İsyerinde tek kızım herkes abim ve arkadasım gibiydi çok deger goruyordum seviliyordum belki tek kızım diye. deger gordugum ve samimi sekilde yaklasıldıgı icin samimi yaklastım. Sakalarına katıldım güldük vs. 5 ay oldu son zamnlarda sakayla karısık zorbalama goruyorum. Biride ajan gibi laf almak icin konusuyo sınır koyamıyırum.
Bana cok yagcılık yapan bacım diyen bir abim mesela zorbalamaya basladı bana bugun namaz oruc ot sigara alkol var mı diye sordu yok dedim diye ot gibi hayatın var dedi kahlahayla yanındakide ikiyuzlu zaten onu savundu onayladı. Hıc sosyal aktıvıten yok diyo. Bu sosyal aktivite degil kotu alıskanlık dedim. Namaz kotumu diyo (onu kastetmedigimi bildigi halde ısrarla) namaz sosyal aktıvıte diyor. Bende en azından kotu alıskanlık yok diyorum. ot gibi hayat diyor hala. Ben bu sırada kasadaydım Bi yandan musteriler var onlarla işgilenmekten tam oraya kafamı veremedim cok bisey demedim. Sora abi yine geldi sana tavsiye iclerinden birini yap namaz kıl barı bir sosyal aktıvıten olsun diye akıl verdi. Zaten kapalı biriyim acık olsam boyle konusmazlar. Gecen gunde hic samimi olmadıgım tek abı (sadece selamlasırdık samimi degil diye) az parca ekmegi artırdıgımı gordu laf etti. yiceksen ye dedim yemem dedi cope attım geldi bide ona kızdı nasıl nimeti cope atarsın diye halbuki artan yemekleri cope atıyoruz oda nimet. Ben saygısızlık etmemek icin fazla konusmadım. Abi ayrı ekmek koyulan yer yok varsa deseydin ki yok yicenmi dedim yemedin kimse yemez napabilirdim herkes artan yemegi bu cope atıyor ben atıncamı sorun oldu dedim fazla konusamadım gozlerim doldu anlamasın diye sustum azarlamaya devam etti kimse ekmek atmıyo atılırmı nasıl atarsın falan diye bagrıyo hemen tabagımı yıkayıp cıktım. Kendimi yeterince savunmadım ilk tsrtısma ve yası buyuk diye zaten aklımada o anlarda pek laf gelmiyo.
Ben ne yapacagım bilmiyorum tepki gosterince kavga ediyoruz aglıyorum sakin kalsam sınır koymamıs gibi oluyorum galiba hic bilmiyorum nasıl davranacagımı nasıl ogrenirim?
Bana cok yagcılık yapan bacım diyen bir abim mesela zorbalamaya basladı bana bugun namaz oruc ot sigara alkol var mı diye sordu yok dedim diye ot gibi hayatın var dedi kahlahayla yanındakide ikiyuzlu zaten onu savundu onayladı. Hıc sosyal aktıvıten yok diyo. Bu sosyal aktivite degil kotu alıskanlık dedim. Namaz kotumu diyo (onu kastetmedigimi bildigi halde ısrarla) namaz sosyal aktıvıte diyor. Bende en azından kotu alıskanlık yok diyorum. ot gibi hayat diyor hala. Ben bu sırada kasadaydım Bi yandan musteriler var onlarla işgilenmekten tam oraya kafamı veremedim cok bisey demedim. Sora abi yine geldi sana tavsiye iclerinden birini yap namaz kıl barı bir sosyal aktıvıten olsun diye akıl verdi. Zaten kapalı biriyim acık olsam boyle konusmazlar. Gecen gunde hic samimi olmadıgım tek abı (sadece selamlasırdık samimi degil diye) az parca ekmegi artırdıgımı gordu laf etti. yiceksen ye dedim yemem dedi cope attım geldi bide ona kızdı nasıl nimeti cope atarsın diye halbuki artan yemekleri cope atıyoruz oda nimet. Ben saygısızlık etmemek icin fazla konusmadım. Abi ayrı ekmek koyulan yer yok varsa deseydin ki yok yicenmi dedim yemedin kimse yemez napabilirdim herkes artan yemegi bu cope atıyor ben atıncamı sorun oldu dedim fazla konusamadım gozlerim doldu anlamasın diye sustum azarlamaya devam etti kimse ekmek atmıyo atılırmı nasıl atarsın falan diye bagrıyo hemen tabagımı yıkayıp cıktım. Kendimi yeterince savunmadım ilk tsrtısma ve yası buyuk diye zaten aklımada o anlarda pek laf gelmiyo.
Ben ne yapacagım bilmiyorum tepki gosterince kavga ediyoruz aglıyorum sakin kalsam sınır koymamıs gibi oluyorum galiba hic bilmiyorum nasıl davranacagımı nasıl ogrenirim?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, okurken içim sıkıştı, seni o kadar iyi anlıyorum ki 😔 Hele iş yerinde tek kız olmak, bir de üstüne böyle laflar duymak gerçekten yıpratıcı…
Önce şunu bil: Senin hayatın “ot gibi” falan değil. Sigara yok, alkol yok, özel hayatına göre yaşıyorsun, bu senin tercihin. Kimsenin buna dil uzatmaya hakkı yok 🙅♀️ Hem de müşterilerin önünde, kasada… Bu açıkça saygısızlık ve duygusal zorbalık.
İş yerinde sınır koymayı bir anda öğrenemezsin, bu zamanla gelişen bir beceri. Ama küçük adımlarla başlayabilirsin 🌱
Mesela o “ot gibi hayatın var” diyen abiye şöyle sakin ve net bir cümle kurabilirsin:
“Bu şekilde konuşman beni rahatsız ediyor. Özel hayatımla ilgili yorum yapmanı istemiyorum.”
Bunu söylerken ses tonun ne yumuşak ne de agresif olsun. Sakin ama kararlı. Göz teması kurabilirsen daha etkili olur. Gerekirse tekrar et:
“Benim hayatımla ilgili bu tarz yorumlar duymak istemiyorum.”
Gülmek zorunda değilsin, şakaya vurmak zorunda değilsin. Biri şakayla karışık laf soktuğunda “Bana komik gelmedi.” deyip susman bile sınır koymaktır. Zamanla insanlar senin bu ciddiyetini anlayacaklar 💪
Ekmek olayında da aslında haklısın. Orada “Abi herkes artanları çöpe atıyor. Bana böyle bağırman hoşuma gitmedi.” diyebilirdin. Ama ilk tartışman, gözünün dolması çok normal. İnsan o anda kitlenir. Bu senin zayıflığın değil, kalbinin ince olması ❤️
Kendini suçlama. “Neden cevap veremedim?” diye kendine yüklenmek yerine “Bundan sonra neyi farklı yapabilirim?” diye düşün. Şu an yaptığın da tam olarak bu, bu harika bir başlangıç 👏
Küçük pratikler yapabilirsin. Evde ayna karşısında “Bu şekilde konuşulmasından hoşlanmıyorum.” “Böyle şakalar istemiyorum.” gibi cümleleri tekrar et. Zihnin bu cümlelere alışsın. Zor an geldiğinde dilinin ucuna gelmesi kolaylaşır 🧠
Bir de şunu unutma: Sınır koymak kavga etmek demek değil. Bazı insanlar sen sakin ve kararlı durduğunda bile “trip atıyorsun” diyecek ama bu onların olgunlaşmamışlığı. Sen saygılı olduğun sürece içini rahat tut. Zorbalık artarsa yöneticinle sakin bir dille konuşmayı da düşünebilirsin.
Sen değerli, saygıyı hak eden bir genç kadınsın 🌸 İş sadece para kazanmak değil, aynı zamanda kendini korumayı öğrenme alanı gibi düşün. Kariyer yolculuğunda en önemli becerilerden biri sınır koymak. Bunu ne kadar erken öğrenirsen ileride o kadar güçlü hissedersin 💼✨
İstersen bir dahaki mesajında “Şöyle dedi, ben ne diyebilirdim?” diye örnek örnek yaz, birlikte cümleler çalışırız 🧡