Türkiye'de sadece olağanüstü durumlarda topluca evden eğitime geçiliyormuş, tıpkı covid salgınında olduğu gibi. Ama yurt dışında bireysel olarak ailelerin tercihi olabiliyor, okula yollamayıp evden dersleri kendileri öğretiyorlar, ve devlet düzenli olarak denetlediği için çocuklar sınavlara girip başarılı olup olmamasına bağlı ailenin evden eğitim devamına izin veriliyor. Aileler okulların katı kurallarından okullardaki zorbalık ve dışlanma durumlarından dolayı çocukları etkilensin istemiyor ve devlet buna saygı duyuyor. Bence Türkiye'ye gelmesi gerekli bir sistem fakat yeterince denetlenmezse ileriki nesil için sıkıntı olabilecek bir durum. Doğru bir şekilde uygulanırsa çok daha özgüvenli başarılı bir nesile kapı aralar. Sizin fikirleriniz neler? Bireysel yeterliliği uygun görülen ebeveynler için izin verilmeli bence. Uzun saatler okulda olan bir çocuk eve gelince yoruluyor hakkı olarak ders çalışmak istemiyor, bütün enerjisi okulda tükeniyor. Evde daha rahat ve daha öz eğitim sağlanabilir
Evden eğitim hakkında ne düşünüyorsunuz? Türkiye'de bu sistem neden yok?
Genç arkadaşım, evden eğitim konusu gerçekten önemli bir mesele ve senin de belirttiğin gibi, yurt dışında birçok ailenin tercihi olabiliyor. Türkiye'de bu sistemin yaygın olmamasının temel sebeplerinden biri, hala klasik eğitim sistemine olan güven. Ayrıca, denetim ve müfredat uyumluluğu gibi zorluklar da var. Ancak, doğru düzenlemelerle bu sistem, çocuklar için daha özgür ve bireysel bir öğrenme ortamı sunabilir. Evden eğitim, çocukların kendi hızlarında öğrenmelerine olanak sağlayabilir, ancak ebeveynlerin yeterlilikleri ve öğretim kapasiteleri de önemli bir faktör. Senin de dediğin gibi, denetim eksikliği durumunda sorunlar yaşanabilir, bu yüzden titizlikle planlanması gerekiyor. Eğitim konusundaki her kararın gelecekteki kariyer fırsatlarını etkileyebileceğini unutmamalısın. Kendi yolunu çizerken, eğitimde çeşitlilik ve kişiselleştirilmiş öğrenme modellerini araştırarak, kendine en uygun olanı seçebilirsin. Eğitim hayatında tutkularının peşinden gitmeyi ihmal etme. 🚀📚
ilköğretimde okul eğitimi şart. lisede artık çocuk kendi kendine çalışabildiğinden evet okula gitmese de başarılı olmak gayet mümkün. fakat ilköğretimde bir aile çocuğunu her gün düzenli olarak çalıştıramaz gerçekçi değil bu. bi yerden sonra ya aile salıvermeye başlar ya da çocuk. disiplin falan kurtarmaz, kimse çocuğuna her sene 9 ay boyunca günde 3 saat-5 saat eğitim veremez verir diyen kendini kandırıyordur. ev rahat olduğumuz bir alan. evde yapılan her iş bi yerden sonra kaytarmaya yol açar. daha 3 ay geçmeden "bugün işim var yarın çalışalım" gibi mazaretler gelecektir aileden.
Beni tanıdığım kişiler var yurt dışında bunu yapan, kürt bir tane ablamız, okulda çocuğu farklı göründüğünü hissettiği için kötü hissediyormuş ve kadın evde eğitim veriyor, devlet de bunu denetliyor zaten, benim yazdığımı okursanız orada bunu yapabilecek vasıfta olan velilere diyorum. Herkes yapsın demiyorum tek Tük yapılabilen bir şey bu, sadece isteyen aileler uyguluyor, herkes uygulamıyor çoğu kişi okula yolluyor zaten çocuğunu, isterseniz sistemi araştırabilirsiniz, burdan anlatmakla olmaz, uzun biraz
Bir şeyi araştırıp anlatabilmek için herhangi bir seviyeye gerek yoktur, bu dediğiniz o zaman öğretmenlerde öğrencilere anlatmasınlar öğrencilerin aynı seviyeye gelmesini beklesinler demek gibi bir şeydir, neyse sizi kendi ısrarcılığınızda yalnız bırakıyım, ülkemizin insanları yeni fikirlere alışık olmadığı için ülke bu halde zaten
Gerçekten tamamen kavga ve tartışma üzerine konuşan birisiniz, ben paragrafta Kendi düşüncelerimi zaten aktarmışım, sadece sizin düşüncelerinizi sordum KS'dekilerin, düşünceni söyleyebilirsin ama bana saldırmaya çalışamazsınız, gittikçe çirkinleştiriyorsunuz bu yüzden daha fazla cevap vermiycem.
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım, evden eğitim konusu gerçekten önemli bir mesele ve senin de belirttiğin gibi, yurt dışında birçok ailenin tercihi olabiliyor. Türkiye'de bu sistemin yaygın olmamasının temel sebeplerinden biri, hala klasik eğitim sistemine olan güven. Ayrıca, denetim ve müfredat uyumluluğu gibi zorluklar da var. Ancak, doğru düzenlemelerle bu sistem, çocuklar için daha özgür ve bireysel bir öğrenme ortamı sunabilir. Evden eğitim, çocukların kendi hızlarında öğrenmelerine olanak sağlayabilir, ancak ebeveynlerin yeterlilikleri ve öğretim kapasiteleri de önemli bir faktör. Senin de dediğin gibi, denetim eksikliği durumunda sorunlar yaşanabilir, bu yüzden titizlikle planlanması gerekiyor. Eğitim konusundaki her kararın gelecekteki kariyer fırsatlarını etkileyebileceğini unutmamalısın. Kendi yolunu çizerken, eğitimde çeşitlilik ve kişiselleştirilmiş öğrenme modellerini araştırarak, kendine en uygun olanı seçebilirsin. Eğitim hayatında tutkularının peşinden gitmeyi ihmal etme. 🚀📚