Can Yamanı örenek alabilirsin kendisi hukuk bitirmiş avukat olmuş sonra oyunculağa geçmiş sen de öyle yapabilirsin Ferhat Göçer doktor kendisi ama sonradan şarkıcı oldu böyle kaç tane var elinde oyunculukta bir şey yok önüne gelen oyuncu oluyor zaten avukat ol bir yandan eğitimini al oyuncu olursun zaten
51 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederiimm :)
En İyi Cevaplar
+1 yılVasat.
Eğer bu ülkede bir kıymetin değerin olsun istiyorsan hukuk oku dicem ama son düzenleme ile onunda hakkından geldiler galiba tam konuyu bilmiyorum onu bir araştır sonra pişman olma.
Gel gelelim oyunculuk veya dansçı olmana yani sanatçı olmana. Sanatçı olmak çok zor dur. Topluma yön vermen toplum yararına onların sorunlarını sanata dönüştürerek tıpkı rahmetli Kemal Sunal gibi yaparak ağlanacak halimize gülerek gündeme getirmektir. Ha karşılığında değerin kıymetin var mı dersen hayır yok. Üstelik son dönemlerde içinde bulunduğumuz zamanlar aç kalırsın. Acı gerçekler bunlar iyi düşün taşın sevdiğin meslek ama sonuç?10 Yorumla
Öncelikle sevmediğin bir mesleği yapmak işkence gibidir. Ama sanat'ı meslek olarak seçmenin ciddi riskleri var. Sanattan para kazanmak için yeteneklerinin dışında onlarca, yüzlerce faktörün bir araya gelmesi gerekiyor.
Sana tavsiyem hukuk (veya başka bir bölüm olabilir) okurken, dans ve oyunculuk eğitimlerini alman.
Elinde sürekliliği, geçerliliği olan bir mesleki diploma varken , hayallerinin peşinden gidersen, olmadığı yerde hayatını idame ettirecek mesleğe ve gelire sahip olursun.11 Yorumla
Soran+1 yılCok haklisin tesekkurler :)
Ne yapmak istiyorsan onu yap, hayat senin hayatın , ailenin hayatı değil.
Ama kendin de şuna karar ver, oyuncu mu olmak istiyorsun yoksa dansçı mı?
İkisi kesinlikle aynı şey değil, ortak yönleri var ama bambaşka işler.
İyice araştır, hangisini istediğine ona göre karar ver.12 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederimm :))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
53Cevap
Hayallerimiz benziyor.. Ben de eczacılık okuyorum ama müziğe dansa sanata her zaman ilgim vardı okula başladığımdan beri de farkli turlerde dans dersleri aldim devam da edicem belki hobi olarak devam edicek bilmiyorum ama dans egitmeni olmak gibi bir hayalim de var.. Derslerine engel degil hukuku da oku bir yandan ikisi bir arada cok daha iyi geliyor dans ederken her seyi unutursun..
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet ya dusuncesi bile cok guzel :))
Dans eğer daha önceden sporla dansla ilgili geçmişin yoksa zor çünkü profosyonel dansçı olabilmen için vücudunun esnek olması ve estetik görünmen lazım dans ederken esneklikte 14-15 yaşından sonra zor kazanılır. Oyunculuk için illa üni okuman gerekmez kurslara da katılabilirsin eğer yeteneğine ve ezberine güveniyorsan oyuncu olabilirsin hukukuda okursun yani ikisi birden ilerleyebilir eğitim aşamasında meslek aşamasında karar senin artık.
13 Yorumla
Soran+1 yılEzberim cok iyidir :)
Soran+1 yılEvet kesinlikle
+1 yılYaşım 28 , sana önerim, kendin ne istiyorsan, puanın neye yetiyorsa ona git ! Hatta ailenle bu konu hakkında kavga bile et ! Çünkü ailenin yaptığı tercih, genç bir insan açısından boşa giden zaman oluyor. Ailem ısrarla beni, Gazi - kontrol ve otomasyon bölümüne göndertti, "Aman dışarıda kalma, aman şehir dışına gitme" gibi bahanelerle, ben sınava bir daha girmek istedim izin bile vermediler; maalesef burada otoritenin ve paranın onlarda olmasından kaynaklı bir sebep var ! Ben, kültür derslerini verdim, alan derslerini veremedim, 2 sene oldu, 3 sene oldu, yeter dedim bıraktım ! Açıköğretim sosyal bilimleri bitirdim, geçen sene DGS'ye girdim sosyoloji kazandım, 30 yaşımda mezun olacağım. Eğer ailem bana karışmasaydı, şimdiye kadar istediğim bölümü bitirmiş, yüksek lisansımı yapmış, doktoraya bile başlamıştım... Kısaca bu hayat senin ailenin karışmasına izin verme ! ;)
30 Yorumla
+1 yılBenim ailemde hukuk oku hukuk oku baskısı yaptılar hep. Bana bıraksan ben de oyuncu olmak istiyorum. Hayatımı onların isteklerine bağlı tuttukça mutlu olmadığımı daha fazla fark ettim. İstediğin yerde olunca yüzüne çarpan rüzgar bile yüzünde tebessüm oluşturur da istemediğin yerde olunca güneşin doğması bile batar gözüne. Tercihlerini yaparken kendi duygularını isteklerini hayallerini önde tut.
20 Yorumla
+1 yılHukuk geliyorsa bence kacirma bu firsat bir daha gelmez ayağına
Danscilik veya oyunculugu okul dışında kalan zamaninda da yapabilirsin hem extra bir ugras hobi olur sana da
Ve zamanla da ne istedigini anlayip sonradan o yöne ilerlersin
Simdi elindeki fırsatlari degerlendir10 Yorumla
+1 yılSen her zaman hayallerinin ideallerinin peşinden git ailenin dediklerinin peşinde değil ailen okumayacak sen okuyacaksın he ben senin yerinde olsaydım YKS bu kadar iyi geçmişken hukuk bölümünü yazardım oradan da ikinci üniversite olarak konservatuarı yazardım
16 Yorumla- +1 yıl
@Cramella Hayır ikisini bir arada okuyabiliyorsa okusun demek istedim
- +1 yıl
@Cramella Niçin imkansız?
- +1 yıl
@Cramella tamam o zaman haklısın
+1 yılOyunculuk istikrarlı bir meslek değildir para kazanma anlamında.
Çok iyi paralar da kazanabilirsin.
Açlıktan nefesin de kokabilir
O yüzden kendine ait bir mesleğin olsun evvela.
Ailen hukuk okuyor okumanı istiyor olabilir
Sen kendinde hukuk okuyacak çap görüyorsan hukuk bölümünü yaz ve oku
Bir taraftan da oyunculuk eğitimi almaya devam et10 Yorumla
+1 yılOyunculukta isim yapamazsan beş kuruş parayla orda burda iş dilenirsin. Dansçıların da kariyeri belirli bir yaşa kadar tabi bu süreçte dans etmeni engelleyecek fiziksel sorunlar sıkıntılar yaşamazsan. Bence avukat ol derim hobi olarakta tiyatro ve dans kulüpleriyle ilgilenebilirsin.
10 YorumlaSeni anlayabiliyorum bende de durum benzer sayılır ama şartları göz önünde bulundurmalısın. Hukuk olmasa da elinin altında yapmaktan hoşlanacağın bir mesleğin (oyunculuk, dansçılık dışında) diplomasına sahip olman akıllıca bir yatırım olur. Sınav sonucun ortalama veya iyi gelirse zaten iyi bir üniversiteye gidebilirsin, iyi üniversiteye gidince de karşına bir sürü şans, insan, fırsat çıkar muhtemelen (kendini dans veya oyunculukta geliştirmen açısından) yani okurken onlara da odaklanabilirsin. Hem okuyup hem nasıl odaklanayım diye düşünme yeterince istersen kendini o hayat tarzına endekslersin sıkıntı çekmezsin bile (: çünkü ne yazık ki hayalindeki mesleklerde belli bir “marka” haline gelmeden yaşamını idame ettirmen biraz zorlayıcı olabilir.
10 Yorumla
+1 yılİlla hukuğu bitirip avukat ya da savcı olacaksın diye bir şey yok. Okulununu okurken hobi olarak da dansa gidersin ve dans da kendini geliştirirsin. Bakarsın üniyi bitirince dansa da geçebilirsin ama bir diploman olsun. Ondan sonra bu kararı vermen daha doğru gibi.
10 YorumlaHayatinizin geri kalaninda ne yapmak istiyorsunuz?
Para sizin icin ne kadar onemli?
Neden dansci veya oyuncu olmak istiyorsunuz?
Ne kadar sure bu isleri yapabilirsiniz?
3 yil sonra hevesiniz geçecekse doğru yerden baslamanizi öneririm.11 YorumlaOyunculuk vs. gibi şeylerde şans ve çevrenin önemi var. birinin arkanda olması gerekiyor desteklemesi gerekiyor falan biraz zor bir iş ve olmaya ihtimali zor bir meslek. Hukukçu ol, aktivite olarakta dansını yap derim.
12 Yorumla
Soran+1 yılDimi ya dogru
+1 yılYani hukuğu tutturabilirimden kastın ne bilmiyorum ama eğer kötü bir üniversiteyse okumaman daha iyi.. Eğer iyi bir üniversitede okuyacaksan ikisini de aynı anda yapabilirsin merak etme zaten modellik, oyunculuk, tiyatro freelance çalışılan mesleklerdir.
11 Yorumla
Soran+1 yılModellik icin illaki uzun mu olmak lazim :(
+1 yılAcı bir gerçek ki oyuncu ve dansçılardan çok çok azı başarılı olabiliyor
Ve yorucu bir yol
Bence ilk önce elinde bir mesleğin olsun aynı zamanda da dans ve oyunculuk eğitimi alabilirsin
Ailende iyiliğini istiyor tabi ki
Ama seçim senin.
Umarım seçimlerin seni mutluluğa götürür
Bol şans!11 Yorumla
Soran+1 yılCok tesekkur ederiimmm
Ek iş olarak da oyunculuk yapabilirsin elinde olan bir mesleğin olsun ama isteğinden de vazgeçme. Eğer iki işi beraber yapabileceksen yorumum bu yönde.
11 Yorumla
Soran+1 yılTesekkir ederimm
+1 yılSenin düşüncene sahip olsaydım daha sonra pişman olmamak adına hukuk okurken mesela bir yandan da dand kursuna giderdim. Böylelikle ilerde pişman olma ihtimalimi aza indirirdim
11 Yorumla
Soran+1 yılBenim de aklima bu yatti cok tesekkurleerr :)
+1 yılHayallerinin peşinden koş , bu kim olursa olsun sana bir şeylerin dikte edilmesine izin verme
4-5 yılını hiç istemediğin bir bölüm için heba etme
Çünkü sen bir ömür o mesleği yapacaksın11 Yorumla
Soran+1 yılCok tesekkur ederim :)
+1 yılhukuk okurken de okuldaki öğrenci klüplerine kaydolarak bu isteğini gerçekleştirebilirsin. Elinde tutunabileceğin mesleğin olur. Sadece sınav zamanı vakit ayırarak ikisini de götürebilirsin bence.
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet mantikli tesekkurler :)
- +1 yıl
rica ederim, başarılar :)
Soran+1 yılTesekkur ederiiimmmm
- +1 yıl
:))
Gizli Üye(30-35)+1 yılİrem diye şarkıcı vardı ya "Hayal et sevgilim" diye şarkısı vardı. Hukuk öğrencisiydi. Hukuk ile şarkıcılık beraber gitmedi tam kız patlamak üzereyken hukuk kariyeri engel oldu tercih yapmak zorunda kaldı ve hukuku seçti. Şarkıcı olamadı unutuldu gitti.
