Zekamın gerçekten sayısal mı sözel mi olduğunu test etmek için bildiğiniz bir test linki filan var mı?
Cevabın nedir?
+1 yılörnek verecek olursak; mesela alışveriş sırasında bir şeye baktığında onun renklerine, şekline ve bunun gibi diğer görsel şeylerine dikkat ediyorsan beyin olarak sağ yönün, yani sözel; ancak aynı şeye baktığında onun ağırlığına, varsa üretim tarihine ya da son kullanım tarihine bakıyorsan sol yönün, yani sayısal zekan gelişmiş demektir... valla! ben söylemiyorum, isviçreli bilim adamları söylüyor.
18 Yorumla
Soran+1 yılvaaa iyimiş valla ben rahatlığına bakarm :D
- +1 yıl
rahatlık yani aslında ergonomi çok ilginç bir parametre söyledin. bence senin zekan eşit ağırlıklı :D
Soran+1 yılyaptgm testlerdede cogundan farklı dedi ama ıq testi yaptm ortalamanınustnde cıktı ama hep mat sorularydı :D
- +1 yıl
ya aslına bakarsan şu an bir şeyi farkettim. iq testi dediğin test analitik zekayı ölçer. insanın birbirinden tam ayrı olmasa da iki türlü zekası vardır bunlardan biri de işte bu analitik. diğeri ise sosyal zeka. sosyal zekayı ise genelde kurgulanmış senaryoları olan sorularla ya da direkt bu senaryolar doğrultusunda oluşturulan canlandırmalarla ölçerler. bir nevi insanı kandırırlar yani. ancak senin kastettiğin sözel olayı zekayla alakalı değil de hafızayla alakalı bir şey. hafıza da iki tür zekada da kullanılır.
- +1 yıl
yani "benim sözelim iyi!" diyen insan aslında hafızası güçlü fakat iq'sü pek yüksek olmayan bir insandır.
Soran+1 yılbenim hafızam güçlü değil zaten ondan eminim ben o an düşünür kurgularım unuturum bazeb bişeyler oluyo yemin ederim beynimin hızına yetişemiyorum soruyorlar niye böyle düşündün bilmiyorum ki saliseleri alıyo belki benim o kanıya varmam
En İyi Cevaplar
+1 yılKitap okurken yoruluyorsan sözelin kötüdür geliştirmen gerekiyor. Ben sayısal bölümünden mezun oldum matematik daha iyi sözele göre (:
03 Yorumla
Soran+1 yılkitap okumaktan yorulmam severim kitap okumayı ama gözler yarım saatten sonra isyann ediyo ama bu bir ölçüt değildir heralde ya :)
- +1 yıl
Sözele yatkınlığı ölçme demeyelim sadece geliştirmen gerekiyor. Deli gibi matematik sorusu çözüp en fazla 1 saat okuyabiliyorum bende ;)
Soran+1 yılbütün gün mat çözecek kadar zevk alıyorum bence matla fizik haricindeki dersler saçmalık ötesi ama buna paralel olarak 3 4 saat aralıksız kitap okuyabilirm belkide zekamı buna borçluyum :)
+1 yılsimdi bir test çözeceksen bu sayisal derslerden mi olur sozel mi?
ezber yapmayi sever misin?
bir sure saate bakmayip biraz bekledikten sonra kac saat gectigini asagi yukari tahmin eder misin?
soyut seyler mi somut mu?
sayilarla islem mi yoksa ezber mi?
sana kendimce test olusturdum :D016 Yorumla
Soran+1 yıltm cevaplıym hmen sonucuda söle bari :D
sayısal olsum mümkünse bu saatte aklımı toplayamam
ezberden nefret ediyorum
kkesinlikle tahmin ederim ve tutar hep
somut olmalı gerçeklik için
sayılaaar :D- +1 yıl
dur ya kafam karisti :D
sana psikologumun yonelttigi soruyu sorayim;
daginik birisi misin toplu mu?
