Sınav için okullara gelen öğrencilerin kimse uyarmayınca sosyal mesafe kuralı unutuldu. Bu kurala ne veliler ne de öğrenciler uydu

Selam,
Bu devletin bir sorunu veya yapabileceği birşey değil çünkü ben kurallara uymayıp devlete suç atarsam saçma olur.
Milli eğitim bakanı ne dedi, veliler okulun içlerinde bulunmayacak şimdi bu açıklamaya bakınca içeri giren velileri nasıl önlicekler yani bakan napabilir bu durumda herkesin başına birer polis dikemezler.
Bende sınava giricem aöl sınavım geliyor fakat sınavda sosyal mesafeye uyulmaması benim sorumlulugumdur.
Corana bu rapteye gelmişken artık devletten bişi beklemek saçma olur.
Sosyal mesafe olayını bir gec artk coluk cocuk illa oyun da oyun yani cocuklar oynamadan durmuyo anneleri sanki askere yolcu eder gibi orta çağdaymışız gibi yani bunlar bitmez.. korona zaten azalmayacak bu ölcüde belki 1 2 sene devam edecek.. eee? Sen bu soruyu korona yeni bitmiş vaka sayısı 0 a düşmüş olsa da soracaktın bence.. bu kafa yapısındanda bir çıkın artık.. yeter
Korona 2 sene bitmiycek arkadasım 2 sene girmeyelim hayatımızı 2 sene erteleyelim ozmn ya yaa
sağ görüşlü yobaz, bağnazlar haklı bulmuş durumu. sınav yapılmalıymış. insan onurunu yok sayan ve hayatını görmezden gelen yorumlarla, aşağılıyorlar insan bedenini. neden? sırf bir ideoloji uğruna. daha ağır şeyler söylemek isterdim ancak, silivri'den değil de siteye karşı olan sorumluluklarım yüzünden susacağım.
Burada kimsenin bir diğerini uyarmasına gerek bile yok. Sayısız insan öldü ve hala ölüyor. Köyün sürüsü değiliz ve güdülmeye gerek yok. Aklını kullanmayı bilmeyen insanları zincirlesenizde bu görüntüyü görürsünüz.
Cevap
46Cevap
Sosyal mesafe ne ya 😂😂sosyal mesafe imiş pehhhh la bu virüs 4-5 metreye kadar bulasabiliyor mu
Evet e ne mesafesi moruk insanlar birbirlerine 4-5 metre mesafe koyabiliyor mu
Hayır
Delinin biri kuyuya taş atıyor
Arkasından gidiyorsunuz
1.5 metre mesafe falan hikaye moruk geçin bu ayakları
Virüsün ne zmn biticegi bilinmiyo malesef 1 senede bulabilir ilacin bulunmasi 2 senede 5 ayda eger yapilmasaydı ogrencilere ne olucaktı aslinda burda sosyal mesafeye cok onem verilmeli ama öyle cahil insanlar varki maskeyi yaninda sapka gibi taşiyan bu yuzden azalmak yerine daha tehlikeli bir boyuta geliyo malesef bunun disinda okullarda degilde bir kac ulkede stadyum ve acik alanlarda yapilmis bu bana cok mantikli gelmisti ama oda türkiyede nasil olucak sonucta
Twitterde öğrenciler bağırdı resmen simavi erteleyin pandemide sınav olmaz diye. Geçen hafta msü bu hafta lgs. Haftaya en tehlikelisi hem en çok katılımlı olucak olan hem 3 farkı oturumu olan yks var. Bu öğrenciler de birilerinin hayatında değerli onların da ailesi sevenleri var. Sınavdan bir gece önce sayfalarında dershane sınıfını paylaşmakla (az sıralı olduğu için) insanların ici rahatlamaz. Virus varsa herkese var ve madem ki yok kendi toplantılarının da yüz yüze olma vakti geldi.
Ve burdan duyari kasanlar da twitterde öğrenci tweetlerinin altına "ders çalışmadığınız için istiyorsunuz virüs bahane" yazanlar...
Evet normal, ne zaman biteceği bilinmeyen bir salgın için bu sınav ertelenmemeli.
Buradaki görüntü tamamen insanların hatası. Yanlış olan bir şeyi yapmamak için, kurallara uymak için illa birinin tepende durup yapma demesi gerekmiyor. Oradaki insanlar çocuklarını düşünse o bahçeye girmezler zaten.
Neyse yine de sınav psikolojisini bilirim çocuklar için de aileler için de zor. Çok yanlış bir durum ama umarım aralarında virüs taşıyan yoktur ve kimse zarar görmez...
Birinin uyarmasına gerek yok ancak okulların bahçeleri bit kadar, öğrenciden çok veli de gelince oralar kalabalık oldu tabii ki. Herkes çok mutsuzdur eminim, çocuklar da gerilecek, başarısız olmaya çanak olacak şeyler arıyor zaten. Baya zorlu bir gün aileler ve çocuklar için. Üzgünüm gerçekten.
Kesinlikle yanlış.
Haftaya yks sınavı var lgs giren adayların neredeyse 4 katı olacak. Sonuçlarını tahmin bile etmek istemiyorum.
Burdaki milletinde hiç suçu yok mu bu ne dildibelik başka yerde bekleyemezlermi girmişler birbirlerine su görüntüye söyleyecek bişey bulamıyorum bu şekilde oldukça asla bitmeyecek!
Yapılmalı tabiki cunku mesela insanlar hergun evde olsa hic kimse disari cikmasa dahi tamam sinav olmasin derim ama herkes ztn disarda ve bu sinavda yapilmasi lazim ztn insanlar oylede disarda boylede
Belliydi. Her öğrencinin yanında 1 veli gelmeli , aynı zamanda sınav farklı günlere ya da saatlere bölünebilirdi.
devletin sorumsuzluğu derdim ama her an peşimizde koşcak değiller insanların cahilliğine ve dikkatsizliğine bırakıyorum..
3milyonun girdiği sınavlarda bişey olmuyo ama 15bin kişinin ayrı ayrı ülkelerde girdiği yös sınavı iptal ediliyor. Önlemler sadece resmiyyetde
Hayir yani bir ogrencinin yaninda neden birsuru kisi gelir ve okulun bahcesine girer ki? Git vekle disarida ya cok sorumsuzlar
Neresi burası? Bu kadar cahillik olmaz ki. Ben de görev yaptım ama biz böyle bir şeye şahit olmadık. Devlet herkesi tek tek kontrol edecek değil. Sınavların yapılmaması da ayrı bir dert olur. Yeni dönemde öğrenciler neye göre liseye üniversiteye gider? Sosyal mesafeye uyulduğu sürece hiçbir şey olmaz...
Bemce veliler hiç gelmemeliydi. Otobüsler ücretsiz olunca karta da gerek kalmazdı. Sesiz sakin herkes sınavaına girerdi.
Devlette insanlarda suçlu insanların suçu virüs olduğunu biliyorlar illa biri uyarmali mi mesafeye dikkat etmeliydiler devletin suçu ise milletin ne kadar cahil ve duyarsız oldugunu bildikleri halde tedbir almamalari
Hani okul bahçesine veli sokulması yasaktı ve velilerin ne işi var orada git dışarıda uzak bir yerde bekle sınav bitince okulun karşısında bekleyip çocuğunu alıp gidersin hem sistemde suç var hem de insanda cidden çok yazık
15 gün öncesine kadar sokağa çıkma yasağı bulunan 18 yaş altı çocukların bugün 1.6 milyonu topluca sınava giriyor. Sen söyle mantıklı mı? Sen bir de yks de bu manzaraları gör. Sanırım o daha felaket olacak.
Normal olan ne var ki bu ülkede? Bence olmaması gerekiyordu.
Insanlarımız tedbirli davranmadığı sürece devlet ne yapsa da boş. Devlete çamur atacağınıza az kendinizi korumayı bilin, tedbirinizi alın. Kimse sizi, sizden iyi koruyamaz...
Maskeyi süs diye takarken bizim grzekalı millet. Selfiiiie
Sınav olmasa evinde mi oturacaktı yani bu insanlar?
Hükümeti sevmem ama eleştirmek için eleştirmeyi de sevmem.
Şu pandemi sürecinde eleştirebilecek bir çok şey varken hep en olmadık şeyleri eleştirir oldu muhalefet
Yaa çok yazık cidden
Yeğnim de girdi, biz daha beter stres yaptık.
Çocuk ilk ara sonrası çıkınca kireç gibiydi, korkudan ne yapacağını şaşırmış.
Günler öncesinden kurallar belliydi , insanımızın cahilliği tamamen..
Sınav korunaklı şekilde yapılabilir. Sınavın yapılmasında bir sakınca yok. Bizim milletimiz kargaşayı seviyor. Burada sorun öğrencilerde değil velilerde.
İkinci dalga hayvan gibi gelmezse bende bir şey bilmiyorum. Yaz tatilini b*k edecekler. Bunların yüzünden rakamlar yükselecek ve normalleşme uzayacak. Off gençliğimizi yaşayamıyoruz tamda zamanıydı bu hastalığın.
O kalabalikta hangi sosyal mesafesinden bahsediyosunuz? Gayette normal bu goruntu. Asil bu goruntunun sorumlusu olan devleti elestirin
Sizlere başarılar diliyorum ama Allah sonumuzu hayretsin bu kadar kalabalık bu kadar mesafe aşımıhiç hayra alamet değil.
Ya italya'da amerikada olsa yarısı ölür bunların. Bizde niye ölmüyolar. yoksa bizi kandırıyomu bakanlık.
Bu ne rezillik ya aileler tâbi çocuklarına aman oğlum, aman kızım diye davrandıkları için bırakamamışlar mı tek başlarına. Günlerdir uyarıyor bakan girmeyin çocuğunuzla beraber okul meydanına diye takan kim..
orda kac kişi var bir sistem düzgün bir sekilde yapılsaydı ınsanlarda uyardı sınavi yapmak bastan asagı sacma iki sınav gecti sanki hersey normalmiş gibi hala sınav yapmaya devam ediyolar
Kimsenin uyarmasina nasil gerek duyar insan oglu? ne kadar garip olduk 90 yasindaki nene anladi bu belayi be arkadas! Ölümü bile boktan bir lanet bu kadar mi cekici gelir insanlara
Cahillik mk.
Herşeyi devletten bekliyolar. Napsın devlet her öğrenci ve velisinin başına polis mi koysun.
kapının önüne birikmeye ne gerek var geriye caddeyi çıkıp açılasalar olmuyor mu
Maskesiz dışarı çıkp piknik yapmak ne kadar doğruysa sınav yapmakta o kadar doğru o zaman!!
Yapmak doğru ama sıkı önlemler alarak hayatın normale girmesi lazım artık
Zaten vaka sayısı artmaya başladı. İnsanlara önlem alın diyorlar alan yok İzmir İstanbul Ankara Bursa herkes eğlencesin de bu yüzden pek takmamak lazım bence olsun.
Kardeşimi almaya gittim ve gördüm ki , durum MSÜ sınavından daha beter...
Bu insanları Allah ıslah etsin. Bu cahillerin çocukları okusa ne olur? Çocuk da aynı mal çıkacak işte..
Bu gidişle virüs bitmez biz daha çok şeyleri hakediyoruz yazıklar olsun hem sisteme hem topluma
Böyle olacağı belliydi zaten sosyal mesafe kuralına uyan yok
Aşırı saçma tek istekleri turizmi canlandırmak bu yüzden coronanın azaldığını düşündürmeye çalıştılar
Normal tabikide artık bu virüsle yasamayı öğrencez sürü bağışıklığı kazanılması isteniyor tıpkı grip virüsüne insanligin alıştığı gibi bu virüse de alışacağız
popon. e güvenen sınava girmesin
Seneye bıraksın
Gayet pratik çözüm
popon. e güvenmeyen de it gibi havlamasın burada...
Yapıldı geçti bitti artık normal olsa ne olmasa ne geçmiş bitmiş
Korona bayram ediyor.
Ne çok abarttınız su olayı ne yapacak millet çolugunu çocugunu yalnız mı bıraksın orda polis bile bişey yapamaz
Normal değil ama alt yapı da yok.
Şu hale bak ya yazık valla yemişim sınavınizi
Hiç normal değil 2. dalga çıkması an meselesi
Benim beynim durdu bu konuda.
Ülke cocuklari değil sadece turizmi düşünüyor 😂
Aga neden aileler geliyo ki onlarda mi sinava giriyo ogrenciler bir tek gelsin amk^
Demekki aileleri var ki geliyorlar diyecem de anlamassın ki
Bu halk kıt beyinli kıt..
Yok bizim insanlar akıllanmazlar
Ertelenmesi gerekirdi...
Velilerin okula gelmesi dışında her şey normal
Çok fazla çocuğun öksüz yetim kalıcağını düşünüyorum sadece bir sınav için.
Cevap vermiyorum hayır
Doğru değil. Velilere izin verilmemeli.
Hükümet söz verdiği önlemleri alamamış malesef.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?