Yemeğini yanında götüren kişiye ne gözle bakarsınız? Fakir mi, asosyal mi ya da ne? Tamam ne yediğimi bilirim falan diyorlar da hiç mi dışarıda yemiyorlar ki?
İşe giderken yemeğini yanında götüren kişi varoş mudur?
Sağlıklı beslenmek isteyen kişilerin seçtiği yol. işyerinin yemekhanesinde öğle yemeği verildiği için yadırganır bu hareket. oldukça makul bir ücretler her öğlen dört çeşit yemek yemek de mümkün; ancak, çıkan yemekler bir günden bir güne birbiriyle uyumlu olmadı henüz (aynı öğün içinde mantı ve patatesli börek çıktığını bilirim) ya da kullanılan malzemelerin (özellikle yağın) kalitesi yükselemedi bir türlü (yemekten sonra mide yanması, mide ağrısı vs çok olağan aramızda) ve aşçımız nasıl beceriyor bilmiyorum zeytinyağlı fasulye ile orman kebabını aynı tatta yapabilmeyi başarabiliyor (büyük maharet benim gözümde). yemekhane hizmetlerinden yararlanmaktan vazgeçip dışarıdan yemek söylemeye başlayınca bu sefer de bütçe zorluyor insanı, bir ikincisi dışarıda yemek seçenekleri her zaman çok bol olmayabiliyor: hemen her gün salataya on lira ödeyerek veya kebap, pizza, hamburger yiyerek yaşamak da mümkün değil: bu gıdalarda kullanılan kaynağı belirsiz etler ve yağ bolluğu nedeniyle alınan kilolar da dahil..😊
Bırakalım herkesi, istediği gibi yesin istediği gibi, iç sin, kendi kültürüne göre yaşasın...
O insanların parasını biz vermiyor, bizim sırtımızdan geçinmiyor, hangi sebeple olursa olsun, insanlar birikim yapıyor olabilir, dışarıdaki yiyecekten rahatsız oluyor olabilir, ya da bilmediğimiz bir şekilde o yemeğe vereceği para ile öğrenci okutan insanlar var..
Asıl gelmemiz gereken nokta şu, biz çevremize ne kadar fayda lıyız? 1 hafta o kişinin yaptığını yapıp yemek parasını ihtiyacı olan bir yerlere verebiliyor ya da bir öğrenciye günlük harçlık verebiliyor muyuz gibi gibi sorular uzar gider...
Konunun özü özelini bilmediğimiz bir insanın, yaptığı şeyi eleştirme hakkına sahip değiliz!
- Hayır, değildir. - İyi gözle bakarım. - Sağlıklı İnsan - Tasarruflu Vatandaş - Hiç dışarıda yemek yemiyor olabilirler dışarıda bazen yemek yiyor da olabilirler ama ben okula kendi yemeğimi kendim götürüyorum ve staj yaparken staj yaptığım yere kendi yemeğimi götürdüm çünkü katkı maddesi, gluten, kazein, ilave şeker, rafine tuz, ay çiçek yağı ve margarin gibi zararlı yağlar bulunduran hiçbir besini yemiyorum ne zaman, neyden, ne kadar yiyeceğim de her zaman planlı ki sağlıklı beslenmek düşündüğünden çok daha pahalı yani sağlığım uğruna bu harcamayı gözden çıkartmakla fakir, varoş olmam ama 5 liraya mal edilen soslu makarnalara her öğlen 40 lira bayıldığımı 10 liraya mal edilip 300 lira bayıldığım ZARA kıyafetleri içinde göstereceğim diye kredi kartı taksidi ödemek pahasına aldığım I-Phone XMAS'in "photoshop"una güvendiğimden spor salonu masrafımdan kısıp "MacFit" gibi gösteriş ihtiyacımı karşılayacak dandik bir spor salonuna yazılsam fakir ve varoş olurdum, evet.
