İş yerinde nasıl sınır koyabilirim?

İsyerinde tek kızım herkes abim ve arkadasım gibiydi çok deger goruyordum seviliyordum belki tek kızım diye. deger gordugum ve samimi sekilde yaklasıldıgı icin samimi yaklastım. Sakalarına katıldım güldük vs. 5 ay oldu son zamnlarda sakayla karısık zorbalama goruyorum. Biride ajan gibi laf almak icin konusuyo sınır koyamıyırum.
Bana cok yagcılık yapan bacım diyen bir abim mesela zorbalamaya basladı bana bugun namaz oruc ot sigara alkol var mı diye sordu yok dedim diye ot gibi hayatın var dedi kahlahayla yanındakide ikiyuzlu zaten onu savundu onayladı. Hıc sosyal aktıvıten yok diyo. Bu sosyal aktivite degil kotu alıskanlık dedim. Namaz kotumu diyo (onu kastetmedigimi bildigi halde ısrarla) namaz sosyal aktıvıte diyor. Bende en azından kotu alıskanlık yok diyorum. ot gibi hayat diyor hala. Ben bu sırada kasadaydım Bi yandan musteriler var onlarla işgilenmekten tam oraya kafamı veremedim cok bisey demedim. Sora abi yine geldi sana tavsiye iclerinden birini yap namaz kıl barı bir sosyal aktıvıten olsun diye akıl verdi. Zaten kapalı biriyim acık olsam boyle konusmazlar. Gecen gunde hic samimi olmadıgım tek abı (sadece selamlasırdık samimi degil diye) az parca ekmegi artırdıgımı gordu laf etti. yiceksen ye dedim yemem dedi cope attım geldi bide ona kızdı nasıl nimeti cope atarsın diye halbuki artan yemekleri cope atıyoruz oda nimet. Ben saygısızlık etmemek icin fazla konusmadım. Abi ayrı ekmek koyulan yer yok varsa deseydin ki yok yicenmi dedim yemedin kimse yemez napabilirdim herkes artan yemegi bu cope atıyor ben atıncamı sorun oldu dedim fazla konusamadım gozlerim doldu anlamasın diye sustum azarlamaya devam etti kimse ekmek atmıyo atılırmı nasıl atarsın falan diye bagrıyo hemen tabagımı yıkayıp cıktım. Kendimi yeterince savunmadım ilk tsrtısma ve yası buyuk diye zaten aklımada o anlarda pek laf gelmiyo.
Ben ne yapacagım bilmiyorum tepki gosterince kavga ediyoruz aglıyorum sakin kalsam sınır koymamıs gibi oluyorum galiba hic bilmiyorum nasıl davranacagımı nasıl ogrenirim?
İş yerinde nasıl sınır koyabilirim?