Bir kardeşim var 16 yaşında aklında birkaç ürün var da destek olmak istiyorum 18 yaşın altında girişimci olabilir mi okuduğum kaynaklara göre bir insan fabrikası ya da iş yeri olmadan fason üretim denen yani bir başkası senin yerine üreten firma olabiliyormuş. Bunun hakkında bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler
18 yaş altı girişimci olunuyor mu?

Tebrikler...
Kardeşini tebrik ediyorum, bu yaşta girişimci olmak istediği için, seni tebrik ediyorum ona destek olduğun için.
Sorunu iki bölümde açıklamak isterim:
18 yaş altı girişimci olmak:
Tabii ki mümkündür, bu konuda hiçbir sınırlama yok.
18 yaş altı kişinin şirket kurması veya resimi işlem yaptırması:
Yani girişimi yasallaştırma, kayıt altına alma adımı için; Limited veya Anonim farketmez bir şirket kurmak için de yasal bir engel yoktur ancak 18 yaş altı kişinin şirket kurucusu olabilmesi için bir yetişkinin o kişiye "Vasi" olması gereklidir. Vasilik, kayyumluk gibidir yani yetişkin olmayan adına karar veren, onun adına imza atan, onun haklarını koruyan kişidir. Visi kişinin akrabalık bağı olma zorunluluğu da bulunmamaktadır.
Yetişkin olmayan kişi bir şirket ortağı olsa dahi "4b" işlemi görmez yani SGK'lı olamaz, ta ki 18 yaşını doldurana kadar, sonrasında olabilir.
Başarılar diliyorum.
"Fason" üretim ile ilgili ekleme:
Sözünü ettiğin üretim şekline "Private label" üretim deniyor, fason biraz daha farklı.
Evet bu yöntemle bir ürünü bir başkasına ürettirebilirsiniz. Yapmanız gerekenler:
-Formülü, standartları belirlemelisiniz,
-Üretim esnasında ve sonrasında sıkı kontrol sistemi kurmalısınız.
-Üreticiyle bağlayıcı ve caydırıcı maddeleri olan bir sözleşme imzalamalısın ki sizi yarı yolda bırakamasın veya standartlarınızın dışına çıkmasın.