Türkiye'deki eğitim sistemini nasıl buluyorsunuz arkadaşlar eski eğitim sistemi mi daha güzeldi yoksa şimdiki eğitim sistemi mi ve eksiklikler nelerdir eğitim sisteminde Ör.Üniversite Sınavları Kalkmalı mı Öğretmen ataması yeterli mi vs. Cevaplarınızı bekliyorum
Cevabın nedir?
Konu çok uzun ve hassas, burada uzun uzun anlatılacak gibi değil. Ancak haddime düşmeyerek bazı önemli noktalara değinmek isterim :
1- Eğitim Sistemi demek sadece eğitim sürecinin biçimlendirilmesi veya öğretmen atamasından ibaret değildir. Türkiyede Eğitimin içeriği ve bilginin öğrenciye transfer şekli nedense hiç kimse tarafından konu bile edilmiyor. Bu bildiğiniz gerizekalıktan kaynaklanıyor. ( İsteyene sebebini ıspatlarıyla açıklarım)!!!
2- Türkiyede insan evlatları bilinçli olarak " DÜŞÜNMEKTEN UZAKLAŞTIRILIP, EZBERE YÖNLENDİRİLEREK DÜŞÜNMEYEN BİR TOPLUM OLIŞYUTULMADINA SEVK EDİLİYOR" . Bunun en basit belirtisi de 60 Sy olayı. Çünkü yeni nesil zehir gibi zekaya sahip. Çağın teknolojilerini 3 yaşından itibaren kullanmaya başlıyor ( Cep telefonu, Bilgisayar, TV, Oyunlar vs.. vs..) ve bundan dolayı 7 yaşında okula başkadığında zaten fikir ve düşüncelere sahip olabiliyor. Ağaç Yaşken eyilir durumu.
3- Türk insanı hiç bir işini düzgün yapmaz..! ( Varsa Türklerin ve Türkiyenin son 40 yılda düzgün yaptığı tek bir şey söyleyin ) Dolayıdıyla Öğretmenlerin %99'u sadece görev icabı ezbere dayalı iş yapmaktadır. Hiç birinde Öğrencilere kalıcı bilgi vereyim, araltırıp öğrenmeye teşvik edeyim gayreti yok. Verdikleri oroje ödevlerini velilerin yaptığını bile bile o salaklığa devsm etmekteler.! Bunun bahanesi kesinlikle öğretmenler az maaş alıyor, sıkıntıları var vs.. vs.. olamaz. Beğenmiyorsa istifa edip başka bol paralı iş yapsın veya devam edecekse işinin hakkını versin.
4- Türkiyedeki eğitim sürecimde en çok duyduğum ve beni çileden çıkaran durum" Öğrenci köpek gibi çalışmış, ancak soruları bilemiyor, çünkü yanlış çslışmış, öğrenmemiş, sadece ezberlemiş ve çuvallıyor. Öğretmenin davranışı " Arkadaşınızın çalıştığı belli ve geçer not" Be salak çalışmış da bir b*k bilmiyor nesi geçer not, Diğer taraftan saedece dersi dinleyerek sorulardan %70'ini bilen öğrenciye sırf bilmediği soruya bilmiyorum deyip de, diper öğrenci gibi yanlış cevap vermediği için " çakıyor :-)))))00 Yorumla
En İyi Cevaplar
sınavsız üniversiteye girilmeli diyen arkadaşlar bu nasıl bir aptallıktır devlet gerekli çalışma azmine zekaya vs. sahip öğrencileri kurayla mı seçecek bence bu düşünceniz şahsi egolarınızdan kaynaklanıyor. hem daha bu eğitim sisteminin iyi olup olmadığı şimdi değil bu dönemde eğitim almış insanlar yönetime geçtiği zaman anlaşılır. sürekli avrupadan dem vuruyorsunuz avrupada sanki insanların hepsi filozof. adamların hiç bir dünya görüşü yok. ye iç yat çalış. hem orada sadece zenginler ve zekiler bir yere gelebilme fırsatı buluyor. diğerlerinin öyle bir şansı yok çünkü eğitim çok pahalı. ama türkiyede çalışan bir insan isrediği bölüme gidebiliyor. hatta dersaneye ya da özel derse gerek olmuyor çünkü okullardaki kurslar gayet başarılı.
01 Yorumla- +1 yıl
madem bizim gençlerimiz istediği bölüme gidebiliyorlar o zaman bu gençler neden işsiz o zaman adamlar üniversite bitiriyor eee sonra iş nerde iş yok ancak kamu kurumunda çalışabilirsin tabii o da bulabilirsen tabii şu da var şimdiki patronlar eleman buluyor ama beğenemiyorlar o da var istedikleri elemanı bulamıyorlar
+1 yılüniversiteye girerken;
bence sınavdan ziyade genel başarıya bakılmalı. öğrencilerin okul hayatı boyunca ne derece başarı olduğuna dikkat edilmeli. üniversiteler mülakatla okullarına öğrenci seçmeli. insanlar hukuk okuyacaklarsa HUKUK denilince havalı olduğu için değil gerçekten okumak isteyen öğrenciler seçilmeli mesela.
şu torpil olayları olmamalı malum mülakat falan...
eğitim kısmında da;
belli bir yaşı geçmiş öğretmenlere emekli olma mecburiyeti verilmeli. ve öğretmenler için daha erken bir yaş olmalı bu. çünkü her jenerasyon diğerlerine göre daha farklı oluyo ve hocalar bunun için yetersiz kalıyor. ayrıca bir yerden sonra devlete bağlı tüm öğretmenler "ben burada size ders anlatsam da anlatmasam da paramı alıyorum" mantığıyla hareket ettikleri için gerçekten öğrenciler üzerinde hiç bir etkileri olmuyor. bu tarz düşüncelerle dolu öğretmenlerden kurtulunmalı.
öğrenciler öğretmeni sevmek zorunda olmamalı. bir sınıf öğretmeni sevmediyse bir sebebi vardır ve o sınıf o öğretmeni sevmezse o dersi hiç bir şekilde takmaz. sonrasında o öğretmenlerin dersine girerken "off lanet olsun şu hocaya şu ders çabucak bitse de kurtulsak" mantığıyla derse giriyorlar. gerçekten bu durum öğrencilerin tüm hayatını etkileyebiliyor. bir ders sevilmezse dinlenmez ve sonuç olarak başarısız olunur. o başarısızlık her zaman "şu dersi hiç yapamıyorum lan" olarak kalıyor... her şey öğretmen de bitiyor. ve meb bu konuda hiç seçici değil. saçma sapan bir sınava tabii tuttuktan sonra saçma sapan kişileri öğretmen diye atayabiliyor.
öğretmenlik gerçekten yetenek isteyen bir iş. herkes yapamıyor. ve insanların hayatını şekillendirirken çok büyük bir rol üstleniyorlar. bunun farkında bile değil bir çoğu...
bir öğrenci olarak söylüyorum bunları. ve öğrenci olmayı yeni şeyler öğrenmeyi seven birisi olarak ben bile bazen okuldan nefret ediyorum...22 Yorumla- +1 yıl
haklısın belli bir yaşı geçmiş öğretmenler emekli edilmesi lazım zaten sorun da burada şimdiki gençler öğretmen olmak için okul okuyor sınavlara giriyor ama sonuç insanlar öğretmen olamıyor eskiler emekli edilmediği için dolayısıyla gençler öğretmen olamıyor ve işsiz kalıyor
+1 yılÖğretim ezberci.. Bir yığın işe yaramayacak bilgi ile dolduruyorlar gencecik beyinleri.. Öğretmenlerin çoğu kendini geliştirmekten aciz ve sabırsız... Ders bitse de gitsem havasında..
Sınavlara hazırlayacak pratik bilgiler yerine detaylı ve teorik bilgiler veriliyor..
Öğrencilerin boş zamanlarında kendilerini geliştirebilecekleri satranç, heykel, ebru gibi sanatsal ve zihinsel aktiviteler yok..
Lise mezunu olan birisi Türkiye'de ancak kasiyerlik veya garsonluk yapabilir.. Halbuki liseden sonra okumayı düşünmeyenlere de iş imkanı sağlayabilecek daktilo, Web designer, bilgisayar, muhasebe, lisan vs gibi seçmeli ek dersler de olmalı.. Üni. de de derslerin bazıları bölümle alakasız..
Lisede bazı ek dersler öğretmen yokluğundan yapılamıyor.. Sınıflar kalabalık..
Her sene eğitimi düzenliyoruz diye yeni kanunlar, düzenlemeler getiriyorlar ama bu yapılan öğrencilerde bocalamaktan ve bir nesli harcamaktan başka bir işe yaramıyor.. Bkz: Bir zamanların kredili sistemi
Bu ülkede A'dan Z'ye yanlış ve hayata hazırlamaktan uzak bir eğitim sistemi var..50 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
23Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yıleski eğitim sistemi iyi değildir şimdi kimse boşuna konuşmasın.
Öss nin neresi iyi? tıp kazanan öğrenci meslek lisesi diye gidemiyordu.
üniversite sınavları kalkmamalı çünkü bizim insanlarımız yatmayı çok seviyor. Serbest bıraksan herkes doktor-hukukçu-mühendis olur.
Mesela ben ciddi anlamda aşırı üşengeç biriyim. Zekam çok şükür belli bir seviyede çalışınca yapabiliyorum ama beni bıraksalar çalışmam. Sırf şu sınav yüzünden beynimi harekete geçiriyorum yani bir nevi iyide oluyor
öğrencileri çalışma duygusu oluşmadan sınav kaldırılamaz.
öğretmen ataması derken her yıl baya yapılıyor. yani yeterli gelmeyen yerler için devamı oluyor zaten o konuda pek bir şey diyemicem07 Yorumla- +1 yıl
öyle bizim insanlarımız tembeldir o yönüyle haklısın ama artık eskisi gibi değil eskiden liseslere sınavsız giriliyordu şimdi ise sınavla giriliyor TEOG sınavıyla ama eskiden öyle değildi YGS LYS TEOG KPSS gibi sınavlar yoktu insanlar okumak istiyordu şimdi ise insanlar okumamak için can atıyor insanlar dışarıya bakıyorum boş ve serseri insanlar var ama eskiden böyle değildi bide YGS baraj puanları da Türkiye genelinde düşüyor yani başarı azalıyor ablacığım bide bu gerçek var insanlar sınavları atlatsam da ne olursa olsa diyor artık
Cevap sahibi+1 yılliselere sınavsız mı giriliyordu neeeeeeeee sen söylediğin şeyin farkında mısın?
oks- 3 yıllık sbs- 2 yıllık ve tek yıllık sbs- bunun önceside var nere koydun?
öss sınavını nere koydun peki ondan öncesi yapılan sınavları?
işte sınav olmasa çoğu hiç çalışmayacak- +1 yıl
evet eskiden YGS vardı ama şimdiki insanların çoğu hepsini kastetmiyorum artık millet sınavlardan bezdi en azından TEOG sınavını kaldırsalar diğerleri hadi neyse ama TEOG sınavı biraz saçma eskiden SBS sınavı vardı bir faydasını görmedim onunla da anadolu liseleri gibi yerlere gidiliyordu şimdi ise düz liseler anadolu lisesi oldu dolayısıyla sınavla alınıyor artık düz lise kalktı insanlar artık istediği okula gidemiyor gitse de puan engeli var sınavda başarılı olamayan mecbur açıktan okuyacak normal yoldan okuyamayan biri açıktan nasıl okuyacak bence TEOG sınavı bana saçma geldi diğerleri neyse de insanları oyalamaktan başka bişey yok olan başarısıza oluyor başarılı olanlar ise köşeyi dönüyor bizde imtihan dünyası deyip geçiyoruz bide müfredat zırt pır değişiyor oda ayrı bir dert ama çok şükür liseyi bitirdim ya bundan sonrakiler ne yapacak
Cevap sahibi+1 yılevladım şu an zaten Ygs var. Ygs şurda 4-5 yıldır var ne eskisi?
bunun çok daha öncesinde öss ve farklı isimlerde başka sınavlar vardı sen kaç doğumlusun?
Cevap sahibi+1 yılygs ve lys eski bir sistem değildir aslında ayrıca önceki sistemlere benzesede ciddi ayrımları var.
+1 yılDeğilim. Yurtdışındaki gibi olmalı ve puanlarımız yurt dışındaki üniversiteler için geçerli olmalı. Atıyorum lys sınavında 1. Olsak başka ülkelerde başarılı sayılmıyorsun. Dil eğitimi üstünde daha cok yoğunlaşmalılardı onu azıcık başardılar ama yine de yetersiz. Tabii şu mezunlar için 3 ders sınırı çok yersiz oldu. Kendi okullarındaki hocalar meb kitabından anlatım yapmıyor bunu bile bile ders kitaplarından soruyorlar. Müfettişler de bu konuda baya bir esnek davranıyor. Bunların hepsinin düzene koyulması lazım.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAslında eğitim sisteminin önemi yok denecek kadar az. Herşey ülkede, iş de bitiyor. Koca avrupa, şirketler, fabrikalar, meslek mezunu insanlarla dönüyor. Kimse üni okuma derdinde değil. Çünkü yeterli isdihdam var. Herkes mesleğini yaptıktan sonra kendisi ve ailesini rahat ve lüx içinde yaşatacak parayı kazanıyor. Bizim ülkemizde oku oku oku oku sonuç? İşsizsin. Şirket sahibi insanım. Günde kaçtane iş başvurusunda bulunuyorlar. Üni mezunu mühendisler. Çayda yaparım yemekte yaparım tuvalette temizlerim diyorlar. Okadar yıl bunun içinmi okudu bu gençler? Okuma sistemi değil bece geleceğimiz tartışılmalı.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıleğitim sistemi ne kadar iyi olursa olsun kesinlikle eksikler olacak ve bulunacaktır bence bizim eğitim sistemi genel olarak öğretmenlerin işini kolaylaştırp öğrencilerini işini iş yükünü zorlaştırıyorr ama öğretmenler şikayetçiler hala...
şu teog tam bir skandal
üni sınavıda aynı sınav neymiş yaa bunun kaldırılması lazımm00 Yorumla Türkiyede eğitim sisteminin eksikliklerini saymakla bitiremeyiz onun için köklü bir değişim yapılması gerek hatta herşeyi bitirip yeni bir eğitim sistemi yapılmalı ancak düzelir ama her gelen Bakan kafasına göre değişim yaparsa yine eski haline döner
10 YorumlaMemnun değilim eksiklik desen sayılamayacak kadar 1 örn verim dershanelerin kapatılarak mezunları hiç düşünmemeleri kurs açıldı dediler gittik bize 12. Sınıf konusu anlatıyorlar ne ygs ne lys alakası var dahada sayim dersim fakat kitap yazsam dahada iyi olur diye düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılTürkiyede eğitim yok, onu geçelim. millet kör cahil. kendi bildiğini söylemekten başka bir şeyi bilmiyorlar. bu her konuda geçerli. cahil bir toplum. geride kalmış, ileriye gidemeyen, sabit fikir/görüşlü. tek düze hayat stilini benimsemiş, monoton yaşamı seven, yenilikler kapalı, dar alana kısa paslaşmayı seven, avrupaya laf giydiren, ama avrupa malını kullanan toplumdur.
01 YorumlaHayır memnun değilim mesela ingilizce bile okullarda yeterli değil halbuki kaç senedir görülen bir ders, insanın yetenekleri bilmem kaç saatlik bir sınavla belirlenmeside ne derece doğru bilinmez, sonra herkes istediği mesleği sırf puanı yetmediği için neresi tutarsa o mesleği okumaya çalışıyor sonra mutsuzluklar, iş başarısızlığı, verimsizlik devamında geliyor. Öğretmen atamalarıda yeterli değil çoğu kişi kaç sene bekliyor atanmak için ve ataması doğuyada çıksa seviniyor
11 YorumlaBilime önem verilmiyor, tamamen ezbere dayalı bir eğitim sistemi, sadece sınavı geçeyim o bana yeter düşüncesiyle hareket ediliyor dolayısıyla okul bittikten sonra gördüğü derslerin büyük bir çoğunluğunu hatırlanmıyor. Saçma sapan din dersleri koyuyorlar, sonra adı eğitim oluyor.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 438 cevap paylaştı. herşey 10 yılda 10 kere değişen sistemden ne bekleniyor ayrıca küçüklerin kitaplarına baktım en basit soruları bile öyle dolandırıyorlar ve soramıyorlar ki bu şaşıyorum bilişim çağında olmasak sapsalak yapacaklar çocukları
00 Yorumla
+1 yılHaftada 4ders din
Haftada 4ders beden
Yok bilim dersi yok rehber derken bosbos piril piril kafalar
0kilometre hic kullanilmamis
Hele ilkogretim turkcesini gorseniz icler acisi
Sicmik sicmik beyinler yetistiriyolar.00 Yorumla9 sene kadar ingilizce gördüm ama ben ingilizceyi bilgisayar oyunlarından öğrendim okuldan öğrendiğim nerdeyse hiçbişey şuanki ingilizcemde garsonluk yaparken yabancı kadın maden suyu istemiş normal su getirdim öyle yani
00 YorumlaBence 8. Sınıfa kadar bütün dersler öğretilmeli sınıfta kalınmayacak şekilde. liseye geçince de öğrencilerin önüne meslekleri koyacaklar. mesela doktorluk ise yani öğrenciye o tür şeyleri öğretmeleri lazım üniversiteye kadar da öğrenci onu geliştirecek. doktorluk seçtiyse hastanelerde alıştıracaklar ve matematiği öğretecekler. ben türkçe öğretmeni olmak istiyorum benim matematikle ne işim var. Dövmeci de olabilir öğrenci.
00 Yorumlaİğrenç tiksindirici bir eğitim sistemi var. Öncelikle özel üniversitelerin kalkması gerek. Daha sonra öğrenciler yarış atina dönmemeli. O sınavların hepsi kalkmalı ygs lys hepsi. Herkes kendi mesleğini secebilmeli
00 Yorumla
+1 yılşuanki sistem çok iyi ancak bunu da değiştirecekler oynamasalar sürekli tamam tek sıkıntı sistemi bitürlü oturtamamış olmaları
00 Yorumlafizik matematik ve felsefe yeterli değil bunlara daha ağırlık verilmesi lazım
04 Yorumla
+1 yılAtanamayan öğretmenimiz çok fazla. Her okulda denk geldiğim, duyduğum en az 2 öğretmen açığımız var. Bence tamamlanırsa açıklar bir eksik kalacağını düşünmüyorum. Bir de öğrencilerimiz var tabi. % 70lik kısım umursamaz.
00 Yorumla
+1 yıl3.20 ortalama ile alttan dersim olduğu için mezun olamadığım üniversitenin dersleri DC CC ile cat pat geçmiş 2.10 ortalamalı öğrenciyi mezun eden bir sistemden bahsediyoruz. Memnunmuyuz hemde nasıl.
00 Yorumla
+1 yılSistem diye bir sey yok Turkiyede. Dolayisiyla egitim de yok.
20 Yorumla
+1 yılParan varsa her imkan saglanir. Devletin sistemi bu ne yazik ki.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılmemnun değilim. derslerin öğretilme seviyesi ve üni sınavı ki olmaması gerekn sınav uyumsuz. ezbere dayalı. keyifsiz. b
00 Yorumla
+1 yılHyır tabiki * günde 9 saat ders mi olur nefes de alamicaz yakinda
10 Yorumla
+1 yılMemnun değilim nefret ediyorum hatta. Bir dgs ek tercih yapacaklar aylardır süründürdüler ya insaf.!
00 Yorumla
+1 yıl-Hav ar yu kılas
-fayn tenks end yu
-okey sit dawn pıliz...
-arkadaşlar nerde kalmıştık sizle?00 Yorumla
+1 yılHiç memnun değilim şimdiki hocalar öğrencilerden beter
00 Yorumla
+1 yılBerbat universte ogrencileri bile is bulamiyor bu hayat berbat sadece egitim sistemi degil
00 Yorumlaf*ck the eğitim system
01 Yorumla
+1 yıleğitim diye bişi yok bence dskfjksd
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 447 cevap paylaştı. yeterli bulmuyorum, egitim saati cok kalite yok
00 Yorumlatabip sen ellemem benim yaramıı D:
00 YorumlaEğitim sistemindeki eksiklik 'Eğitim' ve 'Sistem'
00 Yorumlaturkiyede eğitimi geç bir sistem varmıydı?
00 YorumlaSacma sapan bir sistem
00 Yorumla
+1 yılÇok eksikliği var eski sistem daha iyidi
02 Yorumla- +1 yıl
aynn :(
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıleksikler
1-eğitim
2-sistem :)00 YorumlaBizim bolumde memnunum
00 Yorumla
+1 yılAklı değil ezber kuvvetini ölçüyorlar
00 Yorumla
+1 yılöyle bir sistem varda bizim mi haberimiz yok?
00 Yorumla
+1 yılbir sistem olaydı iyiydi
00 YorumlaEksikliklerini sayacak olursak sabah olur.
00 YorumlaMemnun değilim.
00 YorumlaÇok eksiklik var..
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 306 cevap paylaştı.
+1 yılo kadar çok ki
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMemnun değilim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçook
00 Yorumla
Devamını Gör(30)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Türkiye'deki eğitim sisteminden memnun musunuz? Eksiklikler sizce nelerdir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler