Ne öğle yemeği, ne tuvalet molası ne de su içmek için bir zaman... Okul öncesi öğretmenleri için oturup 1 bardak su içmek bile bir lükstür. Siz böyle bir işte çalışabilir miydiniz? ##ders40dakika
Bir iş düşünün, günde 5 saat fakat tuvalet molası dahil hiç bir mola zamanınız yok. İşe girer miydiniz?
İnsan zorda kalınca neler neler yapıyor gururunu bile hiçe sayıyor önemli olan bu durumu kabul etmek veya etmemek değil seni ve senin gibi binlerce insanı böyle çalışmaya zorlamak... Zor durumda kalan bir insan için biçilmez bir kaftan diye düşünüyorum
Bu koşullarda ayda 1000 TL'ye sen çalışabilir misin?
Bu ücret hiç bir ailenin geçimini zaten sağlayamaz. Bu şartlarda çalışan hiç bir kadın da anne olamadığı için okul öncesi öğretmenleri anne olmak isterlerse işlerinden vazgeçiyorlar.
Tekrar diyorum canım arkadaşım benim 😘 İnsan zorda kalınca neler neler yapıyor gururunu bile hiçe sayıyor... Tabi ki bu şartlar altında doğru olmaz çalışılmaz bunu yapan yani bu şartlar altında çalışacaksın diyen insan değil zaten olamazda. Ama insan açlık sefalet çekmemek için nelere katlanıyor nelere... Allah herkesin yardımcısı olsun zor durum.
İş verenler de zaten bundan yararlanıyorlar ve biz sesimizi çıkarmazsak, siz sesinizi çıkarmazsanız, insanları köle gibi karın tokluğu (bile değil)'na çalıştırmaya devam edecekler.
Hamd etmek ile aptallık çok farklı şeyler. Ve bizi hamd etmeye zorlayarak aptal yerine koyuyorlar.
Sonuna kadar katılıyorum sessiz kalınsın şükür edip oturulsun demiyorum zaten. Bir yerde okumuştum kuranda sıkça "Siz aklınıza danışmaz mısınız?" diyor biz aklımıza sormayı unuttuk veya unutturulduk işte bu yüzden çarpık düzen oluştu... Kandırılmadık her şeyi kendi elimizle yaptık
Valla benim de branş matematik. Ben de 1 bardak çayı hiç bitirdiğimi hatırlamıyorum 5 yıl bitecek görevde. Yine seninkiler seni sayar eder ve sevimliler. Benimkiler lgs öğrencisi ve hepsi ergen. Bence şükret. Bir de 23 Nisan da en sevimli olan sınıflar , kostümler falan da harika oluyor özellikle kızların etekleri 😊🤗
Sevmeseler o meslek, çiş kokuları, kusmuk kokuları hiç çekilmez zaten ama saygıyı bizimkiler de bilmiyor. Sıfırdan öğretiyoruz her şeyi 😊 Çay içmek istemiyorum. Ilık bir su geçsin istiyorum boğazımdan ama tuvalete gidemeyeceğim için bütün gün bir bardak su içemiyorum. Geçen sene farenjit yüzünden 1 ay fısıltıyla konuştum. O 23 Nisanı ise hiç açmayın. Bir dokunur bin ah işitirsiniz.
Türkiyedeki eğitimcilerin durumunu hep merak etmişimdir. İki öğretmen bir sınıfta calışması gerekirken bu şartlarda çalışılması imkansız. Bizlere değer verilsinki bizde işimize değer verelim Bu arada ben de almayada eğitimciyim ama şu an bunu okunuyumca şaşırdım
Üniversitedeki öğrenciler oradan oraya koşuşturup alabildiğince gürültü de yapıyor mu? Veya düşme, bir yerlerini yaralama, birbirlerini incitme gibi riskleri var mı? Birinin öğrenci yaş ortalaması 4, diğerinin 19. Kıyaslamanın komikliğini anlamışsınızdır umarım 😊
Çalışıyorum ayak üstü yemek yiyorum su içiyorum çok zor durumda kalmadımı asla iş ortasında tuvalete gitmiyorum günde 6 saat ve gün olarak hiç izin yok
Çocuklara bir uğraş verirsin, 2 dk tuvalete gider gelirsin bu kadar abartmaya gerek yok 🤷♀️ Yanına bir stajyer alcaksın. Çayını öğretmenlerle yudumlarken, stajyerin canı çıkana kadar çocuklarla uğraşıcak. Zaten 5 saat çalışıyor, bunun yemek molasını çıkarırsak 4 saat çalışmış oluyosun. 3 saati stajyere yükleyen hocalar var. Stajyerin alması gereken parayı hoca alıyor, adalet yok ki 🤷♀️
Çocuklardan gözünüzü ayıramazsınız. O uğraşta çocuklar her an kalemi gözlerine veya kulaklarına batırabilir veya başka bir şekilde kendilerini yaralayabilirler. Stajyer hiç bir şekilde sınıftan sorumlu değildir. Ayriyeten şu dönemde hiç bir stajyerin bir öğrenciyi darp veya taciz etmeyeceğini bilemiyoruz malesef. Öyle bir durumda fatura yine sınıf öğretmenine kesilecek ve öğretmen lisansından olacaktır.
Geçen sene stajyerdim, az çok biliyorum hocam 😊 Stajyer, çocuğa deney yaptırırken sabuna alerjisi varmış, elleri kıpkırmızı oldu, annesi hocayı sıkıştırdı. Hoca gelip stajyere fırça attı. Kız üzüldü, ağladı. Böyle hocalar hakka giriyor 😔 Bazı hocalar stajere sınıfı bırakıp 2-3 saat sınıfa adım atmıyor cidden 😂 5 saatte yorgun düşerken, şu an 12 saat çalışıyorum evde halen enerjim oluyor. Zor işiniz 😔
Tüm öğretmenler stajdan geçiyor. O öğretmenin stajyere bağırma hakkı da, sınıfı bırakma hakkı da yok. Kendi haklarınızı bilip savunacaksınız.
Benim stajyer hocam da sınıfı bana bırakmaya kalktı ve bir öğrenci düştüğü için beni azarlamaya kalktı fakat ben, sınıfın sorumluluğu bir stajyere emanet edilemez diyerek hakkımı savundum.
Herkes hakkını savunacak! Bu ülke hakkını savunmayanlar yüzünden, hakkını savunanların da birlik olamaması yüzünden bu durumlara geldi.
Haklısınız gerekirse hakkı savunmak lazım, susanı ezerler 😂 Benim hoca hiç normal değildi. Ufacık tartışmaya girsen tüm hocalara dedikodunu yapan, okuldan atılman için elinden geleni yapcak biriydi, çocukları korkutuyodu. O yüzden alttan aldım, anlaştım, meslektaş olup, onu görmemek için bu mesleği istemem 😂 Turlu insanlar var. Rabbim iyilerle karşılaştırsın hepimizi 😊
Bu ülkede özel anaokulu adı altında binlerce öğretmen bu şartlarda 1000 TL'ye çalışıyor.
Devlette ise sınıf öğretmenleriyle aynı hesaplamayla ders saatine maaşı alıyoruz fakat onlar her 40 dk'da bir 10 dk ara verebiliyorlar. Biz de protesto yapmaya karar verdik.
özelde bu şartlar altında çalışıldığını bilmiyordum. Sanayide çaylaklar bile daha fazla alıyor. protesto etmekte çok haklısınız. 1000 tl ye aç kalmamak için civciv olmak gerekir.