Soran+1 yılsanırım dağınık :D ama des calıscagm sıra her yer toplu olmalı
- +1 yıl
ozaman daginik diyebilir miyiz ki sana? bana net bir sey soyle. ya daginiksindir ya da toplusundur :)
Soran+1 yılsöylemkten utanıyorum ama dağınığı galiba :D
- +1 yıl
peki baskasinin daginikligi seni ne derece etkiler? yani baskasinin daginik olmasini sorun eder misin? rahatsiz olur musun
Soran+1 yılaynı evi paylaşıyorsak cok etkileer başkasınınkine tahammulum yok :/
- +1 yıl
sayisalcisin. :)
Soran+1 yılaslında hep öyleydim kafam karışmıştı sadece :D açık uçlu soru sordun bu cok güzel cevaı ayarlayamadm :D epki açıklasana bunlar neye göre
- +1 yıl
psikologa gitmistim 9. siniftayken.
o bana sayisalci misin sozel misin diye sormustu.
durdum soyle bir :D calismadigim her ders kotu calisirsam iyi dedim, bilmiyorum dedim.
o da bana aynen bu sorulari sordu.
ben de daginigim baskasinin daginikligindan hoslanmam demistim. sen sayisalcisin demisti :D
Soran+1 yılama hoşanılmıyo ki dmi :D
- +1 yıl
evet eve bir daginik kisi yeter ikinciye luzum yok :D
Soran+1 yılahaha cok güzel ya sevdm seni :D
- +1 yıl
tesekkur ediyorum ben de seni sevdim:D
- +1 yıl
ya bırak yeme kızı... harbiden bilimsel bir dayanağı var mı bu söylediklerinin?
- +1 yıl
ben psikologumun dedigini dedim.
yedi deyince aklına yedi meşaleciler geliyorsa sözel ikiye bölünemedigi geliyorsa sayısal :)
02 Yorumla
Soran+1 yılhaftanın günleri geliyosa :)
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
5Cevap
cok basit ya teste gerek yokki matematik dersindemi iyiydin sözel derslerindemi. bunun bir test' e kadar uzucağını sanmıyorum.
07 Yorumla
Soran+1 yılben hiç bir zaman sosyalde başarılı olamadım mesela hep en iyi dersim fendi ama şu sıralar tarih merakı başladı çalışıyorum çalıştıkça yapabiliyorum kafam karıştı kendimden süphe ettim
Soran+1 yılne yapcam işte nasıl anlıycam yıllarca sayısalcıyım diye ortalarda gezdim
Soran+1 yılgerçekten bakarlar mı
Soran+1 yılben para veremem ya bir ne zakayım diye sözelci değilim buna eminm zaten daha cocuken derslerimin en iyi olduğu çağda bile sözel dersleri yapamazdm snf fende kopayı benden dktürürdü 99 98 düşerdi hep :D
Sende sözel zeka var buraya yazdığına göre kafadan iyi yazıyon :-))
019 Yorumla
Soran+1 yıloha istersen denkleme dökeyim :D
Soran+1 yılöyle varsayalım kabalaşmayaym :D
Soran+1 yılbir düşün istersen önemli ir konu kanımca :)
Soran+1 yılaksine zeki insanlar uyku problemi çeker çünkü beyin işlev halinde hep :)
Soran+1 yılde nolck :D
Soran+1 yıluykuyu severim ama uyku problemim var :D hem ben zekiyim demedm alala
Soran+1 yılhaa of zeki oldgmu idda etmem akne o elimden kayms :D
Soran+1 yılen fazla eşit ağırlık olur çünkü matsız yapamam :D
Soran+1 yılbence yanlış düşünüyordun en azndan nankör bir ders değil sen bir adım at o bir dım gelir ve çözdükçede mutluluk verir:D
calısmadan edebiyat dil anlatım sorularını yapabiliyorsan sözelcisin iste :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen bana hayalinden bahset kim. olduguu nelerden hoslandigini soyle ben sana kim. oldugunu soylim;)
140 Yorumla
Soran+1 yılolur :D ben ünv bir öğrencisyim hemşirelik istememe rağmen 1i bitrdm işte neyse muhtmelen bu yıl snava bir daha hazrlanıp başarılı bir mimar olmk ne biliym yapabldgm kadar kariyerden snra evlenip mutlu mesut yasamak :D
ben estetik olan herseyden hoşlanırım göze kulağa burna hitap edecek
Cevap sahibi+1 yılGoze kulaga burna sozel derim ama mimarlik. istiyorum diyorsun hemirelik neden yazdin peki gittin
Cevap sahibi+1 yılDalga gecmedigimi bilmen icin diyim rehberlik psikolojik kisisel gelisim. uzmaniyim ister cavap at ister atma. ister inan ister inanma :)
Soran+1 yılbabam diyorum ya sağolsn en etmemesi gereken seye müdahale etti çok mutsuzum
şöyle düşün bir mimarın estetik zevki olmasa nasıl güzel yapılar tasarlayabilir?
Soran+1 yıloo çok iyi niye inanmayaym :D
Cevap sahibi+1 yılMimarlar sanatcidir zaten gorsel zevkleri iyidir fotografcikik. konusundada basarilidirlar buyuzden sanat yapiyorlar ( gercekci dusunelim cizim. yetenegin. nedir hic merak edip autocad tridimax kullandinmi denedinmi. cizmye birseyler)(babalar hep oyedir zaten onlarda sizleri dusunuyor ah oglum bunda rahat eder sizi buyuttu gordu neyi nekadr sevebildiginizi sizin. agzinizdan cikanlarla tanir babadkr annen. ne. diyor konusmussundur annenlede:)
Cevap sahibi+1 yılBurada oyle birinin. ne isi var falan filan die herturlu sebep. olabilir:)
Soran+1 yıltanımak değil bana yakıştığını düşündüğünden de değil yapamayacağım ayla gün gibi ortada :D sadece benden öncekiler istedikleri yere gtmiş boş kalmışlar diye 4. yü göze alamadılar. Gelceğimle oynadılar hayllerime set çektiler yani
çizimim iyidr ya karakalemle filan da uğraşırdım bir ara matımda iyidr üstelik yani sosyalden filan iyi nebiliyim kişiliğime çok uygun ya çok hırpalamıycak beynini çalıştrcak gelişime açık filan
Soran+1 yılhayır olamaz ben bile burdaym cnkü :D:D
Cevap sahibi+1 yılParayi falan dusunme hangi meslegi isterdin (karakalem cizerken birseylere bakarak taklitmi ediyorsun kendin kafandan yaratip cizdigin oluyormu
Soran+1 yılpara düşünmeden olur muya :) ki para söz konusu olmasada mimarlık mühendislik yakn geliyor hep
evet bişeye bakmadgmda oluyor :)
Cevap sahibi+1 yılNe tam sayisalci ne tam sozelsin aslinda en basit soru mat geometri fizik. kimya biyloji netlerin kacta kac
Soran+1 yılgeçen sene girdm o sınavlara en son Türkçe 20 küsür oluyor hep mat 25 30 sosyal 0 fizik 10 filan kimya da 10 küsür oluyodu hep ama biyoloji 5 6 :(
Soran+1 yıltam bir sınır olmaması nasıl bişey kötü bişey mi
Cevap sahibi+1 yılFizik. kimyan. biyolojin cok. kotu calisipta boyleyse sıkıntı mat genelniyi turkcede orta %50 esit agirlik denilen bolum gibi bu netler (fizik 0 dedin dimi mimarlik. istiyorsun bide fizik dersleri aldiklarini. ve bina sitatiginde fizik kurallarini. kullandiklarini. biliyorsun istedigin bolumu arastirmissindir) aslinda tam sinir olmamasi guzel birseydir hersey olabilirsin (uyumsuz die film vardi vizyonda bir ara onu bu sayisal sozel falan ayirirsan mantigi yakalarsin;)
Soran+1 yılha bişy diycem fizik kimya matın toplamı 40 soru ygsyi bazaldm ben şmdi bir daha degerlendr
Soran+1 yılfizik 14 kimya 13 biyoloji 13 soru zaten
Cevap sahibi+1 yılYgs aslinda herkesin yapmasi gereken kisimdir. biliyorsun lys sonuclarin ( sosyal 0 fizik 10 net dimi ozaman o yazdigin bu durumda ygs icin iyiler (sosyal cozsen nasil yapiyorsun yarihin cografyan nasildir felsefen
Soran+1 yılyıllarca tarihe hiç ilgi duymadım çözmek bile istemedim çözüncede beceremedm ama Türkçe çözebiliyorum felsefede çözbiliyorum şu an kpss çalışıyorum Genel Yetenek olmasa net bırakmıycam rresmen
Cevap sahibi+1 yılKafan allak bullak olmus senin kafanda herseyi cok. dallandirmissin herseye yetismeye calisiyorsun cok. sey istiyorsun ama ayni anda istiyorsun hayar kimseye ayni. anda sunmaz sirasi vardir herseyin 1 seye odaklanirsin ona calisirsin sadece ona. ulasinca siradakine gecersin insan doyumsuzdur oda bitince soradakine (mandira filozofunda bu konuyada deyinildi) dikkatli birisi degilsin pek ya da isine gelmeyen aeyleri gecistirmeyi seviyorsun yapma ayrinti detaylar oradadir