Başka şarkıcılar da hukuku bıraktı şarkıcılığı seçti. Beraber olmuyo biri diğerine engel oluyo. Emeklerine yazık. Hukuk okuyup bırakacağına dans konservatuar falan oku o adanda kariyer yap.10 YorumlaHukuk oku. Hukukçu bir oyuncu daha çok ilgi çeker. Onu hobi olarak yapabilirsin. Ayrıca hukuk para getirir. Parayla dans eğitimi de alabilirsin
13 Yorumla- +1 yıl
Kırmızı ne kadar da yakışmış 🙈
Soran+1 yıl@KötüAdammm beyefendi bir yorum uzerinden bir kadina yurumek ne kadar dogru? Yaptiginiz dogru bisey degil maalesef :/
- +1 yıl
Ya içimden geldi de yazmadan duramadım 🤐
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen kendine ne sor ne olmak istiyorum? Hangi mesleği yapmak beni mutlu edecek? Avukat olmak istiyor musun veya hukuk okumak istiyor musun? Bunları iyi değerlendir. Daha sonra oyuncu veya dansçı olmak için konservatuvara girmen gerekiyor iyi bir eğitim almak için. Konservatuvar istiyor musun? Oyunculuk içinde nasıl bir yol izlemen gerekiyor onu düşündün mü ?
10 Yorumla
+1 yılönce hukuk oku, sonra danscı olursun dans okullarıda var ;)
25 Yorumla- +1 yıl
dans kursları desek daha doğru olur.
Soran+1 yılEvett :)
- +1 yıl
Kurs degil okul. Mezun olabilcegin dans okullari var
- +1 yıl
@KittyMitten aynı anda 2 okul okuyamaz. okuyup dans kursu alabilir.
Soran+1 yıl@KittyMitten oha cidden mi internetten arastiricam
+1 yılinsan sevdiği ve yaparken mutlu olduğu işi yapmalıdır
yoksa başarısızlık kaçınılmazdır
çünkü akıl hep o yapmadığın vazgeçtiğin işte kalacaktır
bu ve bunun gibi işlere ailelerin karışması zaten saçmalık20 Yorumla
+1 yılPiyasa da gerçek uzmanlığı Doktor, psikolog, veteriner, işletme, finansör olan bir çok Sanatci var. Ama buna karşın sanatçı olanların çoğu lise mezunu! Hukuk sıkıcı bir dal kabul ediyorum, en azından bir dene olmadı başka bir bölüme yatay geçersin.
10 YorumlaO zaman anana ve babana de ki siz hukuk okuyun ben oyuncu olayim
12 Yorumla
Soran+1 yılHaha aynen
Gizli Üye(30-35)+1 yılDansçı olsan orasını burani mi kıvırtcan hiç doğru değil oyuncu olsan zaten ne olacağımız belli değil virüs var oyunculuk yapamazsn oyunculuk önemli televizyonun karşısına çıkıyorsun çekimler falan sabır isi yok onla opuscen yok elini tutcan yatcan hep o sahneler var bence ikisi de günah meslek parasi bile haram olur doğru düzgün meslek seç bence
18 Yorumla
Soran+1 yılBen herseyi goze aldim hatta cok istiyorum oyunculugu cunku dusunsene bir karaktere hayat vericeksin o karakterle gulup o karakterle aglayacaksin yeni bir insan taniyacaksin bence bu cok guzel bisey
Cevap sahibi+1 yılEmin ol oyuncuların ünlülerin çoğu hep evlenip boşanıyor sürekli gönlün birilerine kayacak cunku belli ne oldukları
Cevap sahibi+1 yılSende onlar gibi olma sana yakışmaz
Cevap sahibi+1 yılHem ailen izin verir mi böyle bir şeye sen basit sanıyorsn kafama göre yaşarm sanıyorsn ama k. b gerçekler acı senin başına bisey gelse ailen yine koşar ordakiler temiz insanlar değil sende bataklığa girme
Soran+1 yılAcikcasi ben oyle insanlar olduklarini dusunmuyorum bazilari oyle diye benim de gonlum herkese kayacak değil ya. Ayrica ailemden hic bir fayda olmadi bana bu gune kadar Çok yaşa dedi ya kendi agziyla seni sevmiyorum istemiyorum dedi ayrica oyle sinir aninda falan da degil
Cevap sahibi+1 yılCanım benim ne olursa olsun onlar senin ailen hepimiz kizginlikla anı kararlar veriyoruz ama bu hayatını daha kötü etkiler
Cevap sahibi+1 yılTabiki senin kendi kararın ama burda ailen önemli onlar razı olmazsa sen hayır goremesn biseyden
Cevap sahibi+1 yılSen yine evlenene kadar ailene aitsin evlendikten sonra aileden çıkarsın naparsan yap karışmazlar
- Eğitim & Kariyer konusunda 413 cevap paylaştı.
+1 yılHukuk oku. Egitimini al. Bos zamanlarinda da dans et ve oyunculuk egitimi al. Hepsi bir yurur. Sevdigin isi yapmakla birlikte elinde diplomanda olmus olur
10 Yorumla Benim annem de avukat, ama asla avukat olmamı istemiyor. Adaletin olmadığı bir ülkede hukukçu olma diyor. Şöyle ki eğer üzerinde çok baskı varsa ve konuşsan da ikna edemiyorsan-bi çoğu oyuncunun mesleği oyunculuk değil zaten- bence hukuk okuyup okulun bittikten sonra kazandığın parayla eğitim alabilirsin. Zaten artik kendi işin olunca da sana karışacaklarını sanmam
10 Yorumla
+1 yılAilenle bu isteğinin senin için ne kdr önemli olduğunu anlatmaya çalış ilerde hukukçuda olursam belki mesleğimde sevmediğinden ötürü layığıyla yapamayacağını dile getir
10 Yorumlahukuk disinda istedigin baska guzel bir bolum varsa onu oku okurkende bir yandan oyunculuk egitimi alabilirsin hem hayalin gercek olur hemde sabit bir meslegin olur
10 YorumlaHukukçu olmak istemiyorum diye dans et😀. :) Gideceksin yeteneğini göstereceksin olay bu.
20 Yorumla
+1 yılHukuk oku, eline güzel bir meslek al. Daha sonra hayallerinin peşinden git ve tiyatro ya da dansçılık oku. Ama eline güzel bir meslek edinmen, hem saygınlığını artırır, hem de değerini.
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılKendi istediğin mesleği yapmalısın başkasının ne istediği seni ilgilendirmez. Çünkü bu senin hayatındir.
20 Yorumla Hukuk okuyup dansçı ol. Hangi tur dansları seviyorsun
14 Yorumla
Soran+1 yılDaha cok hareketli
Soran+1 yılCok tesekkur ederim :) senin de yasin icin geç degil ki ogrenebilirsin
hayallerinin peşinden git bişiy olamassanda pişmanlığın kendine ait olur, nede olsa kendi düşen ağlamaz
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 319 cevap paylaştı. Kendi hayalinin peşinden gitmelisin.
O kadar çok ailesi istiyor diye kendi istemediği bölümü okuyanlar var ve ilerde mutsuz oluyorlar10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılHem gelecegini kurtar hem de hobini yap. hukuk guzel bolum. kazanirsan git. okurken de bir dans kursuna git dans ögren
10 Yorumla Sevdiğin veya sevebileceği bölümü okuyunuz,
ama hukuk veya başka bölüm okuyanlar da sonra dan oyuncu olabiliyor.
tercih sizin olmalı10 YorumlaBence hukuk oku ama dans ve oyun eğitimlerine de git. Gerçek mesleği Avukat olan bir oyuncu baya karizmatik olur. Mesela Cüneyt Arkın doktor
10 Yorumla
+1 yıltutarlı ve kalıcı olan mesleği seç herhangi bir durum anında dansçılar kaldırılır vs ama hukuk veya eğitim açıkta kalmaz
10 Yorumla
+1 yıliçinden hangi mesleği istiyorsan onu yap hukukçu olmak zorunda değilsin el ne der deme yoksa her zaman kaybedersin
10 YorumlaHayalini gerçekleştirmek için emin adımlarla yürü ama bir şekilde de olsa ailenin gönlünü et. Güzel bir şekilde konuşarak.
