Eğitim sisteminden memnun olmayan insanlar oldukça fazla. Ben de şikayetçi olanlardan biriyim. Üniversite sayısı artıyor ancak bunların yeterlilik seviyeleri nelerdir? Gerçekten bir üniversite kalitesinde mi yoksa lise seviyesinde mi? Üniversitelerimizin eğitim kalitesinden memnun musunuz?
Türkiye'deki üniversitelerin eğitim kalitesi sizce yeterli mi?
Bence değil çünkü her üniversite yok. Mesela ben polislik istiyorum ama yaşadığım şehirde üniversite yok. Gereksiz bölümler var mesela bence daha çok ihtiyaç olan üniversiteler açılmalı bunda ısrarcıyım.
her yere üni açıp dershaneden bozma binalarda millete gelecek vaad edeceklerine sıralama barajı koysalar ya da sadece elle sayılır üniler açık kalsa daha iyi olur 20 yıldır millete sadece ümit satılıyor okullarda
Konu meslekse ben kişinin ilgi ve alakasına bakarım. şuanki sistemde gerçekten adil karaktere sahip insanlar sırf puanları yeterince yüksek değil diye o bölümlere gidemiyorlar. ama sırf birisi matematiği daha iyi yapıyor diye adaletsiz bir kişiliği olsa bile hakim savcı olabiliyor. o yüzden , bir insan geri z.. kalı değilse hangi meslek olursa olsun ilgi alakayla o mesleği çoğu meslektasindan daha iyi yapar düşüncesindeyim. O yüzden özele karşı değilim , parası varsa gitsin , o parayı da gene eğitimciler kazanıyor. üstelik orada eğitim daha iyi , bir nevi daha iyi bir eğitim içinde para vermiş oluyorsun. çünkü ordaki hocaları en iyilerinden seçiyorlar. piyasada bulunan neyin ne olduğunu bilen kişileri işe alıyorlar. devlette ne gelirse şansına. bizde 60 küsur yaşında olan hocalar var , 2000 öncesinde kullanılan şeyleri gosteriyormuş. bir diğeri ise onlarca müdür şirket yöneticisi çıkartmış bir hoca , ama denge yok. ya iyi ya kötü.