Cevap sahibi+1 yılsayilsal ci olsan sayisalci insan herkes dusunurki fizik. kimya biloyoji mat gelmetri hesap kitp yani degildir sayisalci insan sonuc odakli calisir en kisa uol nedir farkli yol nedir pratiktir yaptigi adimlari kontrol eder detaycidir sanatcidir ve sozelide kuvvetlidir aslinda genel kulturu (bu son. kisim. kendini. gelistirmek dedigimiz. kisim esit agirlik sosyal aktivitileri yardim etmeyi severler aslinda kisaca sozelde dusunme isini. ustlenir sen. ilk once gercekci dusunmelisin hayatta risk alamayanlar hep geri planda kalmislardir
Cevap sahibi+1 yılKaybetsende devam etmen yilmaman gerekir sen kaybedince ne yapiyorsun
Soran+1 yılben ps, kologa gidcem ya
Cevap sahibi+1 yılBencede git yazarak bukadar anlasiliyorsun davranisink. hal hareketlerrini. gorulmesi gerek gercekten git iyi bir psikologa git ama
Soran+1 yılben kaybednce kaybediyorm benim için bitiyo
ya bsey dycem ben liseye geçerken tam sayısalcydm yani ama nasıl biriydi snava calısmadm yani mat cozdm fen cozdm ama soru cozdm hep o da yapmadgm konuları hep atladm hiiiç uğrasmadm 420 aldm nası oluyo blmiyorum ben hep böyleydm eşit kullanabliyormuym blmiyorum
Cevap sahibi+1 yılKaybedince bitirmek olmaz iste orada kaybediyorsun aslinda daha fazla cabalamalisin nerede hata yaptinda kaybettin o hatani duzeltip. birdaha dene genemi hata o hata nerede tekrar duzelt dene mukemmel olana kadar edison ampulu. bulabilmek. icin kac defa denedi tahmin etsen bikmadi inandi basardi (420 puan iyibir. puan gene girip. yaparsin cunku yapmissin zaten dahada buyudun artik daha iyi dusunursun sorularida onun ustune calisirsan kat ve kat cikarsin yalniz calisip a sosyal olup ineklemekle oluyorsa o yanlis iste o caliskan insandir sosyal olup yapihorsan zekisindir bizim. insanlar karistirirlar hep benim. kiz 100 aldi die ovunurler ama ertesi gun kiza soru sor o hangi konu der sana bu yanlistir ovunulecek olan benim. oglan 60 aldi ertesi gun sor sana cevapta verir sanada anlatir
Soran+1 yılayen öyle katılıyorum kalıp kalıp beyne sokulmuş bilgilerden tiksiniyorum çünkü çok sürmüyor hiç bir zaman sabahlara kadar ders çalışan biri olmadım o an düşünürüm biter benim bilgilerim isınavda kullanabilen bir insanım saniyeler alır benim düşünmem çok ciddiyim ben bile yetişemiyorum bazen beynimin hızına bişey diyorum nası o snuca ulaştn derler bilmiyorum ki bir an herşeyi birleştirdim bitti
mantk dersi var kpss de şimdi ders görüyo sınftakiler soruyo okuyo yazıyo ççiziyo asla böle bişey yapmam hepsini kafadn hallediyorum
Çalışsam çok sey yapacağım buna eminim ders ezber içerikli olmadığı zürece, bunu defalarca teyit ettim ama hiç bir zaman kendimi düzenli çalışmaya ikna edemedim
Cevap sahibi+1 yılSenin. devam etmen gerekli orada bili birakiyorum dedin hicbirseyi birakma bitir sonunu gormeden iyimi kotumi bbilemezsin duzenli calismalisin bu artik. emir olmus sinavlar icin gerekli mecburi gunde 20 soru cozsen 30dkni alir max aydi 600 soru yapar hesabi sen yap sayisalci duzenli cozmekmi yoksa birgun abanip 100 soru cozup beyninde hatirladigin 30 soru kalmasimi otekk gjn cozmemek bazen 5 soru cozmekmi yoksa hergun duzenli cozup hepsini. hatirlamakmi haa cozerkende sunu yapanlarda var bizim. kiz 1000 soru sozdu diyen teyzeye sorum su teyzem saat hesabi yap allah askini eger 1 dakikada 10 soru cozulcek sorulara yani cerez sorulari cozersen zaten 1000 soru cozsenne cozmesen ne (tabim. bu bildigin sorulari yapma anlamkna gelmez o konuyu bilsende okuyup calisicaksin beyinin emin ol bir yerini unutmussundur
Soran+1 yılevet kesinlikle böyle düzenli olsam cok daha iyi yerlerde olacaktım zaten bence zeka kullanabilmektir ona zeki derim ben yoksa herkeste potansiyel var illaki.
ama hayatım düzensiz olduğu için ailem kısa yoldan bu mesleği seçti işte yoksa o yaşa kadar başarılı bir insandım beni kendi seçtkleri liseye göndererek başladı bütün karanlık
Cevap sahibi+1 yılAileler hep. aileler benim cok yakin bir arkadasimin basindaki durumu diyim sana cocuk fizim ogretmenligi okuyor 4. sinifta seneye son siniv olucak (5yillik bolum) ama cocuk 12 yasindan beri fotografciliga merekli ve 5 yillirdir da fotografcilik yapiyor isler aliyor studyolarla anlasmali calisiyor bir yandanda okuyor babasiyla konusamiyor birturlu fizik biticek dihor ama cocuk fizigi sevmiyor zorlaniyor hocalarida berbat zaten hocalari. yuzunden. psikolojiside alt ust oldu cocugun zor gunlerde 2. unidende fotograve kameramanlik okuyor tahammulu almadi artik cekip gitme durumunda fotografcilik en buyuk hayali 12 yasindan beri tniyorum arkadasimi hani dilek dile derizya bir hep farkli dileriz o 12 yasindan. beri ayni. dilekle iyibir fotografci olim tek dilegi bu yeni sevgiliside var simdi sevgilisi icin yapamicagi sey yok kor kutuk asik olur arkadasim ne yapicagini oda bilmiyor durumu karisik cozemiyoruz onu. buradan okuyup taniyan ciksada konussa keske. onunla
Soran+1 yılHayattan aldığım en büyük ders baskıcı bir insan olmayacağım kendi doğrularımı dayatmayacağım
insan mutlu olamıyor ya;
hala nasıl yapsam da kurtulsam diyorum 1. dönem sonunda karşısna geçip ağladım hayır diyo bırakırsan unut bir daha okumayı diyo
Cevap sahibi+1 yılAdam 5 yilini vermis birakicak bolumu kafasina koymus yolun basindayken cok sey kaybetmeden birseyler yapmalisin sen puanini al yerink yaz kazan baba ben. kazandim burayi bunu birakip onu okicam de eline belgeyle git hayalle degil. babalar keskncidir belge isterler hayalleri yikar gecerler
Soran+1 yılevet aynen öyle bıraksan napcan garantn var mı dyor
peki hayallerime ulaşmak için ne yapmalıym yani sınav sistemi değişmiycek bu sene demi bir bilginiz var mı
Cevap sahibi+1 yılBilgim yok ne yazikki kesinlik acik degil daha
Soran+1 yılnasıl olmaz ya sınava girecekler neye göre çalışacak ki
Cevap sahibi+1 yılSuanda gundemden biraz uzagim kitap yaziyorum buyil ayni oluo ondan sonra degisicegini demislerdi haberlerde enson. ondan sonra bilmiyorum. ne oldu
Soran+1 yılbende çalışcam ya :)
Cevap sahibi+1 yılOkadar konustuk bir yarari olmustur ins:)
Soran+1 yıloldu oldu cok teşekkür ederim :)
Cevap sahibi+1 yılRica ederim
Linkle olmaz psikiyatriye git
04 Yorumla
Soran+1 yılo da test yapck
Soran+1 yılpeki bunu deneyeğim sağol
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Zekamın gerçekten sayısal mı sözel mi olduğunu test etmek için bildiğiniz bir test linki filan var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler