12. sınıfa geçtim ama hala üniversiteye hazırlanmaya başlamadım.Okulda derslerim iyi çok şükür şu ana kadar lisede hep takdir aldım her yıl birinci oldum bu yılda birinciyim inşallah ama gelin görün ki okul derslerine çalışmaktan üniversite için soru çözmeye vaktim kalmadı.Bu yaz stajımda var sizce nasıl bir yol izlemeliyim ne yapmalıyım konular hakkında hatırladığım kadar bilgim var ama bunları sorulara dökmeliyim.Bu yaz ygs konularını bitirip okul açıldğına lysye çalışmak istiyorum lütfen yardımcı olun bir yol gösterin
Cevabın nedir?
+1 yılbu saatten sonra yaptıtkların çok bişey değiştirmez sınava 3-4 gün kalmış.bence ilk başta önceliklerini iyi ayarlayamamışsın, yani okuldan önce sınava hazırlanmalıydın. sonuçta aynı konular olsa da sınav sistemi okul gibi değil tam olarak. ama eğer okul başarın iyiyse yine de az çok bişyler yaparsın sıkma canını.
021 Yorumla- +1 yıl
seneye gircem sınavlara bu yıl 11dim
- +1 yıl
o zaman çok sıkı tut ve dediğim gibi önceliklerini çok iyi bil. okul sana 1. olsan bile 60 puan verecek, geri kalanı sınav. okulu da tamamen boşlama tabi, ama öncelikli olsun dershane kurs sınavlar vb..
- +1 yıl
Hedef Marmara Üniversitesi Elektrik-Elektronik bakalım bu yıl kaçtan kapatıcak.Şu staj işide öğrenciyi oyalamaktan başka bir şey değil bırakın da çalışalım sınavlara
- +1 yıl
Ben stajı formalite yapmıştım, staja gitmemiştim :D aynısını dene gözetim çok ağır değilse :)
- +1 yıl
16 Haziranda başlıyor hiç bir fikrim yok ne yapacağımızdan duruma göre bir şeyler yapmaya çalışıcam :D
- +1 yıl
öncelikle tanıdığın birinin olduğu okul seçmeye bak :) bir dayın olsun ;) ondan sonra hocalarla konuşup gelmesin bu öğrenci bunda ümit var felan der halleder zaten.
- +1 yıl
okuduğum okulda dayım öğretmen zaten ama okula girerken veya derslerde hiçbir torpil olmadı birinci olduysamda kendi emeğimle oldum Allah şahidimdir.Staj yerini de o ayarladı ama bilmiyorum ne iş yapcaz işyerinde :)
- +1 yıl
Ailen dayınla bu durumu görüşsün derim. benim babam arkadaşına demişti en başta '' bu staja gelmeyecek pek arada uğrar '' diye :)
- +1 yıl
Dayıma sınava çalışmak istiyorum dedim ama çalışırsın yine dedi stajını yap dedi.Kayıt oldum Pazartesi başlayacağım belki dayım çalışacağım yerde ki adamlara demiştir toleranslı olun diye :)
- +1 yıl
Valla dayını tanımıyorum bişey diyemem :D , ama elektrik elektronik okumak isteyen birine de staj yap diye baskı yapmak doğru değil bence, dayına biri bunu izah etmeli, ama o birisi sen değil ailenden biri olmalı :)
- +1 yıl
Neyse oldu artık iş işten geçti yapacaz paşa paşa :D
- +1 yıl
Marmara Üniversitesi'ninde Elektrik-Elektronik Mühendisliği puanı çok yüksek 456 mı ne MTOK'ta var aslında aklım sence MTOK'tan okusam bir zararım olur mu
- +1 yıl
MTOK okursan pratikte iyi olursun, ama teorikte iyi olmazsın diye düşünüyorum.Ayrıca MTOK sadece meslek liseleri için diye biliyorum.
- +1 yıl
Bende meslek lisesinde okuyorum anadolu teknikte kendi dalımdan girebilirim marmarada da var elektrik-elektronik mtok
- +1 yıl
Mühendis olunca kağıt üzerinde fark olmuyormuş ama dediğin gibi pratik ve teorik konusunda fark olabilir
- +1 yıl
O zaman dediğim gibi, MTOK okursan pratikte iyi olursun, teorikte çok bilgili olmazsın diye düşünüyorum :) ama diplomada MTOK diye belirtiliyor mu onu bilmiyorum.
- +1 yıl
pratikte iyi olmak daha iyi bence adam mesela teorikte iyi bir bilgi birikimi vardır ama onu pratiğe dökmezse o bilginin varlığı bir işe yaramaz ki :)
- +1 yıl
Amacına göre değişir bence, eğer yüksek lisans yapmayı düşünüyosan teorik bilgiler çok işine yarayacaktır. Ayrıca teorik bilgi sahibi olman, nerde ne durumda ne yapacağını bilmen demektir. Pratik sahibi olman da , alanında fiziksel yapılan işleri daha düzgün yapmak demektir.
- +1 yıl
Aslında kafamda öğretmenlik var bunun içinde teorik gerekiyor
- +1 yıl
Üniversitede öğretmen olucaksan evet, teorik bilgin iyi olmalı. Mülakat yapılıyo en basidinden.
Ama yine de olmaz diye bişey yok, mtok'la gidenler teorik bilgi sahibi olmaz diye bişey yok, kendini geliştirebilirsin. - +1 yıl
onun oranı vardı mtokta %60 pratik %40 teorik mühendislik fakültesinde %60 teorik %40 pratik
En İyi Cevaplar
+1 yılteknik meslektesin galiba, benim gibi.Okulda birinci olman önemli değil sen bu yaz lys çalış 10-11 konularını mümkün olduğunca bitir, stajım var bahanesine sığınma staj 3 ay sürmüyo sonuçta.Ygs ye okul açıldığında başlarsın, deli gibi çalışman gereken lys bunu unutma.
08 Yorumla- +1 yıl
anadolu tekniğim ama hocalar biraz sorumsuz bu yıl matrislere giriş yaptık okul bitti ee determinantı falan görmedik hocada hiç çaktırmıyor insan bari der ki gençler determinanta zamanımız yetmedi siz çalışın.
- +1 yıl
işlenmeyen det olsun be kardeşim en basit konular onlar sen trigonometri , karmaşık sayı, log, parabol falan onları bitir yazın gerisi kolay
- +1 yıl
trigonometri dışında diğer konuların formüllerini cartını curtunu biliyorum trigonometriye biraz çalışmam lazım hoca geçen yıl onunda üzerinde fazla durmadı şu an birşey hatırlamıyorum zaten mat2nin en baba konularından biri
- +1 yıl
her konunun içine sıkıştırıyorlar , onun için önemli bir konu trigo.Kesin hallet onu, biz halledemedik bakalım ne olcak pazar günü
- +1 yıl
lysde 2-3 soruu çıkıyor maksimum sorulara baktığımda konu sırasına göre gidiyor ilk 2-3 soru işlem sonraları zorlaşıyor.
- +1 yıl
trigonometriye çalışmazsan 2-3 maksimum 4 soru kaybedersin.Sin, Cosinüsü zaten bilmek gerekiyor onun dışında ben trigonometride ki formüllerden bahsediyorum onları bilmezsen 3-4 soru kaybedersin
- +1 yıl
bu konuyu boşver 2 soru kaybederim mantığı çok yanlış türev integral bilme 20 soru gitti, trigonometriyi en azından basit haliyle öğrenmek gerekir arada geo bilgisi de ister zaten başka konuların içinde çıkar onlarda kaçar
- +1 yıl
sayısal konular birbirine bağlıdır zaten trigonometrininde eğer ezberinn yoksa en azından başını bilmek gerekiyor çünkü trigonometride bir dünya kural var hepsi birbirine kkarışıyor, fiziktede atışlar ünitesindeki formülleri ezberlemiştim ama şimdi hepsi birbirine karıştı çünkü çok benzerler
+1 yılYazın ygs matematiği bitir ve paragraf çöz. Çok sıkı çalışma çabuk sıkılırsın. Stres yapma boşuna. Kimi 5 kere çalışınca öğrenir kimi 2 kere çalışınca veya kimi günde 1000 soru çözer anlar kini 20 soruyla. Her şeyi %100 öğrenemezsin doğru sallama tekniklerini öğren. En önemlisi panik yapma. Daha çok başındasın
09 Yorumla- +1 yıl
önce konu tekrarlarını yapayım diye düşünüyorum çünkü konuları okulda ne kadar kavrasam da sonra ki yıllarda unutuluyor her konunun bir daha üstünde geçtikten sonra soru çözsem daha iyi olur gibi.
- +1 yıl
O yüzden matematikten başla dedim ya nesini tekrar edeceksin 10 dk göz gezdirir sorularını çözersin üstelik matematik ananı ağlatacak emin olabilirsin yazın zor kısmını hallet sonra soru çözersin sadece.
- +1 yıl
trigonometriden hiçbir şey hatırlamıyorum log, parabol, karmaşık sayılar vs onlarda iyiyim.
- +1 yıl
9. Sınıfın ilk ünitesinden başla. Hiç bir konuyu küçümseme bir soru soruyorlar mal gibi kalıyosun en kolay konuda
- +1 yıl
9. sınıfta fonksiyonlar konusu çok önemli çünkü polinom, parabol vs bunlar hepsi bir fonksiyon çeşidi.
- +1 yıl
Polinom parabol fonksiyon soruları çerez geliyo senenin sonunda. Sınavda o soruları yapamayanı dövüyolar o derece
- +1 yıl
onlar çerez zaten biliyorumda soruların nasıl geleceği belli değil okulda tüm soru tarzlarını göstermiyorlar ki.Dershaneyede gidemicem herhalde tek yol oturup çalışmak olursa olur olmazda vardır bir hayır
- +1 yıl
Ben girdiğim sene fem simetri soru bankalarndan çalışmıştım aman aman çalışmadan gayet de yaptım. Ama şimdi başbakanla cemaatin arası açık ya sorular nasıl olur nerden çıkar bilmem
- +1 yıl
Artık sorularında %20 sini veriyorlar yani 40 sorudan 8 soru her testten 8 soru çok az değil mi
+1 yılşunu unutma lys ygs okul derslerinden çok farklı ben her yıl taktir alıpta sınavda hiçbişey yapamayan çok kişi tanıyorum
01 Yorumla- +1 yıl
dediğin doğru da ne yapalım okuduğumuz lise meslek lisesi bide staj işi var başımızda elimiz kolumuz bağlı bu ülkede meslek liselerinin önünü sürekli kapatmaya çalışıyorlar zaten
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
7Cevap
Hemen başla gecikiyorsun.
YGS ye bitir hemen sonrada LYS ye başla.
Çalışmadan hiçbir şey başaramazsın, az bilgiler yeterli değil.
Eğer iyi bir bölüm istiyorsan sıkı tutup hemen başlaman lazım.07 Yorumla- +1 yıl
Bu yaz bir taraftan da staj işi var.Artık işten geldikten sonra oturup 1-2 saat soru çözerim konu tekrarları yaparım yazın bitimine kadar ygsyi bitirebilirim değil mi?
- +1 yıl
yarın karnelerimizi alalım başlayacağım hemen önce bir konuları tekrar edeyim değil mi peşinden o konuyla ilgili soruları çözerim.Staj işide öğrenciyi oyalamaktan başka birşey değil okumak isteyen adamı stajla oyalıyorlar bırakta adam çalışsın dimi sınavına
- +1 yıl
Kaynak bol ama vakit yoktu yıl içerisinde çalışamadım bir başlayayımda Allah kerim iş olacağına varır.Cevabım için teşekkür ederim :)
- +1 yıl
amin cümlemizin
Takdir almayla sinavlarin hicbir alakasi yok ki. Sen okulda basariliyim diye boslama sinavi. Biz ne okul, sinif birincileri gorduk ilk senelerinde kazanamadilar universiteyi..
01 Yorumla- +1 yıl
konular hakkında bilgi birikimim var anlamında belirtmek istedim
Benim 3 gün var sinava hala baslamadim daha bir yil var olum ne malsiniz la valla it gibi calisip benim gibi tasak sallayanlarla ayni okullara gidiyonuz yok dershaneler filan komiksiniz la bir ders kitabi alin benim gibi arada bakin iste
10 YorumlaYat kalk matematik çalış arkadaşım sen. Başka türlüsü zor. Ha kazanmak çok mu lazım? Biz kazandık da noldu hala FF devamlı FF.
00 Yorumlaben bu sene mezun oldum sana tavsiyem matematik çalışman sözel felan bakma hiç unutuluyor matematiği hallet rahat edersin
06 Yorumla- +1 yıl
Sayısalım zaten mecbur çalışmam gerekiyor en trigonometride ki formüller çok karışık çok benzerler birbirine karışıyorlar soru çözerken nasıl üstesinden gelirim acaba?
- +1 yıl
Haklısın sıcağı sıcağına soruyla desteklemek gerekiyor yoksa unutuluyor üstüne yeni bilgi eklendiği için
- +1 yıl
İlginiz için teşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılhangi lisede okuyosunda satjın var? ne istiyosun ve hangi derslere yatkınsın yaz söyliyim napıcanı..
01 Yorumla- +1 yıl
Meslek lisesinde okuyorum anadolu teknik elektrik, meslek lisesinde elektrik öğretmeni olmak istiyorum geometri, kimya, fizik ve diğer sözel derslerde iyiyim matematikte orta seviyeyim.
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende 16 haziranda başlayacam :/ ama kazanamayacam galiba :(
09 Yorumla- +1 yıl
Okulda iyiysen yine bir şeyler yapabilirsin kardeşim.Yeterince zamanımız var zararın neresinden dönersek kardır.
Cevap sahibi+1 yılben meslek lisesiyim kültür dersleri görmüyoruzki biz :(
- +1 yıl
biz görüyoruz ama yeterli değil bizimkisi de hocalar pek umursamıyor.Matematikte matrislere giriş yaptık okul bitti ee bu matris konusu işlenmezse sınavda nasıl yapacağız hocaların sorumsuzluğu var 2 hafta önce eyleme gitmişlerdi sendikada halbuki biz dersi kaynatmaaya çalışsak kızarlar ama kendileri kafasına göre derse girmiyorlar eyleme gidiyorlar.
Cevap sahibi+1 yılhımm bizimkilerde öylede acaba sınavsız geçişmi yapsam kazanamazsam :/
- +1 yıl
2 yıllıkta bir işe yaramıyor be hocam 4 yıllık iyidir
Cevap sahibi+1 yılDGS girer 4 e tamalarım :D
- +1 yıl
DGS sorularına baktın mı hiç üniversite sınavında sorulan sorulardan daha zor bence üniversiteyi okumak istiyorsan MTOK'tan gir :D
Cevap sahibi+1 yılkeşke kazansam en az 300 almam gerek lys den daha ygs yi hiç yapamıyom :D
- +1 yıl
çalışmaya başlamak lazım durarak bir şey yapamayız matematikte sıfırsan, sıfırdan başlayacaksın zaten ygsde en çok yapılan yanlışlardan biri toplama, çıkartma,+,- meselesi
+1 yılson gün çalışırsın knks.
00 Yorumla
+1 yılbende baslamadım daha rahat ol :D
017 Yorumla- +1 yıl
arkamda ailem olunca rahat olamıyorum tek çocuğum ailemin bir beklentisi var :D
- +1 yıl
tek çocuk olmana gerek yok kı :D biz 3 kardesız ama bendende beklentılerı var :D herkesın ailesi öyle :D senın bolum ne?
- +1 yıl
Anadolu teknik Elektrik-Elektronik
- +1 yıl
Dalım Elektrik
- +1 yıl
ya olur gıder calışırız :D daha vakıt var
- +1 yıl
Ben başlıyorum artık Allah kerim :D
- +1 yıl
aynen aynen :D
- +1 yıl
Siz ne okuyorsunuz?:D
- +1 yıl
ben eşit agırlıgım :D
- +1 yıl
iki tarafa da yüklenmek gerekiyor yani ben sayısalcı olmama rağmen sözelim daha iyi hayat böyle vuruyor işte adama :D
- +1 yıl
e bende eşitim ama sözelim daha ıyı :D mat yok mesela
- +1 yıl
sözel genel olarak her insanda daha iyi oluyor herhalde matematik beyni biraz daha fazla yoruyor lys denemelerine bakıyorumda ilk soruda bile insan korkuyor aman Allah'ım o nasıl sorulardır insanın gözleri kamaşıyor :D
- +1 yıl
:D sayılar benı kovalıyo ya ruyamda o derece
- +1 yıl
Bu sene yarı yıl tatilinde matematikte parabole çalışayım dedim aradan 1 gün geçti o akşam rüyamda parabol sorusu çözüyordum sabah kalktığımda hala aklımdaydı çözdüğüm soru.Matematik hocamıza söylediğimde doğru yolsasın Kurtuluş demişti :D Matematiğin beyne etkileri :D
- +1 yıl
hıı bunu hocana mı dedın? ilginç.
- +1 yıl
evet biz hocalarımızla samimiyiz ama aşırı derecede de değil tabi :D
- +1 yıl
anladııım
+1 yılseneye başlarsın acele etme
03 Yorumla- +1 yıl
konu bilgim orta seviyede var aslında her ylın konularını biliyordumda mesela şu an 9. sınıfın konularını orta seviyede biliyorum unutmuşum biraz.Onları tekrar ederek soru çözmek istiyorum bu yaz okullar başlayıncada lysye kasmaya devam inşallah planladığım gibi olur hadi hayırlısı
- +1 yıl
hayırlısı birader. çalış bence önünde az zaman kaldı. bir soru fazla yapsan kardır. bu zamanlar geri gelmiyor
- +1 yıl
aynen kardeşim ben çalışayımda artık gerisi kısmet
Hazırlanmaya başla bir an önce
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 696 cevap paylaştı. Helal izimi takip eden birileri var
00 Yorumla
+1 yılBen 12. Sınıfta da Çalışmamıstim, Pisman Değilim..
00 Yorumlahemen dene erteleme.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçalış kazan :P
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > 12. sınıfa geçtim ama hala üniversiteye hazırlanmaya başlamadım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım