YKS'ye girecek öğrencilere tavsiye verecek olsanız ne olurdu? çoğumuz geçtik o yollardan, ufak bir seyler soyleyebilirsiniz belki siz de?

YKS'ye girecek öğrencilere tavsiye verecek olsanız ne olurdu? çoğumuz geçtik o yollardan, ufak bir seyler soyleyebilirsiniz belki siz de?

Merhaba,
Yks'ye girecek arkadaşlara başarılar diliyorum umuyorum bekledikleri sonuçları alırlar. Birçok insan için hayatının dönüm noktalarından biri sayılan bu sınav için benim tavsiyelerim psikolojik tabanlı çözümler üzerine olacak. Çünkü burada sağlam bir ruh durumuna sahip olmanız gerekiyor. Hem sağlam bir ruh durumu hem sıkı ve düzenli bir çalışmaya sırtınızı yaslamalısınız.

Paragraf soruları inanılmaz derecede zaman alıyor, bu sorularda zaman kaybetmemek için bol bol kitap okuma alışkanlığı kazanmanız gerekiyor. Böylece soru çözme hızınız artacak, tüm sorulara eşit zaman ayırabileceksiniz.

Düzenli ve yeterli uyumak sizi odaklanma, algı problemleri ve baş ağrılarından büyük oranda korur. Düzenli uyku alışkanlığınızdan hiçbir nedenle feragat etmeyin. Bozulan uyku düzenini tekrar toparlamak çok zor çünkü.

Sizi yormayacak, sakatlığa sebep olmayacak trekking, pilates, jimnastik gibi sporlarla stres dağıtmak adına uğraşabilirsiniz. Ancak ağırlık, boks gibi sporlar bu dönem için pek uygun değil.

Çoğu zaman ihmal edilir ama temiz hava sadece açık pencereden içeri giren havadan ibaret değildir. Dağ, deniz, orman havası almaya özen gösterin. Beyin ve vücut sağlığı için doğanın size katkısı çoktur, faydalanın.

17.00'dan sonra kahve içmek uykusuzluk problemi yaşıyorsanız bunu tetikleyebilir.
Kahve içmeyi seviyorsanız bunu sabah çalışmadan önce yapın. Kahvenin içindeki uyku açıcı maddeler uykunuzu açmaya yardımcı olur. Ancak fazla kahve tüketmek ve gece kahve içmek uyku düzeninizi bozabilir.

Fındık enerji üretimini sağlayan yapısıyla en çok tavsiye edilen kuruyemişlerden biridir. Bu dönemde enerjiye bol ihtiyaç duyacaksınız. Bunun yanında ceviz ve badem de vücudunuz için faydalı kuruyemişlerden. Reflü problemi çekiyorsanız leblebi de tüketebilirsiniz.

Bence en altın kurallardan biri bu. O kadar çok konu var ki burada önemli olan kodlama yapıp hafızaya atmak ve bunu not alarak yapmak. Not defterinizi sık sık baştan sona okumak. Böylece her şeyi kolaylıkla hafızaya atabilirsiniz.

Size bir şey öğretecek kişiler öğrenmenizi kolaylaştırır. Ya da arada onunla dertleşmeniz sınav kaygınızı yok edebilir. Bazen çoklu çalışmalar yapıp kendi durumunuzu da ölçebilirsiniz.

Hedef koyarken kendinizi küçümsemeyin. Unutmayın ki herkes aynındınava aynı sürede giriyor bu nedenle kendinizi konu eksiğiniz bile olsa moddan düşürmeyin. 1 sene sonra olur tekrar olur konu eksiğiniz kalmaz. Ancak moral sizin buradaki en önemli çalışma kaynağınızdır. Sizin yükselme çıtanızı moraliniz belirler.

Sınav sonucu, iş durumu... İnsanların eleştiri ve arkadan konuşmaları, sizi eleştirmeleri hiçbir zaman bitmez... Bu nedenle "insanlara ne cevap veririm" diye değil "ben mutlu nerede hangi işle ilgilenirsem olurum" diye düşünün. Çünkü mutluluğu ve huzuru bazen para da satın almayabilir. Ayrıca başarı ve zenginliği insan "sevdiği" meslekte kazanır.
Hepinize tekrar başarılar diliyorum 🍀
Merhaba, :)
Görüş Fırsatı'nın kazananı sen oldun! 25 TL değerinde Amazon Hediye Çeki için lütfen bizimle iletişime geç. 🎈
Sevgiler.
Cevap
110Cevap
Sınavın içeriği, süresi ve kapsamı hakkında detaylı bilgi edinin. Bu bilgileri kullanarak kendinize bir çalışma planı oluşturun. Planınızı günlük, haftalık ve aylık hedeflerle destekleyerek sınav için düzenli ve disiplinli bir şekilde çalışmaya başlayın.
YKS'ye girecek öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunabilirim. İşte size bazı önemli noktalar:
Planlama ve Programlama: YKS, önemli bir sınavdır ve başarılı olmak için planlı ve programlı bir şekilde çalışmanız gerekmektedir. Kendinize bir çalışma programı oluşturun ve bu programa sadık kalmaya özen gösterin. Düzenli çalışma disiplini sizi başarıya daha yakın götürecektir.

Kaynak Seçimi: YKS için kullanacağınız kaynaklar önemlidir. Ders kitaplarının yanı sıra deneme sınavları, soru bankaları ve çözümlü soru kitapları gibi kaynakları da kullanmanızı öneririm. Farklı kaynakları kullanarak konuları daha iyi pekiştirebilir ve sınavın formatına daha aşina olabilirsiniz.

Deneme Sınavlarına Çalışma: YKS'ye hazırlık sürecinde deneme sınavlarına çalışmak büyük önem taşır. Deneme sınavları, sınav süresine uyum sağlamanıza, soru çözme hızınızı artırmanıza ve zayıf olduğunuz konuları tespit etmenize yardımcı olur. Mümkün olduğunca çok sayıda deneme sınavı çözmeye çalışın ve yanlışlarınızı analiz ederek eksik olduğunuz konular üzerinde yoğunlaşın.

Motivasyonunuzu Yüksek Tutun: YKS sürecinde motivasyonunuzu yüksek tutmanız önemlidir. Kendinizi motive edecek yöntemler bulun ve sürekli olarak hedeflerinizi hatırlayın. Başarıya ulaşmak için sabırlı olun ve motivasyonunuzu kaybetmeyin.

Düzenli Dinlenme ve Stres Yönetimi: Sınav sürecinde düzenli olarak dinlenmeye ve stresi yönetmeye özen gösterin. Uyku düzeninize dikkat edin, sağlıklı beslenmeye özen gösterin ve düzenli olarak egzersiz yapın. Stres yönetimi teknikleri, sınav kaygısını azaltmanıza yardımcı olabilir.

Soru Çözme Tekniklerini Öğrenin: YKS'de soru çözme hızı ve doğru stratejiler önemlidir. Soru çözerken zamanınızı etkili bir şekilde kullanabilmek için soru çözme tekniklerini öğrenin. Örneğin, önce kolay sorulara odaklanmak, uzun soruları atlayıp daha sonra dönmek gibi stratejileri kullanabilirsiniz.
Arkadaşlar sadece Youtube'dan ders dinleyerek tıp fakültesi biri olarak konuşuyorum.
Sınava hazırlık aşamasında konuyu çalışın. Ardından bol ve farklı türde sorular çözmeye bakın. Önceden TYT'de süre çok daha az olduğu için bol soru çözmek çok avantajlıydı ama şimdi biraz daha farklı soru tarzlarına bakın. Yeni nesil soruları görünce en azında kafanızda bir fikir canlanır.
2. olarak da Denemelere çok önem verin ve gerçek sınav havasında girin. Hatta imkan varsa dershanelerin sadece denemelerine yazılabilirsiniz. Deneme çözmek çok faydalı olur. Bunu çözerken hangi dersten başlayacağım vs. tarzı stratejiler geliştirebilirsiniz.
Sınava gireceklere ise en büyük tavsiyem sakinlik ve stres yönetimi. Sınavda her şey olabilir. Kitapçığı açarsınız şansınıza sor soru denk gelir. Hatta belki tüm sayfa zor sorularla dolu olur. Sakin kalın, bir yudum su alın devam edin. Gerekirse farklı derse geçin.
Ben sınav yerine önceden gitmiştim oturup gözetmenle sohbet etmiştik. Fark ettim ki normal insanlar. Gerginliğim azalmıştı. Çok da stres olacak bir şey yok yani. Stres olmayayım diye de düşünmeyin. Akışına bırakın dünyanın sonu değil.
Sabah kalkın hafif bir kahvaltı yapabilirsiniz. Ben yumurta yemiştim.(Tüm denemelere aynı şekilde girin ama daha iyi olur.) Ardından gidin sınava çok da kasacak bir şey yok. Çalıştığınızın karşılığını alacaksınız zaten.
Çok zor gelebilir sınav o an. Bize de zor gelmişti (2021 YKS sanırım) Size zorsa başkalarına da zor geliyor.
Herkese başarılar.
"Stres yopmoyon gorok yok orkodoşlor.😯" diyenlere itibar edilmemesi gereken bir haftaya girmiş bulunmaktayız. Hayır! Arkadaşlar stres olsun ama kıvamında olması gerek. Sizi daha çok adepte edeceği konusunda temin ederim. Haddizatında sınav başladıktan 5 dakika sonra stres siz istemeseniz de ortadan kaybolur. Stres yapmayan ya çalışmamıştır ya da beklentisi yoktur. Sınav stresi olumlu stres türlerindendir. Ama fazlası hepimizin bildiği üzere demicem çünkü bilmeyenler vardır illaki ; sizi hayal kırıklığına uğratır. Sizi belki rahatır bu söyleyeceğim şey; KPSS'ye kıvamında bir stres ile girdim ve sınav başlamadan önce kişilere odaklandım, kimisinin elleri titriyordu kimisinin dizleri... Bunu görünce derinlere daldım. Vay anasını ne çok kıymetliymiş bu sınav, bize neler yaşatıyorlar böyle... Hakediyor muyuz gerçekten bu kadar baskıyı? vb sorular yönelttim kendime. Ve o an dedim ki kendime; yaparsam ne âlâ, olmadı şunu yaparım bunu yaparım yani çözüm odağı oluyor bu. Sorun belliyken çözüme gitmek daha kolaydır. Sonuç; 88 puan. 22 yaşında atandım. Kendinize inanın ve size bu yarışı oynatanlara güzel bir ders verin. Hadi bakalım halledin şunu...
Ciddi ciddi aileniz zenginse sıcacık yatağınızdan kalkmanıza bile gerek olmayan yurdum sınavlarından yine sıradan bir hiç oğlu hiç sınavıdır şöyle düşünün siz işsizsiniz ve kalkıp kendiniz netten sınav soruları hazırlıyorsunuz saat 10 da 20 dk uzakklıkta bin çardağa gidip soruları çözeceğimiz diye şartlanıyorsunuz gelince meraktan kaç doğrum var diye bakıyorsunuz yani kendinizin böyle evde yaptığı organize ettiği sınavla aynı etkide ondada birşey olmuyor bundada fanatik hükümdar tayfa severler damlar şimdi kayırmak için anladınız siz olayı
25 Tl için chatgpt ye soru sorup aralara fotoğraflar koyup öneri yapmasak mı? "Evet, yukarıdaki tavsiyeleri ben yazdım. YKS'ye girecek öğrencilere yardımcı olabilecek bazı genel tavsiyeleri içermektedir. Başarılı bir sınav süreci geçirmek için planlama, kaynak seçimi, deneme sınavlarına çalışma, motivasyonun yüksek tutulması, düzenli dinlenme ve stres yönetimi gibi konular önemlidir. Ayrıca, soru çözme tekniklerini öğrenmek de sınavda başarılı olmanıza yardımcı olabilir." Teşekkürler
Öncelikle gireceğiniz sınav dünyanın sonu değil. Sınavdan önceki gün dinlenin ve sizi motive edebilecek aktiviteler yapın ama yorucu olmasın. Erken yatın ve uykunuzu iyi alın. Girdiğiniz deneme sınavlarından bir farkı olmadığını unutmayın. Hazırlık aşamanız sona erdi şimdi tüm çalışmalarınızı sınava yansıtabilmek. Unutmayın heyecan elbette olacak bu sizi motive eder fakat dozunda olursa. Fazla heyecan sizin kapasitenizi ortaya çıkarmanızı engeller. Sınav başlayınca sadece sorulara odaklanın ve çözemezseniz fazla zaman harcamadan diğer soruya geçin. Bu sınav sadece bilginizi değil zamanı kullanma becerinizi de ölçüyor.
Hayatta pek cok engeller sinavlar olur cogunu gormeyiz. Bunu gordugumuz icin en korkuncu bir gelir. 50 sene sonra bu sinavi hatirlayip guleceginizi dusunun ve kendinize normal bir denemeye giriyomus havasi verin. Ve milletle dip dibe girmeyin saglikla cikin insallah o sinavdan😄
Heyecan yapmayın soruları dikkatli okuyun ikilemde kaldığınız sorular üzerinde fazla zaman kaybı yaratmayın bir sonra ki soruya geçin, önce en iyi bildiğiniz dersten başlayın, zayıf olduğunuz konuları sona bırakın, başarılar dilerim
Ben ortaokulu bitirince askere aldılar yasım gelmiş benim zamanımda ÖSS ÖSYM vardı yks da bunlar gibi heralde genclere tavsiyem gün önceden sınav yerine tevtişe gidin dolmuş otobüs yerini öğrenin uykunuzu iyi alın tok garna gidin okunmuş pirinç seker alın yanınıza kimliğinizi unutmayın basarılar dilerim tüm gençlerimize Allah yardımcınız olsun geleceğimiz sizin ellerinizde amin insallah 🤲🤲
Kim kazanmış şimdi ben anlamadım kim kazandı ise tebrik ederim 👏🙏
Merhaba
Öncelikle sakinliğinizi koruyun. Normal deneme sınavına girer gibi olsun. Kimlik kartı ve sınava giriş belgenizi unutmayın. Kimlik kartınız değişme aşamasında ise imzalı fotokobiside olabilir. Bir saat önceden sınava gireceğiniz binanın önünde olun. Kalem, silgi almanıza gerek yok ösym veriyor. Yanınıza sadece etiketi çıkarılmış su alın. Başarılar dilerim.
Sınav salonuna alisabilmek icin kesinlikle 2 saat. Erken gidin ve öncesinde tuvalete girin ihtiyacınızı giderin çünkü çoğu stres yaptığında tuvaleti geliyor elinizi, yüzünü yıkayın ve dışarıda açık havada sınavdan önce biraz derin nefes alın biraz salon havasına alışmaya çalışın ve zaten yeterli calistiysaniz doğru tevekkül edin ve dua edin yani doğru tevekkülü yapın Allahım ben elimden geleni yaptım geri kalanı sana bırakıyorum ve kendinize güvenerek sınava girin ama en önemlisi bilin ki bu ölüm hayat sınavı değil dünyada normal bir sınav bir sınavın hayatınızi, mutlulugunu, duşumcelerinizi kötü etkilemsini asla izin vermeyin çünkü biz bu gecici dünyada asıl amacımız dünya sınavını gecmek asıl sonsuz ahiretin sınavını geçmek bunu asla unutmamalıyız hem dünyanın hem ahiretin sınavına beraber geçmeliyiz, herkese başarılar :)
Emek vermek herşeyden önemlisi. Bir şeye ne kadar emek ve çaba sarf ederseniz olacaktır.
Motivasyon kaynağı belirleyin her gün uyandığınızda onunla yüklenin.
Erken uyanın çok yol alacaksınız.
Kaygı ve strese mahal vermeyin sizden önemli mi sınav canım.
Gerçekten istiyor musunuz bu da önemli. 4 yılın veya 2 yılın sonunda mutsuz olacaksanız bir hiç uğruna heba etmeyin kendinizi.
Heyecan yapmamak, kendilerine güvenmek. Mesela ben buradan bir arkadaşım ile mesajlaştım çok iyi geldi aynı zamanda başka bir arkadaşım ile telefonda konuştuk birkaç bilmediğimiz konuları tekrar ettik.
Boş hayaller uğruna hayatınızı yıkmayın bu ülke torpil ülkesi torpilin varsa imam iken kaymakam olursun torpilin yoksa Marmara Hukuk okusan da savcı olmazsın.
Yanına su almasınlar. Girmeden bir çeyrek bardak oranında içmesi yeterli. Ve sınavdan önce tuvalete girsin. Sınav içinde su şişesinin yanında durması arada psikolojik olarak kısa zaman aralıklarla suya yönelmesine ve bu durum dikkat dağıtmaya, ayrıca tuvalet ihtiyacını tekrar ve hızlı getirmesine, sınavda ki dikkatinin yine bozulmasına neden olur
Hayatınız devam ediyor ne olursa olsun vazgeçmeyin... bu bir sınav sadece telafisi olan bir sınav... o yüzden hep dik durun
Heyecanı bastırmak için nefes kontrol yöntemlerini kullansınlar zamanı iyi kullanmak için bilmediklerini pas geçip emin olmadıklarını sona bıraksınlar paniği önlemek için çok kısa bir anlığına duraklayıp dinlenip devam etsinler son hafta çalışmayı bıraksınlar kararsızlıkları varsa başardığı ve başaramadığın şeyleri bir kenara yazsınlar ve oluşumlar unutmasınlar ki bu onların son şansı değil tıpkı hayatta ölüm gelene kadar hiç bir şeyin son olmadığı gibi
iki şey soyleyecem biri sinava gireceklere digeri sana birincisi bildiğiniz konulardan başlayın zamanda tassaruf için sana gelince sen psikolojik rahatsizlik geçirdin mi hiç?
şimdiki aklım olsa şiiişşşt okumazdım. boşverin olum gidin bir dükkan açın ticaret yapın. okusanız en iyi ihtimalle çoğunuz en fazla 5000 tl maaş alacaksınız.
Türkçeden hata yapmamak lazım biraz daha dikkatli olsunlar, o alanda soru çözen çok. Matematikleri iyiyse yoğunlaşsınlar kötüyse diğer derslere baksınlar, matematik ile vakit öldürmekten çok daha iyidir. :)
yorulmadın mı ya:/
Sen yoruldun mu :D
okuyorum bi de tek tek yoruldum nxnsns
Oku da ben de yazıyorum ama ciddi ciddi öylesine geçiştirmelik cevap vermiyorum :P ama tamam bırakıyorum son bir soruyla :D
Çokta fazla şey etmeyin gidince sabah aksam 101 zaten
sınava çalışacağınıza şimdiden farklı farklı sektörlerden torpil toplayın. aksi halde, zaten mezun olduktan sonra işsiz kalacaksınız.
Sakinliği korumak önemli bu yıl ekstra zaten 30 dk var süreyi verimli kullanırlarsa güzel bir bölüm seçebilir ler
zaman kontrolü önemli. sınavda bir bölüm mutlaka zor olur dağılmasınlar. önemli olan doğru sayısı değil sıralama.
Maalesef TYT Türkçe bölümü zor çıktı.
Matematigi ve biyoloji bilmiyosanız hepsinini sallamayın sakın..😒
Çok su içmeyin çişiniz gelmesin. Kahvaltıda yağlı yiyeceklerden uzak durun.
Birde iki saat erkenden sınav yerinde olun. Sonra ağlayıp zırlamayın yetişemedim diye.
Nasibinde ne varsa o olur hayat çok garip her şey olabilir ve öleceksiniz fazla da kasmayın
Girince canınız yanacak ama üzülmeyin. En fazla mezuna kalırsınız başarılar
Türkçe kısmında paragrafa geçmeden önce soruyu okuyun. Matematikte ise bulmaca çözer gibi çözmenizi tavsiye ederim. Ha bir de cevaplarını bulduğunuz sorularda diğer şıkları karalamakla uğraşmayın bu zaman kaybı olur. En önemlisi de zaman kontrolünü iyi yapın ve kendinize güvenin. Umarım istediğiniz ünilerde istediğiniz bölümlere gidebilirsiniz😊
Son gece sosyal medyada zaman geçirmeyin ders çalışmayın, bol sıvı tüketip dinlemeye çalışın hatta telefonunuzu kapatın iyi dilekler mesajlarına zaman ayırmayın ruh sağlığıniza iyi gelir
Fazla heyacan yapma zaten hepsi bildiğin şeyler sorulara odaklan derdim
Sınavda sakın aklınıza dalga dalga dalga dalgalanıyor şarkısını getirmeyin
Sakin sakin çözün evlatlarım heycan yaparsanız da aman korkmayın emi o kadarı da olur
Ayy eskiden girdiğim günler aklıma gelio babam dışarda beklemişti beni sonra sınav bitiminde insanlar bizi alkışlıyodu güzeldi. Tavsiyemse sorularla keçi gibi inatlaşmayın 😉
Heyecan yapmayın. Seneye birdaha girceksiniz nasilsa ))
maskeleri çıkarmayın 1 sınav için canınızdan olmayın.
Bol bol su için, geleceği iyi düşünün, geçmişi ve hatalarınızı unutmayın. 🤣🤣
hak ettigin neyse karsiligini al derim , ne tavsiye ne dua
Fazla umursamasınlar. Sanki önemli değilmiş gibi sınava girsinler. O zaman daha rahat, kendilerinden emin bir şekilde sınavı tamamlarlar.
Maskenize sıkı sıkı sarilin ve yarinin ne her seyin baslangici ne de bitisi olarak dusunun
Kazanamamak dünyanın sonu değil fazla strese gerek yok.
Çok heyecan yapmayın, gerçekten korktuğunuz gibi değil. O şekerleri de yemeyin
Kendinize güvenin. Sakinliğinizi korumaya çalışın. Takıldığınız sorularda da fazla zaman harcamayın.
Suyunuzu açın ben sınavda acamamistim çok çikolata yemistim görevli de insan bir ikram ederdi deyip acmamisti susuzluktan dilim damağım kurumustu
Bir kişi ölürse salon da 500 puan almıyonuz he salak salak bayılma numaraları yapmayın
Heyecan yapmayın. Benim zamanımda sınavda biri titriyordu sonra bayıldı
Heyecansiz girsinler abi kaybetme korkulari olmasın dünyanin sonu degil
Üç defa girmiş bi insan olarak sabah normal yediğinizden farklı hiçbir şey yememeniz gerektiği çünkü mideniz aşırı hassaslasabiliyor
Ayrıca normal deneme çözer gibi çözmek gerek akışa kaptırınca çok normalleşiyor her şey unutmayın stres yapmak sizi sadece geriye çeker bilgiden çok rahatlık kazandırır
Sorulara veya konulara başlama sırası çok önemli sınav esnasında yanlış konudan başlamak tüm sınav sürenizi mahvedebilir bu konu çok önemli bide bence her sayfa bitince işaretleme yani kodlanma yapılmalı yoksa kaydırma ya da zaman kaybı daha çok olur
Heyecan yapmayın çok fazla, kendinize güvenin. Dünyanın sonu da değil istediğiz puanı alamamak bunu bilmek gerek
mezuna kalmıştım kısa süre para kazanmak için müşteri temsilcisi olarak işe başladım şimdi sahadayım finansal danışmanlar iyi kazanıyormuş ehheeeh
Sınavdan önce okula bak. Son gün dinlen uzan. Erken yat. Kahvaltıyı her zamanki gibi yap. Fantezi yapma.
Gorevliyim asıl tavsiyem görevli arkadaşlarıma daha ılımlı sakin onları anlar derece de egodan uzak olmalilar o gün
Bir giremediler şu sınava girin de siz de kurtulun biz de. Herkese başarılar
Stres yapmadan rahat ve soğuk kanlı olmalarını söylerdim..
Vereceğim tek tavsiye emin olmadıklarını boş bıraksınlar
Ne söylesen boş, dinlemez seni. Bildiğini yapar.
Sevmedikleri istemedikleri meslekleri asla tercih etmesinler. Okul bitince pişman olmak yerine tekrar hazırlansınlar. Bu onların hayatı kimseyi dinlemesinler
3 bin tl maaş ile çalışacaksınız fazla gerilmeyin diye bir yorum gördüm haklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?