okudugum kitaptan alıntı
Başkaları istedi diye yaşıyoruz Olric
- Neden efendim?
Düşünsene Olric..
Başkaları istediği için Dünya'ya Geldik..
Başkalarının istediği şekilde büyüdük..
Başkalarının istediği okullar da ve bölümler de okuduk..
Biz hep doktor olmak istedik Olric..
Ama hepimiz başka şey olduk...
Kimse bize sormadı... Ne olmak veya ne yapmak istiyorsun diye.
Ve hep başkaları istiyor diye yaşadık Olric...
Onlar için yaşadık Olric... sadece onlar için..
..
İnsanlar diyorum Olric.. Seni sen yapan özellikleri Severler Sonra"da
Onu senden alıp seni değiştirmeye çalışırlar.
Burdan söylemek istediğim sen mesleklerin pırıltısına kapılma kendi istediğin kendinin yapabileceğin bölümü seç ve oku. Bir çok tanıdığım var mesleğin pırıltısına aldanıp okuyan şu anda mutsuz olan.(Tıp ve Hukuk, Mühendislik dahil)10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılyanımda ben dahil dört tıp öğrencisi var...kesinlikle ama kesinlikle tıp önermiyoruz...illa sağlık olsun diyorsan diş hekimliği çok daha iyi
bunu boşa yazdığımı da biliyorum çünkü puanı tutan düşünmeden tıp yazıyor17 Yorumla
Soran+1 yıldeliyim ben ya alakasız bir şekilde hukuk istiyorum :)
Cevap sahibi+1 yılhukuk yine tıpdan çok daha iyi...hem uzman olmazsan 6 yıl boş okumuş olursun..çoğu uzmanlık 5yıldır 11 yılı heba etmeye değmezz
Soran+1 yılkesinlikle :)
Cevap sahibi+1 yılakıllı kız:) aferin sana..
Soran+1 yılteşekkürler size de Allah kolaylık versin prof olun inşallah :)
Cevap sahibi+1 yılamin Allah kolaylık versin...hayırlısı ne ise o olayım inşallah..senin de hakkında hayırlısı
Soran+1 yılsaol inşallah :)
bence hukuk bu ülkede doktorlar artık dayaktan başka birşey kazanamıyo hem bir dava alıyosun en dandiği 200- 300 tlden başlıyo ve doktorluk çok zahmetli doktorluğa vereceğin emeği hukuğa versen çok cevval bir avukat olabilrsin çok paralar kazanırsın
118 Yorumla
Soran+1 yılzaten çok çalışan biri değilim sözel çalışma değil mantık gerektiriyor daha çok. o yüzden düşünüyorum :)
Soran+1 yılçalıştıktan sonra herşey olur moralini bozma
Soran+1 yılbana da söyledikleri dönemler oldu çok ağladım biliyorum o duyguyu ama bu senin hayatın ne istiyorsan onu yap başkalarını takma
Soran+1 yılhaha :D inş o zaman de diyim
Soran+1 yılhayatlarını falan merak ediyorum sosyal ve ekonomik olarak?
- +1 yıl
ya şimdi meslekten soğutmak gibi olmasın ama yalan söyleyebiliyosan bu meslek senin için ideil olur ekonomik olarak aldığın davanın önemine göre miktarı artıyor mesela bir travestinin kimlik davası için her açtığın dosyanın kapağı 200 tl den başlar bunun gibi bir çok dava önemine göre para değeri de artar sosyal olarak bir sıkıntıları yok büyük bir ihtmal çünkü doktorluk gibi degil onlarda gecen gündüzün yok
Soran+1 yılfark etmez zaten doğrulukla dünyayı değiştirmek gibi çabam yok :) hayatın gerçek yüzünü öğrenmiş biriyim
Soran+1 yılbilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim. umarım sen de hayallerine ulaşırsın :)
Soran+1 yılbir de hukuk okursan yöneten sen olursun sonuçta doktorun maaşını hukukçu belirliyor :) bir tıp kadar da ağır olmasa gerek.
Soran+1 yılgezmeyi severim :) iki meslekten de tanıdığım var doktor keşke avukat olsaydım avukat da keşke doktor olsaydım dedi anlamadım gitti :D
Ikiside gayet zaman zaman tehlikeleri olan meslekler, sayısal sözeli boşver yeteneklerine bak. Bir tıpçının sosyal hayatıyla hukukçunun sosyal hayatı çok farklıdır, sen hangi sosyal yaşama daha çok yakınsın ona bak.
15 Yorumla
Soran+1 yılsosyal hayat derken nasıl mesela
- +1 yıl
Tıp, nöbetler vs. Derken zamanın çok olmicak, yaşlı genç herkes hergün kapını tıklatcak kızım şurama bir bak diye. Ama aynı zamanda ben doktorum dediğinde herkes sana otomatikmen güvenecek. Hukuk okuyup avukat olursan herkes sana yalancı gözüyle bakıcak, avukatın avukattan başka dostu yoktur. Ama bence daha rahat daha heyecanlı bir meslek. Tıp okumasıda çooook zor
Soran+1 yılevet ya bana daha hoş geliyor :)
Soran+1 yılhukuk da zor diyolar ama 4 yılda biter inş :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
+1 yıldünyada evransel uc fakülte vardır tıp, hukuk ve mimarlık ikisi de cok ıyı tercıhler olur ama hangisine karar verirken iki şeyi baz al.
birincisi kendi adalet duygunu dusun çevrende olan bitene ne kadar adaletle yanasabılırsın cunku adalet önce insanın vicdanıdır.
Tıp dusunuyorsan da önce kendi sağlığına ne kadar önem veriyorsun ki diğer insanlara ne kadar önem verebileceksin10 Yorumlabence hukuk tıp okumak zor ayrıca bunun uzmanlık sınavıdır tus sınavıdır birsürü sınavı var ve hepside birbirinden zor hemde oldukça maliyetli sınavlar yanlış bilgilendirmek istemem ama tus sınavına girmek için 8-10 bin tl yatırıyorsun ve bu sınavı kazananların sayısı oldukça az para yanıyor kazanamasan bile eğer ben doktor olup kaiyerimde ilerliycem dersen hem maddi olarak çok harcama yapman gerekecek hemde kendini çalışmaya adıycaksın.ben olsam hukuk derdim
11 Yorumla- +1 yıl
TUS sınavı 50 -60 liradır...o isteyen verip de gitği dershane paraası
Bu tamamen sana bağlı bence hangisini daha çok istiyorsun bir düşün bakalım. Hangisi ile gelecekte daha mutlu olursun. Mesleklerin hevesine kapılarak iş yapma yalnız gerçekçi düşün. Tıpı sırf maddi durumunuz iyi değil diye tercih etmiyorsan başarılı bir öğrencıysen burs bulabilirsin böyle okuyan tanıdıklarım var.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBak buna sinir oluyorum arkadaşım eşit ağırlık öğrencisiyim ve sayısalların hukuka gitmesinden nefret ediyorum. Git kendi alanından seç önümüzü kapatma
21 Yorumla
Soran+1 yılsiz daha şanslısınız ki görmediğim bir ders olduğu halde coğrafya sınavına giricem sen de istersen tıp seçebilirsin şartlar eşit
ya tıp çok zahmet gerektirir ve karşılığını alamazsın ilerlemen de zor tıpta o kadar vasıfsız doktor var ki bu yüzden hem basit olması yönünden hem de sunduğu imkanlar yönünden hukuk okursan tıpa nazaran çok daha rahat ve fazla para kazanırsın bence
21 Yorumla- +1 yıl
helal olsun arkadaş iyi tahlil etmişsin vaziyeti
karşılaştırması bile saçma bence tabikide tıp. Ama hukukta iyi yani, önüne geleni almıyolar sonuçta bu bölümlere, ikisinide kazanırsan kendinle gurur duyabilirsin. ikisinide okusan aç kalmazsın, ama Tıp daha iyi..
10 Yorumla
+1 yılciddi ciddi hukuk demişler ya:) hukukcular direk savcı mı oluyo.adli hakimlik idari hakimlik sınavlarını kazanmak çok zor.hukukcular perişan vaziyette.iktisat muhasebe için dersaneye gidiyolar uzman müfettiş olmak için.
13 Yorumla
Soran+1 yılinandıktan sonra herşeyi başarırmış insan :) çok istiyorum
- +1 yıl
ingilizce işletme bölümü hukukdan çok çok daha iyidir.
Soran+1 yılzevk meselesi işte napiyim çevremdekiler de yapma etme dese de hukuk <3
+1 yılikiside çok farklı meslekler hangisine yatkınsan ya da hangisine özeniyorsan onu seç. hukuk iyidir bide psikoloji okuyorum ben memnunum iş imkanı fazla düşünürsen :)
10 Yorumlamaddi durumda sıkıntı var diyip sakın özel okula burslu gidiyim deme hukuk istiyorsan hukuğa git sevdiğin hayalindeki mesleği yap Ankara huk olmazda bir alt kademedeki hukuk olsa bile hayalinin peşinden gitmelisin
10 Yorumla
+1 yılBen sana bir sanal arkadaş olarak tıpı öneririm. Hukuk siyasetle iç içe olduğu için başın çok ağrır
12 Yorumla
Soran+1 yılseviyorum işte siyaseti de ama emin değilim:)
- +1 yıl
Seviyorsan hukuku seç
+1 yılHer hukuk okuyan savcı olur diye kural yok. Bitiren çoğu kişi başvuruyor ama hekesi kabul etmiyorlar Özellikle bu iktidarda...
Hukuk okuyan avukat olan çok. Tıp okumanı öneririm. En azından avukata göre daha kişilikli bir meslek.10 Yorumla
+1 yılbana göre hukuk, ben mesleğimde kendimi ifade etmek isterim, konuşmak, yorum yapmak isterim.senin kişiliğine kalmış yani
10 Yorumlakendini hangisine yakın görüyorsan hangi derslerde daha iyiysen o bölümde yoğunlaş derim.. okuyacak olan sensin canım ikisi de güzel meslek gelecek garantisi var...
10 YorumlaBende tıp düşünüyorum. Tıpta üniversite faktörü bir yere kadar etkili. Tıp her yerde tıp. Önemli olan kendini geliştirmen. Tıptan şaşma deriö ben..
20 Yorumla
+1 yılZevkine bağlı. kesip biçmeye bayılıyorsan , insan vücüdü ilgini çekiyorsa tıp oku , okumayı seviyorsan hukuk oku.
10 Yorumla
+1 yıltıp yaz gitsin. hukuk hiç hoşuma gitmez. insan hayatına faydalı ol derim. maddi sorunlar aşılır merak etme. sen yeter ki tıp kazan burs bulmak sorun olmaz tıpçı için sanırım. hangi fen lisesi ?
02 Yorumla
Soran+1 yılkeşan :D pek bilinmez edirnede
- +1 yıl
savcı olana kadar çok uğraşman gerekecek, her hukukçu savcı da olamıyor zaten. avukat olduğunda yeri gelince yalanı savunman istenecek, ama tıp da hayata döndüreceksin insanları karşılığında çok para alsan bile. belki hayatın daha yoğun olacak, daha az sosyal hayatın olacak ama ben tıp derim.
+1 yıl:) kararsız kaldım iyimi :)) hangisi seçersen bana dda söle olmazmı:))
14 Yorumla
Soran+1 yılhukuk daha ağır basıyo gibi :)
- +1 yıl
avukat olursan kötü :(
Soran+1 yılbana çok heyecanlı geliyor hukuk meclisi falan da izlemeyi severim ayrıca :)
- +1 yıl
ama seç gitsin canım :))
+1 yılpdr ' yi hiç düşündün mü gayet güzel bir bölüm ve iş olanağı çok yüksek
010 Yorumla
Soran+1 yılbeni pek açmıyor ya psikoloji falan
- +1 yıl
puanın yüksek diye en yüksek puanları olan tıp veya hukuku seçmek zorunda değilsin yani hiç mi sevdiğin bir meslek yok yoksa ben ikisini de seviyorum mu diceksin :D
Soran+1 yılhukuğu seviyorum :)
- +1 yıl
o zaman git be hukuğa tıpta zaten sıkıntılar var doktor olursun gelir döverler falan filan ki tıp okuyanlar da tıpı tavsiye etmezler zaten hukuk iyidir iyi :)
Soran+1 yıl:) aynen
- +1 yıl
o değil de fen lisesini hep merak etmişimdir. lise döneminde anadolu lisesinde okudum 2 yıl (2 si de farklı okul :) ) şehir değiştirdiğim için geriye kalan 2 seneyi 3 senede düz lisede bitirdim.ama benim suçum değil adaptasyon sorunu yaşıyordum her sene farklı bir okul :P :D
Soran+1 yılfen lisesinde sanıldığı gibi inek yok ya :) onu baştan söyleyim gayet eğlenceli tipler var güzel yani
- +1 yıl
a.l 'deyken derlerdi hep sizin rakipleriniz fen liselerindekiler diye onlar çok iyi çalışıyorlar falan oranın bize bir otlamaya ayrılmış kamu alanı olarak görüyorduk açıkcası :D
Soran+1 yılhaha :D yok ya bana mı denk geldi bilmem ne kadar gerizekalı ararsan var :)
- +1 yıl
haha o da iyiymiş :)
+1 yılSaglik alani guzel senn icin dogru olana karar vermelsn
00 Yorumlatip dedim ama para gerektiren bir bolum onun icin hukuk daha mantikli duruyor ekonomik duruma gore yoksa sikinti yasayabilirsin tipta
00 Yorumla
+1 yılAnkara hukuk... cebeci kampusu superdir <3
17 Yorumla
Soran+1 yılokurken çok mu zor acaba 4 senede bitmez diyolar :D
- +1 yıl
Bizim zamanimizda A subesi biraz kasiyordu. 4 senede biter ama duzenli ders takibi veya en azindan fotokopiciden alacagin notlarin yavastan takibi sart gibi... 4 senede bitiren epeyce bor tanidigim var zaten esek baglasan 4 senede mezun olur ama okula baglanmak sart...
Soran+1 yılişimiz ne zaten çalışcaz mecbur :)
- +1 yıl
AUHF hayirli olsun o zaman
Soran+1 yılsaol :) biraz bilgi alabilir miyim a şubesi neden farklı ve hukuk ne kadar zor?
- +1 yıl
Lale hoca, metin gunday vb. arizali tipler hep A Subesine gelirdi... Dersler donemlik degil senelik olunca epeyce bir kitap¬ birikirdi...su siralar meshur hocalarin cogu ozele transfer olmus durumda...
Hakimlik sinavlarinda Ankara hukuk avantajlidir cunku gercekten ogrenciyken birseyler ogenirsin. Kamu kurumu uzmanlik ve avukatlik sinavlarinda da oldukca basarili bir okuldur... tek dezavantaji ingilizce eksikligidir ki onu da kendi cabanla kapatman lazim.
Ankara hukuk diger hukuklardan farkkudir cunku diger hukuj fakulteleri ezbere yoneltilirken Ankara hukukta sinavda somut olay verilir ve cozmen beklenir. Ve olay olabildigince karmasiktir bu nedenle sozel zekanin yaninda mantik ve sayisal zekanin da olmasi gerekir.
Soran+1 yılçok teşekkür ederim :)
+1 yılkendine güveniyorsan tıp
12 Yorumla
Soran+1 yılameliyat falan ilginç geliyor ama mantıklı davranmam gerekiyor tıp okuyacak imkanım yok
- +1 yıl
neyi yapabileceğine inanıyorsan onu yap bence :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılhcttepe tıp beklerim kardesim :)
bende 2. üniverste icin hukuk yazcam gene hcttepe'de10 YorumlaDoktor olursan dayak yersin hukukçu olursan sürekli sürülürsün bir yerlere karar senin :D
00 YorumlaTıpı işaretledim ama hukuk diyorum.
11 Yorumla
Soran+1 yılo da güzelmiş :)
Gizli Üye(30-35)+1 yıltıp tabi ki ben de tıp okuyorum ama iyi bir fakülte olması gerekmez önemli olan tus ve küçük fakültelerde okuyanlar tusta daha başarılı ben şahsen geçiş falan düşünmüyorum ama hukuk öyle değil :)
00 Yorumlahiçbiri bence mühendislik
10 Yorumla
+1 yılezberin ve sözelin iyiyse hukuk diyorum :)
10 YorumlaSeverek okuyacaksan hukuk daha rahat gelebilir
00 Yorumla
+1 yıltıp gıbı bı secenegm olsa hukuka bakmazdm bıle
00 YorumlaHukuk
20 Yorumla
+1 yılFerrarimi tofasmi diye soru mu olur
03 Yorumla
Soran+1 yılbence bu kadar aşağılaman doğru değil
- +1 yıl
Bnde iktisat okuyorum bnmkide hukukun yaninda anadol (:
- +1 yıl
Tipin yaninda pardon
+1 yılHacettepe Tıp fakültesi kulağa daha hoş geliyor: )
00 Yorumla
+1 yılbence tıp avukat olupta haksılarımı savuncan
02 Yorumla
Soran+1 yılsavcılık düşünüyorum
- +1 yıl
olabilir ama işte cok zor işler doktor olmakta zor tyabi insan hayatı var bide miden kaldırırmı savcıık olabilir
+1 yılhukuk sıkıcıdır ya
tıp diyorum :d00 Yorumla
+1 yılhukuk
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılIkiside degil bence
12 Yorumla
Soran+1 yılönerin nedr? :)
Cevap sahibi+1 yılBence uluslararasi iliskiler :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılHukuk tabikki
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende hukuk ogrencısı olarak hukuk dıyorum
00 YorumlaTabiki hukuk!
10 Yorumla
+1 yılHukuk kesinlikle ya
10 YorumlaTabi ki tip
00 Yorumlatıp...
00 YorumlaTIp der susarım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhukkuk :))
10 Yorumla