Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuğun açıklamalarına göre okullar bir aksilik olmazsa 31 Ağustosta açılacak. Bu açıklamanın ardından veliler ve öğrenciler ikiye ayrıldı. Okulların açılması doğru mu? Yanlış mı?
Bir kesme göre tatil ve eğlence mekanları açıkken okulların kapalı kalması anlamsız. Diğer kesme göre de vaka sayısı bu kadar fazlayken okulların açılması tehlikeli.Benim düşüncem şu şekilde : Tatile giden kesim var tamam ama bu bir tercih ve zorunlu değil. Ama okullar açılırsa öğrenciler mecburen okula gitmek zorunda kalacak. Bu sefer tatile gidenlerle gitmeyenler aynı ortamda bulunacak. Dışarı çıkmayanların ne suçu var? Herkesin ailesi var. Ailesinde kronik rahatsızlığı olan da vardır belki. Okulda hastalığı kapıp evdekilere bulaştırma ihtimali de çok yüksek.
Kaldı ki tüm okullarda aynı özen ve hassasiyet gösterilmiyor. Bazı okullarda sabun bile yok. Eğer 81 ilde aynı hassasiyet gösterilecekse kabul ama buna inanmak pollyanacılık yapmak olur.
İnsanları ikiye ayıran bir soru :Okullar açılmalı mı? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Çocuğunuzu okula göndermek ister misiniz?
Milli eğitim bakanı bile özel okul sahibi. Veliler aidatları ödeyecek, okullar da açıldıktan 1-2 hafta sonra kapanacak. Biz markete gitmeye çekiniyoruz, çocukların okula gitmesi mümkün değil.
Şu anda bazı Avrupa ülkelerinde olan okulları tekrar kapadı çünkü salgın tekrar aktif duruma geçti.. Cemaat ve tarikatlar kırılıyor ama hiç haber yapılmıyor.
Eğlence mekanları turistik mekanlar mağazalar bunların kapalı kalması ekonomik nedenlerden ötürü mümkün değil. Okulların açılmasını çok riskli bir karar olarak görüyorum. Ancak duyar kasan bir çok kesim de çocuğunu mekan mekan gezdiriyor. Kafelerden mağazalardan geri kalmıyorlar. okullar şu durumda açılmasın ama ebeveynler de veletlerine sahip çıksınlar. Gerçi okulların kapalı kalması da bir çok ebeveyn için sorun ve ekstra maliyet sebebi olacaktır. Allah insanların yardımcısı olsun.
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > İnsanları ikiye ayıran bir soru :Okullar açılmalı mı? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Çocuğunuzu okula göndermek ister misiniz?