Psikoloji bölümünü İstanbul üni. açıköğretim fakültesine koymuşlar. AUZEF üzerinden isteyen psikoloji okuyabilecek artık. :) :) :) :) :) :)
Bu nedir artık ya! Boş mezundan geçilmiyor ülke, bırakın da işlerimizin bir ağırlığı olsun. Vurmayın bu kadar.
#psikolojiaçıköğretimolamaz
Hiç kimse:
Açıköğretim okuyup bu işi yapmaya çalışanlar:#psikolojiaçıköğretimolamaz pic.twitter.com/vZtpTybZEX— Barış Çorbacı (@corbac_bar) July 13, 2020
Bu nedir artık ya! Boş mezundan geçilmiyor ülke, bırakın da işlerimizin bir ağırlığı olsun. Vurmayın bu kadar.
#psikolojiaçıköğretimolamaz
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Merhaba,
Psikoloji daha çok uygulama içeren ve ilişkisel bir bölümdür. Dersler öğretim elemanlarıyla kurulan ilişkiler ve öğretim elemanlarının birebir yaşamış olduğu vaka örnekleri çerçevesinde ilerlemektedir. Bu şekilde verilmeyen psikoloji eğitimi oldukça niteliksiz mezunlar verecektir.
Halihazırda olan programlarda dahi her yıl 3-5 bin arasında mezun verilmekte; bu açıdan değerlendirildiğinde ise var olan iş bulma sorunu da büyüyeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.
Sahte psikologlarla mücadele halindeyken, henüz bu sorunu çözememişken açıköğretimde açılacak olan psikoloji bölümü mesleğe indirilmiş büyük bir darbe olacaktır. Verilen tüm mücadeleye rağmen henüz bir meslek yasasına sahip değiliz, bu durum da denetimsizliği beraberinde getirmektedir.
Alanda kendini psikolog olarak tanıtan ancak psikoloji bölümünü okumamış birçok sahte psikologlar bulunmaktadır. Bu niteliksizlik çözülememişken, açıköğretimde açılacak olan psikoloji bölümünü kabul etmemiz mümkün değildir. Açıldığı takdirde ise bundan en çok etkilenen toplumun ruh sağlığı olacaktır. En çok da halkın nitelikli ruh sağlığı hizmeti alabilmesi adına bu olaya sessiz kalamayız.
Açıköğretim mezunlarına ihtiyaç duyulmadığı gibi açıldığı takdirde büyük sorunlar doğuracağı da su götürmez bir gerçektir.
Uzman Klinik Psikolog
Zübeyde Ezgi Horzum
Hocam her zaman bende karşı çıktım Psikoloji bölümü ciddi eğitim gerektiren bir bölüm örgün eğitim olmadan verilmesi niteliksiz mezunlar vermesine neden olacaktır, Ben aslında bir genç için diğer lisans önlisans bölümlerinin sağlıklı nitelikli alınması için herhangi bir bedensel fiziksel engelli durumu olmadığı sürece Açık Öğretim, Uzaktan Eğitim Öğretimini Desteklemiyorum Gerekli bulmuyorum Sağlıklı ve Azimli bir Birey Üniversiteyi Örgün Eğitim ile okumalı ortam yapmalı Mesleki etkinlikler sosyal faliyetler, kişisel gelişimi destekleyici kurslar kişiyi Mezun olma sürecinde daha da geliştirecektir Açık Öğretim Sistemi pek faydalı bulmuyorum
Hocam dedikleriniz de çok haklisiniz. Fakat size bir sorum olacak. Sosyal yardım meslekleri içerisinde yer alan her bir bölümün savunuculuğu aynı şekil de yapılmalıdır.
Sosyal Hizmet bölümü özellikle , psikoloji bölümünün aldığı bu yeni darbeyi yıllardır içerisinde yaşıyor. Psikolojinin , Arka bahçe olarak sayılan sosyal hizmet için bu savunuculuk neden yapılmıyor.. Mevzu bölüm içerisinde bir kurumsallaşma , dernekleşme ve sendikalaşma gücünün zayıf olması mıdır? Psikoloji bölümü camiası , neden arka bahçesindeki katliama sessiz kaldı. Ve şimdi olaylar kişisel sınıra ulaşınca bu denli bir organizelik söz konusu oldu.