Teog ve üniversite sınavında yarar sağlayacak şekilde verilen notların aslında zarar sağlayadığı göz önünde bulundurulmalı. Özel okullarda eğitim görüp buna istinaden meslek edinmiş öğrenci sayısı istihdama bakılırsa oldukça düşük. Para varsa mesleğe lüzum yok diyenler için meslek sadece para kazanmak için mi tercih edilir?
Özel okullar devlet okullarına göre not çıtasını yüksek mi tutuyor? Veliler için özel okul statü sebebi midir?
özel okul ve yeni dönüşmüş olan temel liselere giden 3-4 yakınımdan duyduklarım, lise 1den itibaren dönem içinde sadece üniversite hazırlık için çalışılıyor, dönem sonu sınavları geldiğinde 2+2=4 denebilecek kadar kolay sorularla tüm öğrencilerin 100 almasını ve dolayısıyla sınıfı geçmesini sağlıyorlar. amaçları müfredatı işlemek değil, okulun not çıtasını yükseltmek ve üniversite sınavında iyi yerler kazanabilmiş mezunlar vermek. 1 sene devlet okuluna gidip 7 zayıfla sınıfta kaldıktan sonra, temel liseye geçen ve tek zayıf bile getirmeyip hepsini en aşağı 3 yapmış olan bir yakınım vardı. hadi özel okul, ilgileniyorlar falan da belli ki bu çocuğun temeli yok, insaflı atsalarmış demiştim.
İyi bir eğitim de para ile oluyor günümüzde diğer iyi olan herşeyin olduğu gibi. Özel okul olmasa bile dershane veya özel ders muhakkak gerekiyor sınav hazırlıkları için aksini iddia eden kişiler varsa istisnai çok zeki kişiler dışında çok zor bunlar olmadan istenilen bölüm kazanmak. Garipsemiyorum ki normal. Bütün herkes için statü değildir bu gösterişi seven kimseler için geçerli diyelim.
Yani şöyle olabilir Devlet okuluna giden öğrencilerin notlarını yüksek tutması özel okula gidenden daha zor olabilir Sınavda da okullar ek puan verdiğine göre böyle vaziyetin içine soxum
evet yüksek tutuyor. örneğin annemin arkadaşının kızı özel okuldaydı hep rekabet içindeydik o hep yüksek alırdı ama sbs gelince ben 417 aldım, o 360 küsür bir şey aldı. Ygs-lys ye de hiçbir faydası olmuyor eşit olan sadece bu lys teog vs ✩
Daha yüksek veriyorlar. Sadece özel okulla alakasi yok tabiî. Okullardan gelen puanların kalkması lazım. İlk 500 e giren arkadaşlarımın not ortalaması 75 filandi fen lisesinde zorladıkları için.
Ben özel okula gidiyorum hemen söyleyeyim nasıl işlediğini sorular kolay değil aynı ama öğretmenler soru eksik veya yanlışta olsa tam puan veril geçiriyor bu yani
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Özel okullar devlet okullarına göre not çıtasını yüksek mi tutuyor? Veliler için özel okul statü sebebi midir?
En İyi Cevaplar