Tecrübe ve detay gerektiren bir soru sorduğun için ''sarkom'', müsaden ile şahsi öz geçmişimde'ki iş tecrübelerimi belirteyim.
Tecrübe sahibi olduğum ve başarılı olarak çalıştığım, bazısın'da ise 3 kişilik işi tek kişi yaptığım 5 mesleğim var ''Camcı'lık, Forklift Opr. Otobüs Şöförlüğü, Kamyon Şöförlüğü, Depo Ve Sevkiyat Sorumlusu''. Ayrıca kendimi geliştirmeyi ve güncellemeyi sevdiğim için katıldığım ve başarı ile sertifika alıp meslek olarak yapmadığım işler'de var''.
Ancak mesleklerim üzeri çalıştığım bir çok iş yerin'de, itina ile dikkatli vede sistemli başarılı çalışmalarım'ın karşılığı '' emek sömürüsü, hak ettiğim maaşın verilmemesi, torpil'li elemandan yana adaletsiz iş dağılımı, fabrika sahibi'nin vardiye amirliği teklif ettiği halde araştırmam sonucu ssk. pirim ödememi eksik yapması..!, müdür olan bay eşine dayanarak kendisi ev hanımı olup iş ile alakası ve yetkisi olmamasına rağmen bayan'ın her gün iş yerine gelip : şahsi işleri, okula giden kızı ile iş yerine gelen arkadaşları, gelen misafirleri'nin hizmetleri, kendileri ile masa başı çalışanların yemek yapımı ile çay ikramı hatta ofis vede tuvalet temizlikleri ile iş yerine ve kendilerine ait arabalarının temizlikleri, forklift kullanımı, depoculuk, sevkiyatçılık, mal dağıtım şöförlüğü, tahsilat işlerinin hepsini ana firmanın bir şehir şubesin'de çalışarak '' yaşadım.
Sevmediğiniz iş'de zaruret halinde çalışılabilinir ancak : '' İşin hakkını verip diğer işçilere karşı emek olarak haksızlık yapma'dan ve aldığınız maaşı hak ederek çalışma şartı ile çalışmak gerekli''.40'lı yaşlara gelme'den bir iş üzeri karar kılıp, geçmiş tecrübelerinizi göz önüne alıp çalışma yaşamına ve sıkıntılarına sabrederek emeklilik nasip olana'dek aynı işe devam etmek gerekli.
Çok şükür '' 3500-4000 TL. arası maaşı olan ve severek sıkıntılarına katlanacağım iş var. ya da asgari ücretle rahat çalışma saat ve ortamı olan fabrika servis şöförlüğü var ayrıca Allah'ın izni ile birikimi'mi yatırım üzeri değerlendirip gelirimi arttırıp yaşamımı sürdürme imkanım'da var.
Yanlış anlamayın lütfen ama dil bilginiz gözlerimi kararttı. İmkânlarınızdan çok azını da bu alana verebilirseniz sizin adınıza çok iyi olacağını düşünmekteyim.
Cevap mesajın ve içeriğindeki olumlu uyarıların için teşekkür ederim ''New-Speedster''. Yazım kurallarına dikkat etmek önemli. Bazen yazım kurallarına dikkat etmeden yazı yazdığım oluyor..
Evet hatta 2 yil boyunca calistim bile. Almanya ya geldigim ilk yillari idi Almanca bilmedigim icin meslegimi icra etmem pek kolay olmadi dil ögrenene kadar gecici islerde calistim 2 yil boyunca 1 yili temizlik ,1 yili Ambar da gecti gocunmadim yaparken cünkü hedefim vardi Almanca ögrenmeliydim sonrasinda hem calisip hemde 2 yillik meslek egitimi aldim yüksek okul gibi bisey orayada neredeyse sifir Almanca ile basladim :) hem okuyup hemde bir elektronik magzasinda satis elemani olarak calistim toplaminda 4 yillik Almanca macerasinin sonunda Şu an calistigim ve asil meselegim olan isime basladim 4. yilima girecegim calistigim firmada ;) sabir eden dervis muradina erermis. Burdan genclere sesleniyorum ben 4 yil üniversite okudum bu isi mi yapacam söylemi olacak böylemi olacak demeyin calisin kendinizi gelistirin mükafatini elbet bir gün aliyorsunuz. Ben Şu an da olmak istedigim yerdeyim ve hayallerimin hemen hemen hepsini gerceklestirdim Esime ve cocuklarima güzel bir hayat sunabiliyorum en önemlisi bu benim icin.
Birsey sorucam simdi benim sevgilim amerikaya gidecek orda dil okulu okuycak, mimar acaba isini yapamazmi gider gitmez şantiye is makinesi operatorlugu falan da var
Mimar olarak calismasi cok zor deneyim isteyeceklerdir vs amerika da hic is tecrübesi yokken direk kendi meslegini yapmasi zor. Is makinesini Türk ehliyeti ile kullandirmazlar sanirim en azindan Almanya da öyle.
Daha önceden bir baglanti yok ise referanslar yetersiz kalacaktir ben gelirken referanslarimi ingilizce cevirttirmistim ise yaradi fakat is yerinde uyum sagliyamam diye ise almak istemediler is basvusu yaptigim her firma haftasina randevu vermisti ama almancami yetersiz bulduklari icin ve hic bir referansi tanimadiklari icin ise alman istemediler. Amerika da dha kolay olabilir ingilizce biliyoe olmak bir avantaj
Evet bağlantılar var kuzeni de almanya ya gitti evlendi ordan bir almanci kizla hemen is falan ayarladilar şanslıydı galiba o bizim komsuda ordan bir kiz buldu gitti hemen aldilar
Evet burda Türk cok Hemen is bulursun gecerli ama kendi meslegini yapman öyle hemen olmuyor almanca yoksa Alman firmalari ise almiyor ama iletisim gerektirmeyen fabrika tarzi islerde calisabiliyorsun eger doktor, hemsire gibi mesleklerin varsa sorun olmuyor is bulmak ama diger sektörler icin Türkiyenin belli basli ünilerenden mezun degilsen denklik sinavlarina girmen gerekli vs
Buraya geldigimde 3. is görüsmesinde bana sunu demislerdi „tamam hakilisiniz Ingilizce konusabiliyoruz ve isimizin neredeyse tamami ingilizce ama burda ingilizce degil Almanca konusuyoruz sana özel herkes ingilizce konusmak zorunda kalacak bu nedenle almanca biliyor olmaniz is yerimiz icin cok önemli“ öyle oldugu icin adamlara hak verdim ve is aramayi biraktim dilimi gelistirmeye yöneldim tabi bunu yaparken bir yandanda meslegim olmaYan islerde calistim.
Çalışırdım tabi. İşsizlik daha kötü. Sonuçta yatmak ilk başlarda tatlı olup, öyle görünebilir ama her şey para olduğu için hareketler kısıtlanacaktır daha sonra. Öyle bîr işte çalıştım evet başka bir iş bulmam uzun sürmedi.
O sevmediğim işte faturalarımı ödemek, karnımı doyurmak, ihtiyaçlarımı karşılamak yani hayatımı idame ettirmek için çalışırdım ama sürekli arayış içerisinde olurdum. Kimse çaresiz değildir bence. şu an ben bir bilişim personeli olarak havuzda cankurtaranlık yapıyorum. Pandemi sürecinin başlangıcında şirketle yollarımızı ayırdık ve tekrar sektörde iş bulamadım malum personel alımları durdu her yerde. Şansıma böyle eğlenceli bir iş denk geldi ve gençlik dönemimde aldığım sertifikaların faydasını görüyorum. a101, şok, bim hatta kargo firmalarında çalışmayı bile düşünüyordum sırf şu süreçte masraflarımı karşılamak için. Şu anda giden maillerimin hepsi CV dolu 15-20 şirkete iş başvurusu yaptım haber bekliyorum o arada da işte havuzda takılıyorum. Aslında masraflarımı karşılama zorunluluğum olmasaydı kesinlikle sevmediğim bir işte çalışmazdım ama hayat şartları n'aparsın..
Yani mecbur olduktan sonra geçinmek için çalışmak gerek tabi. Ama sevmediğin bir işte çalışmak gerçekten büyük işkence onu iyi bilirim. bir ara finansbankta staj yaparken bir yıl değil sanki 3 yıl gibiydi zaman geçmiyor her gün ağlayarak uyanıcam utanmasam :D stresten dudaklarımda uçuk çıka çıka bir hal olmuştum
Üniversite yıllarımda çok çok farklı işlerde çalıştım harçlığımı çıkarmak için. Kasiyerlik yaptım, spor salonunda yardımcı antrenör oldum, organizasyon şirketlerinde çalıştım, garsonluk yaptım. Fakat her şey bitip, kendi mesleğimi elime aldıktan sonra sevmediğim bir işte çalışmam, çalışmadım da. Hayat'a bir kez geliyoruz ve mutlu, huzurlu şekilde olmalı her şey.
Küçüklüğümden beri heyalini kurup en büyük çabalarla kazandığım kazancı büyük işimi, bir kaç ay içinde hobisi olduğum, hiç para kazandırmayan bir iş için terkettim. Asla pişman değilim aksine daha mutlu daha huzurluyum. Bence kalbimizin sesini dinlemek insana huzur veriyor her zaman
Çalıştım. Bir yandan okuyorduk bir yandan çalışıyordum. Çalıştığım iş kendi bölümümle alakasızdı. Çalıştığım yerdeki sonradan gelen müdür ve yeni mudurun terfisiyle müdür yardımcısı olan kişi benle çok uğraşıyorlardı. 2 ay mobbing e maruz kaldım o zamanlardan benim için kotu günlerdi. Sonra ayrıldım. okulumu bitirdim. Is arıyordum araya corona da girdi. Tek umudum kpss. Yoksa çok zor. Özel sektör de işveren pozisyonunda torpil olmadan beyaz yakaya girmek çok zor.
Malesef bu ekonomik cendere insanları sevmedikleri işlere itebilmekte ya da çalışmaya zorlamaktadır. Eve lokma götürme, var olan borçları ödeme, hayatını idame ettirme kaygısı taşıyorken, işsizlik de kol geziyorken mutsuz da olsalar nasıl başka bir iş düşünebilirler ki insanlar.. Mutsuz olmayı yeğlemek, aç kalmaktan daha iyidir.
Ülkenin geneli mutsuz işinden fazla mesaiden fazla çalışmaktan.. Ben sevmedigim iste emir altında çalışmamak icin kendi firmamı kurdum bu yüzden kafam rahat.. bizim şirkette müşteri degil çalışan haklı daima
Çalışırım tabiki. Emeğiyle ayakta duran herkesi takdir ediyorum, hayat her zaman istediğimiz gibi ilerlemiyor ama bir şekilde de ilerliyor bu yüzden ona buna burun kıvırmak yerine elimdeki imkanları değerlendiririm.
Yani mecbur hayat şartları tabikide çalışıyorum şu an ama ihtiyacı olmayana önermem. Aile durumu iyiyse ya da eşinin maaşı yetiyorsa, sevdiği işde kendisini geliştirip sevdiği işi yapmasını öneririm.
Herkes işsiz iş arıyor siz buluyorsunuz da beğenmiyorsunuz bu zaten çalışmam diyenleri çok iyi anlıyorum eskiden bende öyleydim ama iş açlığa gelince bakın nasıl çalışıyorsunuz tuzunuz kuru tabi (benimde eskiden öyleydi) başına gelmeyen bilemez diye bir söz var kulağınıza küpe olsun arkadaşlar
İşine saygın varsa, yaptığın emekten haz duyuyorsan, kendinle barışık bir insansan, bu hayatta her şeyde başarılı olursun. Her şey kafada biter ne kadar klişe olsa da.
Hayır hatta şu an hiç ilgi alanım bile olmayan bir bölümü okuyorum. ve bu bölümden bir meslek yapmak istemiyorum. ben sayısalcı biri değilim daha çok insan ilişkileri ilgimi çekiyor.
3 mesleği çöpe attım hayatımda. Hiçbiri maddi yönden değildi. Sabah uyandığımda söverek gittim hepsine. Son 3 yıldır sabah, gece ne olursa olsun sövmeden çalıştığım bir mesleğim var seviyorum ulaaa
Tercihimi yapıp işi bıraktım ve haziran ayına işsiz girdim. Zor bir seçim olmadı 😂 pişman değilim ama işsizim. Şu süreçte iş arama derdi edindirdim kendime 😂
Sevmediğim bir işte çalışmam gerekirse Mandıra Filozofu olurum kendimi Felsefeye vurur Antalya Muğla taraflarına taşınır doğa ile iç içe olurum daha iyi
Bu yaşıma kadar hiç işim olmadı çünkü hiç iş bulamadım çalışamadım gözüm hiç yüksekte olmadı mesela markette magazada fabrikada çalışmak isterdim ama maalesef hiç bulamadım kendim de hiç iş yapamadım böyle gençliğimi işsiz parasız geçirdim hep
34 yaşındayım bu yaşıma kadar hiç iş bulamadım çalışamadım mesleğim yok iş deneyimim yok gençliğim hep eve kapalı geçti senelerdir evden dışarı çıkmıyorum utangaç çekingen çekingen içe dönük sessiz biriyim hiç açılamadım çok içime kapanık pasif kaldım sosyalleşemedim evden dışarı bile çıkmadan yaşıyorum gençliğim böylece geçti gitti
Paraya ihtiyacım varsa yaparım. Evet her ne kadar sevmediğimiz işte çalışmamamız gerekse de bazen mecbur kalabiliyoruz böyle durumlara. Çalışırdım istediğim işi bulana kadar.
Sevmediğim bir işte ne kadar verimli çalışırım, düşünüyorum hem iş veren için hemde benim için verimli ve sağlıklı bir çalışma olmaz. Başkalarının hakkını işgal etmeye gerek yok.