Orta okul itibariyle devlet okullarında akran zorbalığını geçtim, bazı öğretmenler çocukları resmen zorbalıyorlar (alaycı davranış ve konuşma tarzlarıyla). Eğitim şart ama eğitime öğretmen ve velilerden başlanmalı. Velilerden diyorum, çünkü dedikoducu, narsist ve ukala veliler olduğu sürece, öğrencilerde aynı tavırları sarf ediyorlar, haliyle bazı öğretmenlerde (bu tür veliler ve öğretmenler tarafında büyütülüp eğitim gördükleri için) aynı şekilde ukala ve narsist tavırlar sergiliyorlar. Tüm devlet memurları unutmamalılarki, maaşları, kendilerinin de dahil, ödenen vergilerden yatırılıyor. Kimse kimseden üstün değildir, herkes çocuklarına (ve geleceğin öğretmenlerine) en başta bunu uygulayarak öğretmeli
Kesinlikle katılıyorum ortaokulda yoğun zorbalığa uğramış ve öğretmenleri tarafından görmezden gelinmiş hatta bazı durumlarda öğretmenin sözlerinin durumu daha alevlendirdiğine şahit olmuş biri olarak kesinlikle katılıyorum
Devlet ; gerekçesi artık öğretmen olmak üst düzey alan bilgisiyle öğretmen olunuyor ve atanan hocalar gayetde yeterli bilgi birikimine sahip çünkü devlette öğretmen olabilmek devletin o öğretmeni her türlü hendikaplarindan geçirip öyle yapıyor öğretmen ve atanmiş yeni nesil öğretmenler daha kültürlu ve bilgi donanima sahiptirler. O yüzden ben çocuğuma devlet okuturdum.
Keşke devlet okulları bizim zamanımızdaki nitelikte devam edebilseydi. Ama maalesef her sene daha da kötüye gidiyor. İmkanı olan özele gönderiyor, olmayan da mecburen devlet okullarına. Ve bu iki grubu aynı sınava tabi tutuyorlar. Bence özel okullar kapatılmalı. Eğitim ticarethane olmamalı.
Yani bu ekonomik zorluklarda çok zor artık özel okullar fiyatlar milyonu bulmaya başladı ya da geçti herkes ister çocuğu en iyi eğitimi alsın diye ama maalesef artık her şey bütçeyi çok zorluyor...
Canım 28 yaş aslında tam “ileride çocuğuma ne sunabilirim” yaşları 🤍 Güzel bir soru sormuşsun 🌿
Ben kendi kızlarımda karma bir yol seçtim diyebilirim 😊 Eğer imkân varsa, ilkokulda kalabalık olmayan, yabancı dile ve sanat etkinliklerine önem veren bir özel okul güzel oluyor 🎨🎻 Ama her şey okul değil, ailede verilen destek çok daha belirleyici 💯
Devlet okulunda çok iyi öğretmenler de var, önemli olan çocuğun ruhuna en uygun ortamı bulmak 🧠💛 Kariyer yolculuğunda da aynı bu; tek doğru yok, kendi şartlarına en uygun olanı seçmek önemli. Hayat planını yaparken hep şunu hatırla: İmkânlarını bil, hayallerini küçültme ama kendini de borca ve baskıya boğma 💌✨
Eğitim ve sağlık özel olmaz olduğu zaman amaç dışına çıkar sadece ticari olur birileri para kazansın diye şu anda ülkede durumda öyle zaten emperyalist de istediği buydu eğitimsiz sağlıksız bir toplum nesil ülkede
Özel okul şart maalesef. Devlet okullarında hiçbir eğitim yok, bunun yanı sıra devlette edineceği çevreyle özelde edineceği çevre arasında uçurum olacak, çevre her şeydir.
İmkanım var özelde okumasını isterim ama bir yandan da hayatın gerçeğini görsün isterim adil bir eğitim alsın isterim zor karar annesine bırakırdım 😂
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
4 ay
Net özel okul. Devlet okulunda karma geliyor herkes. Bazen bir öğrenci bütün düzeni bozabiliyor. Bu yüzden ders anlatamadığımız bile oluyor. Devlet okuluna gidecekse bile iyi okullar seçilmeli. Benim için öncelik özel okul olurdu