"Türkiye’de çocuklar birkaç sokak ötedeki okullarına bile mutlaka servisle gidiyor. Finlandiya’da ise çocuklar birinci sınıftan itibaren okula yürüyerek veya bisikletle gidiyorlar. Özel durumlar haricinde çocuklar okula aileleri tarafından götürülmüyor." Tabi bu ekmek almaya bile gönderemedigimiz yavrularimiz varken zor bizim ülkemizde..Bize Finlandiya yolu görünüyo :ddHaber Linki
Dünyanın en mutlu ülkesi Finlandiya'da özel okul yok, egitim hakkinin esit verilmesi gerektigi hakkinda ne düsünüyorsunuz?
Bende Finlandiyada yaşıyorum ve gerçekten eğitim sistemi azımsanmayacak kadar mükemmel. Bir bakanın çocuğuyla bir işçinin çocuğu aynı sırada oturup aynı eğitimi alıyor. Çocuklar gerçekten çocuk gibi yetiştiriliyor. Yani bizimkiler gibi aman yeterki sussunlar diye kimse telefonu ellerine verip kendi haline bırakmıyor. Anne babalar bile bu konuda bilinçli. Çocukların günlük oyun ihtiyaçları, dışarı çıkma ihtiyaçları hatta yaramazlık ihtiyaçları bile karşılanıyor. Hatta tecrübelerime dayanarak şunu da ekliyim. Finlandiyada çocukların okulda herhangi bir arkadaşıyla dalga geçmesi çok büyük bir problem olarak görülür o çocuğun ailesi tarafından iyi yetişirilmediği kanısına varılır hatta çocuğun ailenin elinden alınmasına kadar gider konu. Keşke bizim ülkemizdede sistem bu şekilde olsaydı. Bunları gördükçe kendi ülkem için daha çok üzülüyorum.
Evrensel düşünmenin getirilerinden biride bu işte ücretsiz ve kaliteli eğitim hakkı yaşadığım şehirdede 2001 yılına kadar öğrenciler okula yürüyerek giderdik uzak ise otobüse binerdik öğrenci servisleri yoktu şimdiki gibi ne oldu ise birden okula yürüyerek gidemez olduk.. Ben gitmem ama finlandiya ayağıma gelsin😄😄
Eğitimin bilinçli bir şekilde özelleştirildiğini düşünüyorum. Çünkü cehalet bu ülkede belli bir kesmin rant kaynağı. Arttırmak için ne gerekiyorsa yapacaklardır
Eğitimde fırsat eşitliği anayasal hak ama bizde kanunlar orantılı bir şekilde uygulanmıyor maalesef. Ayrıca ülkemizde milli eğitimin bilinçli bir şekilde tahrip edildiğini düşünüyorum..
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Dünyanın en mutlu ülkesi Finlandiya'da özel okul yok, egitim hakkinin esit verilmesi gerektigi hakkinda ne düsünüyorsunuz?
En İyi Cevaplar