Ben komşumun kızından takip ettim ve gerçekten çok iyi hazırlanmış bir altyapı gördüm. Bu kadar sürede bunu sağlayabildikleri için Bakanımızı tebrik ediyorum.

Sabah ilk derse girmek için saniyesine kadar bekledik, neyse girdik, öğretmen karşımızda. Zeki MÜREN de bizi görecek diye, kızımı balo kraliçesi gibi giydirdim, ben de gömlek giydim (Yazın Gömlekten nefret ederim) neyse oturduk başına öğretmen çıktı kadıncağız onun sesini kapa buna mikrofon ver derken zar zor 3 er soru sordu bitti herşey. Yarın sabah 8:30 da ikinci ders var, umarım bu günkü derste hayvan gibi geğiren Veli uyanamaz, kahvaltı edemedim geğirme sesi öğlene kadar kulağımdan gitmedi. 😤🤮🤯
Çocuklar kaça gidiyor
İlk okul 2 kardeşim
Uygulama başarılı değil. Koşullar eşit değil bir kere. Mesela bazı köylerde elektrik olmuyor. Ve bir ailede 3-4 çocuk okuyorsa pc olsa bile yetersiz. Koşullar eşit olmadığından yoksul olan her zamanki gibi kaderine terk ediliyor.
Ha bu keyfi bir durum değil mecburi bir şey ama maalesef hayat adil olmadığı gibi sistemde adil değil.
Dersler aynı saatlerde değil, sınıf sınıf ders ders farklı saatlerde ve günlerde başlıyor. İnternet için eba ücretsiz gbyte sağladı herkese. Yapılması gereken herşeyi sağlamaya çalışıyorlar.. benim gördüğüm bu. Elektiriğin olmadığı köylerde yaşam elbette geriden devam ediyor umarım bu tarz sorunları geride bırakan bir Ülke oluruz artık🙏
Takip edebildiğim kadarıyla muhteşem. Hatta aileler evdeki düzeni sağlam koruyabilseler okulda gibi eğitim almış olur çocuklar.
Forma giyenler bile olmuş, o kadar özlediler ki okulu çocuklar. Çok tatlılar😊
Biz bile okulların açık halini özledik. Hakikaten çocuklara hak vermek lazım.
EİG için teşekkür ederim.
Öğrencilerim bağlantı sorunu yaşadı ve her evde internet olmuyor ayrıca aynı anda aynı evde bir sürü canlı derse katılacak kardeşler olabiliyor zaten sistem aynı anda kaldırmıyor. Öğrencilere özel tahta aldim sinuftakinin aynısı duvara monte ettim fakat sınıftaki gibi görünmüyor ve öğrenciler ayrıca yazması için resimleri çekip whatsp aracılığıyla atıyorum ekstra eba dan ödev veriyorum konu anlatımı yolluyorum fakat olmuyor branşım matematik sözel olsa daha kullanışlı olabilirdi belki.
Cevap
57Cevap
Hiçbir işe yaramaz bu uzaktan eğitimler.. çocuğumun gittiği okulda 8. Sınıf için kurs açılıyor ve cuma günü haber verilip pazartesi gelin diyorlar önceden incalisma vs yaptırmadan yumurta tavuğun totosuna gelince haber ettiler iki seneleri çocukların boşa gidecek
- Okuduğum üniversitenin uzaktan eğitimi dışında
diğer eğitim kurumlarının uzaktan eğitimini takip etmiyorum.
Okuduğum üniversitenin uzaktan eğitimi henüz başlamadı ama
geçen dönemki uzak eğitim dersleri yeterince verimli geçti, bence.
Diğer eğitim kurumlarının uzak eğitim süreci nasıl geçiyor, bilmiyorum.
- Uzaktan eğitim sistemine geçmekte gecikmedik.
Eksikleri olsa da şimdilik yeterince iyi, daha da gelişecektir.
- Evet, başarılı.
Uzaktan egitim hayirli olsun boyle pandemi zamaninda en dogrusu ama bir eksisi var ki yuz yuze olan egitim gibi olmaz cunku orgun egitim de insanlar daha fazla adapte oluyor ve dersi daha iyi anliyor ama uzaktan egitim ile bunlar mumkun olmuyor o yuzden ben hep orgun egitimden yanayim yinede herkese hayirli olsun 😊😊😊
Şöyle minik bir örnek vereyim, annem sınıf öğretmeni.
