+1 yılBelli ki geçim sıkıntın yok, belli ki sitedeki çoğu fikir veren "mutsuz olduğun işte çalışma" diyenlerin de geçim sıkıntısı yok. Bu memlekette karnını doyurmak çocuklarını doyurmak için para kazanmak zorunda olan ve para için 3 kuruşluk insanlardan emir alanlar, etini satanlar, sevmediği nefret ettiği işte günde 13 14 saat çalışmak zorunda olan insanlar var. Sorunun cevabına gelirsek dünya senin etrafında dönmediği için keyfine göre "beni kovun tazminatımı verin" yahut "ben gelmiycem" diyemezsin. Kovulmak için saçma bir şey yaparsan bu işveren tarafından haklı fesih yani tazminatsız kovma sebebidir. Kendin ayrılacaksan da çalışma süren 1.5 yılı geçmedi ise 4 hafta önceden, geçti ise 6 hafta önceden haber vermen gerekiyor. Bu süreyi gözardı edip gitmeyebilirsin ama yasal olarak bu süre karlışılığına tekabül eden ücreti işverenin senden isteme hakkı var. Çoğu kurumsal şirket böyle ufak hesaplar peşinde koşmaz ama yasal olarak bu hakları var. 3 bin tazminat yerine işsizlik maaşını düşünsen daha mantıklı ayrıca.
04 Yorumla- +1 yıl
Ben 5 yıl çağrı merkezinde çalıştım. Banka müşterileri ne küfürler etti, ne aşağılamalara maruz kaldım. Mola çok az ve kısıtlıydı. Ayın belirli günleri günde 12 saatlik vardiya yazıyorlardı. Bayramım seyranım yoktu. Aldığım para azdı. Dayandım sabrettim ağladım bekledim. Başka birime tayinim çıktı. Burda da sıkıntılı bir yöneticim var. Heryerde var. Arkadaş kolay sanıyor bu işleri. Bizim canımız yok muydu? Şu bayan halimle neler çektim. Aileme katkıda bulunmak için. Geleceğim için.
- +1 yıl
@bitirim_05 kesinlikle, ve sen ne ilksin ne de son. Birde kadın olmak daha zor. Taciz eden asılan ses etmedikçe üzerine gelen.. Hakkını aramadıkça sabır ettikçe tepesine çıkıyorlar insanın. Sen aman efendilik bende kalsın tadımız kaçmasın diyorsun tevazu gösteriyorsun onlar korktuğun için sustuğunu zannedip daha fazla üzerine geliyor. şu an ne iş yapıyorsun?
- +1 yıl
Hala aynı bankadayım. Sadece çağrı merkezi departmanında değilim. Ama sıkıntı bitmiş değil. Burda da yönetici sıkıntı. İşler yoğun. Mola yapamıyorum. Ama çalışıyorum bir şekilde.
- +1 yıl
@bitirim_05 bankalar daha sıkıntı, hele şu zamanda. Hangi departman?
En İyi Cevaplar
Eski bir kalite kontrolcü olarak söylüyorum , fabrika ortamından sıkılman gayet doğal. Sabah 8 akşam 5 gidersin aynı insanlar , senelerini vermiş insanları görebilirsin. Kimisi emeklilik hayali kurar , kimisi emekli olduktan sonra benim burada çalışmama izin verirler mi acaba diye düşünür. Sen sanırım kariyer falan değil ortam peşindesin gibi , plazada ya da büyük şirketlerde bende çalıştım tabiki ortam farkı var , konuşulan konu içerikleri bile farklıdır. Memnun değil ve mutsuzsan zaten bir an önce istifanı ya da tazminatlı feshini iste derim , en azından yerine gelecek başka bir çalışanının yerini belki boşaltmış olursun bu sebeple. Performansında düşüktür zaten senin , tazminat olayında mental yorgunluktan sebep yazarlar alırsın paranı. ya da ya da toparla kendini bir an önce.
00 Yorumla
Telefonla işten çıkıyorum diyerek çıkılabileceğini sanmıyorum. Bunun da bir prosedürü var. Onları mağdur etmiş durumda görüneceğiniz için sanıyorum belli bir süre önceden haber vermek gerekiyor. İş kanunu mu yoksa başka bir şey miydi bilemiyorum ama prosedürü araştırıp öyle istifanızı verin eğer vermek istiyorsanız. Tazminat istiyorsanız da tazminat alabileceğiniz durumlara uyuyor musunuz onu araştırın. Her şekilde yangına körükle gitmek çalışan kesimine maalesef fayda getirmiyor aksine kaybınız daha çok olmasın. Bir araştırın mutlaka. Çok sevgiler.
00 Yorumla
Kendini kovdurman için hatalı davranışların olması gerek. Onları bahane edipte tazminatsız da işine son verebilir. Sen yeni iş bulduğunda, son çalıştığın yeri arayıp bilgi de alabilirler. Bu da onca yıl çabaladığın iş hayatında çuvallaman demek. Önce iş ara, bul, sonrada istifa edersin.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBence değmez bence özelliklede iş bulmanın bu kadar zor olduğu ve gelecek ayların ekonomik belirsizliklerin olduğu bir dönemde 3000 TL nedir ki hazıra dağlar dayanmaz...
10 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılSen neden olaya maddi olarak bakıyorsun ki gadası. Orda senin emeğin var. Emeğini insan almalı ki bir onuru olsun.
00 Yorumla Selamlar öncelikle merhaba. Yeni işten istifa etmiş biri olarak söyle kendimden örnek verim. - senin aksine zorlama, yıpratma olayına gitmişlerdi benimkiler. Bunu fark edip patronun yanına gittim. İşten çıkarılma durumum varsa söyleyin 2 binlirayı ben görmem (asgari ücret) istifamı veririm diye adam yok senden memnunuz dedi ama devam etti. Bende bastım istifayı sefime verdim. Ve biliyo musun kafam aşırı rahat şekilde ayrıldım ordan. Şöyle tavsiye verim. Paraya ihtiyacın yoksa - işsizlik masasına da ihtiyacın yojsa- istifanın verebilirsin. Kendini kovdurmak için yapıcağın sey senin küçülmene sebep olabilir. Güzel ayrıl ayrıca telefon edip ben gelmiyom demen olmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKurmak istediğin işinde farklı problemler yaşamayacağın ne malum? Belki kendi işin olacak ama muhatap olacağın kişilerle sorun yaşayıp bu sefer onunla ilgili burada soru açacaksın. Kamu kurumunda sinirli bir müdürle çalışıyorum. Herkesin içinde rencide ediyor bizi. İş değiştirme lüksüm yok. Emekli olmasını bekleyeceğiz. Memlekette iş yok diye şikayet ediyorlar ama gençler kişilere takılıp işi bırakıyor. Bu kişiler her yerde var. Ortam iyi olsa iş zor olur. İş kolay olsa ortam kötü olur ya da parası azdır. Bunun sonu yok.
30 Yorumla
+1 yılAklını başına topla işin olduğu için şükret beğenmemek gibi bir lüksün yok. Peki işten çıktın yeniden iş bulma garantisi var mı? Keyfiyetine göre hareket etme zamanı değil diye düşünüyorum 3 bin tl için aylık düzenli gelen maaştan olmak mantıksız. Söylediğin şeyler sadece bir bahane konfor alanının dışında olduğunu düşünüyorsun ama senin bulunduğun konumda olmak isteyen kimler kimler var haberin yok.
Mantıklı düşün pişman olacağın şeyler yapma "derim"50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYorumlarada yorum yapmak istedim.
3 bin lirayı beğenmeyenler var ya bu memleketde ey insaf. Israfda önünüze geçilmiyor. Oda bir para ve bu parayla 4 ay geçindiğimi biliyorum siz ne içip ne yiyorsunuzda yetmiyor?
Size cevabım. Iş bulup bulamayacağınıza bağlı bence bu dönemde iş bulmak zor.
Fabrika işini bende pek sevmem ama rahatmış yeriniz yani sizin bileceğiniz birşey. Iş bulurum diyorsanız. Ayrılmadan önce iş bakın iş bulun sonra ayrılın. şu an Maddi bir sıkıntınız yoksa hiçbirine gerek yok. Ayrıldıktan sonrada iş bakabilirsiniz.20 Yorumla
+1 yılBence böyle ince hesapların olmasın. Senin gibi 3 arkadaş böyle ayrıldı arkasından konuştular kötü bitti yani. Ben hayatım boyunca hep dürüstlüğümden kazandım. Evlendim evlilik tazminatı için çıkıcamı belirttim çıktım ve orda hep bir açık kapım oldu. şu an çalıştığım yerden çıkarsam da sıkıldığım için çıkarım ya da dürüst olurum. Asla oyunlara girmem fazlasıyla çıkıyor çünki.
30 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılPara için değişmeye değmez, şimdi diyeceksin ki hakkım ama malesef senin işteki amirlerinden rahatsızlığın onların umrunda olmayacak. Ben olsaydım sırf onlara inat kalırdım, gördükçe çatlardılar.🤣 Ayrıca yarın referans olarak gösterdiğinde geri bildirimleri nasıl olur onu da düşünmelisin..
Bence yapılmasını gerekeni yap düzgünce istafa et. Ama bana kalırsa şu dönemde istifa etme..11 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı yorumune var 👍herkes senin gibi değil, tebrik ederim seni
Dostum yorulmadan bir işte çalışıyorsun daha ne istiyorsun bırakta bir kaç tipe diren artık iradene hakim ol güçlü ol işten çıkıp nereye giricen sonra biraz özgüvenini geliştir işinin rahatlığının farkına var sen kendi ortamına bak değmez işten çıkmak için
00 Yorumla
+1 yılGenç adam kendini işten kovdurmak da ahlaksızca,
Telefonla ben İşten ayrılıyorum demek de doğru değil.
Yapman gereken şey;
iş yerine gitmek ve işten ayrılacağını belirtip dilekçe vermek.
En insani olan şekil budur
Diğerlerini yine tercih edebilirsin elbette
Ama ruhunu yıpratma derim00 Yorumla
+1 yılÖyle ben gelmiyorumla olmuyor fabrikada işler maalesef. Tam 1,5 yılı doldurduysan 56 gün ihbar süren var istifanı sunduğun andan itibaren. Yani 56 gün çalışmak zorundasın. Gelmiyorum ben dersen o ihbar süresi için senden çatır çatır alırlar parayı. Anca gidip fabrika müdürüyle filan konuşacaksınki, sana güzellik yaparsa ihbar süreni çalıştırmadan ayrılmana izin verebilir.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 440 cevap paylaştı.
+1 yılEğer işten çıktıktan sonra maddi gücün de sıkıntı olmayacaksa istifani ver ama maddi açıdan sıkıntıya girebilirm diye düşünüyorsan işten çıkma derim. Cunku artık ise girmesi aşırı zor bir de ekonomi iyice sıkıntılı bu aralar. Yani hazır işinden de olmak istemezsin. Ama ben yine de istifamı vermek istiyorum diyorsan dilekçe yaz bildir 3 bin TL için karakterinden ödün verme derim. Cunkü sırf tazminat almak için neler yapıyor millet ben bunu uygun bulmuyorum bana göre etik değil şahsen
00 Yorumla O para hakkın değilken almak doğru olmaz. İstifa et ederken de vardiya amiri çok sinir bozucu onun altında çalışmak istemediğin için ettiğini bildir. Belki senden sonrakiler rahat eder
10 Yorumla
+1 yılKendini işten kovdurman çok mantıklı değil yeni bir iş bulabilecek misin önce bunu hesap et üstelik kendini kovdurman daha sonra çalışacağın yerde sana olumsuz bir sonuç olarak dönebilir bunu da düşün üç bin lira için kaliteni bozma bu zamanda üç bin lira çok büyük bir meblağ değil çalışır yine kazanırsın işten çıkacaksan da önce yeni bir iş arayışına gir aklına yatan daha iyi bir iş bulduğun anda ayrıl işinden daha mantıklı olur bu
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMesele sadece tazminat değil, sen ayrılırsan işsizlik ödeneği alamazsın ciddi taciz hakaret nedeniyle haklı fesih olmadıkça, ödenek için son 3 yıl içinde en az 600 gün primin ödenmiş olmalı, son 120 gündür de kesintisiz sgk'lı çalışmış olmalısın. Mutsuzsan yeni bir işe girebilirim diyorsan onları haklı çıkarmayacak şekilde kendini kovdurtabilirsin.
00 YorumlaÖzgeçmişine işlenecek hatan olmasın. artı bunu kasıtlı yapıyorsun o para helal olur mu düşünmek işortamlari zaten hep böyleleriyle dolu. başka işte olamaycak mı bunlardan?
20 Yorumla
+1 yılBence kendini kovdurma. Çünkü kovulduğun sistemde görünüyor. Örnek veriyorum kovulmak için işe 10 gün geç gittin. Patronun bunu işten çıkarma belgesine eklerse başvurduğun diğer yerler seni almak istemeyebilir.
00 Yorumla
+1 yılSen çocuk musun 🤔 sana istifanı yazdırmadan kimse işten çıkarmaz. Telefon açıp ben işten çıkıyorum diyecekmiş 😂😂
30 Yorumla
+1 yılZaten işyerinde bir problemin varmış para için rezil olmaya değmez oradaki çalışanlar bir gün karşına çıkıp bu böyle böyle diyebilir seni kötü gösterebilir hayat bu belli mi olur bence sen doğru yoldan usulca ayrıl ordan 3.000 lira gün gelir hayatının pişmanlığı olabilir yarını düşünerek hareket et her zaman
10 Yorumla
+1 yılMillet işsizlikten kırılıyorken senin böyle dalga geçer gibi konuşmana bakılırsa senin ise mişe ihtiyacın yok, iş hayatinda ne sıkıntılar var da kimse gikini çıkarmıyor, bas git çalışma bırak ihtiyacı olan biri nasiplnsin bari...
20 Yorumla
+1 yılBenim tavsiyem kendin mutsuz olduğun için şerefinle istifa etmen yönünde olacaktır. Fakat İK ile de görüşte sana işsizlik maaşı bağlanması yönünde yardımcı olsunlar. Kendin istifa etmek istediğin için yardımcı olacaklardır..
00 Yorumla
+1 yıl3 bin tl senin hakkın kardeşim.
Kovdur kendini.
A q larım konuşuyorlarsa da konuşsunlar arkandan.
3 bin tl senin hakkın ve bu para bırakılacak kadar da küçük değil.00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Bin liraya birini bul ve o kalite kontrol şefine ince ayar verdir.. İşine de devam et. Akıllı ol yani.
00 Yorumla
+1 yılDeğmez direk işten ayrıl. Ama ben gelmiyorum demeyle bırakamıyorsun belirli bir süre daha çalışacaksın ihbardan sonra
00 Yorumla
+1 yılKovulmaya değmez bir durum. daha sonra başka bir yerde işe başlayacağın zaman neden kovulduğunu sorarlar gerçekten bir hatan var mı diye düşünürler
00 Yorumla
+1 yılhata edersin.. tazminat verirler ve ayrica da işsizlik maaşı ödemen yanar.. bence biraz daha sabret.. çok darlanırsan biraz dinlen
00 Yorumla
+1 yıleğer haber vermeden arayıp ben çıkıyorum gelmeyeceğim daha dersen onlar sana tazminat davası açarlar
10 Yorumla
+1 yılKendini kovdurma kariyerin açısından ilerisi için çok kötü olur.
10 Yorumla3000 lira tazminat için değil piyasa allak bullak olduğu için işini bırakma sonra pişman olursun
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Şu zamanda iş bulmak bu kadar zor olmuşken bence tekrar düşün.
10 Yorumla
+1 yılEğer başka bir işin yoksa, işsiz kalmaya değmez 3000 lira için.
03 Yorumla
Soran+1 yılO da var. Hele bu zamanda herkes işsiz. İşkurun önünde babamdan büyük adamlar saatlerce sıra bekliyor iş bulmak için. Fakat benim aklımda işçi olmak değil iş kurmak var. Bu yaştan sonra daha kimsenin emir altında çalışmak istemiyorum. Çalışırsamda en fazla ortamda 20 kişi olacak. Kafam kaldırmıyor kalabalığı, sesi. Hele vardiya sisteminden sonra 30 yıl yaşlandım
- +1 yıl
Anladığım kadarıyla tekstilde çalışıyorsun Tekstil ortamı zordur Tabii ki Emir altında çalışmak daha zordur kendi işini kurmak için sermaye varsa iyi olur Ama eğer borçla kuracaksın kurma derim kuracağın işin sektörü de çok bilmiyorum İnşallah hayırlısı olur
Soran+1 yılTekstil değil. Ağır metal sanayi
Yani bir iş yerinde ortam ve kafa dengi arkadaşların olması çok önemli orda mutlu degilseniz hiç tazminat la ugraşma bence direk istifa et olsun bitsin
11 Yorumla
+1 yılmanyak mısın tabii değer.. bir ay boyunca yatarsın evde. hem corona morona falan da var.
00 Yorumla
+1 yılVardiya amiri inan çok üzülmeyecektir. Kardeşim işine sahip çık
00 YorumlaMutsuz olduğun bir yerde çalışma tabiki usulüne göre ayrıl
00 Yorumla
+1 yılEğer şerefinin ederi varsa hiç çekinmeden yapabilirsin...
00 Yorumla
+1 yılValla sırf birinin emri altında çalışmamak için üniversite okuyorum
09 Yorumla- +1 yıl
Hangi bölüm
- +1 yıl
@okuryazaryorumcu diş hekimliği
- +1 yıl
Çok iyi
- +1 yıl
@Hakan3418 Bebe dediğiniz 19 20 yaşında genç insanlar öncelikle. İkincisi okumanın yaşı yoktur
- +1 yıl
@Hakan3418 Hadi ya seni buna inandıran ne? Hadi abicim senin olgunlunluk triplerini çekemem
- +1 yıl
olgunluk*
- +1 yıl
Olgun olmak veya olmamak bir açık değildir. Sorunsuz bir muz nasıl tohumdan gelip olgunlaşabiliyorsa , insanda hayatın her anını tadıyor. Bir muz nasıl çürüyüp yenmez hale geliyorsa, Insanında derisi çekilip ölebiliyor. Önemli olan sizinde bu dönemlerden geçtiğiniz ve bir iz taşıdığınızı unutmamanızdır.😁
Kovdurtursan siciline geçer bir dhaa iş bulmakta zorlanırsın
02 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılSadece 3 bin olarak bakma olaya. İhbar da alabilirsin. Belki fazla mesai ücretin genel bayram tatil ücretin hafta tatil ücretin yıllık izin ücretin bile çıkar.
00 Yorumla
+1 yılİşim güzel diyorsun rahatım diyorsun, daha iyi bir iş bulana kadar çıkma çalış, bir insan yüzünden işi bırakmana değmez yani o kadar kolay olmaması lazım sağlam dur.
00 Yorumla3000 kimseyi fakir de etmez zengin de en iyisi gururunla ayrıl
10 Yorumla
+1 yılDeğmez Ne uğraşıyorsun birde Tazminat diyorsun da ya aleyhine bir durum olursa nereden biliceksin
00 Yorumla
+1 yılAttan inip eşşeğe binmek... sen nasıl düştün bizim seviyemize bakayım merak ettim şimdi🤨
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 501 cevap paylaştı.
+1 yılSadece 3bin TL değil dostum artı ihbar tazminatıda olacak ortalama 5000 alacaksın ki bu devirde 5bin bayagı iyi bence ama sen bilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHiç değmez 3.000 tl için değil 300.000 tl icin bile değmez kendini kovdurmak için ne yapcaksın? Bir sebep olmalı. Yüz kızartıcı suç falan !
03 Yorumla
+1 yıl3 bin bisey degilki ben 8 bin icin is bıraktım kardes
02 Yorumla- +1 yıl
General mobile da satış danışmanı olarak calıstım vatan bilgisayarda cep telefonlarını sattım.. 3 sene calstım ilk baslarda iyidi aslında iyi kazanıyodum sonralara dogru isin rengi degisti ortalama 8 bin 10bin hakedisim vardı hepsibi bıraktım konkordato mevzusu vardı o olmasa bırakmazdım tabi. kovdururdum kendimi ama iate olmadı kısmet ama 3 bin icin inancın olsun ben asla beklemem yani 3 bin bisey degil yani ama tabiki herkesin belli bir sartı var kendine gore karar senindir saygı duyarım yolun acık olsun
- +1 yıl
Pardon 2 sene 5 ay calstm 3 sene degil
Eğitim & Kariyer konusunda 381 cevap paylaştı. Çıkamazsın. 3 hafta ihbar süren var. Kıdem tazminatını ödemek zorundalar
00 Yorumladeğmez bırak gitsin bende fabrikadayım amirim ilkokul mezunu böyle mal bir ortam
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 527 cevap paylaştı.
+1 yılKendini kovduramazsin da görevi kötüye kullanma işverenin güvenini kötüye kullanmadan tazminatsiz kovulursun alayım derken cebinden verirsin
00 Yorumla
+1 yılİş bulmadan çıkma çıkacaksan da hakkını al öyle çık
00 Yorumla
+1 yılŞu durumda işten ayrılmak bence iyi bir davranış değil.
00 Yorumla
+1 yılFabrikada 50.000 tl tazminatim var yinede kendimi kovdurmam :)
00 Yorumla
+1 yılVardiya şefine dayı misin şef misin? Diye sorarsın. Herkes vazifesini bilecek. İş aksamadigi sürece şefin söylenmeye hakkı yok
01 Yorumla- +1 yıl
Kamera kaydı alıp, ispatlarsaniz siz işten ciksaniz dahi tazminatinizi alirsiniz
bence değmez ya ne yapabilirsinki bunun için zaten biraz daha çalışsan 3 bin tlyi kazanıcaksınn kendin çıkışını ver derim
00 Yorumlabu iş yerınden güzel ayrıl diyenlere bakma sen onları diyenler yal*k* tayfa
00 Yorumla
+1 yılparamı la 3bin lira ara istifa ediyorum de kapa ahah
00 Yorumla
+1 yılevet değer önce iş bul bular bulmaz da çık hayatını çürütmeyen değmez ama önce iş bul
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKarakterine göre davran be işten ayrıl attırma kendini
00 Yorumlaİşden çıkma iş bulmak zor
10 Yorumla
+1 yıl3 bin lira için değmez
00 Yorumla- Devamını Gör (28)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem