Okumak neden bu kadar seviliyor?

Sorum şu hiçbirşey bu kadar sevilmiyor hiç kimse ahireti diğer dünyayı düşünen yok ama anca okul ve anca okumak her insan için seviliyor helede kızlar okusun diyorlar erkeklere seslenmiyorlar asıl erkekler okumalı kızlar ev işine bakar erkekler ise okuyup iş sahibi olmalı hele lise ve üniversiteler zina kaynıyor bakıyorumda ben karşı cinsle tokalaşmayan biriyim haram çünkü üniversite okuyorum karşı cinsle tokalaşmak istemiyorum ama mahçup kalmasınlar diye tokalaşıyorum benim kuzenimde okumuyor sınıfta kaldı sürekli kuzenime diyorlar ki ne var ayşe sende okusaydın diye kuzenimin üstüne fazla geliyorlar asıl okumamak daha iyi helede kızlar zaten kızlara diyorum kızlar zinadan da korunuyor okumayarak ev kızı olmak daha iyi ama benim kuzenime diyorlar ki keşke okusaydın diyorlar ama bir de kuzenim içine kapanık girişken biri değil neden okumak bu kadar önemli kuzenimde okumayı istemiyor zaten devirimizde cahillik diye birşey yok internet var herşey var insan cahil kalamaz ama para konusu ise ona karışamam ama okumayı bu kadar neden fazla önemseniyor onu anlamıyorum ve bu arada kimseye okuyun demeyin lütfen.!
Okumak neden bu kadar seviliyor?