30 civarı öğrencisi var, 4 tanesi internete bağlanabilecek durumda.
Şimdi bu eğitimde eşitsizlik olmaz mı, adalet nerede kaldı?
Bence saçmalık çünkü kitaplar dağıtılmıyormuş. Benim bir yiğenim var öyle söyledi.
Okul açıldığında dağıtılacakmış. Kitaplar. Bu çocuklar nasıl çalışacak peki 😌
Yeğen kaça geçmiş
Suanda dagitilmamasi zaten cok normal.
Eski konulari goruyoruz. 2. donemin konulari kapatmaya calisiyoruz. O yuzden eski kitaplardan ilerliyoruz.
Ama 21 eylule kadar 2. donemin konulari bitecek ve bir ust sinifin konulari gelecek. O zaman zaten dagitilacak kitaplar.
Hayir dagitilan yerler var ben bugun aldim
@Neveaşıkbiri başarılar dilerim kardeşim
Teşekkürler. Umarim kardeşinizin kitaplari bir an önce eline ulaşır.
Özelden konuşun bildirim geliyor
Konusma bitmis özelden konuşun diyor🙄😂
ben youtube dan üni yi kazanmıştım o zamanlar çok az video vardı imkanlar olmamasına rağmen her türlü beceriksiz derhane ve okul hocalarından daha iyiydiler ama ikokul öğretmeninin yerine tutamaz sadece liselere kısmen yarar
Bahar dönemi yayınlanan dersleri yayınlıyorlar yeni bir şey yok
Geçen senenin dersleri pekiştiriliyor. Aslında yerinde bir karar Çünkü 2. dönemi nerdryse okuyamadı çocuklar ve uzun bir yaz tatili çoğunun bilgilerini köreltti bu tazelenmeleri için bir fırsat ve 21 Eylül için iyi bir alt yapı olacak, bana göre😊
Orası öyle ama çocuklar sıkılıyor daha önce bunu izledim diyor çok da adapte olamıyor.
Konu tekrarı olsaydı yine ama yeni videolar hazırlansaydı çocuk yeni izliyormuş hissine kapılırdı.
Evet eba tv yayınından bahsediyorsunuz siz anladım.
Ben bugün başlayan canlı dersleri söylüyorum😊
Hmm pardon ona biz daha başlamadık Eba TV izliyoruz sadece
Vallahi birebir eğitim olsa daha iyi olurdu da uzaktan eğitim bence Katılım çok az bilemiyorsun ki Kim geliyor kim gelmiyor
Bugün başlayan online , Canlı yapılıyor ve katılımcıları öğretmen görebiliyor🙂 öğretmen ve öğrenci iletişim halinde ders işliyor
ne dersi.. millet kafayı sıyırdı EBA çalışmadığı için ... öğretmenler bir isyanda , öğrenciler ayrı bir isyanda... Ulan bir işi de düzgün yapın... Yaptığınız program bile düzgün çalışmıor..
Hiç yoktan iyidir. Bunu yapamayan Avrupa ülkeleri var... Bizimkiler nankörlük etmeyip şükretsinler... Her ne kadar yüz yüze gibi olmasa da yine bir iletişim olacak...
Yani güzel. Sınıfta konuşan olmuyor hoca sessize alıyor o kişiyi sorun çözülüyor :D ama hala yoklama alınıyor mu sistemde gözüküyor mu çözemedim.
Evet katılan öğrenciler görünüyor ve sınıf listesi mevcut sistemde.
Bizim yeğenler EBA TV'ye girememişler, internet olmadığından ders yapamamışlar. Önümüzdeki haftaya kadar inşallah düzeltirler.
Televizyonda verildi
Yeğenler kaça geçti
@Öpsünseniamcan büyüğü orta 1, küçüğü ilkokul 2 başka yeğenler de var ama diğerleriyle görüştüğümüz olmadı.
Yeni nesil cidden çok zorlancak be can hemde çok...
Uzaktan eğitimin uzun vaadde de faydalı bir sistem olacağını düşünmüyorum o yüzden biran önce virüsün bitip okullara geri dönmeyi temenni ediyorum.
İyi 1 uygulama. Her yönden iyidir. Okula gitme, okuldan alma. Sınıfa gitme derdi yok. Herşey elinin altında. Devir artık teknoloji devri.
Kardeşim gece gündüz pubg oynuyor kimsenin baktığı yok
Aynen doğru ya
evinde internet olmayan veya tv olmayan ne yapacak peki
Kesinlikle berbattı sistemin yoğunluğundan dolayı giriş çok zor bir kere anlatan hocalarda konuyu kendi bilmiyorlar zaten saçmalıyorlardı umrarim telafi kısmı bittikten sonra en azından giriş yapnak kolaylaşır yoksa böyle olmuyor
Kardeşim ebadan girmeye çalıştı giremedi yoğunluktan dolayı
Görmedim ama duyduğum kadarıyla çok başarılı değilmiş.
sayın bakan boşuna yılın devlet adamı seçilmiyor 🦆
2003'lü çıtır kız kuzenimin 12. sınıf dersi süper geçmiş konu ise limit :D
Çıtırcık kendisi o yüzden, burda değildir umarım kendisi D:
@berkelive Yorumumu görürse gg wp D:
Uzaktan egitim olmasina tagmen gayet guzel. Anlasilir ve ogretici.
Bizim için dersler iyi de öğrenciler için zor ya. Kimisi ebaya giriş yapıyor, kimisi yapamıyor.
Ekim. de başlayacak ;
Nasıl olacak bilemiyorum şimdilik
Açıkçası çokta iyi değil büyük değişiklik yok geçen yıl ile neredeyse aynı uzaktan çok zor.
Aksaklıklar da olabilir ama zamanla daha da iyi olacaktır
Yiğen giriyor söle bir baktım pek iyi değel gibi ama hiç yoktan iyidir😒
Tek elle tutulcak tarafi simif icindan sessiz sakin olmasi baska elle tutulcak yani yok konular cok hizli iseniyo bir kere dersi kacirirsan baglanti kopuyo pek verimli degil ama Şu an icin yapcak bisey yok zararin neresinden donersen kâr dır
Çocuklar aktif olursa iui geçecek de... hem cekiniyorlar hem de üşeniyorlar
EBA nin yaklasik 8 yillik gecmisi var ve olusturulurken asil hedef buydu
Ve dahada ileri gidecektir.
Bizim zamanımızda bir defter bir kalemle sene bitiyordu.. şimdi ise ne yapsak.. başarı gelmiyor çünkü çocukları çok simarttik..
Uzun lafın kısası.. uzaktan eğitim %1 kesimi için iyi geri kalan 99 u için hiçbir şey değişmedi
Sıkıcıydı... Rotring kalemi söktüm, içine kağıt koyup arkadaşları vurdum...
Senjn gibi ogretmen anlatmadığı Cok sıkıcıdır kesin😄
Bilgisayar ile biraz zor olucak ögretmenler karsilarinda olmadığından haylazlik yapmasinlar 🤪🤪
umarım tüm öğrenciler için faydalı olur.. herşeyin hayırlısıyla
Bu sisteme alışın zaman içinde bu sisteme geçiş olacak
Baka boşuna demedi öğretmen maaşları sorun diye 😉
he evet çok güzeldi harika bir altyapı var eğitim sitemi de muhteşem zaten bakanımız olmasa ne yapardık bilmiyorum 😒
ogretmenlerimiz ozel olarak ilgilenip ders islemesi guzel ama onun disindaki uygulamalar kotu
Ben yakından anlamıyorum kaldiki uzak uzak dursun benden böyle olmaz
Uzaktan eğitimin hiç bir faydası yok eğitim iyice bitti
Hıc dogru bulmuyorum kımse doğru duzgun giremedi derse ne kadar verımlı olabılır ki bu şekilde😒
Pek verimli olmuyor uzaktan eğitim...
çok ıyı cokta guzeldı
Bomboş ya, içeriği düzeltmeye davet ediyorum
şimdiik iyi bir sıkıntı yok gibi..
Hiç eğitim alamamaktan iyidir. Yapacak birşey yok
Kardeşim izliyorda ben pek değişiklik göremedim.
Kaça geçti kendisi
Lise 2
İlk dersi kaçırdık 😃😂
Umarım faydalı olur tüm öğrenciler için
Giren ogrencilere basarılar
Çocuklar alışana kadar biraz zorlanacaklar
derse bakan cok az bence
Keyifli ve yararlı
İyi ki öğrenci değilim ya
olması gereken buydu zaten
İnşallah yararlı olur.
Chp liler hemen eleştirmeye başlar