Dünya nüfusunun %10'unun işitme konusunda sıkıntı yaşadığını biliyor muydunuz? 😔
İşitme engelli bireylerimizin en büyük problemi şüphesiz anlaşılamamaktır. İşitme engelli bireylerin sesine kulak vermenin ise hepimizin insani görevi olduğunu düşünüyorum, siz de takdir edersiniz ki… Diğer yandan bu iletişim sıkıntısı onlara her alanda sorun çıkarmakta ve toplumdan uzaklaştırmaktadır. Karşılarına çıkan bu engeli, engel olmaktan çıkarıp sorunun çözümüne ilişkin adım atanlarımız yok mu peki? Elbette var, olmalıdır da. Peki o kişilerden biri neden sen olmayasın, neden ben olmayayım? 💚
Peki ya siz? İşaret dilini biliyor musunuz? Bu konuda çabalamak ve öğrenmek ister miydiniz? 🌿
Bu duyarlılığın için çok teşekkür ediyorum. İşaret dili öğreticisi olarak söylüyorum, bu alanda hassas o kadar az insan var ki... Üstelik, yarının ne getireceğini bile bilmezken. Kimse başına gelmeden, bir şeylere çaba göstermiyor ne yazık ki. Ancak sizin gibi kişileri gördükçe de umudumu hiç yitirmemeye gayret gösteriyorum. Allah sayılarınızı artırsın. Ayrıca işaret dili kursuna gitmek istiyorsan, veya aklında bazı sorular varsa elimden geldiğince yardımcı olurum. Tekrar teşekkür ederim bu sorun için.
bilmiyorum ama öğrenmek lazım hemen yer yerde işaret dili kullanılabilir dünyanın her yerinde aynı mı bilmiyorum ama aynı ise tüm dünyada konuşulan dildir en önemlisi bence
Bilmiyorum, öğrenmek isterdim ama ona zaman ayıracak kadar fedakar değiliz sanırım. Karşıma işitme engelli biri çıkarsa yazarak yardım etmeye çalışırdım büyük ihtimal
En İyi Cevaplar