3 bin liralık tazminat için kendimi kovdurmaya değer mi?

Merhaba arkadaşlar, 29 yaşındayım İstanbul da yaşıyorum. 1,5 yıldır ise fabrikada kalite kontrol elemanı olarak çalışıyorum. Daha önce hiç fabrika deneyimim olmadı. Şirketlerde, plazada ve kurumsal yerlerde çalıştım. Fabrika hem çok sesli hem de vardiya sistemi dolayısıyla gecemiz gündüzümüz karışıyor. Bölüm olarak tüm çalışanlardan rahatım, beden olarak yorgunluğum yok, üstüm başım tertemiz fakat son derece fabrika ortamından sıkıldım. En çok sıkılma sebebimde kalitenin başındaki kendini bir şey zanneden vardiya amiri. Ayaklarım hiç işe gitmek istemiyorum. 5 karış suratla işe gidiyorum. Arkadaşlar şimdi diyorum ki kendimi kovdurup tazminatımı mı alsam yoksa tazminatsız şekilde sadece insan kaynaklarına telefondan bilgi verip işten mi çıksam? Kendimi kovdursam 3bin lira için buna değer mi diyorum, sonra diyorum gururumla şerefimle kendim işi bırakayım en azından arkamdan söylenmezler. İşi bırakırsamda vardiya amiriyle bile konuşmadan işten ayrılmak istiyorum. Evde telefondan insan kaynaklarına ben işten çıkıyorum bilginiz olsun deyip işten çıkmak istiyorum
Güncellemeler
+1 yıl
Henüz yeni baktım yorumlara ve epey yorum gelmiş. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Ortalama cevap çoğunluk “kendini kovdurup arkandan laf ettirme, iş bulmadan da işten çıkma” demiş. Ailemde öyle söylüyor. Sakin bir şekilde düşününce bende sizle hemfikirim. Herkes için hayırlısı olsun ne diyelim, tekrardan teşekkür ediyorum. Aranızda işsizler varsa da zamanınızın kıymetini bilin 😅 şaka şaka umarım sizlerde doğru düzgün bir iş bulursunuz. Allah a emanet olun
3 bin liralık tazminat için kendimi kovdurmaya değer mi?