Merhaba ben meslek liseliyim sinava calistim fakat bu yil olucsk gibi degil cogu dersi gormemistik ailemde biraz ters bu mevzuda illa bu yil tutturcan tarzi ya bu yil tutucak ya da ise girceksin bu kafadalar sizce ailemi nasil ikna edebilirim ne yapmam lazim okumak istiyorum yardimci olursaniz cok sevinirim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
ailene iyi bir yere gitmezsen 4 yılının boşa gideceğini yapılan masrafa değmeyeceğini istemediğin bölümü okuyup mutsuz olmak istemediğini söyle ve aileni mezuna kalınca çalışıp daha iyi bir sonuç elde edeceğine inandır
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Ailem şu kafada yakın cevremizde mezuna kalamayıp tutturamayanlar var sanki bende yapamam gibi bide calistim bu yilda baya ama sinav sonucu aciklansa calismadi yalandan calisti derler eminim ve mezun senemde surekli darlarlar beni
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
7Cevap
- +1 yıl
Meslek lisesi mezunu olduğum için ben de mezuna kaldım. Ama ben birazcık şanslıydım diye bilirim çünkü sonuçlar tamamen vasattı. Tavsiyem sonuçların gelmesini bekle. Sonra anneni ya da babanı en rahat sohbet ettiğin kişiyi karşına al ve sakince ne istediğini anlat. Ve eğer bir hedefin var ise atıyorum tıp. Tercih yaparken sadece istediğin yerleri yaz ve gitmek istemediğin ama sıralamanın girmene yeteceği yeri yazma. Eğer tutmaz ise bunu ebebeyinine önceden söyle. Bir yere yerleşmez isen seneye tekrar girmek istediğini. İstemediğin bir mesleği yaparak her gün "bu gün de bitseydi de eve gitseydim" diyerek mutsuz bir hayat sürmek istemediğini anlat. Asla tartışma konu tartışmaya gider ise yapabiliyor isen konuşmayı bitir ve sonra tekrar dene. Kolay kolay bir ebebeyin çocuğunun mutsuz olmasını istemez. Hatta konuşur iken ağlama hissiyatı gelir ise ağla istediğin bir yer olduğunu ve oraya gidemediğin için üzgün olduğunu göster. Ve en önemlisi eğer mezuna kalmayı başarır isen kesinlikle düzenli çalış.
00 Yorumla kaç kere sınavın girdin o önemli, eğer ilk defa bu sene girdiysen evet seneye hazırlanman gayet iyi olur senin için. Ama sınava girmeyi alışkanlık ettiysen ailen çok haklı. Okumak her şey değil, gir bir yere çalış insanları tanıman için çok güzel bir tecrübe olur. İş hayatını anlamış olursun,
40 Yorumla- +1 yıl
Puanın kötü çıkarsa mecbur anlayışlı olmalılar zaten
26 Yorumla- Soran+1 yıl
Ailem oyle degil yakin cevremizde pek yok okumus kisiler bir ben varim benim uzerimdede cok baski var
- +1 yıl
Kafanı yorma diğer seneye çok iyi çalış yeter her ailede farklı türde baskılar vardır
- Soran+1 yıl
Aileme demeye cok korkuyorum tehdit ediyorlar surekli kazanamazsan boyle boyle diye agladigim gunler oluyor sinirden yemek yiyemiyorum 2 ayda 5 kg verdim
- +1 yıl
Psikolojinizi bozmak için yer arıyorsunuz biraz güçlü olun kaç yaşına gelmişsin seni dövecek halleri yok daha iyi çalışır kazanırsın hayatın sonu değil ki
- Soran+1 yıl
Dövseler daha iyi dedikleri laflari duysaniz dayak yemekten iyidir dersiniz simdi burdan yazamiyorum hatirladikca sinirleniyorum
- +1 yıl
Emin ol bende, çoğu insan bu sorunları yaşıyor fazla kulak asmamanı öneriyorum
- +1 yıl
Daha küçüKSün ilk yıldan kimsenin gitmediğini ailene otur anlat. 1 sene daha çalışmak istiyorum bu yıl gidersem kötü bir yere gider işsiz kalırım bu iyi mi de ama çalışıp çok iyi bir yere gidebilirim mesleğim garanti olur diye anlat. Videolar var youtubede izletebilirsin. Akrabalrından yakınlarından yardım istersin ailene anlatır.
00 Yorumla Ailene hayallerini ve ne kadar kararlı olduğunu göstermen lazım. Al karşına düzgünce konuş ben bu bölümü istiyorum ama meslek lisesi okuduğum için derslerde eksik kaldım. Seneye çok çalışıp kazanacağıma söz veriyorum sizin de desteğinizi bekliyorum de. Her aile destekler bence
00 Yorumla- +1 yıl
Kimseyi ikna etme canımın içi kimseyi ikna edemezsin kimseyi değiştiremezsin inanırsan başarırsın kütüphaneye gider ders çalışırsın başarırsın. Bu hayatta sadece kendimizi değiştirebiliriz sakın pes etme benimde okutmamak için çok çabaladılar pes etmedim arkadaşlarımla buluşacağım deyip sınavlara girdim ama kimseye laf anlatmadım. İkna etme git başar bu hayat senin
00 Yorumla - +1 yıl
Merhaba. 6 yıldır çalışıyorum. Üni. mezunuyum bu yıl tekrar hazırlandım sınava. Benden bir beklentileri Olmasın diye herkesten gizledim hazırlandığımı. Ne istiyorsan onu yap hazırlan tekrar. Yapamıyorsan tırıvırı bir bölüm seç ve git okurken hazırlan. Ailenin de gönlü olmuş olur. Daha iyi ve istediğin yeri kazanırsan ne ala o zaman herkesi ikna etmek daha kopaydır
04 Yorumla- +1 yıl
@Umutsuuzz yani rahatlık değil de istek diyelim. Sınava hazırlanmak kolay iş değil ama ben er ya da geç istenilen üni de istenilen bölümün okunmasından yanayım
- +1 yıl
üniversite okuman için ikinci üniversite okuman bir engel değil yaşında daha genç, fakat şunu unutma üniversite okumak bir hobi değildir kariyer ve meslek sahibi olmak için yardımcı bir eğitim kurumudur teorik ve pratik bilgiler için gereklidir insan eğitimin de de en son aşamadır, fakat insan kendini farklı alanlarda geliştirmesi için ikinci üniversite okuyabilir, ama inan bana hiç faydası yok ise zaman kaybından öteye gitmez, burdaki amacınız zaten meslek sahibi olup para kazanmak, o bilgi size fayda sağlayacak sa okuyun,
Eğer tüm ısrarlarına rağmen kabul etmezlerse sende yaz bir yeri, oraya gidince kaydını dondurup orada çalışırsın sınava. Ailen seni buna mecbur bırakmış.
00 Yorumla- +1 yıl
sen gerçekten 40 yaş üstü müsün eğer öyle ise gerek yok :) sınava lakin lise çağındaysan gir derim
00 Yorumla Dekiii baba anne ben akıllı biriyim yaparımmmmmmmm de
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Sanayiye gir çırak ol 4-5 senede usta olup süper para kazanırsın.
00 Yorumla Bırak boşver istediğini yap karşı gelirseler de sende karşı gel
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Buyuk ihtimal buyuk kavga olcak evden kacmayi bile dusunuyodum bir ara
- +1 yıl
İleride onların hayatında 7/24 var olamayacağını açıkla. Umarım ikna edebilirsin
00 Yorumla İlerde idecegin meslekte boşta kalırsan sebeni ailene baglayicini şöyle vicdan yap
00 YorumlaAllah yardımcın olsun ins üniversitede istediğin puan ve yeri tutturursunn🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻
00 Yorumla- +1 yıl
izin almana gerek yok
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Ailem bu konuda cok ters nasil almadan yapabilirim ki
Devamını Gör(11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Üniversiteye tekrar hazırlanmak için ailemi nasıl ikna ederim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Selamlar,
https://www.youtube.com/embed/7jlK3QQno9wÖncelikle bir şeyi gerçekten yapmak istiyorsanız o olgu hayatınızda oluşacaktır.
İlk yapmanız gereken istediğiniz hedefi zihninizde net bir şekilde görmeniz. Hayalinizdeki okul nasıl bir yer, oraya başladığınız ilk gün nasıl geçecek, ne tür arkadaşlarınız olacak. Bunların hepsini net bir şekilde her gün hayal edin. Görselleştirme çok önemlidir. En profesyonel sporcular müsabaka öncesinde kazandıklarını defalarca zihinlerinde yaşarlar, en başarılı oyuncular bir role çıkmadan önce o sahneleri defalarca kafalarında oynarlar.
İkinci olarak kesinlikle ailenizle tartışmayın. İsteklerinizi güzel bir şekilde sorarlarsa belirtin ve kesinlikle amacınızdan vazgeçmeyeceğinizi gösterin. Bu yıl olmasa bile seneye, seneye olmasa bile sonraki sene ama bir şekilde hedefinize doğru ilerleyeceğinizi görmeleri lazımdır. Buna size inanırsanız o enerjiniz zaten etrafınızı da etkileyecektir. Bir de tek bir yeri kendinize saplantı yapmayın. Mutluluğa giden tek bir yol yoktur.
İşe girseniz bile severek yapın. O işe girmeniz size büyük tecrübe kazandırabilir. Yıllar sonra anlayacağınız bir avantaj kazanmış olabilirsiniz. İşe girersiniz ama siz hedefinize doğru çalışmaya devam edersiniz. Dünyanın en çok satan kitap serisi Harry Potter'ın yazarı J.K Rowling kitabını çalıştığı iş yerinde öğle aralarında veya geceleri çocuklarını uyuttuktan sonra kalan saatlerde yazarak bitirmiştir.
Olumlu düşünmeye devam ettikçe ve her gün dünden bir adım da olsa fazla atacağım dedikçe iyiye doğru ilerlersiniz.
Sevgilerimle
Bonus: