Biliyorsunuz bazı meslekler için büyük istihdam sıkıntısı var. Çevremde nitelikli bölümler bitirmesine rağmen, alanıyla ilgili işlerde tatmin edici maaşları bulamayıp; farklı iş sektörlerine yönelen birçok kişi var. Sizin de var biliyorum. Tabii önemli olan bizim ne düşündüğümüz. :) Para için sevdiğin mesleği yapmaktan vazgeçer misin?
Para için sevdiğin mesleği yapmaktan vazgeçer misin?
Para için sevdiğim mesleği yapmaktan vazgeçer miyim?
Önceden “Ben sevdiğim işi yapacağım” derdim. Zaman geçtikçe, sevilen meslek yerine para kazanılan mesleğin önemli olduğunu düşünmeye başladım. Evet, bir hayali varsa insanın peşinden koşmalı ancak hayallerimiz gerçeğe dönüşme noktasında sorunluysa; hayallerimizi ötelemeli ya da bir kenara koymalıyız. Çünkü hayat geçip gidiyor ve herkesin babadan kalma bir mirası olmadığı için, hayatın zorluklarına karşı direnebilmesi ve bunun için de para kazanması gerekiyor.
Keşke herkes hayalindeki mesleği gerçekleştirebilse... Ne yazık ki günümüzde bunu gerçekleştirenler azınlıkta kalıyor
Bu çok zor bir soru ama mantıklı cevaplamak gerekirse kendi mesleğimde yeteri kadar kazanamıyorsam vazgecebilirim belli bir noktaya kadar ama kendimi toparlayana daha doğrusu bana yetecek paraya ulaşana kadar. Bir nevi ticaret yapan iş insanları gibi, bir ticaret kolunda yeteri kadar kazanamıyorsan yeni bir alana yönelmek gibi. :)
Gerçekten zor bir soru. Fakat 2020 yılı ülkemizin ekonomik şartlarına bakılırsa 1 kuruş dahi artık önemli. Sevdiğim mesleğin ekonomik getirisi az olursa geçim sorununun bir hayli fazla olduğu ortamda mecbur farklı iş yaparım sevip sevmemek önemli olmaz.
Sevdiğim işi yapıp işsiz kalacagima ya da düşük ücretlerle calisacagima sevmediğim işten daha yüksek maaş almayı seçerdim. İş zaten bu ne kadar sevilerek yapılır ki?