yok artık ne alakası var. varoşluk da nedir. herkes kendine göre yorumluyor durumu. yemeğini yanında getirenlerin sebepleri ve bildikleri vardır. dışarıdaki yemeklerin ne kadar güvenilir olduğunu biliyoruz iki gıdım yemeğe de dünyanın parası ödeniyor. üniversitede okurken dışarıdan yemek yeme işi büyü sorunlara yol açtı katkılı gıdalar alerji yaptı , yediğime yiyeceğime bin pişman oldum. baharatlar, acılar alerji yapan bir çok ürün ve bol tuz onları yemek için mide değil tanker gibi bir bünyeye ihtiyaç var. okul yemekhanesinde yediğim şaplı yemekler insanın midesini haşat etti. onu da tesadüf eseri anladım miktarı fazla kaçırmışlar ki o gün ölü gibiydim. yemekleri bırakınca iyileştim. kantin desen katkılı yemeklerle dolu. güvenilir ve sağlıklı değil. o yüzden okula giderken yemeğimi kendim hazırladım okula getirip yedim. çayımı dahi taşıdım kantine çay parasını yetiştirmesi zor olurdu. dışarıdan daha lüks ve daha uygun olduğunu söyleyebilirim. tabi işini bilene
Önce yıllara göre ABD obezite istatiklerine, daha sonra da bu oranların nedenlerine bak, sonra da gelip sorduğun soruya bak, varoş kimmiş, aptal olan hangisiymiş ve sosyal firari olan neredeymiş gör, karşına bir ayna koyman sana yardım sağlayabilir, her ne kadar bunu yapmamışta olsam, çünkü evde yiyeceğimi bile zar zor pişiren biriyim, ama eğer evde pişen bir şeyi iş yerinde yemem gerekseydi, bunu seve seve yapardım, sırf evden yemek götürmeme imkan yok diye iş yeri yemeğini yemeyip tam bir yıl boyunca yemekhaneye bırakılan domates biberi yedim, ama ne yediğimi bildim, bunu kim dediyse doğru demiş.
Kafayı yorduğunuz şeylere bakın, böyle saçmalık olamaz. Herkes dışarıda yemek mi zorunda? Bırakın insanlar istediğini şeyi yapsın. Ne kadar çok seviyorsunuz insanları etiketlemeyi.
ben bazen götürüyorum çünkü sevmediğim yemekler oluyor bazen dışardaki yemekler beni bozuyor ev yemekleri gibisi var mı. genel olarak varoş görürler ama onun tadını bilseler dışardan yediklerine pişman olurlar. varsın desinler ben varoş olayım beya
Ben de bir zamanlar simit poaca derken midem rahatsizlandi. Doktor susamdan deyince artik evden alip gitmem gerekti. bir de belli sure disaridan yiyon ya bıkıyorsun. Bu baska mesele. bir de disaridan yemek icin maddi durumu bazilarinin zorlayabilir. Varoş demek iyi bisey degil. Herkesin yasam standardi baskadir.
Düşük bir maaş aldığım işte, kooperatif taksidimi öderken herkes öyle yemeklerini kebapcidan yerken ben sefertasimla yemek getiriyirdum. Şu an o evin değeri yaklaşık 100 bin usd. Kebapçılar hala kira ödüyorlar.
@Deliyimbendeliyim Masal değil. Her konuda tasarruf etmeden nasıl mal sahibi olacaktik? Yemek te onlardan birisi sadece. Ha bu arada deli olman, saygılı olmana engel olmasın.
Aa ne saçmalık! Dışarda fastfood yermektense, evde kendi ellerimle yaparım hem nasıl yapıldığı belli, hem içinde ne olduğu belli. Küçük saklama kaplarım var yemeğimi salatamı ayranımı koyuyorum bir guzel yanımda götürüyorum hem be yediğimi biliyorum. Bunun adı eziklik olacaksa olsun siz gidin eli burnunda pis pis ne koyulduğu belli olmayan yemeklere paralar bayıp cool olun beybisi.😂👌🏻
valla ben çoğunlukla kendim götürüyorum. tamam dışarda yediğim günlerde oluyor ama, sürekli dışarda sevdiğim şeylerde olmuyor. ev yemekleri yapan bir yere gidiyorum sevmediğim yemekler çıkmış oluyor. evden getirince temizzzzzzzzz. ne yicem içicem derdi yok hazırla ye bitti :)
12 yaşın altındaki çocuklar okulda böyle şeylerden utanabilir. Ama her yetişkin bilir ki is yerlerine / okullara evden yiyecek getirmek en sağlıklı ve en akıllıcasıdır. Bunu varoş gören ya ergen kafasıdır ya vizyonsuzdur net.
Benim mideme bakteri bulaştıktan sonra dışarıda ayda bir anca yer oldum o da sıkışınca. Her gün kusup yemek yiyemez olunca insan dışarıdan tiksiniyor. Bu arada ucuz biyerde degildi çok meşhur bir kumpircinin sağlıklı salatasindan bulaştı. 😂😂 bence böyle bir kültür oluşmalı ülkemizde. Gereksiz rant ve özensiz yerlerde düzene girebilir bu sektör için.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bende bir aşçı olarak dışarıdaki yemeklerin ne kadar sağlıksız yapıldığını biliyorum. Bozulmasın diye içine yağı bol koymak zorundasınız. Kullanılan kıyama da kalite kalitelidir. İşyeri sahibi iyi kıyma da alabilir, sakatat kıyması da. Bu gibi birçok sebebin sonucunda da insanın midesi bozulabilir. İmkan varsa en güzeli yemeğini evden götürmektir. Varoş falan değildir bu insan. Sağlığına önem verir bence.
Mühendisim ve şirkette herkes çoğunlukla evden yemek getiriyor. Ayrıca evden yeme ihtiyacını getirmenin nesi varoşluk. Son derece mantıklı ve doğal birşey.
Prensipli, planlı programlı helal olsun derim :) Yanında götürmesinin bir çok sebebi olabilir. Sağlık problemleri, keyif vs. Sonucta kendini bu düzene alıştırması bir program yapması ve uyması bile başarıdır benim gözümde.
Evden yemek götürmeyi varoşluk olan cahil nerede? Dışarıdan yemek zenginlik falan değildir. Evde yemek yapanı yoksa veya yapmaya zamanı yoksa dışarıdan yer. Evden götüreceği yemek daha temiz ve sağlıklıdır. Varoşluk değil aklını kullanmaktır.
Hergün dışardan ne yiyebilirsinki bide biyerden sonra dışardan yemek istemiyorsun varoşlukla alakası yok yani. Asla o gözle bakmamda durumu iyide olmaya bilir bunu oturup konuşacak birşey olarak görmüyorum herkes istedigini yapar
sizin paranız çok herhalde ya da erkek arkadaşınıza yemek ısmarlattırıyorsunuz dışarıda hergün yemek yiyecek parayı millet nerden bulacak ben yemek götüren kişiyi tebrik size de teessüf ederim siz yemek konusunu varoşa bağlamışsınız ya helal olsun
Paraya ihtiyacı olabilir Dışarıdan yeme alışkanlığı olmayabilir Ev yemeği alışkanlığı olabilir Pinti/cimri olabilir. Varoş mu bilmem ama eğer sırf dışarda yemek yediği için kendini bir tık üstün görmek daha bir varoşluk.
Yoo en sağlıklısı ayrıca tasarrufluda eğer iş yeri ya da okul düzgün yemek vermiyorsa en iyisi evden götürmek ki iş yeri okul yemek verse bile evden götürmek daha iyi yemeği yapanın nasıl o yemeği yaptığını bilemeyiz.
Ne alaka? Ben her gün yemek götürürüm evden. Daha sağlıklı yaşıyorum bu şekilde. Dışarda eli burnunda yemek yapanın yemeğini yemek coolumsu ise o cool bunu düşünenlere girsin bence..
kucukken ne utanirdim beslenme gotururken. bir de beslenme çantası goturmeye utanirdim annem cantamin icine koyardı okula gidene kadar ezilirdi yemeğim ayy
Diyet yapan ya da nereden alındığını bildiğin yapılışını bildiğin bir yemeği yanında götürmek tamamen hijyenik ve doğru bir olay dışarda neyin nasıl yapıldığını görmüyoruz zaten destekliyorum siZi👍
Sağlıklı beslenme takıntısı olan kişidir geneli inceciktir nasıl incesin diye sorulduğunda yemeğimi evden getiriyorum dışardan yemediğim için der fakat iş dışında homini gırtlaktır yemediği bir tek masa kalandır yiyip yiyip kilo almayan bir şerefsizdir
ben yemeğimi okula götürüyorum götürme sebebim kantinde eli temizmi kirli mi elini neresine vurdu yemek yapmaya başladı veya o yemegin icinde ne var nasil katki maddleri var nasil ortamlarda yapildi pis ortammiydi temizmiydo bunlari bilmediğim için kendim götürüyorum ve daha sağlıklı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Egr adam ya da kadıne asgari ücretliyse cok görmem ama 3-4 bin alıpta tek yasıyosa dısardan bıseyler yıyebılır ucuzundan, ben mesala hep a101 den bimden alırım kahwaltılık cındı bındı tarzı ucuz we uygun oluyo bide bazı insanlar war yemez oluyo olmaz olsun leen
Hayır değildir. Çalışırken hiç götürmedim üşengeçlikten. Keşke götürseymişim. Aç kalıyordum tüm gün. Hazır yemekten bıkıyor insan bir süre sonra mide almıyor.
belki dışardan yemeyi sevmiyordur belkide diyettedir. ben bu ara öyle yapıyorum yemek şirketi resmen yağ havuzu gönderiyor bu gün bir nohut gelmiş 5lt yağ üstünde yüzüyor
Ömrümde ilk defa duydum bunu Hayır kesinlikle değil diyetisyenim bile yanında getiriyor öğünlerini salatasına kadar. Sağlığına dikkat eden insanlar da tercih ediyor bunu
Bu tür kişilerden korkmayın size zarar gelmez... Onlar yemeklerini kendileri getirirken bu gibi soruları aklından geçenleri önemsemeyecek kadar olgun ve karakterleri oturmuş kişilerdir..
Aksine. Disiplinlidir bir kere. Bir şeyler yemek zorunda olmayı istemez ne yemek istiyorsa onu yanında götürür. Sporcuları ve diyetle uğraşanlardan bahsetmiyorum bile
Ya cikmadan esin annen guzel pohoca yapiosa sandivic yapiosa maliyeti 3 lira olan seye 10 lira verip kendimi sabah sabah tecavuze ugramis 3 5 yerinden bicaklanmis kadinlr gibi hisetmenin ne anlami varki
Aslında ülkemize bu tür insanlardan lazım ve örnek almamız gerek. 2 poğaça veya biraz börek almak çok yararlı değil. Asıl o türden insanlara kötü gözle bakmamız gerek.
Disarda yenen yemeklerin icinde ne oldugu belli degil. Kofteciye gidiyorsun icinde kiyma degil baska birsey cikiyor. Baskasinin yaptigi yemegi yiyemeyen tanidigim var yani
Siz çalışmıyorsunuz herhalde 🤔 asgari ücret ile her sabah kahvaltı etsen maaşın yarısı eve gelmez
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Disarda hep yag yapan seyler var. Saglikli bir sey bulamiyorsun ki. Haftada 1 yemek neyse de her gun yenilecek gibi degil. Ne saglik dayanir ne de cuzdan. Yemek cikartan is yerlerinin de ogle yemekleri genelde cok kotu oluyor
Dışarıdaki sağlıksız yemekleri yemektense işe kendi yemeğimi getirmeyi tercih ederim. Kendime göre hazırlıyorum porsiyonumu gramajını diğer türlü tutmuyor
En İyi Cevaplar