10 Yorumla
+1 yılHukuk okurken de yeteneğini geliştirebilirsin. Kendini görebilirsin. Kurslar alarak etkinliklere katılarak.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBöyle ailesi karışan insanları anlamıyorum ya. Gerçekten bir tuhaf aileler..
11 Yorumla
Soran+1 yılSorma neler cekiyorum :(
Gizli Üye(30-35)+1 yılDuruşma salonuna gelirken göbek atarak gelirsin işte.
11 Yorumla
Soran+1 yılKanka danstan kasit oyle dans degil :d
+1 yılBu Hayat senin. Bu hayatı sen yaşayacaksın ailen ya da bir başkası değil. İçinden ne geliyorsa onu yap.
10 Yorumla
+1 yılYorumlar mantıklı açıklamama gerek yok. Meslegi eline al okurken her türlü aktivitelere katıl. Sonra oyuncu olursun eğitimle
10 YorumlaÇevrenin mutlu olacağı değil, senin mutlu olacağın bir mesleği seçmelisin. İlerde pişman olmamak adına en doğrusu bu.
10 YorumlaNe olursa olsun hayallerinin peşinden git hukuk okuduğun zaman mutlu olmadigin sürece ailen de mutlu olamaz. Hem bu hayat senin hayatın. Kararlar da senin olmalı ✨
17 Yorumla
Soran+1 yılCok cok tesekkur ederim :) keske ebeveynlik hakki boyle dusunebilen insanlara verilse benimkiler beni bayaa baya kisitliyolar mutsuz olmusum, olmamisim hic umurlarinda degil
Soran+1 yılOyuncu ya da dansci olursam afedersin ama ovospu olurmusum onlara gore gel de anlat :(
Soran+1 yılKessinlikle cok cokk tesekkur ederim tekrardan :)))
Soran+1 yılSsağoollll :)
+1 yılOyunculuk ve dans işi biraz şans işi aslında. Torpil bilmem ne gerek. Ama hukukta öyle bir şey yok. Hukupu okurken hobi olarak dans da yapabilirsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynı anda ikisini de yapabilirsin. Mesela ben de tıp istiyorum fakat aynı zamanda piyanist de olmak istiyordum fakat onu hobi olarak devam ettireceğim. Daha birçok şey var böyle ama düzgün, stabil bir mesleğin olmalı
20 YorumlaSacmalama hukuk oku oyuncu olupta ne yapacan bende cok istedim sıkıntılı iş
20 Yorumla
+1 yılYinede aileni dinle. Daha sonra oyunculuk içinde eğitim alırsın. Tabiki karar senin 🌺
10 YorumlaHukuk okursun hafta sonları da dansa gidersin olur biter.
10 YorumlaHayallerinin peşinden git. Gerçekleştiremezsen bile içinde bir keşke kalmaz en azından
10 YorumlaCan Yaman avukat sende oyundu olabilirsin avukat olup
10 Yorumla
+1 yılHukuk oku altın bileziğin olsun diğerleri yetenek varsa okurken de olabilirsin canım
10 Yorumla
+1 yılBu hayatı sen yaşayacaksın ailen değil. Kendi istediğin gibi şekillendir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİkisinde de iş bulma ihtimalin zaten düsuk (hani Tıp vb bir şey olsa farklı konuşurdum) ama hukuk yani sonuçta; önüne gelen okuyor zaten.. o yüzden istediğini seç, fark etmez
10 YorumlaÖnce ailenin dinle hukuk oku bitirdikten sonra da hayallerinin peşinden koşarsın
10 Yorumla- Devamını Gör (75)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat