Bu gerizekalıların arasından tabiki KURTULMAK İSTİYORUM
Dışlandığım iş yerinde nasıl gözde eleman olurum?
Bu gerizekalıların arasından tabiki KURTULMAK İSTİYORUM
Bence bu durumdan dönüş biraz zor o şekilde alışılmış şimdi tepki vermeye itiraz etmeye kalkarsan gıcık kapabilirler daha da üstüne gelmeye kalkabilirler eğer mümkünse en kısa sürede iş yerini değiştir. Koskoca 11 ayda seni tanımış az buçuk çözmüşler bence uğraşmaya değmez kaldı ki düzeleceğini de sanmıyorum baştan sıkı tutup dikkatli davransaydın çok güzel olurmuş ama bu da normal yaşaya yaşaya öğreniyoruz bazı şeyleri bu yüzden kendini suçlama nerden bilebilirdin ki ama rahatsızlık duyuyorsan iş yerini değiştirmek en güzel çözüm gibi gözüküyor burdan bakınca. Kendini yıpratma. Bu konudaki deneyimin ve çıkardığın derslerle yeni bir başlangıç yapabilirsin. Kola gelsin.
Ortamını değiştirme imkanın varsa ortamını değiştir. Imm onlara karşı nakış açını değiştirebilirsin yani şu anki ruh halinle onlara belki nefret kin biriktiriyorsundur eğer öyleyse o duyguları sal bu sana fayda sağlamaz. Sen kapılarını açmışsın başlarda o yüzden sömürüyorlsr seni bunu düzeltmenin yolu asistanda olsan senin oranın bir parçası olduğunu kendine hatırlatman işini en iyi şekilde yapman ve kalın çizgiler olulturman bence çizgilerin dur bakalım orada izlenimi verir bir yerden sonra ve senin o kadar duygularını sömğremezler diye düşünüyorum
Umursamamaya çalış. Çünkü herkes ekmek peşinde. O işten çıktığında kimseyle bir daha muhattap bile olmayacağını hatırla. Sadece iş yerindeki görevin neyse onu yap başkaların işleriyle ilgilenme işini yap git. Egoist insanlarla uğraşarak zaman kaybı yaşama.
İnsn bana ister özel sektör olsun ister devlette bir kurum da çalış dışlamalar, burnu havada insanlar oluyor
bir idareci olarak yazıyorum bu satırları dikkate almanı öneririm.
herkesin kötü zamanları olabilir iyi zamanları da olacaktır. sen bir 6 aylık süreçte sana verilen tüm görevleri eksiksiz yap sorun çıkartan personel olma, eğer karşındaki insanlar art niyetli değilse herşey düzelecektir.
Onun anlattığı gibi insanlar asla iyi niyetli kategorisine girmez. Bu saatten sonra ağzıyla kuş tutsa da yaranamaz. Suyun üstünde yürüse yüzme bilmiyor derler 😄
Cevap
65Cevap
İstersen o işten çıkabilirsin, başka bir işin hazır bulundurması aramaya başla, Ailenden birine dersende millet iş bulamıyor derler gören körlerdir bunlar, BİLİŞİM yönele bilirsin, Graftik Tasarım Web Tasarım, ya da HACKERLIK [ETİK] Olarak bu dalda ilerleyince ileri zamanlarında onları İFŞALAYA bilirsin. Aylık kazancımı sorarsan belli olmuyor 3binde olur 15Binde olduğunu hatırlıyorum, Bunlar için okula gitmene gerek yok, ETİK olmanı istiyen yerler vardır THT, AYT ben bu adamlardan öğrendim fakat onların üyesinde değilim sadece amaçlarımız aynıdır. UDEMY kurslar oraya göz atabilirsin, bu adamı öneririm bu adamın bana kattığı bir kaç şeyler var https://www.udemy.com/course/etik-hacker-olma-kursu/?deal_code=&utm_campaign=TUR-Webtekno-YT-Nov18&utm_content=Textlink&utm_medium=growth-affiliate&utm_source=aff-campaign&utm_term=YouTube+
Kanka seni ateşliyelim o zaman şöyle dersek ezilen, büzülen ama her hatasını yazıp kendini çaktırmadan güncel tutanlar gün gelip o işyerine ceo olarak geri geliyor. Veya satın alacak bir şirket kuruyor. Sektörü önemli değil şöyle derinlemesine bir it, ve bt araştırması yap ve her bloğu, her ekonomi dergilerini oku ceoları takip et, başarı hikayelerini oku. Kendini doğru güncellersen başarına tek engel bilmediğin yazılmış kaderin olur. Onun dışında kontrol hep sende başka insanların kontrolü sende olan diğer kaderine yön vermesine izin verme.
Adı üstünde "ilk iş deneyimi", tabi ki hata yapacaksın tabi ki öğrenmek için uğraşacaksın. Kimse iş hayatında girdiği ilk işe yapışıp kalmıyor bana kalırsa zaten kalmamalı da. İş hayatına atıldığın ilk yeri kendini geliştirebilecek bir tecrübe, bir okul gibi görmelisin.
Naçizane tavsiyem kendine yatırım yap.
Olmak istediğin yeri ve sektörü belirle ve bunun için hangi donanımlar gerekli onu araştır.
Excel ise excel, yabancı dil ise yabancı dil öğren. Kendi cebini bunlarla doldur. Belki mola saatin belki tatil gününden ödün vermen gerekse bile bunu yap. Kendine saygını da ileride sana duyulacak saygıyı da bu şekilde elde edersin.
Sonra da kendine güzel bir iş bakın. Bir sonraki işinde de tecrübelerini doğru şekilde aktarıp hak ettiğin saygıyı elde et.
Sevgilerle.
Sorumlulugun olmayan isler geldiginde sizlere yardimci olmak icin ustlendim ama herkes artik kendi sorumlu oldugu isleri yapsın lutfen birçok ise odaklanacagim diye kendi islerimle yeteri kadar ilgilenemiyorum demelisin. Kimseyle muhattap olma kendini korumayi ogren. Yoneticilerinle iyi geçinmeye calis kendini kanitlaman gerekenler onlar calisma arkadaslarinin su asamada bir önemi yok. Islerini iki kere kontrol etmen dogru bir hareket. Hatalar olabilir bu motivasyonunu dusurmesin. Basta ben de heyecandan bilgisizlikten hatalar yaptim bu beni asagi cekiyordu. Tum dikkatimi yaptığım hatalari dusunmek yerine sorumluluğumdaki islere verdim ve bolge mudurlugune yükseldim. Isi ne kadar ogrenirsen o kadar iyi. Islere merakin her zaman olsun. Calistigin sektore gore de isinle ilgili internetten arastirmalar yapabilirsin
O iş yerinden acilen ayrıl ve mümkün mertebe bir daha aynı hataları yapma. Benimle alay ediyorlar, hor görülüyorum diyosun ama hala oranın gözdesi olma peşindesin. Alacağın varsa al ve derhal ayrıl oradan. Yoksa bu şekilde psikolojin daha çok bozulacak ve iyice özgüvenini kaybedeceksin. En azından tecrübe edinmiş oldun.
Aslında sorunun başlığı öyle değildi değiştirmişler. Gözde olma peşinde değilim dediğin gibi nefret ettim bu zamana kadar da senem dolsun diye bekledim hep
Böyle sağlıksız bir yerde çalışma derim. Ne olursa olsun kendini ezdirme. Onlar kim ki sana bu şekilde davranabilir. Patron olsa da bu fark etmez. Senin ordaki işin belli zaten ekstra 1 kâğıda bile dokunma. Her insan yanlış yapabilir önemli olan bunu telafi etmek daha dikkatli davranmak. Kimseye boyun eyme lütfen.
Öncelikle kimsenin gözdesi olmak için değil , kendi öz saygını kazanmak için orada kalıp mücadele etmelisin. Görevin olmayan işleri yapmayı bırak ve sana diretildiği zaman kimin yapması gerektiğini bildir. Seninle kendi isteği ile selamlaşanlarla selamlaş. Gerisi gözünün içine baksa dahi tepkisiz ol. İşimi yapıp çıkarım , işinize bakın modunda davran. Gerisini önemseme
Kuzum özgüvenini kaybetme kimse için kimsenin yüzünden o güzel canını sıkma o insanlar 5 para etmez anlattığına göre ortamı iyi olan kendini ifade edebileceğin daha sağlıklı ve nezih bir yere gir en iyisi kimse için o güzel canını sıkmaya ağlamaya değmez ❤️
İnsanlarin ne konustuguna aldiris etme sen cunki hicbir zaman gercek seni konusamazlar, yaptigin her yanlista hesap soruluyorsa sende o hesap sorana hesap sor, is taniminin ne oldugunu sor ve cikacaksanda restini cek.
Hic birsey kaybetmezsin arkandan aptal deseler kac yazar?
Çoğu iş yerinde o öyledir, askeriye gibi devrecilik yapılıyor.
Kazandığım kadar çalışırım mantığına sahip olup boyun eğmemelisin, işin dışı iş yapmamalısın. Bu iş yerinde ipin ucunu kaçırmışsın toparlaman biraz zor olabilir.
Bundan sonrakine işine tecrübe olur ama senin için.
Bide ne kadar fedakarlık yaparsan yap patron takmıyor aferin diyip geçiyor ve onlar hatırlamıyor bire bir yaşadım. Kendini yıpratma
sen kendi içindeki hazıneyı kesfedene kadar ınsanlar sana degersız muamelesı yapar, hatalarımı kabul edeyım derken asagılık kompleksıne suruklenme, bu arada baskalarının hatalarını kendı hatalarından cok mazur gorme ama merhametı de unutma, tesekkur ederım
Kimseyi takma , işini yapmaya devam et. Senin olmayan sorumlulukları alma. Bir sorun olursada benim işe alırken bir is tanımı vardı de bir sene boyunca yeterince ayak işi yaptığını belirt..Çıkariyorlarsa çikarsinlar. Sen düzgün olduktan sonra iş bulursun merak etme.
Aga be ben de beyaz yaka olmak isterdim ama babam bana sen oto galeri işlet bu işlerden anlamazsın demişti onun sayesinde köşeyi döndüm :)
Havalı ol biraz ben senin yerinde olsaydım en baştan havalı bir tip olurdum, insanlar beni çok sevmese de en azından kullanamazdı ;)
Ahahahah galerici zekası bu olsa gerek 😅
Her şeyi biliyorum tavrından kaçın
Bunu ben de epey yaşadım
Çünkü ilk işe giren eleman olarak tecrübesiz bellediler ama bir baktım işin ehli olan kişi sayısı elle sayılır cinsten değil
Baktım ki ben işimin patronu olmuşum bir müddet sonra benim doğrultumda ilerliyor işler
E dedim böyle olmaz dedim ve durumu belirtip saldım biraz sonra işler tıkırına girdi ve de ben de bir oh cektim
Çok basit senin görevin olmayan işi kabul etme, benim görev tanımında böyle bir iş yok deyip reddet. Herkes kendi işini yapsın. Başkasının sorumluluğunu alamayacağını söyle. Biraz diş göstermezsen daha çok üzerine gelirler..
İşte burda görev tanımı diye bir şey yok
Herkes her işi yapıyor
Ordan ayrıl bence. Sana psikolojine sağlığına zarar.
Tebdili mekanda ferahlık vardır.
Orda doku uyuşmazlığı olmuş olabilir, şanssızlıkklar yaşamış olabilirsin. Başka yerde farklı olur. Ordan çık
Fazlasiyla ozguven eksikligin var herkesin isteklerine gore hareket etmek zorunda deilsin orada isin neyse sadece onu yap ve birisi sana karsi haksiz bir yorumda bulundugunda cekinmeden basin dimdik cevap ver sen boyle yapmaya devam edersen onlar sana ayni sekilde davranmaya devam edecklerdir
Aslında öz güven eksikliğim pek yoktur. Her yerde de lider konumunda bir insandım sonuçta bunun lisesi üniversitesi var. Ama anlamadığım bir iş ve tuhaf tuhaf insanlar
Üst üste de hatan olunca başın dik olamıyor maalesef
Hatalarin karsisinda endise duyma aksine duzeltmeye calis ve onlarin seni bu yuzden ezmesine izin verme her insan hata yapabilir bu senin motivasyonunu dusurmesin
Benim bir de ilk deneyimim onların hepsi 4-5 yıldır orda kurdu olmuşlar artık.
Kime nasıl davranacaklarını nasıl iş yaptıracaklarını biliyorlar tuhaf karakterler var gerçekten
Iste oyleleri hep yeni gelenleri ezmeye ustunluk taslamaya calisir onlara firsat verilmemeli insallah bundan sonra isinde daha mutlu olursun
Senemin dolmasını bekledim hep...
1-2 ay daha sabredicem baktım bir şey değişmiyor çıkarım
Insanlar merhametsizdir
Insanların sütü bozuktur
İnsanlarda acıma yoktur
Onlara köpek muamelesi yapacaksın.
Gerektiği yerde gerektiği kadar havlamasını bileceksin.
Değilse karakterini kişiliğini kimliğini kaybedersin...
Mesajdan konuşmak istiyorum yaşadığım iş tecrübelerini anlatacağım ve eminim kendini iyi hissedeceksin çünkü benim yaptığım hataların yarısını yaptığını düşünmüyorum bana özelden mesaj atarsan konuşuruz en sonunda işten atılmam ile noktalanıyor. 😂😂
Ki baya büyük bir firma ile çalıştım ay saçma sapan işler ya okuyunca yazdıklarını ben yazdım sandım vallahi
Ben de bir ara aynı konumdaydım, insanları umursamayıp islerime azimle odaklandım ve gerçekten biseyler öğrenebileceğim insanların yanına gittim. şu an zamanında benimle dalga geçmeye calısan insanlar gelip bana iş soruyor bu nasıl oluyordu diye o yüzden canını sıkma.
ben işin kendisini de sevemedim o var sadece şu an başka işe giricem KPSS ile diyerek katlanıyorum
Acemiliğinin kurbanı olmuşsun. Kendi işine odaklan, görevin olmayanları , sana iteledikleri işleri önemseme. Laf eden olursa benim görevim değil dersin. İşe, duygusallık karıştırma.
Burda net bir görev tanımı yok herkes her işi yapıyor
sana aynı şeyleri yaşamış biri olarak sadece şunu söyleyebilirim ne çalışanları ne işvereni ne ortamı değiştirebilirsin fırsatını bulup ya istifa edeceksin ya iş değiştireceksin başka hiçbir çözümü yok ora onların değiştiremezsin
Değiştir orayı, insanların düşünceleri farklılaşmıyor baştan Sana küçümser gözle baktıkalarında ağzınla kuş tutsan zor oluyor.
Sadece sana verilen görevi yerine getir, ama olduğun yerde sayma, zamanla diğer işleride öğrenme çabasında ol, bil ama yapma, her zaman ve her yerde ön planda ön taraflarda olma, her zaman dengele herşeyi, konuşmalarını, arkadaşlarını, davranışlarını v. s. Eğer ilerlemek ve üst görevlerde olmayı amaç edinmişsen öğrenmeye açık ol, kendini her anlamda geliştir.
Bunu bende yaşadım kendimi önce geri çektim hepsinden işime odaklandım bana verilen işi en iyi şekilde yaptım allah bu ya hakkımı kimsede bırakmadı hepsi köpek gibi peşimde şimdi yalakam oldular ama ben yine sevecen yaklaştım onlar ders aldı hatalarından utandılar sen onlar gibi yapma kendini ezdirme ama kötü de davranma
Aynısı benimde başıma geldi ama ben öyle sadece kendi işime odaklanamam insnalar çok dedikoducu yanlarından geçiyorum laf yapıyorlar bense hepsinin ağzının payını verdim patronada aynı şekilde kimseye ezdirme kendini istifa verdim ama çıkarmadı patron özür diledi
İlk iş deneyimin tabiki de hata yapman çok normal, asıl sana yardımcı olmayıp kendi egolarını okşamak için seni eleştiren üstlerinde suç. Bence kendini geliştirip kendine bir şeyler katarak kaybettiğini düşüdüğün özgüvenini arttırabilirsin. Kendine ne kadar çok şey katarsan o kadar iyi hissedeceğini düşünüyorum ben, umarım işler senin için daha iyi ilerler 🌼
Merhaba bu konu hakkında ki benzer tecrübelerimi sizile paylaşmak isterim. Özelim olduğu için burada yazmam etik olmaz bana ulaşabilirseniz yardımcı olmaya çalışırım
Tavrını en başında koymamışsın bu saatten sonra olmaz orası zorunluluğun yoksa başka yerde iş bak kendine byrada yaptığın hataları orada yapma
Kpss ile atanmaya çalışıyorum
Başka yere geçmem zor şu an piyasa kötü
Direk kac kurtar kendini, psikolojin bozulcagina baska is bul. Kimi kullanabiliriz diye av bekliyolar gibi
Ne yaparsan yap olamazsın adam kayırma çok oluyor özel sektörde amaam boşver o yapsın deyip üstüne geliyorlar sende yavaş yavaş çalış
Senin yerinde olsam hepsine nefretimi kusar ertesi gün istifa ederdim. Öyle insanlar akıllanmaz çünkü.
belki söylemesi kolay diyeceksin.2 seceneğin var ya işinw gücüne dedevam edip paranı alıcaksın hiç bir şeyi takmıyacaksın. ya da bırakıcaksın
Kuzum benim ya kıyamam sana. Öncelikle şunu sorayım bu iş yerinde çalışmak zorunda misin?
2 yıl işsizdim , şu anda da piyasa kötü. Bulma imkanım pek yok
Mobbing yapıldığına dair onların da üstlerine şikayet edebilirsin.
Onların üstleri de onlar gibiyse
İşini yap ve çekil.
Başlarının iş sorumluluğunu üstlenme, muhatap da olma iş haricinde.
Hiçbir şey olmamış gibi davranmalısın
Bende aynı sıkıntıları çok çektim
Bunun çaresini bulamadım hala
İş senin beyninde bitiyor umursama sadece kendi işini yap. başka iş verirlerse tepki göster dişini çıkar bak bir daha alay edebiliyorlarmı
Seni cok iyi anliyorum malesef ozel sektorun sucu bu kapitalist duzenin senin degil... sende bir gun onlar gibi olacaksin ama bu asamalardan gecmen gerekiyor
İşte onlar gibi olmak istemiyorum
İs hayati malesef oyle gucleneceksin giderek sert olmayi ogreneceksin sadece sen degilsin bu durumlari yasayan kendini yalniz hissetme bende bir sirkette çalışıyorum ve bazen insanligimdan utaniyorum okadar gereksiz insanlar varki ozellikle kadinlar... bas belasi
Bizim departman full kadın zaten İK da çalışıyorum ben
Uvvv iste bu en kötüsü... bide kendini begenmis oluyor ik cilar...
Hiç sorma ya ego tavan...
Şirketin en iletişiminin kuvvetli olması gereken departman ama kimse birbirinin umrunda değil hiç kimse kafasını pc den kaldırmıyor
Diğer departmanlar daha mutlu
Evet.. ben finanstayim mesela ama oradaki gibi egoist kadınlar yok
Boşluk olursa E-Ticaret'e geçmeyi düşünüyorum ben de.
Rahatsızsan degistir ilk firsatta
Aslında e ticaretle de alakam yok ama sırf burdan kurtulmak için arayıtayım
Ya savasacaksin ya da baska bolume gececeksin
Tek kalınca biraz zor oluyor bir de en alt pozisyonsun
Benden önce rahat 10 kişi girmiş hepsi de ayrılmış.
Allah yardimcin olsun sevgili dostum
Teşekkür ederim hepimizin
Üzerine düşeni yap onun dışında bir şey yapma, fazla iyi niyet ve ses etmemen seni ezik etmiş.
Bu kadar kasmaya gerek yok istifa et oyle yaparak kendine eziyet edersin ve orda zaman bile gecmez senin icin
Öncelıkle Şunu bılmek lazım sen yönetıcı asıstanımısın ordakı pozıyonun ne ve fırmanın alanı ne
Zekanı kullanıp diğer çalışanların açığını yakalayıp koz sağlaman gerekiyor. Tehdit unsuru elde etmen gerekiyor.
Umursama ve eğer çıkacaksan direk çıkma lafını söyle bakalım kovarlarsa çıkmış olursun artık
Kimseye söylemeden hem çalış hem de iş ara. Çalıştığın yerde mutluluk cok önemli bana göre
Biraz sabret... Sen ilerleyince stajyerine yapma ama
burdan kimse yardımcı olamaz, linkedi hesbaın varsa ekle linkedin.com/in/hakan-kuru-a92974a6
Orda işleri idare et yeni bir iş aramaya başka ordan da kurtulduğun zaman herkesi engellersin. Ok 👍🏻
Biraz kendini geliştir spor yap teknik öğren seninle uğraşan birkaç kişiyi indir o zaman bak bakalım nasıl bulaşıyorlar sana
@yygygfuf at gözlüğü bakma orda ne yazdım kendini geliştirsin birkaç kişiyi indirsin diyorum daha ne diyim
sorumluluğun olmayan işleri reddetmekle başlayabilirsin. Hayır demen lazım
Bir süre etliye sütlüye karışma. Sadece kendi işini yap. Sadece kendi işini..
ilk işe girdiginde bu etki en az 1 yıl sürer iş yerindekilere kendini kabul ettirene kadar. Senden sonra bir kaç çömez işe başlamadıkça o tavırları sürecektir. Sorun sende değil yani. Ne işi bu arada.
İş yerinde huzursuzluk çok kötü ama, sen işine odaklan diğer insanların ne dediğini umursama, sabret geçecektir.
Mutlu olmadığın bir işte başarı olmaz bence.
İşe azimle gideceksin , yaptığın işi seveceksin ki o zaman ekstra çalışırsın meyvelerini de alınsın
Ama sıfır motivasyon sıfır istek
Diyorum ya gireli nerdeyse sene oldu. Zaten bana göre bir iş olsa ilk 3. - 4. Ayda da gösterirdim kendimi
Yönetici zaten baş belası...
Onun tavırları böyle olduğu için diğerleri de ayni şekilde ukala ukala davranabiliyorlar
Kadın gideyim diye mobbing uyguluyor resmen
Özgüvenin dahada düşmesini istemiyorsan o işten acilen istifa et
Ne için girdiysen o işi yap, başkasının işini alma ve yardım etme.
Çok çalış kendi işin gibi benimse zaten biz patronlar görürüz 👍
😂😂😂😂
öncelikle senin iş tanımın ne ise sadece onu yap
her önüne gelenede evet yaparım deme
yavaş yavaş öğrenirsin
Hiç kimseyle konuşmadan sadece işine odaklanarak daha gözde eleman olabilirsin bence. Birşey derlerse cevabını sakin şekilde verirsin.
Patronun kucagina oturarak. Bizim isyerindekiler boyle terfi ediyo
Başıma gelen şey. Sabırlı olmak lazım. Tanıdıkça seni insanlar hepsi olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?