Maddi durumu elverişli olup özel okullara giden öğrenciler daha elverişli şartlarda eğitim gördükleri için her zaman daha avantajlı durumda oluyorlar..Sizce bu adaletsizlik midir?
Özel okul ile Devlet okulları arasındaki verilen eğitimde adaletsizlik var mı?
Çok iyi özel okullar olduğu gibi çok iyi devlet okulları da olduğunu düşünüyorum. Adaletsizlik biraz da yaşadığımız bölge ve bize yakın olan okullarla alakalı bir durum bence. Kalabalık, yetersiz ve özensiz bir eğitimin olduğu okullarda öğrenciler, tabii ki iyi okullarla aynı şartlarda eğitim alamıyorlar. İstanbul gibi büyük şehirlerde bu durumu görmek daha mümkün. Türkiye'nin öğretmen ve şartlar açısından kaliteli olduğu şehirlerde ise devlet okullarının çok iyi eğitim verdiğini görüyoruz. Özel okulların tehlikesi, başarılı görünmek adına notların şişirilmesi, veli memnuniyetini sağlamak adına adaletli ve gerçekçi olunamaması bence. Üniversite boyutunda da özel olanlar, benim kanaatime göre devlet üniversitelerine göre başarılı öğrenci yetiştirmekten daha uzaklar.
Adaletsizlik değil, öğretmenlerde olay bitiyor, yani şahsım adına konuşayım özelde de devlette de eğitim verdim ama hiçbir zaman ayrımcılık yapmadım hepsine eşit derecede önem verdim lakin şu bir gerçek devletteki velilerin güzelliğinin çeyreği keşke özelde ki velilerde olsaydı veliler başlı başına olay.
Devlet okulu ile özel okul arasında pek bir fark yok aslında. aradaki fark sadece biri çok paralı okul, biri daha az paralı okul. Öğretmenler yine aynı yani. Sana sadece paranız var diye ayrı muammele yapıyorlar. Öğrettikleri yine aynı şeyler. farklı şeyler öğretilmiyor. Adaletsizlik her yerde aynı. Benim gördüğüm bildiğim bunlar. Elbet iyi devlet okulları iyi özel okullar da vardır.
Ben ortaokulda koleje gitmiştim 2 yıl devlet okuluyla verdikleri eğitim aynı sadece öğrenci sayısı daha az oluyor ve öğretmenler sürekli başınızda oluyor tabi devlet okulunda da sürekli başımizda olan öğretmenler vardı. O yüzden benim açımdan eğitim konusunda fark yok
Maddi durumum elverişli olsa bile çocuğumu özel okula göndermezdim. Devlet okullarındandaki eğitimin daha disiplinli olduğunu düşünüyorum ve not sistemi de daha adaletli. Özel okullarda kayırma çok fazla oluyor ve rahatlık da çok fazla genelde.
Bence fark yok. Herkesin bir anlama şekli var ve hangi okulda olursa olsun her öğrenci bir öğretmenden anlayacak diye birşey yok. Mesela ben lisedeyken biyoloji anlatan bir hoca vardı hocanın anlattıklarından herkes anlıyordu ama bana sıkıcı geliyordu ilgimi çekmiyordu. Sonra değişti kimse o hocadan anlamazdı benimse aksine ne dese aklımda kalıyordu. Özel okuldan mezun olup bir baltaya sap olmamış insan da var devlet okulundanda var. Bu iş öğrencidede bitiyor. Tabiki kötü hocalar da var ama bu herşey bahane olamaz insanlar yalnız ders çalışmayı da bilmeli. He birde bazı okullarda kasten yüksek not verilebiliyor. Sınava girince de öğrenciler öyle kalıyor. Bunu yapan okullardan da başarılı öğrenci çıkması çom nadir.
Evet var. Mesela devlette öğretmen konu anlatır çıkar ama o konu pekişsin diye çabalama. Özelde öğretmen çocuğun peşinde koşanı gördüm. Özel ler notu yükseltir diploma notu yüksek olsun diye uğraşır. Devlet okullarında öğretme çok rahat notu kırabilir, oğlumun beden öğretmeni ortalamasını düşürmüştü sebebi spor dalı araştırmasında yazısını beyenmemiş
Sınıf sayısından tutun öğretmenin verdiği eğitime kadar fark var. Çoğu kişi devlet okulunda okumuştur, kendini öğretmenliğe adamayan cok fazla öğretmen var. Ama özellerde öğretmen velilere kendini memnun ettirmek zorunda gibi sonucta bir nevi maaşı onlarin cebinden çıkıyor. Kendini adamamış bile olsa o işe elinden gelenin en iyisini yapıyor. Yabancı dillerde ki farkı zaten anlatmaya gerek yok bence bariz fark ortadadir.
aslında biraz okula görede değişiyor mesela devlette benim kardeşimle matematik hocası annem konuştuğu halde ilgilenmemişti ama özelde ilgileniyolardı evet biraz para şeyi var ama en azından ilgileniyorlar
Özel okullar seni müşteri olarak görür. sen onlar için öğrenci değil yürüyen TL den ibaretsin. net. bunu mutfaktan söylüyorum. Böyle olmaması gerektiğini söylersen de işsiz kalırsın.
Evet malesef saha iyi eğitim goruyorlar paranın gücü işte
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Özelde okul 3 yıl calistim çocukların %75 i canım gerçekten bak ne kadar okurlarsa okusunlar gerçek hayata tutunamayacaklar. Belki istisna olur %50 düşe bilir sayı