamayla gidebilirsin puanın yeterse ama puanım yeten yerlere de mülakata girip devlet memurluğuna girebilirsin işe girdiğin an yine açıktan üni oku kimse karışmaz ama cebine 4000 lira para girer kapiş😉
Bu yıl ki sınavı kaçırdım sanırım ama kpss sınavının çeşitleri var yanlış bilmiyorsam bn lise mezunu olarak hangisine girebilirim
Kaçırmadın ilk girenler üniversitelilerde ösym den başvuru yapabilirsin 30 unda son tutar 80 liraymış 30 türkçe 30 matematik 27 tarih 18 coğrafya 13 soru filanda vatandaşlık eğer ki matematiğin çok iyi ileri düzey iyiyse türkçende varsa sırf genel yeteneği yaparak bile oradan 80 puanı alırsın ortaöğretim olarak gireceksin dediğimi yapman daha iyi olur sınava bişey kalmadı 2 aydan daha az biraz test çöz çıkmış sorulara bak gir 75 filan alırsan dahi mülakatlara girebilirsin katiplik infaz koruma ptt şubesi hastanalerde hasta şeyleri için yerler oluyo oralara bakıp hepsine müracat edip mülakata gideceksin ama katiplik için bilgisayar sertifikası lazım halk eğitime gidip alman gerek oda varsa sorun yok bence bir düşün yapabilirsin bizden ne farkın var kazanırsın hadiii bebişş💪 Kazanırsan hayır duası ette bizde nasiplenelim bea :))
Ewt şimdi baktım bnde hala başvuru yapabilirim Türkçem ve genel kültürüm çok iyi ama matematiğim hiç yok neredeyse sence matemaktiksiz olur mu😔
Olur ama bu sefer tarihe coğrafyaya ağırlık vermen gerek ama çok konuları var nasılsın bilmiyorum ama denemekten başka çarende yok ben geçen sene 42 43 netle 70 aldım tekrar hazırlanıyorum yani 50 55 net arası kurtarır yani 75 filan alabilmen için diye düşünüyorum o zaman biraz çıkmış soru test çözüp bakacaksın yaparsın adamlar 40 günde konuları bitiriyolar otur çalış gerçekten ben sana çalışacağın asıl konuları söylerim temel olur olmazsa 2 sene sonrakine girersin şu an ki hedefin 75 ve üstü almak olsun😉🙃
Cevap
41Cevap
Ahh bu aileler..
Ailenin senin geleceğin doğrultusunda vereceğim karara müdahale etmelerine asla izin verme..
Iş olarak ancak market gibi işler olabilir..
youtuber ol makyaj videosu filen çek ya da bikini deneme filen çek hemen tutulur
Aile zihniyetine bak illa kocaya bağlı kalmanı istemişler galiba. Neyse markette ya da satış danışmanı olarak çalışabilirsin
Herhangi bir yeteneğin el işi hobi bilgin varsa ikinci el satış yapan uygulamalar üzerinden satış yapabilirsin.. Hatta ilerletip shopier üzerinden kendi siteni bile oluşturabilirsin.
Herhangi bir işten başlayıp orada yavaş yavaş yükselebilirsin. Etrafımda çok tanık oldum böyle insanlara. Mesela biri garson olarak başladı şimdi aşçı, diğeri bim gibi marketlerden başladı şimdi yönetici, biri lcw’da başladı şimdi yönetici asistanı ama o ingilizce bildiği için yükselmişti. Aslında ailem izin vermemiş diyorsun, ama eğer şimdi bağımsızsan birçok şansın vardır.
Bimde kasa başında çalisabilirsin ya da tahtakale de bardak falan alanlara yardımcı olursun ya da kiyafet yerine gidebilirsn
Bazı şirket binalarında çaycılık veya temizlikçilik yapar veya eve gündeliğe gidebilirsin seçenek çok
Kasiyerlik bir tekstil mağazasında ürün satmak olabilir. Eğer tabii özel olarak geliştirdiğiniz bir yetegeniz yoksa
höm öküyüp shem çalışabilirsün diyen mallar acaba hayatlarında kaç kez okuyup çalışmışlar boş nasihatinizi zikiyim
Her yer lafta da olsa tecrübe arar ama konfeksiyon, market çalışanı ya da garson ve mutfak elemanı olarak şansını deneyebilirsin...
Bir sürü iş var canım ya markette başvur, çağrı merkezi, tezgahtarlık, konfeksiyon, saha satışı, sekreterlik.
Onlar için azda olsa okul ve birazcık iş tecrübesi. okmasi gerekir
Reyon gorevlisi olur evet ama istanbuldaysada ona hemen bı iş oneririm ve gider baslar
Evwt
Hem okutmayıp hem de çalıştırmıyorlar çok saçma kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğretmemişler
Maalesef öyle oldu
Devlet destekli sahte evlilik meslek oldu 2 gün evli kal nafaka ev araba cigeri böbregi al
Tuhafiyede kuruyemişçide züccaciyede çalışabilirsin kuaförde falan
Marketlerde kasiyerlik yapabilirsin bin şok... Gibi gibi
Bir tane işyeri satın alın orada çiğköfte sat en kötü bunu yap iş çok
Bunca zaman aileni dinlemişsin, biraz daha dinle bakalım.
Markette kasiyer olarak baslayabilirsin. Kendini geliştirirsen müdürlüğe kadar gidersin.
Lise okuduysan marketlerde çalışabilirsin kasiyer olarak
Hic tahsilin yoksa temizlik servis haric cok bir ise almazlar
Sana bir akil vereyim ne is olursa saldir. İs hayatinda tecrube kazanmak istiyorsan baliklama atla. Cunku hayat korkaklara gore bir yer degil
Eger kalabalıktan rahatsizlik hissetmiyorsan. Kesinlikle tezgahtar olabilirsin orada is hayatina daha cabuk adapte olursun. Olmadi guzel ve seni yormayacak bir yerde cekinmeden garsonluk yapabilirsin. Kadinlari ezmiyorlar zaten işin rahat olur
Açık lise tv var intertette o paketi satın al 2 senede liseyi bitirdim ben ve güzel bir şekilde luan üniversite sınavına hazırlanıyorum yaşım 21 sen de yapabilirsin
Açıktan liseyi bitirip üniye başladım zaten ama bu arada 23 yaşadım yani 🙂
O zaman iyi şimdi garsonluk vs bir işe girersin okul açılınca devam edersin
Üniyide açıktan yazdım
Neden düz devam etseydin keşke bak brnimde durumum yok ama bende düz okula gidicem günlük 6 saat ek kuryelik yapıcam
Puanım çok iyi degildi işe yarar bir bölüm gelmiyordu o yüzden
Hm anladım neyse sağlık olsun 🙂
yaşın büyük, onlara boyun eğme kendi basının çaresine bak. seni okutmayarak resmen hayatını elinden almışlar. bundan sonrasında bırak kendi hayatını kendin kurtar :)
Okuyamamana üzüldüm ama geç değil bence hem okuyup hem çalışabilirsin.
Garsonluk ve satış danışmanlığı gibi bir çok alan var.
Bu senin hangi işe elverişli olduğuna bağlı insanlarla iyi iletişim kurabiliyorsan tezgahtar falan olabilirsin
İşkur'a git bir fikir edin sor araştır ne iş yapabilirsin.
Butikte tezgahtar cafede garson markette kasiyer çalışmak isteyene iş çook
Çıraklık yoluyla kazanacağın meslekler var. Hiçbirzaman geç kalmış sayılmazsın yeter ki iste😊
Zor durum kaç yaşındasın
23..
Hm hangi şehirdesin
Ne alakası var şimdi
Geri kalmış bir şehir demekki
A101 de çalışabilirsin
Garson, kasiyer, reyon görevlisi...
Temizlik işi en cok aranan işlerden
Giyim mağazalarında çalış
Referans bulabilirsen iş bulma şansın yüksek olur
Garsonluk veya satış temsilciliği
Evlenmene iZin verirseler evlen
Ev, ofis temizliği, fabrikada paketleme vb.
güzelsen her kapı açılır
dışardan okuyabilirsin
İşkura gitsene kaydın var mı
temizlik olur tezgahtr olur
Kaç yasindasiniz ve diksiyonunuz nasil
23 iyi
Nwredensin
Örgü dantel işleri yapabilirsin 😄😊
bulaşık yıka
evlere temizliğe git
Bime filan gir
İşin zor, Allah yardım etsin